základní část, 32. kolo
24.04.2011 14:30 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 4:2

Utrecht v domácím utkání proti Vitesse potvrdil svou roli menšího favorita a zvítězil 4:2.

Utkání nezačalo pro oko fanouška vůbec příjemně. Oba celky se jen oťukávaly a fotbalová nuda během prvního poločasu odlákala příliš mnoho fanoušků. První dějství toho opravdu moc nenabídlo, prakticky nic. Na řadu přišlo dějství číslo dvě a hodně se od něj očekávalo.

Druhá půle však splnila všechna očekávání. Hned od úvodních minut se do svého soupeře zakousl domácí celek. Psala se 51. minuta a Utrecht si vyšlápl na hostující obranu. Ta nevydržela nátlak a po jednom z mnoha centrů si hostující Michihiro Yasuda srazil míč do vlastní sítě.

Utrecht však nevypnul a o minutu později bylo ještě veseleji. Dries Mertens se zmocnil míče a skvělou individuální prací si prorazil cestu až před hostujícího brankáře. Jeho následná střela znamenala vedení o dvě branky. Neuběhly ovšem ani dvě minuty a v 54. minutě o sobě dali vědět hostující hráči. Alexander Buttner se chopil zahrání rohového kopu a jeho měkký centr našel osamoceného Gurama Kashiu, který přesnou ranou snížil.

Domácí však kontrolovali průběh utkání a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 60. minutě se parádním způsobem blýskl domácí Kevin Strootman. Ten z uctivé vzdálenosti natáhl ke střele a jeho pumelici zastavila až síť hostující branky.

Utkání se spíše jen dohrávalo. Hosté nijak nenacházeli způsob, jak překonat obranu soupeře a když se v 73. minutě skvělou střelou prosadil Demouge a zvýšil už na 4:1, zdálo se hotovo. Utkání ještě změnilo svou podobu v tu konečnou až v 86. minutě, kdy se dokázal ve skrumáži prosadit hostující Adnane Tighadouini a stanovil tak konečný stav 4:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohužel Vitesse pravděpodobně prohraje,ale snad jim dá Bony fíka. BONY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele