základní část, 32. kolo
22.04.2011 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 1:2

Twente konečně ukázalo, že se nechce vzdát mistrovského titulu a ve velmi důležitém souboji na půdě největšího letošního překvapení Eredivisie dokázalo zvítězit těsně 2:1. A byl to vskutku překrásný souboj se vším všudy. Den Haag totiž potřeboval vyhrát, pokud ještě chtěl myslet na čtvrté místo Alkmaaru. Twente by naopak při případné ztrátě bodů muselo bezpodmínečně porazit příště Tilburg i na závěr Ajax a ani to by mu nemuselo stačit.

V tuto chvíli má situaci ve svých rukách jen částečně. Vede sice minimálně do neděle o tři body, nicméně PSV má lepší skóre a drží tedy trumfy v rukávu. Nicméně Enschede má ve svých rukách alespoň Ligu mistrů. Pokud příště podle předpokladů zdolá Tilburg, stačí mu na závěr s amsterdamským Ajaxem na jeho hřišti remizovat a možná nebude vadit ani prohra. V tuto chvíli se zraky fanoušků upínají především na utkání Feyenoord - PSV.

Páteční klání proběhlo naprosto v klidu a sudí musel všehovšudy vytáhnout pouze dvě žluté karty. Duel byl po většinu času velmi vyrovnaný a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Po hodině hry byl navíc stav bezbrankový, věci se začaly dít až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve dostal hosty do vedení Bryan Ruiz, nicméně ani ne za deset minut srovnal tradiční šutér Dmitrij Bulykin. Hosté ale nakonec zvítězili zásluhou Luuka de Jonga.

Ten totiž pět minut před koncem dostal do extáze i kouče Michela Preud'hommeho a šance Twente na obhajobou mistrovské trofeje rapidně vzrostla. V domácím dresu v úvodní hodině hrozilo nejvíce duo Bulykin - Danny Buijs, na druhé straně se tlačili do útoku Ruiz s Nacerem Chadlim. V 61. minutě se trefil kostarický forvard. Landzaat totiž procpal balón pod tělem gólmana Gina Coutinha a na Ruize po jeho nahrávce zívala volná klec - 0:1.

Jenže už v 70. minutě byla jinak pevná obrana Twente pokořena a nepotvrdilo se, že když hosté vsítí v důležitém klání branku, tak už neinkasují. Opět u toho byl hvězdný Bulykin, který je tak s devatenácti trefami společně s Madsem Junkerem z Rody nejlepším střelcem Eredivisie. Tentokráte po centru Vicenteho mířil přesně pod tělem gólmana Nikolaje Mihajlova. Twente však v závěru přidalo na obrátkách a v 86. minutě po centru střídajícího Emira Bajramiho zblízka přesně hlavičkoval De Jong - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele