základní část, 32. kolo
24.04.2011 14:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Excelsior 4:1

Ajax zvládl roli favorita a poradil si na domácí půdě s Excelsiorem snadno 4:1.

Začátek utkání patřil podle očekávání domácímu favoritovi, který se již od prvních minut tlačit do zakončení. První velká šance, která také skončila brankou, přišla ve 13. minutě z kopaček domácího Ebicilia. Ten se na hranici pětadvaceti metrů dostal ke střele, tu ovšem zablokoval hostující obránce. Ebicilio se však rychle dostal k odraženému míči a prudkou ranou otevřel stav utkání.

Tím však bohužel všechno hezké v prvním poločase skončilo. Začalo tak druhé dějství a Ajax usiloval o další branku. Byli to však hosté, kteří se dostali do první velké šance. Běžela 54. minuta a k volnému přímému kopu se postavil Koolwijk. Jeho přesný centr našel osamoceného Bovenberga, který přesnou hlavičkou srovnal stav duelu.

Domácí si však nemohli dovolit ztratit ani bod, a tak hned po inkasované brance převzali otěže utkání. Bylo jen otázkou času, kdy se některý z domácích hráčů prosadí. Psala se 72. minuta a Van der Wiel svým centrem do pokutového území našel nabíhajícího Eriksena, který přesnou tečí poslal Ajax opět do vedení. O šest minut později bylo v Amsterdamu ještě veseleji, když si na Sulejmaniho centr naběhl střelec první branky Ebecilio a svou střelou zvyšoval už na 3:1.

Utkání se chýlilo ke konci, když se v nastaveném čase před brankou hostujícího brankáře urodila skrumáž. V té se nejlépe zorientoval De Jong, když v akrobatické pozici zakončoval nůžkami a parádní trefou stanovil konečné skóre 4:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
afc ajax

treba sa rozbehnúť 4:0

Reagovat
afc ajax

no skoro som trafil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele