základní část, 32. kolo
23.04.2011 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 2:1

Velkou senzací se stalo utkání domácího Willemu II a hostujícího AZ Alkmaar. O záchranu bojující Tilburg totiž hostujícího favorita velmi zaskočil a šokoval celé Nizozemsko, když po devadesáti minutách slavil velmi důležité a opravdu nečekané vítězství 2:1.

Utkání začalo velmi dobře pro domácí mužstvo. To se snažilo hned od první minuty atakovat svého soupeře a vytvořit si alespoň minimální tlak. První velká šance tak přišla hned v páté minutě. K volnému přímému kopu se postavil Lasnik, parádní střelou překonal hostujícího brankáře a poslal tak celkem překvapivě domácí celek do brzkého vedení.

Hosté s tímto scénářem absolutně nepočítali a na jejich následující hře bylo zřejmé, že jsou velmi zaskočeni. Willem II si vedení užíval a dal by se i bez nadsázky říci, že v utkání drželi taktovku právě domácí. AZ však s přibývajícími minutami srovnávalo krok a své šance množilo.

Uběhla přesně půlhodina, když se právě Alkmaar se dostal do velké šance a to díky ohromné chybě domácího Marlona Pereiry. Ten si totiž nedokázal s míčem absolutně poradit, a tak poslal malou domů přímo na brankáře Kujoviče. Síla jeho přihrávky ovšem zdaleka nemohla poslat míč až ke kopačkám domácího brankáře. Tuto přihrávku navíc vystihl hostující Sigthorsson, v samostatném úprku na domácího brankáře nezaváhal a srovnal stav utkání.

Domácí jakoby se zalekli možného nástupu AZ, stáhli se do obranné pozice a spíše se vyčkávalo, kdo že se chopí iniciativy. První poločas toho už mnoho nenabídl, a tak se šlo do poločasu číslo dvě.

Ten hned od začátku patřil domácím. Z přímého kopu opět zahrozil Lasnik, ovšem tentokrát branku netrefil. Fanoušci domácích táhli svůj celek kupředu a ten se jim v 62. minutě odvděčil opět překvapením. Po rohovém kopu se totiž do vzduchu zavěsil Levčenko a skvělou hlavičkou poslal Tilburg do vedení.

Hosté opět přestali hrát a nevěřícně zírali. Domácí navíc nesložili zbraně a neustálým nátlakem nutili AZ k chybám. S blížícím se koncem duelu se navíc na kopačky Alkmaaru dostavila nervozita. Ta vyvrcholila v 87. minutě, kdy Moreno nezvládl svou frustraci a nevybíravým faulem na Levčenka si vykoledoval červenou kartu. Utkání se nakonec dohrálo v klidu a domácí se tak mohli začít radovat z cenných tří bodů, které Willem II vrací do boje o záchranu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele