Nizozemská Eredivisie - preview 32. kola

22.04.2011, 08:34, aktualizováno 24.04.2011, 08:31
Previews
V nedělním programu nizozemské Eredivisie se budou snažit na vítězství Twente odpovědět druhý Eindhoven, který ztrácí tři body, a třetí Ajax, ten ztrácí body čtyři. Amsterdamští hostí Excelsior, PSV jede do Rotterdamu. Utrecht se postaví Vitesse a Groningen přivítá Nijmegen...
AFC Ajax - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Ajax i nadále může usilovat o ligový titul, byť na vedoucí Twente ztrácí tři kola před koncem čtyři body. V duelu s Excelsiorem rozhodně nesmí zaváhat. I uhraná remíza mu může definitivně srazit vaz. Jenže hosté právě také potřebují body jako sůl. Už teď je totiž skoro jisté, že si přímo zahrají o záchranu.

Domácí mají výtečnou formu. Vyhráli v posledních třech utkáních, k tomu inkasovali jen jednu jedinou branku. Pokud by nevyšel zisk prvenství v Eredivisie, rozhodně by rádi urvali alespoň příčku druhou. Jedině ta je totiž posune do kvalifikace o milionářskou Ligu mistrů. Tu nyní drží PSV Eindhoven, na který ztrácejí jen jediný bod.

Ve zbývajících dvou kolech pak čeká svěřence Franka De Boera venku Heerenveen a pak zlatý hřeb celé sezóny - souboj s Twente. Musí věřit, že se prostě aktuálně prvním celku tabulky "podaří" zaváhat. Poté by případnou výhrou nad tímto soupeřem klidně mohl nastat scénář s radujícími se a pobíhajícími hráči s trofejí nad hlavou.

Možná že velký návrat na trávník zažije uruguayský záložník Nicolas Lodeiro. Tenhle reprezentant se nepodíval do soutěžního utkání od mistrovství světa v Jižní Africe, tehdy si totiž ošklivě zlomil chodidlo. "Rád bych hrál, v každém případě," uvedl v rozhovoru pro klubové stránky.

Hosté jsou šestnáctí a na devadesát procent se utkají o prvoligovou příslušnost v baráži. Na patnáctou pozici ztrácejí již šest bodů, což je při konstalaci tří kol do konce a faktu, že nyní cestují do Amsterdam Arény, hodně těžko smazatelné manko. Ačkoli to Ajax nebude mít vůbec snadné, Excelsior získal z posledních tří zápasů hned sedm bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Rozhodně nejsledovanější duel nedělního dne a společně s utkáním Den Haag - Twente také nejzajímavější souboj celého kola. Feyenoord se totiž díky skvělým výkonům posunul už na desáté místo a nachází se těsně za horní polovinou tabulky, což bylo ještě před několika měsíci naprosto nemyslitelné. Jenže díky skvělým výsledkům je Feyenoord vzdálen pouhý bod od kvalifikace Evropské Ligy a má našlápnuto dobrým směrem.

Avšak musí zvládat velmi těžká klání a jedno na něj čeká teď, PSV má totiž o motivaci postaráno a pokud se chce vrátit do čela tabulky, tak má jedinou možnou volbu - zvítězit. Twente je vzdáleno na tři body a remíza by v tuto chvíli byla obrovskou ztrátou. Nicméně PSV má vše ve svých rukách.

PSV naposledy dokázalo vyhrát na půdě Heraclesu 2:0, předtím pouze remizovalo s Heerenveenem 2:2 a vypadlo ve čtvrtfinále Evropské Ligy s portugalskou Benficou. Naopak Feyenoord naposledy deklasoval Tilburg 6:1, předtím vyhrál vysoko 4:0 na půdě Utrechtu a nyní jsou šance vyrovnané. Na stánku De Kuip jsou k vidění rozdílné výsledky. Naposledy hosté dominovali v poměru 3:1, o rok dříve ale naopak uspěl rotterdamský výběr 1:0.

Kouč hostí Fred Rutten si může pochvalovat, že i přes velmi náročný program má k dispozici kompletní kádr včetně důležitého tria Danny Koevermans - Erik Pieters - Ola Toivonen. "Všichni se zdají být v pořádku, jsme téměř kompletní. Rameno Pieterse je už mnohem lepší, Ola se už taky cítí dobře pro problémech s kotníkem," uvádí hostující stratég. Na opačné straně nemá však trenér Mario Been nijak vážnější starosti.

Kvůli potížím s kolenem visí otazník nad startem Kelvina Leerdama. Been si dává jasný cil. "Chceme za každou cenu skončit na osmé pozici, proto je úkolem vyhrát. Ovšem všichni ještě máme v paměti potupný debakl 0:10 z letošního podzimu a proto jsme odhodláni svým výkonem potupný výsledek odčinit," říká. "Z posledních dvou zápasů mám skvělý pocit a myslím, že budeme hrát obdobný fotbal. Pokud se to podaří, máme slušnou šanci vyhrát," dodává závěrem velmi sebevědomě.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Leerdam (Mokotjo), De Vrij, Vlaar, De Cler - Meeuwis, Wijnaldum, Fer - Biseswar, Castaignos, Ryo.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Isaksson - Manolev, Marcelo, Rodríguez, Pieters - Hutchinson, Bakkal, Engelaar - Lens, Toivonen, Dzsudzsák.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.50 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Utrecht - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Fotbalistům Utrechtu se v poslední době příliš nedaří a jen horko těžko ve třech zbývajících duelech udrží osmé místo. Od dvanáctého místa to je totiž velmi našlapané a vypadá to, že se strhne velká bitva. Arnhem se do této bitvy už zřejmě nezapojí, ovšem nemusí mít ani příliš velké starosti se záchranou. Hosté mají v tuto chvíli šestibodový náskok na Excelsior a jsou v tuto chvíli na čtrnáctém místě o skóre před De Graafschapem.

Utrecht utrpěl v minulých dvou kolech dvě kruté porážky. Nejprve doma jasně nestačil na konkurenční Feyenoord a po velmi špatném výkonu mu v domácím prostředí podlehl 0:4. Poté sice chtěl vše odčinit na půdě Heerenveenu, avšak ani to se nepovedlo. Na jeho stánku opět nevsítil ani jednu trefu a musel skousnout další prohru, tentokráte 0:3. Nyní proto chce vylepšit hlavně obranou činnost a úkolem je vypracovat si alespoň některé tutovky.

Arnhemu se daří hlavně doma, což potvrzují poslední výsledky. Ovšem venku je to děs a bída a i přes špatnou formu Utrechtu rozhodně hosté favoritem nejsou. Arnhem naposledy zdolal před vlastním fandy silný Groningen, předtím ale podlehl na stánku v Den Haagu 0:1. Předtím však zdolal Nijmegen, v domácím prostředí také remizoval s Heerenvenem a poradil si se slabým Venlem. Díky tomu je na devadesát procent zachráněn.

Ve vzájemných zápasech se ale Vitesse docela daří. Nedávno se hrálo bez branek, hosté ale pamatují i výhru 4:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 4.00 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - NEC Nijmegen  (neděle 16:30)
Groningen naprosto ztratil lesk z první poloviny sezóny a nyní bude rád, že už se blíží konec ročníku a že na Groningen čeká baráž o Evropskou ligu. Dlouho to vypadalo, že bude bojovat dokonce o titul a že alespoň čtvrté místo drží pevně v rukách. Ovšem situace se změnila a Groningen už čtvrtý prakticky skončit nemůže, úkolem je s padesáti korálky alespoň atakovat ještě pátou pozici Den Haagu, který má náskok čtyř bodů.

Ale Den Haag má navíc o duel více, určitá šance proti Nijmegenu jistě existuje. Roda Kerkrade je vzdálena na jeden bod a domácí by si alespoň částečně chtěli spravit chuť po nepovedeném období v samém závěru soutěže. Groningen po dvou výhrách nad Bredou a Venlem opět zapadl do krize a v důležitém souboji s Ajaxem prohrál 0:2, naposledy dokonce podlehl na půdě zachraňujícího se Arnhemu 1:2.

Nijmegen je v současnosti na dvanáctém místě o dva body za osmou příčkou a proto nyní potřebuje životně důležitě vyhrát. Utkal se v podstatě se stejnými soupeři, prohrál na půdě Arnhemu 1:2 a minule v domácím prostředí nakonec nestačil po boji ani na Ajax (1:2). Předtím však vyprášil kožich Venlu na jeho půdě v poměru 4:1. Oba celky se spolu utkaly na půdě Groningenu naposledy v prosinci roku 2009 v poháru a hosté zvítězili 2:0.

"Groningen je velice dobře připraven po fyzické stránce, nicméně jeho obrana není nepřekonatelná a rozhodně máme šanci. Po nešťastné prohře s Ajaxem chceme všechno napravit a přiblížit se osmému místu," uvedl trenér NEC Wiljan Vloet. "Naším cílem je držet balón často na kopačkách a v obraně hrát na jistotu. Pokud se nám to podaří, mohou domácí zpanikařit a z Euroborgu si klidně můžeme odvést všechny body," dodává Vloet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - AZ Alkmaar  (sobota 18:45)
Tilburg asi definitivně ví, že tři kola před koncem mohou jeho záchranářské ambice klesnout na nulu a že nenávratně spadne o patro níže. Přitom Willem II mělo možností dost a kdyby alespoň částečně vylepšilo naprosto tragický bodový stav, mohlo to zkusit alespoň v baráži. Konkurenční Venlo totiž v jedenatřiceti utkáních získalo pouhých sedmnáct bodů. Tilburg ale i přes zlepšený podzim jen dvanáct a tři kola před koncem se těžko dá něco dělat.

Navíc po dalším debaklu, tentokráte na půdě Feyenoordu (1:6). Takovéto nepříznivé výsledky jsou pro domácí naprosto běžnou rutinou. Pro Alkmaar, který je čtvrtý a bojuje o přímou účast v Evropské lize, by neměl být poslední celek Eredivisie nijak velkým soustem. Tilburg získal v jarní části sezóny osm bodů a doposud tak zdvojnásobil svůj zisk. Jenže po vyvedeném úvodu se dostal opět na scestí a nyní se musí smířit s dlouhou sérií bez výhry, která se vyšplhala na šest duelů.

Tilburg v posledních kolech hraje velmi odevzdaně hlavně v obraně. Předtím byl totiž doma deklasován 2:6 Heraclesem a o kolo dříve nezvládl ani bitvu s Rodou (4:5). Naopak svěřenci trenéra Gertjana Verbeeka zvládli veledůležité vystoupení s Den Haagem a právě díky této domácí výhře se v tabulce posunuli o příčku výše o dva body před Den Haag. Navíc nyní může AZ svůj náskok ještě navýšit už na pět bodů a to je velmi pravděpodobné.

Haag totiž v páteční předehrávce doma podlehl Twente 1:2 a dvě kola před koncem by už bylo hříchem neudržet očekávaný solidní pětibodový náskok. Oba sobotní protivníci se naposledy spolu utkali loni v dubnu a hosté jasně zvítězili 3:0, o dva roky dříve dokonce AZ dominovalo po divokém výsledku 5:2 a nyní je stoprocentním favoritem. "Tým musí předvést zodpovědný výkon, to je klíč k úspěchu," uvádí jednoduchou myšlenku Verbeek.

"Výkonnostně na to v každém případě má a proto se musí koncentrovat a soustředit se na produktivitu. Feyenoord i Heracles to měly velmi lehké a počet inkasovaných gólů také vypovídá o současném rozpoložení Tilbugu," nebojí se Verbeek ani v nejmenším svého sobotního soka. "Musíme hrát agresivně a šance přirozeně přijdou," nastiňuje možný způsob hry. Kvůli karetnímu trestu nebude hrát Niklas Moisander, po jednozápasové přestávce se do sestavy vrací hvězdný Stijn Schaars.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.25 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Fotbalisté Heraclesu by se ještě rádi poprali o osmé místo, a proto potřebují v tomto utkání s relativně slabším celkem zvítězit. Situace okolo osmého až dvanáctého místa je totiž nesmírně vyrovnaná a rozdíl činí pouhé dva body. Almelo pod vedením kouče Petera Bosze nyní okupuje devátou pozici se ziskem čtyřiceti bodů, ovšem dvanáctý Nijmegen ztrácí pouhý bod. Utrecht je vzdálen také na jeden bod a právě o jeho umístění jde.

Protože pouze osmá pozice zajišťuje kvalifikaci Evropské Ligy a o tu nyní usiluje hned šest celků, jen jeden však bude mít to štěstí. Naopak De Graafschap má úplně jiné starosti a chtěl by hlavně udržet současnou patnáctou příčku, nebo jí ještě o nějaké to místečko vylepšit. V minulém kole překvapivě obral o body vedoucí Twente, jenže ani jeden bod nepomohl k udržení čtrnácté pozice. Předtím hosté bezbrankově remizovali s Excelsiorem.

A právě před ním chtějí uhájit příslušnost v první lize, tři kola před koncem ztrácí šest bodů a to se De Graafschapu už asi podaří udržet. Navíc má stejný počet bodů jako Vitesse a už v tomto kole si může zajisti pohodlnou záchranu, vzhledem k soupeři Excelsioru, který hraje s Ajaxem, mu k tomu asi stačí bod. Heracles minule nestačil doma na PSV Eindhoven (0:2), předtím ovšem deklasoval Tilburg (6:2). Naposledy se s De Graafschapem doma střetl v prosinci roku 2008 a oba celky se zaslouženě rozešly smírně po bezbrankové remíze.

Domácí stratég Bosz nemůže využít služeb vykartovaných Marka-Jana Fledderuse a Anmara Almubarakiho, jinak má ale k dispozici kompletní výběr. "Jsme dobří a musíme vyhrát, pokud chceme do pohárové Evropy. V tuto chvíli máme všechno ve svých rukách. Utrecht totiž má špatnou formu a z ostatních týmů jsme na tom zatím nejlépe, chceme zbývající tři utkání vyhrát. Soupeře ale určitě respektuji a nečekám snadné sousto," uvádí Bosz.

Hosté nemohou počítat se Stevem Knightem, jenž je zraněný, kvůli osobním důvodům nebude přítomen ani trenér Darijo Kalezič a proto ho nahradí asistent Jan Vreman. Ten si stěžuje na počasí. "Je velké horko a na pátečním tréninku nebylo vše optimální," uvádí s mírnými obavami. "Heracles může být v tabulce klidně i výše, ale nyní si chceme zajistit tři body a čekat na výsledek z Ajaxu. Co nejrychlejší záchrana je naším prvotním úkolem," dodává s jistotou Vreman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.50 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - NAC Breda  (sobota 19:45)
O poháry bojující Roda přivítá zklamanou Bredu, která před začátkem ligového ročníku vyhlížela pohárovou Evropu.

Domácí Roda se momentálně nachází na velmi příjemné pozici a vedení své zaměstnance jen chvílí. Aktuální šestá příčka totiž zaručuje Rodě boje o Evropskou ligu a přesně takový byl cíl před samotným zahájením ročníku. Vedení tedy spílá ódy na radost a hráči odvádí skvělou práci. Poslední čtyři utkání domácí nenašli přemožitele. Na domácí půdě dokázala Roda dokonce obrat o body i silnější Twente (1:1). V minulém kole navíc nasázel útok Rody pět branek do sítě VVV Venlo (5:2).

"Vládne u nás spokojenost. Tým šlape a forma se nás drží. Nyní nás čeká utkání s Bredou, která umí potrápit kdejakého soupeře. Věřím však, že nám domácí prostředí pomůže k vítězství," prohlásil trenér Rody Harm van Veldhoven.

Naopak Breda se nachází na opačném pólu, než její nynější soupeř. Před sezonou panovalo v NAC pozdvižení z vysokých cílů v podobě útoku na Evropskou ligu a v konečném účtování Breda okupuje spodní polovinu tabulky. NAC momentálně hájí třináctou příčku a ani forma není nijak oslnivá. Poslední utkání navíc Breda absolutně nezvládla a na domácí půdě podlehla Excelsioru 1:2.

"Nedaří se nám a celkově nám tato sezona nevyšla. Sestupové pozice nás nijak netrápí, avšak nesmíme nic ponechat náhodě. Musíme hrát až do konce. Hrajeme s Rodou, která je na tom momentálně velmi dobře. Navíc zavítáme na její půdu, kde to bude velmi těžké," prohlásil kouč NAC John Karelse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - SC Heerenveen  (sobota 20:45)
Sestupem ohrožené Venlo přivítá v domácím utkání Eredivisie probuzený Heerenveen, který by velmi rád navázal na zlepšenou formu z posledních dnů.

VVV je silně ohroženo sestupem do nižší soutěže. Venlo aktuálně hájí sedmnáctou pozici, která alespoň zaručuje možnost baráže o udržení, ovšem poslední Willem II na VVV ztrácí pouhých pět bodů. Forma Venla je navíc hodně špatná, z posledních šesti utkáních vytěžilo pouhopouhý bod. Poslední utkání navíc Venlu vážně nevyšlo, když na půdě Rody hned pětkrát inkasovalo a prohrálo tak 2:5. Venlo navíc sáhlo ke změně trenéra. Do konce sezony povede VVV bývalý hráč Dirk Jan Derksen.

"Nedaří se nám a sestup je blízko. Nyní musíme uhájit alespoň tu sedmnáctou příčku. Uděláme pro to cokoliv. Doma máme Heerenveen, který není neporazitelný. Oklepal se ze špatné formy, ovšem to můžeme právě i my," prohlásil nováček na lavičce Dirk Jan Derksen.

Heerenveen naopak nechal v posledních dvou duelech na špatnou formu zapomenout. Nejprve když na půdě PSV senzačně remizoval 2:2 a poté v minulém kole třemi brankami sestřelil o poháry bojující Utrecht 3:0. "Srdíčka" už o Evropu bojovat nemohou, ovšem vidina první desítky vážně tlačí hráče kupředu. O motivaci je tedy v Heerenveenu postaráno. Aktuální jedenáctá příčka je totiž té desáté vzdálena pouze o jediný bod.

"Poslední dva souboje nám vyšly. Je to dobrá zpráva. Nyní zajíždíme do tápajícího Venla a já věřím, že se domů budeme vracet se třemi body a s úsměvem na tváři," sebevědomě prohlásil trenér Heerenveenu Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.80 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - FC Twente  (pátek 20:45)
Do konce holandské ligy zbývají tři zápasy a hned v páteční předehrávce toho dvaatřicátého bude k vidění zajímavý a zároveň nesmírně otevřený souboj. Den Haag v tuto chvíli bojuje o čtvrté místo Alkmaaru a po minulé ztrátě mu nyní chybí dva body na svého největšího konkurenta. K tomu musí odrážet útoky protivníků, Roda je totiž vzdálena na pouhé tři body. Hlavním cílem je dostat se přímo do poháru, to ale nyní vyžaduje tři body.

A ty se budou proti druhému celku tabulky získávat vskutku obtížně. Enschede je v tuto chvíli na druhém místě za vedoucím PSV o skóre, třetí Ajax ztrácí jen bod. Enschede si značně zkomplikovalo situaci po dvou překvapivých remízách s De Graafschapem a Rodou Kerkrade, proto se náskok na čele snížil a nyní byl dohnán. Twente tak musí bezpodmínečně vyhrát a udržet si náskok před Ajaxem, se kterým se střetne v závěrečném kole.

Domácí v lize zvítězili třikrát v řadě, když zdolali senzačně Ajax 3:2, vyhráli stejným poměrem v Utrechtu a následně před vlastními fandy porazili i Arnhem. Jenže v minulém přímém klání o čtvrté místo nestačili na AZ Stadionu a svému úhlavnímu rivalovi podlehli 1:3. Oba celky se na stánku v Haagu utkaly naposledy loni v září a hosté zvítězili 0:1, celkově na půdě soupeře uspěli již třikrát po sobě. Nyní ale proti nim stojí zcela jiný soupeř.

Kouč hostů Michel Preud'homme nemůže nasadit vykartovaného Roberta Rosalese, který byl vyloučen v předminulém kole na půdě Rody. Nicméně Twente hlásí více pozitivních zpráv a do nominace na utkání se vracejí Bart Buysse, Theo Janssen a Rasmus Bengtsson. Preud'homme si dobře uvědomuje, co na jeho svěřence v tuto chvíli čeká. "Všichni víme, na čem jsme. V minulých dvou kláních jsme hráli jako vždycky, vznikly ale z toho neuspokojivé výsledky," nesnaží se na nic vymlouvat.

Proto má v pátečním předehrávce jediný úkol. "Jedeme do Haagu zvítězit, jiná možnost v souboji o titul neexistuje. Jsme před duelem velmi napjatí, ale důležité bude přetavit naší snahu v branky," uvádí s rozumem. Před soupeřem má však na druhou stranu velký respekt. "Soupeř v letošní sezóně ukázal hodně týmům svou sílu. Na všechny udělal dobrý dojem. Má v kádru několik pozoruhodných hráčů a je silný po psychické stránce," obdivuje závěrem kvality Den Haagu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven31198476:3065
2.FC Twente31198458:3065
3.AFC Ajax31197563:2764
4.AZ Alkmaar31168748:3656
5.ADO Den Haag31166960:4654
6.Roda JC311312660:4451
7.FC Groningen311551158:4950
8.FC Utrecht311181245:4541
9.Heracles Almelo311171358:5540
10.Feyenoord Rotterdam311171347:4940
11.SC Heerenveen311091257:5039
12.NEC Nijmegen319121050:5239
13.NAC Breda311151541:5338
14.SBV Vitesse31981438:5135
15.BV De Graafschap318111229:4935
16.SBV Excelsior31851837:6029
17.VVV Venlo31522429:7117
18.Willem II31262335:9212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
Stiksxx

Dneska to musí být za 1 Den Haag prosíííííím.

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

1 bude v Rotterdame

Reagovat
Stiksxx

tak 10 golů to asi nebude, ale neprohrajeme naopak perfektní by bylo, kdyby se nám podařilo vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

I za remízku v Rotterdamu budu rád.

Reagovat
Stiksxx

já taky když prohrajete. ale jestli vyhrajete..jako že pochybuju. tak musíme vyhrát taky

Reagovat
smazaný uživatel

Pochyby sú na mieste, zvyšujú reálnu šancu zabodovať naplno Den Haag už nie je čo býval.

Reagovat
Stiksxx

minimálně poslední zápas, kdy potvrdí fantastickou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ado musí potvrdit, že mají mimořádnou sezónu, věřím a doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Vy sa hlavne starajte, aby vás prekvapivo nedali dole švábi.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stiksxx

aspon že teď PSVáci a Ajaxáci drži přispolu.

Reagovat
fantomas

Zcela nečekaně.

Reagovat
Stiksxx

32.kolo ADO Den Haag - FC Twente 1 +0

Feyenoord - PSV 0 +1

AFC Ajax - SBV Excelsior 1 +3

33.kolo FC Twente - Willem II 1 +3

PSV - SBV Vitesse 1 +3

SC Heerenveen - AFC Ajax 0 +1

34.kolo AFC Ajax - FC Twente 0 +1 +1

FC Groningen - PSV 0 +1

1.PSV 70b

2.Ajax 69b

3.Twente 69b

Reagovat
smazaný uživatel

Absolútne nereálne, dávajte si pozor na Balážika, bo všecko nemôže za vás stíhať

Reagovat
Stiksxx

to by mě zajímalo co je na tom prosim tě nereálný?? jediny co by se dalo opravit bude vaše plichta v Haagu

Reagovat
smazaný uživatel

PSV s Vitesse môže kludne aj zaplichtiť rovnako ako tvoja úvaha, že body stratí Twente v Haagu.

Reagovat
fantomas

Vitesse bohužel sbírá body vlastně jen doma, venku nevyhrálo od půlky listopadu, nedávno tu dostalo klepec i od Almela...podle mě na PSV shoří jako papír, i když bych si přál opak.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je moje zbožné prianie Aby motyka vystrelila, Vitesse má celkom slušnú fazónu a mohli by prekvapiť. Ale ono to bude ťažké pre oboch ašpirantov na titul. Oboch čakajú 2 ťažké zápasy, môže sa stať všeličo. PSV mlôže stratiť buď v Rotterdame či u vás, ale naopak, môže to vyhrať a rupnúť doma práve s Arnhemom. Twente počítam straty jedine v Haagu, ak už, ak to zvládnu, môžu pozerať len na výsledky PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax vás loupne doma Pokud dneska nevyhrajete, tak bych se už smířil s tím, že je po titulu. A počítal spíš se třetím místem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax s lachtanom v bráne sotva

Reagovat
smazaný uživatel

Už jim zase chytá ten černoušek, takže "lachtan" má po srandě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mám po srandě i já

Reagovat
AjaxFans

Už jsem ti to psal minulý týden chytrolíne,že nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, je fakt , že momentále psychologická nevýhoda je na strane Twente, preto si myslím, že ten zápas v Haagu bude nesmierne náročný a očakávam skôr boj než pohľadný futbal. Ale ak to zvládneme, naopak, ten tlak sa prenesie na vás.

Reagovat
Stiksxx

nebud blázen prosim tě

Reagovat
fantomas

No...tyhle nafoukaný kecy by se vám stejně mohly vrátit.

Reagovat
Stiksxx

Neměj strach že by k tomu došlo..Fred ty kluky dobře připraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, taký Heerenveen či Tilburk by o tom u vás mohli rozprávať

Reagovat
tulen

moj tip - X - 2:2

Reagovat
cresposuper

Neviete ako sa darí Lucovi Caldirolovi z Vitesse?

Reagovat
fantomas

Twente!!!

Reagovat
Stiksxx

prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Dream On

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

Dneska nekecáš

Reagovat
smazaný uživatel

A zítra kecat bude ?

Reagovat
AjaxFans

Zitra jo

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Dneska na vás kouknu, tak vám to snad přinese štěstí...

Reagovat
smazaný uživatel

Vám však moje sledovanie nejak šťastie neprináša

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra si vás ešte skuknem, ale s PSV to vynechám

Reagovat
fantomas

Nijmegen se musí dát i se zavřenýma očima.

Reagovat
smazaný uživatel

Očakávam gólové hody , a Timove spalovačky

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že vynecháváš zápasy zrovna budoucího místra této sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ale sú infarktové

Reagovat
Stiksxx

to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak zaujímavá diskusia, v Eredivisie sú tu len Stiksxx, 7Zaja2, AjaxFans, xxxAFCAxxx, afc ajax, fantomas, občas stata...teda okrem mňa A to sa tu točí furt dokola, a plus nalepené erotické palcovačky pre Bonyho

Reagovat
fantomas

Třeba taky jednou rozšíříme řady...(tj. milovníci Bonyho se jednou kouknou na Eredivisie).

Reagovat
smazaný uživatel

Ti budou zírat, a zapomenou na ňákýho Bonyho

Reagovat
fantomas

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

a este aj ja,ked mam cas...psv4eva

Reagovat
smazaný uživatel

No na teba som zabudol, ale ty si tu fakt minimálne

Reagovat
Stiksxx

palcovačky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No s takovou to Twente nevyhraje. Haag hraje daleko přímočařeji, vepředu tolik nedrbe jako Twente, který na to má mistry v De Jongovi a Ruizovi (!!! hroznej výkon, strašlivě kazí, jak zpomalenej film). Jinak to už klidně mohlo bejt 1:1 - Ruizovi nevim, co sudí pískal, a jestli faul, tak ten byl teda nicotnej...zatímco Douglasův penaltovej zcela jasnej.

Reagovat
afc ajax

penalta to bola

Reagovat
Stiksxx

tvl...to má "zas" Twente zaplacený ne? Den Haad do toho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ruíz nemá formu už od začiatku roka (po zranení), trápi sa. Posledne i De Jong, je až mátožný.

Reagovat
fantomas

Wtf, ten sudí je snad fakt podmázlej. Co to zas bylo za faul, dyť šel k zemi sám.

Reagovat
fantomas

Nejhorší hráč se trefí. Zatim zoufalé Twente vede, no ale hlavně že Haag ztratí (snad).

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaslúžene, ale kašlať na to. Ruíz túto trefu potreboval, kvôli sebavedomiu.

Reagovat
fantomas

Mně se jako hráč nikdy nelíbil. Od vás vlastně můžu jen Landzaata a Bramu. Ale podle mě to nakonec stejně nevyhrajete, byla by to facka spravedlnosti, rovnou do tváře.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulú sezónu bol fantastický, ale Míša ho furt cpe do stredu, nechápem, on je tam neplatný

Reagovat
fantomas

Já myslim spíš prostě typologicky, stylem hry. To si mě nikdy nezískal. Jeho přínos pro tým (ať už letos nebo v minulosti) jinak nepodceňuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale od nového roka je naozaj tragický, brzdí, spomaluje, kazí, neverí si ani na kľučku ani na strelu. Twente bez Janssena by hralo maximálne o 4-5 priečku

Reagovat
fantomas

Dneska si právě i na ty kličky jakože věří, ale nevyšla mu snad ani jedna. Když nepočítám tu u brankový čáry, kde mu to ale hned další hráč ukopl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by si veril, tak by mu aj vychádzali, ale on nie je typ hráča na kľučky.

Reagovat
fantomas

Neni no, tak proč ale dneska tolik sóluje...

Reagovat
smazaný uživatel

Najväčší trapáci dnes skórujú

Reagovat
fantomas

Reagovat
Stiksxx

nesmí

Reagovat
fantomas

Jako kdyby mi nešlo o Groningen, tak dneska jednoznačně přeju spíš Haagu.

Reagovat
Stiksxx

mě je to jasný..bral bych to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. Ale zaslúžene.

Reagovat
fantomas

Ten Douglas je fakt legrační stoper.

Reagovat
fantomas

Tak to je gól!

Reagovat
Stiksxx

Kua! zejtra musíme vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

v neděli

Reagovat
Stiksxx

soráč. za dvě hodiny už to bude zejtra.

Reagovat
smazaný uživatel

chjo... nezasloužili si vyhrát, ale na to se nehraje!

Reagovat
Stiksxx

přesně tak..když bych zapátral v paměti..takovejch zápasů jsme taky měli dost.. hold jeslti máme vyhrát ligu, musíme porazit všechny

Reagovat
FC Porto FC

Balazs Dzsudzsák to PSV vykope

Reagovat
Stiksxx

Toivonen už je zdráv? jestli bude sestava taková jakou tady napsali chlapi ne EF tak mi srdce zaplesá radostí, že Ola se vrací na hrot útoku

Reagovat
Stiksxx

Každopádně si myslím, že dnes jednoznačným trhákem bude souboj mezi Rodou a Bredou..to si myslim že bude velmi vyrovnaný a pohledný souboj

Reagovat
smazaný uživatel

Páni, můžu dotaz?? Jak je na tom Švícko?? Hraje, sedí nebo jak to s ním vypadá?? Díky za odpověď.

Reagovat
Stiksxx

Švícko pendluje něco mezi stabilním místem v základu a lávkou..Co jsem koukal, tak nastupoval do základu ale kolikrát byl ještě v první půli staženej a zápas potom nehrál..podle mě byl často zraněnej..ale ted naskakuje do zápasů skoro pokaždý z lavičky

Reagovat
erudovanyodbornik

Hmm a to byl v roce 2006 náš nejtalentovanéjší teenager

Reagovat
Stiksxx

to dělaj ty brzký přestupy mladejch hráčů, který maj vidinu slávy nebo já nevim proč tohle robí

Reagovat
herbage

Brzký přestup? Vždyť za Slávku odkopal 3-4 roky a neměl se stejně v kaprlize posunout kam dál. Spíš je to smutná realita, že kdejaký čičmunda z Holandské ligy je lepší fotbalista, než naši nejnadějnější mladíci. Tam je totiž učí hrát fotbal, zatímco u nás jen kopanou

Reagovat
Stiksxx

to je fakt...ale ten brzký přestup myslim obecně...příkladem může být Matěj Vydra do Udine..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam je vyfocený Švec? to je snad nějaká osobnost ligy?

Reagovat
fantomas

Dneska se de fandit proti rivalům! VVV!!

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, kdo je Steve Knight z Graafschapu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš asi De Riddera? Hovoria mu útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho

Reagovat
fantomas

Odkud ho znáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Z espresky

Reagovat
fantomas

Jo tak. Už chápu...

Reagovat
AjaxFans

Netroškaří

Reagovat
AjaxFans

THC je bráno taky jako "doping",né?

Reagovat
fantomas

Nevim jak ve fotbale, ale např. ve florbale jo no. Tak to asi bude všude stejný.

Reagovat
fantomas

100. pro zítřejší výhru Groningenu.

Reagovat
FC Porto FC

fandím Balazsovi Dzsudzsákovi ale chi aby titul vyhrál Ajax doufám že Feenord porazí PSV

Reagovat
Darren Fletcher

ty vole ta spicka vyzera neuveritelne, to bude boj. hodte sem niekto los poslednych kol pre tie timy :)

Reagovat
AjaxFans

Ajax:

dnes AFCA excelsior

Heerenven - AFCA

AFCA- Twente

Twente:

Twente - Tilburg

AFCA- Twente

PSV:

Švábové - PSV

PSV - Vitesse

Gronigen - PSV.

Takže mi ztoho vychází,že titul budeme slavit doma

Reagovat
Stiksxx

nech toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Budem sa opakovať: Dream on

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bude pláču u favoritov, šípim to

Reagovat
smazaný uživatel

Šváby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pieters, Manolev, Lens, Engelaar pro příští zápas vykartovaní . Ale na Vitesse to asi stačit bude...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fuk, PSV je ze hry venku.

Reagovat
smazaný uživatel

stale mame sancu,tak neodpisovat!

Reagovat
AjaxFans

Taky myslím,vše může být jinak ještě.Zajímavý ročník,co?

Reagovat
Stiksxx

Osobně bych dal přednost tomu, kdybychom měli jistý titul v rukách tři kola před koncem, ale takhle tady ještě můžou být vypjaté komentáře a člověk se nenudí.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda není...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Hm..Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele