základní část, 32. kolo
24.04.2011 16:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - NEC Nijmegen 3:1

Nijmegen už zřejmě definitivně ztratil naději probojovat se do kvalifikace Evropské Ligy a asi se umístí v dolních patrech tabulky. Po prohře na půdě Groningenu totiž okupuje stále dvanácté místo se ziskem devětatřiceti bodů a na Utrecht s Heraclesem ztrácí pět bodů, což se bude ve zbývajících dvou duelech dohánět těžko. Groningen naopak udělal důležitý krok k vytouženému čtvrtému místu, po překvapivé prohře Alkmaaru ztrácí jen tři body.

Situace kolem čtvrtého až sedmého místa je hodně vyrovnaná a ve dvou zbývajících kolech se čeká opravdu napínavý souboj. Groningenu v tuto chvíli patří sedmá pozice se ziskem třiapadesáti bodů na pátý Den Haag i šestou Rodu ztrácí pouhopouhý bod. Vystoupení s Nijmegenem bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Jenže závěr zápasu přeci jen patřil domácím.

Do duelu vstoupil lépe celek z Euroborgu. Po centru Fredrika Stenmana pálil jen o malý kousek nad Thomas Enevoldsen. Vzápětí zahrozil též Nijmegen, po přihrávce Bjorna Vleminckxe mířil příliš vysoko Lorenzo Davids. V polovině úvodního dějství se dočkali úvodní trefy domácí. Na pravém kraji vápna se uvolnil Enevoldsen a přesně vypálil levačkou, míč zapadl do vzdálenějšího pravého dolního rohu - 1:0.

O dvě minuty později již ale bylo srovnáno. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Niki Zimling a jeho nádherný pokus zapadl přímo do horního rohu. Poté šancí ubylo a věci se začaly dít až v samém závěru zápasu. Druhý poločas patřil Groningenu, ten do něj také vstoupil aktivněji. Po centru Dušana Tadiče mířil jen o malý kousek vedle Tim Matavz, další gólovky však dlouho k vidění nebyly.

Teprve sedm minut před koncem poslal nádhernou přihrávku do vápna střídající Petter Andersson a Tadič nekompromisně zavěsil - 2:1. Hned na to pálil stejný hráč z přímého volného kopu mimo branku, avšak v předposlední minutě utkání se báječně trefil Matavz. Po dalším skvostném centru Anderssona vypálil z levé strany a přízemní ranou poslal balón do dolního koutu - 3:1. V příštím kole čeká domácí rozhodující souboj na půdě Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele