základní část, 32. kolo
24.04.2011 14:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 3:1

Fotbalisté PSV si velmi zkomplikovali souboj o titul a po prohře na půdě Feyenoordu klesli až na třetí místo v tabulce o tři body za Twente a o dva za Ajax. Feyenoord tak na stánku De Kuip potvrdil vzrůstající formu, v tuto chvíli patří rotterdamskému celku desátá pozice se ziskem třiačtyřiceti bodů a na kvalifikaci Evropské Ligy mu stále chybí pouhý bod. Osmý i devátý celek Eredivisie mají na kontě 44 bodů.

Domácí šli sice do vedení už v prvním poločase a měli lehce navrch, nicméně duel mohl vypadat úplně jinak, nebýt brzkého vyloučení hostujícího Orlanda Engelaara, tak by se možná hra odvíjela zcela jinak. Hosté totiž i v početní nevýhodě dokázali zásluhou švédského zabijáka Oly Toivonena vyrovnat, jenže za další tři minuty vsítil svou druhou trefu v zápase domácí hrdina Wijnaldum.

Výsledek pak pojistil deset minut před závěrečným hvizdem tradiční šutér Luc Castagnios. PSV musí doufat, že v příštím kole buď Twente nebo Ajax ztratí body, jinak šance na titul definitivně zhasne. K tomu musí samo vyhrát a situace pro svěřence kouče Freda Ruttena rozhodně není nijak růžová. Přitom hosté vstoupili na stánku De Kuip do utkání lépe. V 8. minutě pálil ze střední vzdálenosti bek Stanislav Manolev, nicméně jeho pokus šel těsně nad.

Vzápětí to na druhé straně zkusil šikovný záložník Leroy Fer, ovšem jeho průnik dokázal brilantním zákrokem zlikvidovat švédský gólman ve službách PSV Andreas Isaksson. Domácí se přeci jen dočkali ve 27. minutě. Po centru Diega Biseswara do vápna hlavičkoval přesně zblízka Wijnaldum. Ke konci úvodní půle zkusil vyrovnat Zakaria Labyad, jenže jeho ránu skvěle zlikvidoval gólman Erwin Mulder. Po poločase se frustrace PSV projevila naplno.

Engelaar totiž v 53. minutě oběma nohama zaútočil velice nebezpečně na Castganiose a sudí poslal hostujícího záložníka předčasně do kabin. I tak ale bylo za dalších sedm minut srovnáno, když Labyad nejprve napálil pravou tyčku, pak se dostal k míči znovu a zpětnou přihrávkou vyzval Toivonena, který mířil do pravého dolního rohu. O tři minuty později ale dokončil kombinaci s Biseswarem podruhé Wijnaldum - 2:1. A v 79. minutě ztvrdil cenné vítězství domácích Castaignos.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

prosím aspoň x ale najlepšia by bola 1

Reagovat
PePiG7

0-1 Dzudszak, už se nebude opakovat výsledek z minulýho střetnutí bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Neopakoval no ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je v ****** já byl na tom PSV - Feyenoord 10-0 vždyť Feyenoord tam hrál jak namalovanej !!! A teď tohle?!No co no ... PSV musí zabrat do tý LM Navíc poslední kolo je AJAX - Twente ... Titul už mít PSV asi nebude , ale tu LM by mohlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele