Názory a komentáře

V Jižní Africe si zatím nejsou jisti. Těší se, nebo nikoliv?

Do vypuknutí Afrického poháru národů zbývají uplynout pouhé čtyři dny, avšak Jihoafrická republika stále nepulzuje způsobem, jaký by se dal očekávat. Ačkoliv trenér domácího výběru se už moc těší a konstatuje "slyšitelné vibrace", vnější i vnitřní pozorovatelé z řad potenciálních diváků jsou převážně rozladění...

Představení účastníků APN - skupina A

Africký pohár národů v Jihoafrické republice začíná už za týden, a je proto nejvyšší čas představit si jednotlivé účastníky. Stejně jako loni jsme pro vás připravili podrobná preview jednotlivých skupin; začneme "áčkem", kde se domácí fotbalisté poperou o postupové příčky s Angolou, Marokem a Kapverdami.

Podzim za námi, jaro před námi: Poločas v Ligue 1 (2/2)

Ve druhé části poločasového souhrnu Ligue 1 přichází na řadu první polovina tabulky, od PSG až k Saint-Étienne - jak jsou na tom týmy bojující o titul a evropské poháry? Zároveň přinášíme i ideální jedenáctku sezony a další čtenářskou anketu.

Podzim za námi, jaro před námi: Poločas v Ligue 1 (1/2)

Francouzská nejvyšší soutěž se znovu rozjíždí už tento víkend, a je proto nejvyšší čas ohlédnout se za skončenou podzimní částí a také nastínit jarní vyhlídky jednotlivých týmů. V prvním díle se podíváme na ty, které v poločasové tabulce okupují druhou desítku.

Nejlepší hlášky z diskusí 2012 - výsledky

Rok 2012 je minulostí, nám ale zbývá ještě jedna maličkost - vyhlásit vítěze ankety o nejlepší hlášku z diskusí Eurofotbalu. Ten je tentokrát jasný, vedení se ujal hned od prvních minut a pak už jen navyšoval svůj náskok... Kdo to je?

Barcelona, Katalánsko, fotbal, politika...

Vánoce jsou časem zúčtování a v katalánské metropoli se poslední roky jedná o činnost velice příjemnou. Jak by taky ne, klub zažívá nejstabilnější léta své divoké historie. Dluhy se snižují, sportovní úspěchy přicházejí ve velkém, vnitřní rozpory neexistují... Přesto se toho v Ciudad Condal děje a bude dít tolik, abychom se na to mohli společně podívat v tomto krátkém článku.

Je cosi shnilého v Madridu

Co může za rozpad týmu, který v loňské sezóně téměř dokonale fungoval a devastoval jednoho soupeře za druhým? Proč "ze dne na den" přestal TÝM existovat? Kde jsou patrně hlavní důvody dosavadního ligového krachu a nepřesvědčivých výkonů?

Nizozemská Eredivisie - souhrn 18. kola

Twente zvítězilo v Alkmaaru a Eindhoven deklasoval Bredu na jejím hřišti, takže na čele tabulky se neudála žádná změna. Ajax jen remizoval s Utrechtem, Vitesse dokonce podlehlo trápícímu s Heerenveenu, úspěšný byl naopak Feyenoord proti Groningenu.

Výroky měsíce v italském fotbalu (prosinec - 1. část)

Vánoce za dveřmi a s nadílkou pod pomyslný fotbalový stromeček spěchá i rubrika s nejzajímavějšími, nejvtipnějšími, nejkontroverznějšími, no zkrátka těmi nejlepšími výroky lidí, kteří mají co do činění s italským fotbalem, za první část prosince. Dnešní várce vládne Mario Balotelli a slova na jeho adresu.

Bude Heynckes zaučovat Guardiolu?

V týdnu ještě zbývá odehrát pár pohárových zápasů, ale oficiální předvánoční večírky s hráči a jejich načančanými partnerkami už mají bundesligové kluby v mnoha případech za sebou. Aby pak rychlému rozchodu ke kratičké zimní dovolené před přípravou na druhou polovinu Bundesligy nic nebránilo. Podzim zkrátka skončil.

Australské okénko (1.)

Pokud měla někdy A-League potenciál zaujmout oko náročného evropského diváka, je tomu tak právě v letošní sezoně. Jaký jiný důsledek by měl mít příchod jmen jako Del Piero, Heskey nebo Ono na australské pažity? A tak je zpátky rovněž EuroFotbal s prvním letošním okénkem...

Stane se i v lepších rodinách

Tak se zdá, že v Dortmundu mohou jedno kolo před koncem podzimní části ligy přehodnotit cíle pro letošní sezónu - na třetí titul v řadě to už vážně nevypadá. Borussia totiž v sobotu zaznamenala další domácí ztrátu po prohře 2:3 s Wolfsburgem.

Systém nade vše

U dětí mé generace populární Spejbl v jedné scénce prohlásil: "Já toho nikdy moc nevěděl, ale měl jsem v tom systém." Ono na tom něco bude. Když se podíváme na bundesligové týmy, je to z určitého úhlu pohledu právě systém, který odlišuje ty nahoře od těch dole.

Výroky měsíce v italském fotbalu (listopad - 2. část)

Tak nám uplynuly další dva týdny. Dva týdny plné gólů, šancí, ale také výroků fotbalových osobností. V Itálii se opět mluvilo, padaly kontroverzní věty i vtipy a výsledkem je další část naší rubriky.

Porto - nejlépe fungující fotbalová firma?

Málokterý tým způsobil v posledních letech na evropské scéně větší zjevení než Porto. Živobytí založené na vychovávání talentů a jejich následném prodeji sice není ve fotbale nic neobvyklého, ale snad nikdo to nezvládá s takovou bravurou. V čem vlastně tkví portské tajemství?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele