Ligue 1 - souhrn 38. kola

15.05.2010, 22:59, aktualizováno 15.05.2010, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille oslavila zisk titulu výhrou nad Grenoblem, Niang potvrdil zisk koruny pro krále střelců. V posledním kole se už rozhodovalo jen o pohárových příčkách. Do Ligy mistrů jde Lyon a Auxerre, kterému třetí příčku zajistila branka z poslední minuty, Lille totiž nechalo všechny body v Lorientu. Pátý je Montpellier a šesté Bordeaux.

FC Sochaux - AJ Auxerre 1:2

15.05.2010 21:00

Góly: 46. Brown Ideye - 6. Cédric Hengbart, 90. Cédric Hengbart

Velmi dramatický závěr mělo utkání mezi Sochaux a Auxerre. Dlouhou dobu na světelné tabuli svítila remíza 1:1, v 90. minutě se ale podruhé v utkání trefil hostující Hengbart a poslal Auxerre do předkola Ligy mistrů.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a už v šesté minutě se ujali vedení. Přímý kop Pedrettiho do branky Sochaux přesně usměrnil Hengbart. Blízko vyrovnání byl po čtvrthodině hry Boudebouz, ale jeho střela jen o pár centimetrů minula branku Auxerre. Poté se do šance dostali znovu hosté, avšak Pedrettiho ránu zneškodnil domácí gólman Richert.

Vyrovnávací branka přišla hned v úvodu druhého dějství. Střídající Butin poslal do pokutového území hostů přesný centr a Ideye Brown bez problémů uklidil míč do sítě - 1:1. Vstřelený gól Sochaux nastartoval a tým si během krátké doby vytvořil další možnost ke skórování. Aktivní Butin si ale vylámal zuby na gólmanovi hostů Sorinovi. Důležitý moment přinesla 61. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Perquis a Sochaux tak dohrávalo v deseti lidech.

Auxerre bylo blízko druhé branky v posledních minutách hry, ale Contouta vychytal domácí gólman. Hosté se ale přece jen gólu dočkali. V samotném závěru zapomněla obrana Sochaux na Hengbarta, který zužitkoval přesný centr Bourgeoise a vystřelil Auxerre nesmírně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 0:0

15.05.2010 21:00

Góly: -

Spravedlivou dělbu bodů si na své konto připsaly celky Toulouse a Monaka, které v konečném účtování končí na čtrnáctém, respektive na osmém místě. Pro oba to byl v podstatě nic neřešící zápas, který neměl špatnou úroveň, ale oba brankáři za svá záda nic nepustili. Toulouse s Monakem zajisté na tuhle sezónu nebudou vzpomínat v nejlepším.

Monako do utkání vstoupilo lépe, Nene se už po čtyřech minutách ocitl sám ve vápně, avšak domácí gólman Pelé dokázal včas zareagovat a vyrazil jeho střelu za postranní čáru. Po hodině hry se odhodlal ke střeleckému pokusu Pérez, ale nasměroval ho jen mimo. Na druhé straně vymyslel Ebondo pěkný centr zprava pro Sissoka, jehož musel vychytat gólman Ruffier.

Druhá půle zase spíše patřila Toulouse. Šest minut po pauze byl Ruffier v pohotovosti znovu, na zem se položil proti přízemní ráně loni nejlepšího střelce francouzské ligy Gignace. Asi největší šanci ke skórování měl na kopačce Machado, jenž však nastřelil jen tyčku, v 66. minutě Kazim-Richards ztroskotal na Ruffierovi.

Poslední možnost, jak něco udělat s bezbrankovým výsledkem, měl Ebondo, nicméně Ruffier zasahovat nemusel, protože toulouský obránce nenasměroval balón ani mezi tři tyče. Zatímco hosté mohou mít alespoň radost, že je Nene se svými čtrnácti góly společně se dvěma dalšími borci na pátém místě nejlepších střelců nebo že se propasovali do finále Národního poháru, matné Toulouse letos vlastně nezaznamenalo žádný větší úspěch.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 1:1

15.05.2010 21:00

Góly: 2. Loïc Rémy - 69. Emmanuel Rivière

Remízu 1:1 přineslo měření sil mezi Nice a St. Etienne. Domácí výběr se do vedení dostal už po 120 sekundách hry, St. Etienne ale dvacet minut před koncem dokázalo vyrovnat.

Už v druhé minutě poslal dlouhým nákopem Diakité do šance Rémyho, který přesnou střelou k tyči překonal gólmana Janota. Hosté poté mohli vyrovnat, ale volný kop z dílny Saka skončil jen těsně vedle domácí branky. Po dvaceti minutách hry mohl skórovat domácí Ben Saada, ale brankáře Janota nepropálil. Hosté měli před přestávkou dvě slušné šance na vyrovnání, ale Riviére trefil pouze domácího strážce svatyně Ospinu. Ten se vytáhl i o pár chvil později, kdy zlikvidoval prudkou ránu Bergessia mířící pod břevno.

V druhém poločase převzali otěže hry hosté, po hodině hry mohl vyrovnat Perrin, avšak i jeho pokusu stál v cestě domácí brankář Ospina. O chvíli později nebezpečně hlavičkoval Bayal, avšak i s jeho pokusem si domácí gólman poradil.

Aktivně hrající St. Etienne se vyrovnání přece jen dočkalo. Dvacet minut před závěrečným hvizdem se míč dostal k Riviéremu, který přesnou střelou stanovil výsledek utkání na 1:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 1:3

15.05.2010 21:00

Góly: 79. Mevlüt Erdinç - 16. Geoffrey Dernis, 47. Lilian Compan, 58. Geoffrey Dernis

Montpellier, loni ještě účastník Ligue 2, si zahraje v příští sezóně Evropskou ligu. Výhra 3:1 v Parku princů mu dodala jistotu páté příčky, která byla v tabulce poslední možná pohárová. Nic by se nakonec nestalo, kdyby hosté v PSG neuspěli. Bordeaux, jediný konkurent v boji o kýženou pozici, totiž prohrálo v Lens v divokém zápase 3:4.

HSC se zkrátka nechtěl stresovat a chtěl rozhodnout co nejdříve. Potřeboval vítězství a za tím šel se vší vervou nejprve kolumbijský zabiják Montaňo. Celkem v pohodě přešel přes Armanda a křižným pokusem donutil brankáře Coupeta zasáhnout nadvakrát. V 16. minutě se už hosté ujali vedení, přesnou ránou po zemi zamířil ke vzdálenější tyči do sítě úplně volný Dernis.

O pět minut později mohli domácí vyrovnat Hoarauem, který překonal gólmana Jourdrena, na brankové čáře ovšem na poslední chvíli zasáhl El Kaoutari. Dvě minuty po přestávce vedl Montpellier už 2:0, Companova volej parádně zaplula za záda Coupeta. Vztek pařížských fanoušků se vystupňoval po třetí obdržené brance z 58. minuty.

Dernis totiž skóroval podruhé v utkání podobně jako v první půli pěknou přízemní střelou. Na nějaký čas se muselo přerušovat, protože nespokojení domácí diváci zasypali hřiště čtvrthodiny před koncem světlicemi. Asi nejen kvůli této prohře, ale i z výsledků v průběhu celé sezóny. Ani následná snižující trefa Erdinga po centru Giulyho neuspokojila jejich hněv z nepovedených výsledků.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Grenoble Foot 38 2:0

15.05.2010 21:00

Góly: 41. Mamadou Niang (pen.), 90. Hatem Ben Arfa

Marseille ani v posledním utkání letošního ročníku Ligue 1 nezaváhala a bez problémů porazila Grenoble 2:0.

Domácí byli po celý zápas lepším týmem, brankový účet mohl otevřít už v úvodu Cheyrou, avšak jeho dalekonosný pokus zlikvidoval gólman Grenoble Le Crom. O pár chvil později musel hostující strážce svatyně znovu zasahovat, tentokrát proti Lucho Gonzálezovi. Poté se do šance dostali i hosté, po chybě Kaborého ale střílel Akrour vedle.

Po této situaci však otěže zápasu převzala opět Marseille, ale rána Heinzeho skončila na břevně. Domácí fanoušci se gólu dočkali až ve 41. minutě, kdy v pokutovém území fauloval Mainfroi Nianga a sám postižený hráč se rozhodl penaltu kopat. Niang pokutový kop proměnil a vstřelil svoji osmnáctou branku v sezóně, který mu vynesla korunu pro nejlepšího střelce Ligue 1.

Druhý poločas přinesl v těsném závěsu hned tři šance domácího týmu, ale Ben Arfa, Niang a také Valbuena míč do branky dopravit nedokázali. Grenoble si i v druhé pětačtyřicetiminutovce vytvořilo solidní šanci, avšak Ljuboja skórovat nedokázal. Definitivní podobu výsledku tak dal v 90. minutě Ben Arfa, jenž zužitkoval přesnou přihrávku Nianga.

Po závěrečném hvizdu pak naplno vypukly oslavy na počest nového fotbalového krále Francie.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 1:1

15.05.2010 21:00

Góly: 39. Youssouf Hadji - 66. Benjamin Angoua

Ani zápas mezi Nancy a Valenciennes svého vítěze nenašel. Domácí celek se sice v závěru první půle dostal do vedení, bod ale hostům vystřelil dvacet minut před koncem Angoua.

První šanci utkání si vytvořili domácí, avšak Hadjiho ránu vyrazil gólman Valenciennes do bezpečí. Nancy bylo blízko gólu i v patnácté minutě, ale střela Fereta se zastavila na tyči hostující branky. S ubíhajícím časem se začali osmělovat i hosté a hned si vytvořili dvě dobré příležitosti ke skórování. Nejprve skončil Pujolův lob těsně nad domácí brankou, o chvíli později zlikvidoval gólman Bracigliano pokus Bonga.

Pět minut před koncem prvního poločasu se ale skóre už měnilo. Centr Brisona do branky pohodlně dopravil Hadji - 1:0. Valenciennes vstoupilo do druhé půle dobře, po hodině hry skóroval Angoua, který lehce tečoval centr Cohadeho.

Domácí mohli strhnout vedení na svou stranu v závěru utkání, ale Feretův projektil perfektně zlikvidoval hostující gólman Penneteau. Závěr utkání už patřil nefotbalovým věcem, v 90. minutě byl vyloučen domácí střelec Hadji, který strčil do hlavního sudího. Mimo hrací plochu pak byl vykázán kouč Correa, který protestoval daleko za vyhrazeným prostorem pro trenéry.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 2:1

15.05.2010 21:00

Góly: 37. Kévin Gameiro, 65. Yann Jouffre - 32. Ricardo Costa

Stačí jedno zpackané kolo a z možné jistoty Ligy mistrů je jen Evropská liga. Lille mělo před posledním kláním v Lorientu vše ve svých rukách. Kdyby tam slavilo tři body, udrží si svou druhou příčku a tudíž si zajistí přímý postup do milionářské soutěže. Jenže prohra 1:2 nakonec znamenala pád na čtvrtou pozici.

Alespoň bod by LOSC zařídil třetí příčku, ačkoli by se o účast v Champions League muselo poprat v předkole. Nulového zisku však využilo Auxerre, které naopak svůj duel v Sochaux zvládlo a dostalo se o bod na tuhle pozici. I když výhru tam zařizoval Hengbart až v poslední minutě utkání. Lyon pak poskočil na druhé místo, bez větších problémů totiž porazil doma sestupující Le Mans 2:0.

Ukázalo se, že Les Merlus nejsou na konečném sedmém místě žádnou náhodou. Z úvodních chvil to ale moc nevypadalo, že si před vlastními fanoušky připíšou svou desátou domácí výhru sezóny. Už ve 4. minutě musel Mvuemba vytěsňovat vlastně již jistý Costův gól z brankové čáry. Na druhé straně se ocitl sám před gólmanem Landreauem druhý nejlepší střelec Ligue 1 Kevin Gameiro, jenže zamířil jen mimo.

Lille se nakonec dostalo do vedení ve 31. minutě, když Cabaye poslal hlavou míč do sítě po rohovém kopu Costy. Za šest minut bylo ovšem srovnáno, Gameiro si poradil z hostující obranou a pohodlně zavěsil. Vrátit Dogám zpět vedení mohl z penalty Cabaye poté, co domácí brankář Audard srazil v šanci Gervinha. Audard ale svou chybu napravil a pokutový kop polapil!

V 64. minutě se Lorient dokonce dostal do vedení. Tentokráte v defenzívě zaváhal Emerson, a Jouffre tak mohl pohodlně skórovat. Lille začalo vrhat všechno do útoku, otevírala se ovšem zadní vrátka, která mohl s lehkostí potrestat podruhé v zápase Gameiro. Ten ale tři body nepojistil a mezi tři tyče se netrefil.

Nepodařený výkon Lille pak podtrhla červená karta, kterou obdržel v závěru utkání Vahirua. Hosté zkrátka na Jouffreho branku nedokázali vůbec zareagovat a přenechali peníze a slávu z Ligy mistrů dvěma číhajícím vlčákům v závěsu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Le Mans FC 2:0

15.05.2010 21:00

Góly: 45. Bafétimbi Gomis, 68. Miralem Pjanić

Protože Lille nedokázalo vyhrát v Lorientu, Lyon využil své šance a ukradl mu v posledním kole druhou pozici, kterou do té doby držel právě jeho konkurent. V příští sezóně tak nemusí bojovat o Ligu mistrů v předkole, základní skupiny má jisté. Výhra 2:0 nad již sestupujícím Le Mans se rodila celkem snadno, prsty v tom měl Gomis s Pjaničem.

Domácí si šli za svým cílem od začátku zápasu. První možnost pro Gomise vytvořil dobrou přihrávkou obránce Cissokho, lyonského útočníka tentokráte vychytal hostující brankář Ovono. Následující rohový kop Pjaniče mohl proměnit v branku Toulalan, ale trefil jen tyčku. Pro Gomise pak vymyslel hezkou příležitost zase druhý krajní bek Reveillere, ale Francouz pálil z voleje nad branku.

Le Mans těsně před přestávkou zásluhou Dosseviho také poprvé ohrozili domácího brankáře Llorise, ten však nebezpečí stačil zažehnat. Nakonec se ve 45. minutě trefil do sítě aktivní Gomis, který hlavou zamířil za záda Ovona po přesném centru bosenského mladíka Pjaniče.

Gomis měl hodně sil i po přestávce, ocitl se sám před Ovonem, ale druhou branku nakonec musel přidat v 68. minutě Pjanič. Ještě předtím se neujala střela z přímého kopu od Bastose, krásný proměněný protiútok, který založil Lisandro López, měl už ovšem vlastně parametry jistoty tří bodů.

Posledním, kdo mohl skórovat, byl Bastos, ale rozhodně jemu ani celému týmu nevadilo, že tuhle akci neproměnil v gól. I když po dvou letech znovu Lyon nezíská titul, konečné druhé místo v Ligue 1 se nedá brát rozhodně jako neúspěch.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Stade Rennes 1:0

15.05.2010 21:00

Góly: 20. Grégory Thil (pen.)

Nováček ligy Boulogne se z nejvyšší soutěží rozloučil domácí výhrou nad Rennes. Tomu se naopak závěr sezóny příliš nepodařil a stejně jako v předešlých ročnících končí jen ve středu tabulky, tentokráte na devátém místě. Jedinou branku symbolicky zařídil z penalty kapitán Grégory Thil, opora týmu, kterou na dlouhou dobu vyřadilo ze hry zranění kotníku.

Nejprve domácí Agouazi uvolnil Thila, jehož stačil ještě gólman Douchez vychytat. Na druhé straně byl blízko brance Gyan, který parádně zakroutil míč směrem na branku, jenže ten se nakonec zastavil jen o břevno. Ve 20. minutě skóroval z penalty Thil poté, co jí sudí Thual nařídil za ruku hostujícího Hanssona ve vápně.

Dvanáct minut před přestávkou mohl zvýšit vedení Lecointe, Douchez se proti němu mezi třemi tyčemi skvěle vypravil. Ve druhé půli se už vlastně hrálo jen na jednu branku. Rennes přebralo otěže zápasu, zkrátka ale ne a ne dát gól. Brankář Bague měl hlavně plné ruce práce v 51. minutě, kdy na něj se střelou vyrukoval Fanni a pak i s dorážkou Marveaux.

Deset minut před koncem si našel hodně prostoru Bangoura, jenže Bague k frustraci hostů i tuhle šanci zlikvidoval. V závěru zápasu podtrhl smůlu Rennes v koncovce Hansson, jenž tak mohl napravit hraní ruky v prvním poločase, ovšem napálil jenom tyčku.

Více informací k zápasu

RC Lens - Girondins Bordeaux 4:3

15.05.2010 21:00

Góly: 21. Toifilou Maoulida, 37. Samba Sow, 57. Issam Jemâa (pen.), 63. Toifilou Maoulida - 41. Wendel (pen.), 49. Henri Bedimo (vl.), 80. Wendel (pen.)

V divokou přestřelku se změnilo utkání mezi Lens a Bordeaux. Diváci mohli vidět tři pokutové kopy, červenou kartu na straně Bordeaux nebo vlastní gól domácího Bedima. Skóre zápasu se tak nakonec zastavilo na stavu 4:3.

Zápas začal červenou kartou pro hostujícího Cianiho, který už v šesté minutě fauloval Jemaa a byl vyloučen. První velkou šanci si ale vypracovali fotbalisté Bordeaux. Wendelova střela jen těsně minula domácí svatyni. Výhodu jednoho muže v poli navíc využili domácí v 18. minutě, kdy Maoulida usměrnil do branky centr Akalého. V 37. minutě domácí vedli už o dva góly, mezi úspěšné střelce se zapsal Sow, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Bordeaux se však do přestávky dočkalo snížení. Bedimo fauloval v šestnáctce Chamakha, k pokutovému kopu se postavil Wendel a bez problémů stanovil poločasový výsledek na 2:1.

Po čtyřech minutách druhého dějství bylo srovnáno. Nešťastník utkání Bedimo si do vlastní branky srazil přímý kop Wendela. Domácí Lens se ale nevzdávalo a po hodině hry se opět ujalo vedení. Trémoulinas fauloval v pokutovém území Maoulidu a nařízenou penaltu proměnil Jemaa.

Rozhodující gól padl v 63. minutě, kdy Maoulida překonal gólmana Bordeaux Carrassa. Hosté ale stačili výsledek zkorigovat na konečných 4:3, když deset minut před koncem proměnil druhou penaltu znovu Wendel. Toho v pokutovém území fauloval Sow. Domácí fotbalisté si ale náskok do závěrečného hvizdu už udržet dokázali, Bordeaux si totiž žádný větší tlak už nevytvořilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille38239669:3678
2.Olympique Lyon382012664:3872
3.AJ Auxerre382011742:2971
4.Lille OSC382171072:4070
5.Montpellier HSC38209950:4069
6.Girondins Bordeaux381971258:4064
7.FC Lorient3816101254:4258
8.AS Monaco3815101339:4555
9.Stade Rennes3814111352:4153
10.Valenciennes FC3814101450:5052
11.RC Lens3812121440:4448
12.AS Nancy-Lorraine381391646:5348
13.Paris Saint-Germain3812111550:4647
14.Toulouse FC3812111536:3647
15.OGC Nice3811111641:5744
16.FC Sochaux381181928:5241
17.AS Saint-Étienne3810101827:4540
18.Le Mans UC 7238882236:5932
19.US Boulogne387102131:6231
20.Grenoble Foot 3838582531:6123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
Godwinson

nádhernej závěr sezóny ... co víc si přát

Reagovat
smazaný uživatel

tak Auxerre má předkolo LM, gratulace veliká

Reagovat
smazaný uživatel

Hořká pilulka pro Lille

Reagovat
kubys

Lyon to nakonec zvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille je mi ich strašne ľúto

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky Ale nejvíc je mi líto Montpellieru, že neudělali letos titul

Reagovat
smazaný uživatel

ty si veril ze vyhraju titul ???

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřil

Reagovat
smazaný uživatel

proč líto ?? měli zápasovou šňůru, bodů mají dost....ale dneska kdyby vyhráli, byli by tam...a na to se nehraje...měli to ve svých rukou...Třeba nepřeju nic Spartě, ale Baník to samé, kdyby si to neposrali hovada, tak mohli slavit titul..tím myslím 2:2 Boleslav..dnešek už nekomentuju...

Reagovat
smazaný uživatel

to byla reakce na Matix_21....jinak co se týče janejo, tak to je blázen...od nich se nečekalo nic, tak jak skončili, udělali zázrak...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, tak přece jen tam AJA bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Ne, Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique letos jedinej který si to pořadí jaké je zaslouží a taky Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že takovej Grenoble taky

Reagovat
smazaný uživatel

Grenoble hlavně na jaře škoda že záchrana už byla v nedohlednu po podzimu.. Ale doufám že se za rok vrátí do Lique 1

Reagovat
smazaný uživatel

To ostatní je po haluzy neskutečná nevyrovnanost týmu na 3.míste a níž... Auxerre moc nevěřím že se to LM dostanou a ani jim to moc nepřeju..

Reagovat
Godwinson

tak zrovna Lyon bych do toho zaslouženýho pořadí moc necpal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo Lyon bojoval celý rok na dvou frontách a když musel tak zabral

Reagovat
smazaný uživatel

akorát to semifinále LM nějak vypustili...

Reagovat
Langi

nevyšlo to podle představ...ale i tak mega úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

je hrozne smutny, ze nejlepsi evropskej tym podzimu konci v lize az sestej a bude bez poharu...

Reagovat
Godwinson

a nejhorší jarní

Reagovat
smazaný uživatel

I Grenoble byl na jaře lepší ne? možná zas tak daleko od pravdy nebudu co?

Reagovat
Godwinson

přesně jsem to nepočítal, ale daleko od pravdy rozhodně nebudeš

Reagovat
Langi

naopak...je to krásný pocit...po zimě tady každý Bordeaux vynášel do nebes a vysmíval se Lyonu za to co hrají ale prošustrovat přes 20 bodů za jarní část se jen tak někomu nepodaří Lyon si zaslouží palec nahoru už jenom za to semifinále LM...ted ke konci Ligue 1 jim přálo štěstí...2. místo = úspěch

Reagovat
domingo

WE ARE THE CHAMPIONS, MY FRIENDS

AND WE KEPT OF FIGHTING TILL THE END

WE ARE THE CHAMPIONS

WE ARE THE CHAMPIONS

NO TIME FOR LOSERS

'CAUSE WE ARE THE CHAMPIONS

NA NA

NA NA NA NA

CÉ-É-DRIC

HENG-BART

Reagovat
Godwinson

ten se dneska ukázal ..

Reagovat
herbage

Stav se prosím na icq

Reagovat
domingo

Nemožu, piju... :) asi až v pondělí večer, je to akutní?

Reagovat
herbage

Nein Tak alespoň krátká gratulace k uhájení třetího fleku

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal krásnou tečku za povedenou sezonou..

Reagovat
Shevchenko

No tak Lille to teda solidně zesralo. Auxerre teda v LM nechci, to jejich skóre. Ale na začátku sezóny jsem tipoval 1. Marseille, 2. Lyon, 3. Bordeaux tak skoro to vyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon nakonec krásné druhé místo

Reagovat
Langi

povedlo se...za rok to chce zopakovat úspěch z LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miguel bain

Škoda Montpellier, za to co dokázali hned v první sezoně by si aspoň EL zasloužili. Na jednu stranu škoda pro Lille, že jim nakonec LM utekla na druhou, možná se dočkáme Hazarda v Arsenalu už teď.

Reagovat
sajty

vsal Montpelliere bude hrat EL ne?sice jsou pati,ale je tam cosi s domacim poharem...

Reagovat
miguel bain

Tak to nevím pohár ve francii jsem letos nesledoval

Reagovat
Godwinson

samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu... "škoda montpellier" ... vůbec nevím, kdo by po nich chtěl něco víc...

Reagovat
sajty

hodne lidi tituluje Lyon haluzaky,ale proc?kdyz Lyon potreboval,tak zabral a to druhe misto si zaslouzi.holt ze si to ostatni prosrali sami,i kdyz to meli daleko lepe rozehrane,to uz je jejich problem.jeste pred nejakou dobou Lyon hral kulove a nevsadil bych na ne ani petnik,ale nakonec se vzpamamatovali,zabojovali a zaslouzene druzi.hotovo dvacet.

Reagovat
domingo

Jde o to, jak zabírali - minimálně zápasy v Montpellieru, Rennes a doma s Auxerre ovlivnila buď strašná haluz, vlastňák nebo rozhodčí. A v těchhle zápasech se lámal chleba... proto ta otrávenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Průměr gólů v zápasech Lille - 2.95

v zápasech Auxerre - 1.87

Reagovat
smazaný uživatel

Lille takže mením rétoriku, Michel, one Gervinho please...Lyon skvelé Nuž a AJA...nadšený nie som vôbec, ale predsalen, je to predkolo, ak na to majú, nech zabojujú.

Reagovat
domingo

Jak tady všichni brblou

Zasloužili jsme si to jako málokdo. To je prostě nezpochybnitelný. Tenhle tým byl kvalitou někde kolem 10. místa a skončil třetí. S konstantní formou po celou sezonu. Nejlepší obranou v soutěži. Jeden z útočníků je třetí v pořadí gólů a druhej třetí v pořadí asistencí.

Tak co je? :)

Reagovat
herbage

S tou nejlepší obranou v soutěži jsi mi něco připoměl

http://www.youtube.com/watch?v=Mm8hE5aU0Ok

Reagovat
kubys

Ten proslov mi někoho mírně připomíná, ale ten dělal proslov v jiném Bavorském městě.

Reagovat
Shevchenko

Ty vole tak to je maras.

Reagovat
herbage

Já to dneska viděl poprvé Ale já jim budu přát tu výhru v Lize mistrů, jen abych viděl následný proslov

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je masakr za druhy svetovy by zdatne konkuroval i hitlerovym prosluvym...

Reagovat
Godwinson

no, jako málokdo, zasloužili jste si to, ale jeden tým si to zasloužil víc a není tam ..

ale ne, dobrý, za tu obranu

Reagovat
Shevchenko

No hlavně ten začátek sezóny, ve kterém kole jste dali první gól?

Reagovat
domingo

V prvním, Kamel Chafni. Ale první uznanej až v pátým :)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, domingo, po čtyřech kolech by sotva někdo řek, že Auxerre vybojuje tu Ligu mistrů... moc mu to přeju, mužstvo ma hrozně šikovné hráče, který táhnou za jeden provaz... defenzíva je vlastně nejlepší v lize a na to, že v útoku to není až zas tak slavné, je Jeleň, který nebyl celou sezónu zdravý, borec, kolik gólů dokázal dát...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vlastně vypadá s Jeleńem? Přece jen když by mohl hrát LM tak by ho to mohlo v Auxerre udržet... I když jsem nedávno četl něco že ho chce i OM :(

Reagovat
Godwinson

jj, taky si myslim, že za dané situace neodejde :)

Reagovat
domingo

Věřím, že nepůjde. Půjde ale Niculae.

Reagovat
honziss

Pff... Hnus, velebnosti. Naprostá konspirace.

Reagovat
honziss

Jsem zvědavý na Ózér v Čempjons Líg. Ať si to užijou. Lille je příští rok za titulem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mít tak skupinu Chelsea, AS, Auxerre a k nim třeba nějakou Kluž, to by byla lahoda

Reagovat
Godwinson

Auxerre tím pádem jasně druhým postupujícím ..

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u týhle skupiny bych chtěl aby postupovaly všechny 3 týmy (a to nemám na mysli Kluž )

Reagovat
domingo

Vtipný je, že Auxerre uhrálo mnohem víc bodů s top týmama než se spodkem.... třeba s tím slavným Lille, že ano... což ty řeči o LM staví trochu do jiného světla

Reagovat
smazaný uživatel

já hlavně netušim jak to maj s koeficientem, jestli chytnou někoho slabšího nebo jestli na ně teoreticky může čekat někdy typu Tottenham, ale i tak si myslim že maj šanci se do základní skupiny probojovat celkem velkou

Reagovat
Shevchenko

19,748 - takže v předkole na 100% nenasazení.

Reagovat
domingo

http://www.coen.wz.cz/ligamistru.htm

Pokud to chápu správně, tak klidně PAOK, Gent, Bern nebo Bursa, na druhou stranu třeba Zenit, Kyjev, Ajax nebo Celtic...

Reagovat
Godwinson

Celtic bych po letošní sezóně hodil ještě někam lehce pod ty první jmenované týmy :)))

Reagovat
domingo

Z těchhle bych se vážně bál fakt jenom Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se teda Ajaxu, který má velmi pevnou obranu a smrtící útok, bál také hodně...

Reagovat
Godwinson

Pantelić a Suaréz jim z něj vypadnou, takže ono to nebude tak horký :)

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného můžu říci o Jeleńovi.

Reagovat
Godwinson

s Jeleńem je to ale blbost, ti dva z Ajaxu mají alespoň, když už nic jinýho reálnej základ :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím řeči tvého kmene.

Reagovat
Godwinson

tak to si přesedni .. :)

Reagovat
domingo

Jj, z Ajaxu mám respekt, ale trochu mě uklidňuje jejich každoroční evropské entré, je to už pěkná doba, co naplnili očekávání... spolíhám na to, že klauni z Eredivisie je v sezoně neprověřili ani zdaleka tolik jako tuhá L1 Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli zůstane Martin Jol, tak budou určitě nepříjemným soupeřem, pod ním má ta hra hlavu a patu. Ani nevím, komu bych přál, kdybyste se s nimi střetli, asi bych byl i ochotný oželet jeden klub z L1 v Evropě..

Reagovat
domingo

Jak oželet, vždyť bysme šli do EL :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, večerní tah a pokročilá hodina se začíná projevovat

Reagovat
Godwinson

jj, zhruba tak ..

já osobně z těch tabulek vyčetl, že by se Montpellier mohl setkat ve třetím předkole se Celticem, což je hovadina vzhledem k tomu, že skončili v lize, jak skončili, takže asi nemám dobrý orientační smysl ..

Reagovat
smazaný uživatel

S Lyonem 0 bodů.

Reagovat
domingo

Mimochodem - nevím, jestli jsi četl vyjádření Pedrettiho po jarním zápase, ale hodně mě potěšil, že tu prohru vzal na sebe, přestože za to nemohl - prostě zabojoval. Zachoval se jako hroznej sympaťák, potěšil mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že mu klub není ukradenej, to je v dnešní době chvályhodné. Když porovnám vaše nenápadné týmové hráče s našima primadonama, tak je v tomhle směru co závidět..

Reagovat
Shevchenko

Lille je příští rok za titulem? To nezní moc optimisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

domingo 03.05.2010 11:09

Jestli budete s tou vaší haluzí druzí, tak tě na srazu ušlapu.

Hehe..To už abych si pomalu sepsal epitaf. Jinak co dodat, obrovská spokojenost, kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že skončíme druzí, asi bych si významně poklepal na čelo. V té době byl Puel všem pro smích, ale díky výsledné bilanci semifinále LM a druhému místu v lize se může smát on . Lille i Auxerre měli trumfy ve svých rukou, ale nakonec se smějeme my, že nebudeme muset podstoupit nevyzpytatelné předkolo mě naplňuje uspokojením. Škoda, že Lille nakonec LM hrát nebude, spolu s Marseille si to zasloužili za letošek asi nejvíce, ale nebodovali, když měli, a to se pak projeví propadem v tabulce. Bohužel se docela reálně obávám, že příští rok budou v LM zastupovat Francii pouze dva týmy, ale to se nedá svítit. Saint-Étienne na výsledné 17. pozici také potěšilo.

Pro mě velmi atraktivní sezóna 09/10 je za náma, nyní už můžeme pomalu vyhlížet přestupové období a i blížící se novou sezónu, na kterou se už velmi těším..

Reagovat
domingo

Ještě 2 poznatky:

- Lorient dělá všechno pro to, abych je měl ještě radši, a ty bys měl taky :P

- V L1 jsou příští rok Arles, takže doufám, že příští rok proleze další tým z Nationalu... hádej který

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient patří mezi mé oblíbené týmy, nad nimi mám pouze Lens a Lyon. To, že nám nakonec vybojovali druhej flek to ještě podpořilo.

Troyes?

Reagovat
domingo

Jj, Lorient Škoda toho Maramy s Marchalem, že si vybrali zrovna ty nejdementnější týmy, teda z mýho a tvýho pohledu.

Jj, Troyes :)

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Vahiruy (divný skloňování..) přijde nějakej mladej talent a ani si na něj nevzpomeneš.

Reagovat
domingo

Tak těch 10 asistencí budou nahrazovat dost těžko... :/

Reagovat
smazaný uživatel

A mé oblíbené Lens na konečné 11. pozici. Skvělá sezona. Bordeaux dnes nepomohl ani solidární vlastenec a dva dárky od sudího.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze nejvetsi darek dostali v seste minute ze?...

Reagovat
smazaný uživatel

Kompenzace.

Reagovat
smazaný uživatel

nějak jsem nechápal, proč se Lens drží celou dobu jen v dolní polovině tabulky... mělo výsledky, ale pořád nějaká čtnáctá, patnáctá pozice... nějak mi to tak přišlo... strašně sympatický tým a řekl bych, že naprsto zaslouženej 11. plac...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, taky to mám stejně, jejich předloňskej sestup jsem nesl dost špatně. Podobný to mám v PD u Zaragozy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mám vyhodnotit sezónu PSG, tak po dnešku povídám: (pardon za ta slova) Ligue 1 zesr...i, jak se jen dalo... to, že si vítězstvím ve finále poháru dokázali vytřít prd.l, neznamená, že jí mají čistou... je tam na ní ještě hodně špíny... doufám, že příští sezónu to bude o dvě stě procent lepší... ALLEZ PSG !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem spokojený... 19. 4. tam byl článek o tom, že do konce sezóny zbývá ještě 15 bodů a mnozí tam dávali tipy na umístění první top 6. Teď si to otevřete a porovnejte se svými tipy, myslím, že nejblíž byl Getzo... Jen kdyby prohodil Bordeaux a Auxerre tak by to měl správně. Jinak mnozí si dělali srandu z toho, že někteří dávali Lyon na 2. - 3. flek a že s tím losem co má, skončí nejlíp 4. Jenže Lyon to zvládl, vyhrál vše co mohl a je zaslouženě druhej

Reagovat
božský John

Honziss teď někde visí na půdě ...

No nic, teoreticky vzato je snad lepší,že tam je Lyon, páč s největší pravděpodoností toho v LM udělá víc jak Lille....

Reagovat
smazaný uživatel

Lille mělo skončit třetí..

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Ligue1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo nahodou jak si vedl Jan Koller v Cannes?

Reagovat
Pipo123

Auxerre strašne som rád že tú LM uhrali...

Ale Lille mali byť namiesto Lyonu ktorý v závere získal LM a ani nevie ako

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

otázak na někoho, kdo to tady více podrobně sleduje - jaká je šance, že se Nantes tak do 3 let vrátí mezi elitu? je to můj nejoblíbenější francouzský klub, ale ztratil jsem na něj poslední dobou "kontakt", takže už neznám jeiich klubové pozadí.......

Reagovat
domingo

Ono to dost dlouho vypadalo, že se vrátí už letos... ještě po půlce soutěže byli někde mezi 2. a 4. místem, vím, že se ještě někdy v říjnu/listopadu vyhřívali na čele se slušnou šňůrou zápasů bez prohry, jenže pak se to skoro ze dne na den zlomilo a začali prohrávat skoro všechno. Do klubu nevidím, ale z posledních 3 let 2 roky v L2, přitom v roce 2007 spadli snad po padesáti letech, jestli se nepletu... takže úplně košer to asi nebude.

Nicméně čistě z hlediska kádru na tom určitě nejsou tak špatně, aby museli končit 15... když se koukneš na spirálu jejich výsledků, tak to šlo strašně dolů, takže tam bude nějakej psychickej blok, což může být způsobený ledasčím.

Těžko říct, jestli se vrátí. Čistě silou kádru na to mají hned další rok, otázka je, jak je to tam s prachama.

Reagovat
smazaný uživatel

no právě, vůbec teď nevím nic o tom klubovém pozadí - jak si na tom teď ten polák Kita finančně stojí a co s klubem plánuje dáel - to bude asi jádro toho současného pudla, protože jinak je Nantes naprosto soběstačný klub, když jsem tam byl, tak tam místní byli hodně hrdi na to, že z jejich 24 členného kádru bylo 22 vlastních odchovanců, nádherné město, krásné okolí, příjemní lidé, i ten celý region je takový "celkově příjemný", navíc tam fotbal byl hodně populární, výborná atmosféra, vysoké návštěvy, je škoda, že takový klub teď chybí v Ligue 1 a já se tam kromě OM nemám čeho chytit....

Reagovat
domingo

Jj, já koukal na toho Kitu, že přišel v roce 2007, čili to vychází na tu první sezonu v L2... to by znamenalo, že za jeho "vlády" klub postoupil, spadnul a pak málem spadnul podruhé

Zas jestli přišel do klubu, kterej po 50 letech spadl do L2, dá se očekávat, že to tam asi nebylo úplně v pořádku a jeho úkolem je teď hlavně to stabilizovat. Já jsem v tý době ještě L1 podrobně nesledoval, takže to pozadí neznám, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG !

Kombouaré ven...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele