38. kolo
15.05.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Grenoble Foot 38 2:0

Marseille ani v posledním utkání letošního ročníku Ligue 1 nezaváhala a bez problémů porazila Grenoble 2:0.

Domácí byli po celý zápas lepším týmem, brankový účet mohl otevřít už v úvodu Cheyrou, avšak jeho dalekonosný pokus zlikvidoval gólman Grenoble Le Crom. O pár chvil později musel hostující strážce svatyně znovu zasahovat, tentokrát proti Lucho Gonzálezovi. Poté se do šance dostali i hosté, po chybě Kaborého ale střílel Akrour vedle.

Po této situaci však otěže zápasu převzala opět Marseille, ale rána Heinzeho skončila na břevně. Domácí fanoušci se gólu dočkali až ve 41. minutě, kdy v pokutovém území fauloval Mainfroi Nianga a sám postižený hráč se rozhodl penaltu kopat. Niang pokutový kop proměnil a vstřelil svoji osmnáctou branku v sezóně, který mu vynesla korunu pro nejlepšího střelce Ligue 1.

Druhý poločas přinesl v těsném závěsu hned tři šance domácího týmu, ale Ben Arfa, Niang a také Valbuena míč do branky dopravit nedokázali. Grenoble si i v druhé pětačtyřicetiminutovce vytvořilo solidní šanci, avšak Ljuboja skórovat nedokázal. Definitivní podobu výsledku tak dal v 90. minutě Ben Arfa, jenž zužitkoval přesnou přihrávku Nianga.

Po závěrečném hvizdu pak naplno vypukly oslavy na počest nového fotbalového krále Francie.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

We are the champions

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele