38. kolo
15.05.2010 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Montpellier vybojoval překvapivě Evropskou ligu

Montpellier, loni ještě účastník Ligue 2, si zahraje v příští sezóně Evropskou ligu. Výhra 3:1 v Parku princů mu dodala jistotu páté příčky, která byla v tabulce poslední možná pohárová. Nic by se nakonec nestalo, kdyby hosté v PSG neuspěli. Bordeaux, jediný konkurent v boji o kýženou pozici, totiž prohrálo v Lens v divokém zápase 3:4.

HSC se zkrátka nechtěl stresovat a chtěl rozhodnout co nejdříve. Potřeboval vítězství a za tím šel se vší vervou nejprve kolumbijský zabiják Montaňo. Celkem v pohodě přešel přes Armanda a křižným pokusem donutil brankáře Coupeta zasáhnout nadvakrát. V 16. minutě se už hosté ujali vedení, přesnou ránou po zemi zamířil ke vzdálenější tyči do sítě úplně volný Dernis.

O pět minut později mohli domácí vyrovnat Hoarauem, který překonal gólmana Jourdrena, na brankové čáře ovšem na poslední chvíli zasáhl El Kaoutari. Dvě minuty po přestávce vedl Montpellier už 2:0, Companova volej parádně zaplula za záda Coupeta. Vztek pařížských fanoušků se vystupňoval po třetí obdržené brance z 58. minuty.

Dernis totiž skóroval podruhé v utkání podobně jako v první půli pěknou přízemní střelou. Na nějaký čas se muselo přerušovat, protože nespokojení domácí diváci zasypali hřiště čtvrthodiny před koncem světlicemi. Asi nejen kvůli této prohře, ale i z výsledků v průběhu celé sezóny. Ani následná snižující trefa Erdinga po centru Giulyho neuspokojila jejich hněv z nepovedených výsledků.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele