38. kolo
15.05.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon se po zaváhání Lille prodral na druhou pozici

Protože Lille nedokázalo vyhrát v Lorientu, Lyon využil své šance a ukradl mu v posledním kole druhou pozici, kterou do té doby držel právě jeho konkurent. V příští sezóně tak nemusí bojovat o Ligu mistrů v předkole, základní skupiny má jisté. Výhra 2:0 nad již sestupujícím Le Mans se rodila celkem snadno, prsty v tom měl Gomis s Pjaničem.

Domácí si šli za svým cílem od začátku zápasu. První možnost pro Gomise vytvořil dobrou přihrávkou obránce Cissokho, lyonského útočníka tentokráte vychytal hostující brankář Ovono. Následující rohový kop Pjaniče mohl proměnit v branku Toulalan, ale trefil jen tyčku. Pro Gomise pak vymyslel hezkou příležitost zase druhý krajní bek Reveillere, ale Francouz pálil z voleje nad branku.

Le Mans těsně před přestávkou zásluhou Dosseviho také poprvé ohrozili domácího brankáře Llorise, ten však nebezpečí stačil zažehnat. Nakonec se ve 45. minutě trefil do sítě aktivní Gomis, který hlavou zamířil za záda Ovona po přesném centru bosenského mladíka Pjaniče.

Gomis měl hodně sil i po přestávce, ocitl se sám před Ovonem, ale druhou branku nakonec musel přidat v 68. minutě Pjanič. Ještě předtím se neujala střela z přímého kopu od Bastose, krásný proměněný protiútok, který založil Lisandro López, měl už ovšem vlastně parametry jistoty tří bodů.

Posledním, kdo mohl skórovat, byl Bastos, ale rozhodně jemu ani celému týmu nevadilo, že tuhle akci neproměnil v gól. I když po dvou letech znovu Lyon nezíská titul, konečné druhé místo v Ligue 1 se nedá brát rozhodně jako neúspěch.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele