38. kolo
15.05.2010 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille se po prohře v Lorientu musí spokojit s Evropskou ligou

Stačí jedno zpackané kolo a z možné jistoty Ligy mistrů je jen Evropská liga. Lille mělo před posledním kláním v Lorientu vše ve svých rukách. Kdyby tam slavilo tři body, udrží si svou druhou příčku a tudíž si zajistí přímý postup do milionářské soutěže. Jenže prohra 1:2 nakonec znamenala pád na čtvrtou pozici.

Alespoň bod by LOSC zařídil třetí příčku, ačkoli by se o účast v Champions League muselo poprat v předkole. Nulového zisku však využilo Auxerre, které naopak svůj duel v Sochaux zvládlo a dostalo se o bod na tuhle pozici. I když výhru tam zařizoval Hengbart až v poslední minutě utkání. Lyon pak poskočil na druhé místo, bez větších problémů totiž porazil doma sestupující Le Mans 2:0.

Ukázalo se, že Les Merlus nejsou na konečném sedmém místě žádnou náhodou. Z úvodních chvil to ale moc nevypadalo, že si před vlastními fanoušky připíšou svou desátou domácí výhru sezóny. Už ve 4. minutě musel Mvuemba vytěsňovat vlastně již jistý Costův gól z brankové čáry. Na druhé straně se ocitl sám před gólmanem Landreauem druhý nejlepší střelec Ligue 1 Kevin Gameiro, jenže zamířil jen mimo.

Lille se nakonec dostalo do vedení ve 31. minutě, když Cabaye poslal hlavou míč do sítě po rohovém kopu Costy. Za šest minut bylo ovšem srovnáno, Gameiro si poradil z hostující obranou a pohodlně zavěsil. Vrátit Dogám zpět vedení mohl z penalty Cabaye poté, co domácí brankář Audard srazil v šanci Gervinha. Audard ale svou chybu napravil a pokutový kop polapil!

V 64. minutě se Lorient dokonce dostal do vedení. Tentokráte v defenzívě zaváhal Emerson, a Jouffre tak mohl pohodlně skórovat. Lille začalo vrhat všechno do útoku, otevírala se ovšem zadní vrátka, která mohl s lehkostí potrestat podruhé v zápase Gameiro. Ten ale tři body nepojistil a mezi tři tyče se netrefil.

Nepodařený výkon Lille pak podtrhla červená karta, kterou obdržel v závěru utkání Vahirua. Hosté zkrátka na Jouffreho branku nedokázali vůbec zareagovat a přenechali peníze a slávu z Ligy mistrů dvěma číhajícím vlčákům v závěsu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele