Ligue 1 - souhrn 32. kola

18.04.2009, 22:38, aktualizováno 19.04.2009, 23:00
Komentáře a souhrny
Bordeaux ve šlágru kola porazilo Lyon a přeskočilo ho v tabulce. Již čyři body náskoku tak na obhájce titulu má Marseille, která vydřela výhru v Lorientu. Doma se dařilo PSG, Monaku, Grenoblu či Nantes, body ze hřišť soupeřů si naopak vezou Le Mans, Auxerre a Nancy...

FC Sochaux - AJ Auxerre 0:1

18.04.2009 19:00

Góly: 86. Thomas Kahlenberg

Co si před utkáním přál trenér Auxerre Jean Fernandez, to se mu také splnilo. Hosté potřebují tak jedno dvě vítězství, aby byla záchrana naprosto reálným cílem. A díky výkonu dánského Kahlenberga, jenž vstřelil jediný gól utkání, si ze hřiště Sochaux odvážejí zaslouženě tři body. Čech Svěrkoš přes nemoc v dresu domácích nastoupil, v prvním poločase ho vychytal brankář Sorin.

Hned v první minutě hrdina utkání Kahlenberg připravil šanci pro svého spoluhráče útočníka Jeleně, který následně pálil jen těsně nad. Pak musel po rohového kopu Birsy zasahovat před dotěrným Dánem gólman Richert. A to, že si na auxerreského záložníka musí dávat Sochaux obrovský pozor, ukázal opět za malou chvilinku. Znovu byl jeho centr hodně nebezpečný a Mignot trestuhodně trochu dezorientovaného Richerta hlavou nepřekonal.

Domácí se dostali do hry až po dvaceti minutách hry. Že český útočník Václav Svěrkoš marodil se zánětem průdušek celý týden, nebylo vůbec znát. Po spolupráci s druhým forvardem tureckým Melvütem Erdingem vypálil zdravý jako rybička ostrými přímo na gólmana Sorina, který měl s jeho bombou obrovské problémy. Osm minut před pauzou ještě pokus hostujícího Birsy letěl těsně vedle.

Druhý poločas tolik gólových příležitostí nenabídl. Až v 86. minutě nastal onen gólový moment, který rozhodl o třech bodech pro Auxerre. Domácí lajdácky nechali na levé straně vběhnout do vápna Grichtinga, ten přihrál před brankou, kde operoval dotírající Oliech. Jeho ještě z blízkosti Richert vychytal, avšak na dorážku Kahlenberga byl již krátký.

Místo toho, aby se Sochaux snažilo o vyrovnání, otevřenou hrou ještě v závěru vybídla soupeře k dalšímu skórování. Až Richert musel vyrazit střelu Oliecha a ve třetí minutě nastavení také tu od Rumuna Niculaeho.

Auxerre už může téměř definitivně smést ze stolu spekulace o pádu do nižší soutěže. Na sestupové pásmo má nyní šest kol před koncem dostatečný osmibodový náskok. Sochaux potvrdilo, že se mu na tento tým nedaří. Přišlo o svou sérii tří výher v řadě na svém stánku, a protože narozdíl od něj slavilo výhru St. Étienne, je jen díky lepšímu skóre na nesestupové sedmnácté příčce. Stále plave ve vroucím kotli a snaží se neutopit záchranu v nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Toulouse FC 1:0

18.04.2009 19:00

Góly: 39. Laurent Courtois (pen.)

Grenoble přerušil svou sérii tří proher v řadě nečekanou výhrou nad ambiciózním Toulouse. Jediný gól zápasu vstřelil ve 40. minutě z penalty Courtois.

Domácí se díky třem bodů posunuli na bezpečné třinácté místo - s náskokem sedmi bodů na posledního sestupujícího. Toulouse zůstává čtvrté, skončila ale jeho čtyřzápasová série bez výhry. Pomohlo mu i zaváháni Lille, které prohrálo se St. Etienne. Fialoví ale prakticky tratili naději na ligový primát. Rozhodující branku si ve 40. minutě připsal Courtois, který proměnil pokutový kop po Capoueho hře rukou.

Hosté byli na začátku zápase jasně lepším týmem a v 15. minutě si vytvořili dobrou střeleckou příležitost. Francois Sirieix proběhl okolo toporného Larsena Tourého a vystrašil Wimbeeho tvrdou ránou. Brankář domácích ale neinkasoval a míč vyrazil.

O tři minuty později se již ukázal nejlepší střelec Ligue 1 Andre-Pierre Gignac. Zpoza pokutového území pálil na branku domácích, Gregory Wimbee byl ale opět připraven a nedovolil hostům ujmout se vedení. Z dálky to pak zkoušel i Moussa Sissoko. Jeho ránu ze střední vzdálenosti ale odvrátil na roh jeden z obránců.

Nakonec to byli ale nevýrazní domácí, kteří se ujali vedení. Záložník Etienne Capouae zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Té se ujal Laurent Courtois, který přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre zápasu. Překvapivě ale pro domácí.

Grenoble málem zvýšil své vedení krátce po změně stran. Courtoisův centr našel přesně hlavu Tourého, ten ale hlavičkoval těsně nad branku. Toulouse se snažilo o vyrovnání, čehož se málem dočkalo po hodině hry. Sirieixova rána z dálky ale branku nenašla a skóre zůstávalo neměnné. Tři minuty před koncem Pentecoute odsoudil Toulouse k prohře, když jeho střela narazila pouze do tyčky.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Le Mans UC 72 0:2

18.04.2009 19:00

Góly: 49. Grégory Cerdan, 67. Anthony Le Tallec

Valenciennes podruhé v řadě prohrálo. Podruhé v řadě prohrálo dvoubrankovým rozdílem. A podruhé v řadě prohrálo 0:2. Jeho katem se stalo Le Mans, které svého sobotního soupeře předskočilo v tabulce.

Valenciennes v minulém kole přišlo o dlouhou třináctizápasovou sérii bez prohry, nyní ale podruhé prohrálo a možná ho čeká úplně jiná série. Naopak Le Mans se může těšit z dobré formy. Zatímco v posledním kole porazilo Sochaux, dnes se radovalo ve Valenciennes a poskočilo na dvanáctou příčku. Jeho soupeř klesl o tři místa na patnáctou pozici.

Góly padaly až ve druhé půli. V padesáté minutě se prosadil obránce Grégory Cerdan. Pojistku pak přidal dvacet minut před koncem střídající Anthony Le Tallec. Na vstřelení gólu mu stačilo pouze deset minut na hřišti.

Le Mans se mohlo radovat z prvního gólu již v osmé minutě. Přímý kop Mathieuho Coutadeura hlavou tečoval Gervinho, reprezentant Pobřeží slonoviny, a míč skončil pouze těsně vedle Penneteauovy branky. Coutadeurovy schopnosti se ukázaly i o několik okamžiků později. Po jeho rohovém kopu hlavičkoval Cerdan, ani jeho střela se ale nevešla mezi tři tyče.

Poté se neprosadil ani útočník hostů Roland Lamah. Ani v osmatřicáté minutě netrefil branku Valenciennes. Největší šance domácího týmu přišla minutu po začátku druhé půle. Danicův rohový kop nadělal obraně hostů veliké problémy, následný volej Carlose Sancheze nakonec skončil nad brankou.

První gól přišel o dvě minuty později. Bezmocný Penneteau mohl pouze slkedovat dělovku, kterou ze svých kopaček vypustil pravý bek hostů Cerdan - 0:1. Domácí se snažili vyrovnat, ale jejich největší šanci zmařil Danic. Toho do samostatného úniku poslal Darcheville, ale záložník domácích netrefil branku.

Hosté se nakonec dočkali zasloužené pojistky, v podobě Le Tallecovy branky. Ten během deseti minut na hřišti dokázal zužitkovat Camarův centr a v 66. minutě tak poslat hosty již do dvoubrankového vedení.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 2:0

18.04.2009 19:00

Góly: 19. Christian Bekamenga, 90. Mamadou Bagayoko

Po devíti neúspěších v řadě se konečně podařilo fotbalistům Nantes naplno bodovat. Domácí přerušili nepříjemnou sérii bez výhry a od začátku února, kdy získali pouhé čtyři body, to byl zřejmě nejlepší předvedený výkon. Utkání s Nice bylo jasně v jeho režii, a tak se díky výhře 2:0 dostalo ze sestupového pásma. O výsledku rozhodly krásné branky Bekamengy a Bagayoka.

Že Nantes potřebuje nutně tři body, ukázalo soupeři už v první minutě. Bagayoko nacentroval zprava přesně na hlavu Capoueho, jehož tvrdá střela se zastavila o tyčku. Ještě nešťastnější bylo Nantes o 12 minut později, protože ke gólu mělo možná ještě blíže než v oné šanci z úvodu. Pas De Freitase převzal na hranici vápna Vainqueur, jeho bomba směřovala do branky, avšak ke smůle se odrazila od břevna k brankáři Ospinovi, jenž schoval míč do náručí.

Tlak domácích pokračoval i nadále. Nice se sotva vzpamatovalo ze dvou zvonění brankových konstrukcí a za další minutu musel Ospina reagovat na hlavičku Da Rochy po rohovém kopu. Nakonec však Baupovo mužstvo rozjásalo zaslouženě domácí fanoušky. Mareval našel centrem Bekamengu, ten, leč z jasné ofsajdové pozice, si parádně stáhl míč pro sebe, z výskoku ještě elegantněji střihl nohama a uklidil míč přímo pod břevno.

Do poločasu měl ještě Ospina opět hodně práce s Vainqueurem, jemuž dodal skvělým způsobem Mareval. Hostům navíc zkřížilo jakékoli plány na vyrovnání vyloučení Cida z 56. minuty. Po druhé žluté kartě se pakoval ze hřiště, a tím se Nantes prakticky o tři body bát nemuselo. Přesilovku využívalo ostatně jako po celý zápas aktivní hrou. De Freitasův přímý kop i volej Bagayoka ovšem vychytal Ospina.

Minutu před koncem korunovali domácí velice povedený výkon překrásnou týmovou akcí. Rychlou a přesnou kombinaci na jeden dotyk, kterou naprosto vyšachovali obranu Nice, zakončil do prázdné branky Bagayoko. Nantes udělalo ten správný krok k záchraně a dostalo se na šestnáctou pozici. O nic hrající Nice zůstává osmé.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes 3:1

18.04.2009 19:00

Góly: 78. Jerko Leko (pen.), 84. Juan Pablo Pino, 90+3. Juan Pablo Pino - 85. Bruno Cheyrou

Monako navázalo na povedený výkon z Lyonu a na svém stadionu po dramatickém závěru smetlo sedmé Rennes. O dva góly domácích se postaral Juan Pablo Pino, který tak měl hlavní podíl na desáté výhře Monaka.

Hosté z Rennes chtějí nadále bojovat o evropské poháry, na které ztrácí pět bodů. Dnešní prohra na půdě devátého Monaka jim ale značně zmenšila naděje. Naopak Monako se nejspíš začíná opět zvedat. Po remíze 2:2 proti sedminásobnému mistrovi z Lyonu si připsalo tři body a posunulo se o jednu příčku.

Góly začaly padat až po změně stran. Nejdříve se prosadili domácí, první branku zápasu vsítil 16 minut před koncem zápasu z pokutového kopu Jerko Leko. Náskok zvýšil pět minut před koncem Juan Pablo Pino. Radost domácích netrvala ale ani minutu, za hosty snížil opět na rozdíl jediné branky Bruno Cheyrou. Poslední slovo měli ale opět monačtí - ve třetí minutě nastavení pečetil výsledek opět Pino.

První šance zápasu patřila hostům. Jeho volej ale dokázal fantastickým zákrokem zlikvidovat Stephane Ruffier. Následný rohový kop znamenal další příležitost, hlavička Hanssona ale narazila pouze do břevna. Skóre tak v sedmé minutě zůstalo neměnné.

Domácí si první vážnější střelu připsali až pět minut před koncem poločasu. Na svědomí ji měl korejský útočník Park Chu Young. Jeho hlavička se ale pouze otřela o tyčku. Další šanci spálil o pár okamžiků později Mollo. Jeho přízemní střelu ale dokázal Douchez krýt.

Do poločasu opět vstoupilo lépe Rennes. Bocanegrův dlouhý aut doplachtil až k Romainu Danzovi, který ale zblízka trestuhodně přestřelil. Břevno zastavilo hosty ve skórování podruhé v 68. minutě. Leroyovu střelu mírně tečoval Aubey a míč se zastavil až na brankové konstrukci.

V 74. minutě ale konečně začaly padat góly. Pronikajícího hráče nebezpečným faulem zastavil obránce hostů a k pokutovému puntíku se postavil Jerko Leko. Ten se nemýlil a poslal tak svůj tým do jednobrankového vedení - 1:0.

Šest minut před koncem řádné hrací doby pojišťoval na 2:0 Juan Pablo Pino, na jeho tvrdou ránu neměl Douchez šanci zareagovat. Dvoubrankové vedení ale trvalo pouze do 85. minuty. To totiž z pohledu hostů zachraňoval situaci bývalý hráč Liverpoolu Bruno Cheyrou. Ten z přímého kopu snížil na rozdíl jediné branky.

Napínavý závěr ale skončil nakonec lépe pro domácí. Poslední a zároveň svůj druhý gól v zápase si totiž připsal Juan Pablo Pino. Neměl ale těžkou práci, branka hostů totiž byla opuštěná. Na poslední rohový kop zápasu přišel totiž i brankář Douchez.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Nancy-Lorraine 1:2

18.04.2009 19:00

Góly: 45+1. Sambou Yatabaré - 2. Youssouf Hadji, 86. Geoffrey Adjet

Výrazný krok k záchraně udělali fotbalisté Nancy. Díky páté výhře zvenku poslal Caen zpátky do sestupového pásma, od kterého se naopak výrazně vzdálilo. Svou první trefou v Ligue 1 sice ve 45. minutě vyrovnal domácí Yatabaré stav na 1:1, jenže pět minut před koncem potrestal chybu defenzívy Adjet a zařídil hostům všechny body.

Už v první minutě utkání neudělal domácím fandům radost hostující Hadji. Feret ho našel přesným centrem zprava, marocký útočník se zbavil svého strážce Seubeho a pohodlně rozvlnil síť. Nancy mohlo zvýšit náskok o deset minut později, když Hadji stočil míč pro spoluhráče Diu, jehož rána z voleje však zamířila jen do pravé tyče.

Na druhé straně dvakrát zaměstnal brankáře Gregoriniho hvězda Caen Steve Savidan a těsně před přestávkou sestupem ohrožený celek vyrovnal. Bek Sami se snažil odvrátit pas do vápna do bezpečí, jenže proti skákavému míči se najednou rozeběhl Yatabaré a bombou trefil přesně pravou šibenici branky bezmocného Gregoriniho, který se za míčem jen podíval. Pro Yatabarého to byl vůbec první gól ve francouzské lize.

Po poločase měl branku na kopačce domácí Nivet, ale Gregorini jeho střelu vyrazil mimo. Obrovské štěstí mělo Caen o deset minut později, že pokus Gavanona z přímého kopu skončil jen na břevně. Nakonec to bylo Nancy, kdo získalo tři body. Domácí obrana zapomněla v 85. minutě na levé straně na úplně volného Adjeta, jemuž dodal nádhernou táhlou přihrávkou Andre Luiz, a podél gólmana Planteho zakončil.

Nancy touto výhrou možná oddělila první patnáctku týmů od zbytku ligy. Všechny celky nad ní mají totiž na sestupové pásmo nyní v celku dostatečný, minimálně čtyřbodový náskok a o udržení si to tak nejspíše rozdají už jen St. Étienne, Sochaux, Nantes a právě Caen.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:1

18.04.2009 21:00

Góly: 51. Ilan, 66. Bafétimbi Gomis - 72. Nicolas Fauvergue

St. Etienne oživilo svoji naději na záchranu v soutěži, když před vlastním publikem porazilo brankami Ilana a Gomise silné Lille, které na dvougólový náskok domácích dokázalo odpovědět pouze jednou brankou z dílny Fauvergueho.

Domácí vstoupili do zápasu dobře, už ve třetí minutě nebezpečně pálil Machado. Ten samý hráč zkoušel štěstí i v 21. minutě, ale jeho dalekonosný pokus gólman hostů Malicki zlikvidoval. Třetí a zřejmě nejnebezpečnější ránu vyslal portugalský středopolař Machado na branku Lille po půlhodině hry, ale jeho rána z přímého kopu se zastavila na břevně. St. Etienne sice bylo v první půli daleko aktivnějším týmem, ale na gólové vyjádření své převahy si domácí museli počkat až do druhého poločasu.

A dočkali se hned v 51. minutě, Gomis si vyměnil míč s Ilanem a druhý jmenovaný střelou podél gólmana Malickiho otevřel gólový účet zápasu. Hosté se do první vážnější šance dostali až v 55. minutě, ale hlavička Obraniaka skončila v náručí domácího strážce svatyně Janota. Neuběhlo ani deset minut a skóre se měnilo podruhé. Mirallas zatáhl míč po křídle a centrem našel ve vápně nikým nekrytého Gomise, který pohodlně upravil na 2:0 ve prospěch St. Etienne. V 72. minutě hosté snížili, vzdušný souboj s gólmanem Coulibalym, který po hodině hry vystřídal zraněného Janota, vyhrál Fauvergue a snížil na 2:1.

Skóre se v závěru mohlo měnit na obou stranách, nejprve Coulibaly napravil svoji chybu při prvním obdrženém gólu, když vychytal Cabayeho pokus. V nastaveném čase mohl vítězství domácích potvrdit Gomis, ale vylámal si zuby na brankáři Lille. I tak si ale St. Etienne připisuje velmi důležité tři body, které zvýšily šanci na záchranu v Ligue 1.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 1:2

19.04.2009 17:00

Góly: 8. Kévin Gameiro - 59. Renato Civelli, 79. Brandão

Marseille se alespoň na několik hodin osamostatnila na čele Ligue 1. V dramatickém závěru totiž rozhodl zápas s Lorientem svým pátým gólem v sezoně Brandao.

Marseille tak alespoň částečně napravila porážku z Ukrajiny, kde francouzský celek podlehl Šachťaru a musel se rozloučit s Pohárem UEFA. V domácí lize ale svěřenci Erica Geretse natáhli svou sérii bez prohry již na deset zápasů, vyhráli navíc pětkrát v řadě. Naopak Lorient po prohře v Nice opět zaváhal, přesto zůstává na jedenáctém místě.

První gól vznikl z poměrně nenápadného odkopu Amalfitana. Hostující obránci ale zaspali a kolem nich se prohnal rychlík Kevin Gameiro. Ten si kličkou poradil i s francouzským reprezentantem v bráně Marseille Mandandou a oproti očekáváním poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Po vstřeleném gólu se domácí dostávali do šancí velice sporadicky, otěže zápasu převzala Marseille. Ta ale několikrát nedokázala vyzrát na obranu ani na brankáře domácích. Kontroverzní okamžik přišel ve 12. minutě. Brandao zblízka neprostřelil Fabiena Audarda. Gólman pak ale společně s míčem skončil v brance - právě po přistrčení brazilského útočníka. Rozhodčí navzdory protestům gól neuznal. Během zákroku proti Brandaovi se ale brankář Lorientu zranil a musel být v 25. minutě vystřídán. Jeho místo zaujal Lionel Capone. Ten se ukázal především krátce před koncem poločasu, když dokázal vychytat Baky Koného.

Marseille vstoupila do druhého poločasu ve velkém stylu. Lorient nestíhal tempo soupeře a po většinu času míč pouze bezhlavě odkopával. Odměna v podobě vyrovnávacího gólu tak na sebe nedala dlouho čekat. V 60. minutě vystřelil z pokutového území střídající Wiltord, brankář Capone vyrazil míč pouze před sebe a dobíhající Civelli uklidil míč do sítě - 1:1. Vítězný gól přišel o dvacet minut později. Geretsovi se navýsost povedla střídání, když měl i ve druhém gólu prsty hráč začínající na lavičce. Karim Ziani zprava nacentroval před domácí branku, kde si udělal potřebný prostor Brandao a následně tvrdou ranou pod víko nedal Caponemu nejmenší šanci - 1:2.

V dramatickém závěru zápasu se do šance ještě dostal Wiltord, jeho rána ale pouze narazila do tyčky. A když Steve Mandanda vychytal Rafika Saifiho, vypadalo to, že zápas skončí šťastně pro Marseille. Kouč hostů Eric Gerets ale nakonec jistě nebyl dostatečně spokojen, do dalšího zápasu totiž ztratil svého kapitána Lorica Canu. Ten se v samém závěru totiž chytl s La Lenem a oba účastníci šarvátky obdrželi za svůj výstup červené karty.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Le Havre AC 3:0

19.04.2009 17:00

Góly: 41. Ludovic Giuly, 54. Jérôme Rothen, 90. Guillaume Hoarau

Pařížané s posledním celkem tabulky Le Havrem nezaváhali. Rozdílná kvalita mezi oběma byla zkrátka patrná a domácí si zaslouženě připisují tři body za výhru 3:0. Protože Toulouse i Lille v sobotu prohrály, odpoutalo se PSG ze šesté příčky před ně na čtvrtou. Naopak hosté zůstávají na samotném dně, kde asi i do konce Ligue 1 zůstanou.

PSG sice utkání dominovalo, nicméně první šanci utkání si vytvořil soupeř. To když Noro prověřil připravenost gólmana Landreaua, jemuž se poslední utkání Poháru UEFA v ukrajinském Dynamu Kyjev moc nepovedlo. Pak už ale útočili pouze domácí. Nejprve Hoarau sklepl pro parťáka Giulyho, jehož volej z levačky letěla jen o centimetry nad branku. Giuly to následně zkoušel i pravačkou, ale ani tentokráte jeho pokus opět z voleje o píď nezamířil mezi tři tyče.

Gólman Landreau pak musel reagovat na střelu Ben Idira. Nakonec Park Princů čtyři minuty před koncem prvního poločasu rozjásal Giuly. Rothen mu dodal středem hřiště přesnou přihrávku do vápna a francouzský útočník podél Revaulta proměnil. Deset minut po přestávce zdvojnásobilo PSG vedení. Armand nacentroval lehce na Hoaraua, jenž vybojoval hlavou míč pro Rothena, a ten, ačkoli se dostal do nestřeleckého úhlu, se z blízkosti přece jenom nemýlil.

Sessegnon chtěl vstřelit třetí branku, avšak pálil vedle. Určitě se poté v závěru zápasu nezlobil, když gólově vyšla pěkná rychlá kombinace na tři dotyky z poloviny hřiště. Franquart zleva přihrál do běhu Hoarauovi, jenž se štěstím propasíroval míč pod Revaultem a připsal si svůj 17 gól ve francouzské lize.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:0

19.04.2009 21:00

Góly: 43. Alou Diarra

Jediná branka Alou Diarry ze 43. minuty rozhodla o vítězství Bordeaux ve šlágru kola proti Lyonu. Tři body katapultovaly domácí na druhé místo tabulky za vedoucí Marseille, Lyon už podruhé v řadě ztratil body a je třetí.

Už v páté minutě se měla kopat penalta, Ederson byl v pokutovém území Bordeaux tvrdě sražen Chalmém, ale rozhodčí k údivu všech lyonských hráčů nechal pokračovat ve hře. Prvních dvacet minut utkání bylo jasně v režii hostů, Bordeaux se "probudilo" až ve 22. minutě, kdy se míč po ose Tremoulinas - Diawara dostal až k Gouffranovi, který ale z dobré pozice nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče.

Rozhodující moment zápasu přišel dvě minuty před poločasovým hvizdem. Wendel rozehrával u rohového praporku přímý kop, ale trefil pouze zeď bránících hráčů, balón se však k brazilskému záložníkovi vrátil znovu a Wendel se podruhé nerozpakoval a tentokráte místo centru volil střelu. Míč z jeho kopačky přistál na levé tyči Llorisovy branky a odrazil se k Diarrovi, který i přes dva bránící hráče dokázal dopravit balón do sítě - 1:0.

Bordeaux bylo s jednobrankovým vedením spokojeno a v druhé půli se soustředilo hlavně na obranu, na které ztroskotala většina útoků Lyonu. Ve "vzácném" protiútoku domácích dal o sobě znovu vědět Diarra, ale jeho hlavička mířila nad branku. Patnáct minut před koncem utkání mohl vyrovnat Benzema, ale jeho chytrý lob přeletěl i branku domácích. Poslední minuty byly ve znamení velkého tlaku Lyonu, ale domácí fotbalisté nadšeným výkonem své jednobrankové vedení do konce zápasu ubránit dokázali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille321810454:2864
2.Girondins Bordeaux32188651:2962
3.Olympique Lyon32179643:2560
4.Paris Saint-Germain32185946:3359
5.Toulouse FC321511638:2256
6.Lille OSC321511644:3156
7.Stade Rennes321215534:2551
8.OGC Nice321281236:3544
9.AS Monaco3210101239:3940
10.AJ Auxerre321171426:3140
11.FC Lorient329111238:3838
12.Le Mans UC 72321081438:4438
13.Grenoble Foot 38329111222:3338
14.Valenciennes FC328121228:3336
15.AS Nancy-Lorraine32991431:4036
16.FC Nantes32891528:4333
17.FC Sochaux327111433:4132
18.AS Saint-Étienne32951829:4832
19.SM Caen326131335:4131
20.Le Havre AC32632325:5921

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A je to pěkně v pr... Tenhle zápas s Auexerre se neměl prohrát, navíc z rivalů, kterých se také sestup týká, bodovali všichni, přičemž počítám i SE, které těsně před koncem vede. No, snad se Sochaux v dalších zápasech zvedne, musí..

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes snad nesestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je šance pro PSG. Toulouse i Grenoble zaváhaly...

Reagovat
smazaný uživatel

asi si chcel napisať Toulouse a Lille

Reagovat
smazaný uživatel

jj... nějak mi ujela z klávesnice ruka

Reagovat
božský John

Jéžiš,to jsou lofasové,zrovna když SE i Nantes vyhráli...

Reagovat
smazaný uživatel

Co tomuhle zápasu chybělo? Wiltord je stále špička Závěr byl infarktovej dokonce i s boxerskou vložkou Cana bude ale nakonec hodně chybět.. Každopádně jsem rád, že nám Marseille dostala Lyon ještě pod větší tlak, teď toho jenom využít

Reagovat
smazaný uživatel

to byl pane zapas.. vazne sem doufala, ze to marseille otoci.. nakonec to zvaldli a furt vedou.. ted jen aby lyon prdnul a mame to o bordeaux s OM..

Reagovat
smazaný uživatel

No to je asi ještě brzo takhle říct ještě zbývá 6 zápasů a jsou to jen 4 body.. Ale už by se nám to tam pěkně rýsovalo. Ty nefandíš Lyonu?

Reagovat
smazaný uživatel

ja fandim lyonu, ale chci, aby vyhral nekdo jinej nez lyon uz.. ale mam rada i marseille.. sem takova docela nestranna

Reagovat
smazaný uživatel

No to koukám, správná ženská

Reagovat
smazaný uživatel

mela bych bejt nestranna, kdyz to pisu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie kde na to budeš koukat?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím nevím, nekoukal jsem, kde to dávají na netu, ale asi to zase bude na atdhe.net. A jestli to tam nepůjde, tak jsem pěkně v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem asi v háji tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Co že to?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde mi pořádně net, takže jestli mi to vůbec půjde, tak sekaně.

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda, tenhle zápas by mohl být dost pěkný, něco jako loni na jaře.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to nějak rozchodim.. Ale ujít si to nenechám, když tak se na to podívám ze záznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, navíc zejtra na Sport1 sestřih kola.

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mě trochu překvapila takováhle reakce z vlastních řad.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak.. pro dobro ligue 1.. ale furt lyon nejlepsi stejne..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně doufám, že pro dobro Ligue 1 nebude Lyon nakonec hrát UEFU.

Jinak samozřejmě Lyon forévr.

Reagovat
božský John

Když už v tý tipovačce opět vypadá na max 1 bod,tak aspoň Ti moji kluci mi dělaj radost..byl jsem v úpraze,čili jsem to neviděl..jak to probíhalo...Lorik se pral? A vyhrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Le Lan se s ním chtěl při vhazování trochu pomazlit a Lorik to vzal trochu osobně. Jenom si tak na sebe lehli a dělali jako, že se mlátí, nikomu se nic nestalo a ani jednoho nic nebolelo.. Ale bude Vám chybět, počítám, že dostane tak dva zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo proti Lille a Toulouse, to už může být znát.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ale nebyl tak dobrej jako obvykle Lorient dost procházel přímo středem. A dopředu taky nic moc.. Za to Willtord

Reagovat
smazaný uživatel

Wiltord je borec, sice už postarší, ale pořád to má v sobě, něco jako Ludva.

Reagovat
smazaný uživatel

Při jednom průniku na konci zápasu přesprintoval s míčem dva hráče Lorientu a osamocenej před gólmanem trefil tyč (myslím, že se to odrazilo i do druhý tyčky, ale nevím to jistě).. Krásná akce, byl i u obou gólů.

Reagovat
božský John

Lorik je príma kluk,tomu to prominou,ale nějakej jouda támhle z Lorientu by měl dostat dyštanc na 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

"príma" kluk byl spíš Le Lan.. Škoda, že nemají růžový trika jako Palermo, slušelo by mu.

Reagovat
božský John

Fuj,dyskant....ty já bych vraždil

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš trochu buzna

Reagovat
božský John

No dyk,to je to samý...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille parada No ale presto si myslim,ze Lyon vyhraje v Bordeaux,protoze on vzdycky zvladal ty zapasy kde musel vyhrat.Muj tip : je 0:1,ale uvidime,kazdopadne se budu dviat

Reagovat
smazaný uživatel

slape vam ten zapas na atdhe ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne ne snad to jeste spravim

Reagovat
smazaný uživatel

Uf.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux zatím asi lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, sleduju jedním okem a trhá se mi to, ale míč mají častěji na kopačkách domácí, hlavně mi bylo ouvej při jednom podivném zákroku Llorise.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na to koukám s čistým obrazem.. Bordeaux už má velikou převahu v posledních minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe

Reagovat
smazaný uživatel

Ou jé, už to mám.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Uf.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris Tak to je jediný zápas kdy ho vidím chybovat.. A zrovna proti Bordeaux, byl by hřích toho nevyužít

Reagovat
smazaný uživatel

To je jelito.

Reagovat
smazaný uživatel

Šašci.

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooll

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo doprčic? Dyť to ještě neměl bejt poločas.. Zrovna, kdyby šel sám na bránu to písknout 10 vteřin před poločasem??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lizarazu ve studiu TO byl bek

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo Bixente to byl jezdec

Reagovat
smazaný uživatel

To si dělá prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

s cim ?

Reagovat
smazaný uživatel

Chalme je prase trochu,no...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten faul na Edersona byl jako v pohodě, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako nic zákeřnýho, noha byla dole tím těžko někoho může zranit.. Na žlutou no

Reagovat
smazaný uživatel

Keita ven. A stop nadoživotí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ryhlá odezva.

Reagovat
smazaný uživatel

*Rychlá

Reagovat
smazaný uživatel

Pikujóne za Benzemu a je hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Další blb.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeana 2. Makouna...

Reagovat
smazaný uživatel

A zatahujem se...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bordeaux jasne lepsi i kdyz ted mohl Benzema srovnat

Reagovat
smazaný uživatel

To je škody, to je škody...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechybělo mnoho a měli sme tu dalšího Eduarda

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ta obrana je špatná.

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh začíná být top útočník Ligue1

Reagovat
smazaný uživatel

A Cris začíná být nejhorší obránce v Ligue 1.

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

On nezačal, ale letos určitě je.

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě potřebuje trochu dozrát.. Ale ten jeho výskok, rychlost a technika

Reagovat
smazaný uživatel

Chalmé. To bych mu nepřál.

Reagovat
smazaný uživatel

Trága. Bordeaux zasloužená výhra, Lyon skoro nic nepředvedl, kromě toho, když se jednou objevil Benzema sám půl metru před Ramém.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema byl jedinej nebezpečnej hráč Lyonu, ale hráli na něj oba stopeři, prostě super.

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER-paráda.. Girondins s Marseille si to už doufá rozdají spolu..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze nechybelo mnoho a Lyon si odvazel ctyry kousky

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se dá z ostudy ušít kabát, Cris má za letošek doma plnou skřín.

Reagovat
herbage

Co ten Lyon dělá?

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduj a dobře se pobavíš.

Reagovat
herbage

Tak podle mé skromné teorie je to s náskokem nebaví, tak to chtěj nechat až na poslední kolo, ale aby nakonec nesplakali nad výdělkem

Reagovat
$dolar$

Bordeaux !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Titu bude oslavovan vinem

Reagovat
herbage

Krabicák z Tesca? Hlavně když to teče, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2003 Calon-Segur

Reagovat
herbage

Nějakej lepší krabicáček?

Reagovat
smazaný uživatel

No trochu...

Reagovat
herbage

Tys tu psal o nějakým Captinau Morganovi a najednou je z tebe milovník vína? Jinak kde toho kapitána seženu, v Lidlu ani v Konzumu asi ne, co?

Reagovat
$dolar$

No mně morgan nechutna, radsi klasickou vodku ( ikdyz po poslednim prebrani, uz ji taky nemuzu), takze ted do sebe leju tequiu

Reagovat
herbage

Chlastáš doma nebo si hraješ na toho týpka z reklamy, kde všude je, protože má net na mobilu?

Reagovat
$dolar$

No spis to druhy, protoze tak 2-3x do mesice jdu s kamaradama do mesta zachlastat a vyblbnout se

Reagovat
herbage

Já myslím teď

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutná ti Morgan? Tak to jsi to pil bez koly. On jinak dost kope no. Ale byl by jsi první člověk, kterýmu by Morgan nechutnal

Reagovat
$dolar$

No bez koly, jako panaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je potom jasný.. poradím ti: dej si panáka Morgana na led do whiskovky a dolej kolou.. To je nejlepší poměr..

Reagovat
$dolar$

Ok, priste urcite zkusim

Reagovat
smazaný uživatel

No záleží na tom kde bydlíš.. Většinou ho ale v hypermarketech už mají. Jinak na netu se dá sehnat cokoliv Víno moc nepiju, ale musim se v nich trochu vyznat

Reagovat
herbage

Nebudu kupovat flašky přes net, nejsem blázen. Jinak co to je, bílej rum?

Reagovat
smazaný uživatel

Jamajskej rum, zlatavý barvy.. Hlavně je kořeněnej třeba i vanilkou, která tam je dost cejtit. Odkud jsi? Jestli z Prahy, tak to seženeš normálně v hypermarketech. Hlavně kup Spiced gold, protože pak máš blacka, a to je normální jamajskej rum bez koření (i když taky dobrej)

Reagovat
herbage

No tak já sto a pár desítek km od Prahy, ale to by nemělo vadit Zkusím se podívat v Plzni v Tescu, jen bych to radši někdy ochutnal, než abych koupil celou flašku naslepo. doufám že to není něco jako tuzemák, ten přímo nesnášim

Reagovat
herbage

Něco byhc chtěl totiž na májku a pivo se mi pít nechce a zelenou už tolik nemusim. S tou kolou by to mohlo bejt dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Je to moc dobrý. Uvidíš sám. Tuzemák taky nesnáším. Jestli máš rád třeba Jamesona s kolou, nebo tak něco, tak z tohohle budeš nadšenej V menších prodejnách to ale neseženeš. V Berouně se to zvýšilo až potom co jsem to začal hodně propagovat teď už to tady seženeš skoro všude. Ale když jsem byl v Ostravě, tak se mi tam barmani normálně vysmáli, že nevěděj co to je a nebylo to ani v Tescu ani v Carefouru

Reagovat
herbage

Hele, znam Rum, slivovici, vodku, zelenou, griotku a ferneta, takže Jamesona vážně neznam Zkrátka bych rád naše dobrý, relativně levný pití, krom piva teda

Reagovat
smazaný uživatel

No levný pití relativně to levný je, ale lahev stojí kolem 300-350 Kč plus ta kola.. ale když deš někam do baru, tak tě celej večer vyjde hooodně draho Většinou to bývá tak 45,- za panák plus ještě zase kola, která ti vyjde tak na dva panáky

Reagovat
herbage

Tak že to v hospodě seženu, s tím nepočítám, ale na nějaká akcičky, kdy tě při koupi celé flašky vyjde velký paňák na tři pětky a kolu koupíš dvoulitrovku, tak to už stojí za to. Zkus to kdyžtak míchat a prodávat jako Kolalokovu limonádu, už teď mui přijdeš jako zástupce společnosti Captian Cook a syn

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si tak trochu připadám.. Ale on mi to sám Cpt. vrací i s úroky

Reagovat
herbage

No jak řikáš, že paňák vyjde na 45Kč, tak mi to přijde realtivně levný. Jasně že inkasuješ cca 10Kč za paňáka, ale třeba tady u nsá si v hospodě účtují 30Kč za panáka Ferneta, kterýho koupí za 120Kč, možná ještě s velkoochodní slevou a na jednom paňáku mají kolem 20ky marži

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v 0,7 lahvi máš 17,5 panáků a to ti dohromady dává 787 Kč navíc ve velkoobchodu bude Morgan stát tak 280,-. Což je taky pěkný nárůst, ale uznávám, že fernet je pak s větší marší, ale to je taky daný poptávkou.

Reagovat
herbage

Aha, tak to jsme počítal s půllitrovkou a 0,05 panákem , tím líp, alespoň tam toho bude víc. Zkusim to rozšířit i tady po Klatovech, jinak co bys mi řekl o Metaxe, kámoš ji má děsně rád, ale já nevím co si o ní myslet, prej je to Whiska a ta mi nikdy nejela

Reagovat
smazaný uživatel

To není whiska spíš je to brandy ( i když ne tak úplně), což je pálenka z vína.. Já to piju moc rád, dá se toho vypít fakt mraky aniž by tě to položilo, ale dostane do příjemný nálady akorát je důležitej zápitek sladkýho pití..

Reagovat
herbage

Hele, vím že ty jako hospodskej bys měl neměl rád, ale co takhle nosit Capitána Cooka sebou do hospody v placatce a chlematat jen kolu. Že je to řízlý asi nepoznaj, teda pokud se tam nebudu motat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to kdybych zjistil, tak bys asi měl utrum To je přece hloupost, ne? Když nemáš peníze, tak je i jiný pití, nebo prostě pít doma no.. Ale víš jak Jirka Macháček definuje alkoholika? "Když už si na chlast nedokážeš vydělat, tak jsi alkoholik, proto já můžu pít každej den a alkoholik ze mě nebude"

Reagovat
herbage

Doma pít nehodlam a toho tvýho kapitána tady ve městě neseženu. Tady ve mestě máme hospůdky s teráskami, kam jde jít i venku a číšník/ce tam nezavítaj pomalu za uherák, takže by to šlo, ale pravda, je to poněkud blbé a ještě jsem to nedělal

Reagovat
herbage

venku myšleno večer, překlep

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak to je taky chyba obsluhy no.. Ale i tak je to blbý to dělat, nebo alespoň to ten číšník nesmí vědět Já právě myslel, že toho cpt. chceš pít doma, když už sis chtěl koupit flašku Jako myslím nějakou soukromou akci, ne abys chlastal sám To občas nedělám ani já

Reagovat
herbage

Kámoš právě chlastá doma celkem solidně, s druhým kámošem po icq nebo jen tak sám. Má vždy domácí pálenou slivovičku od strejce nebo hruškovici, co zrovna ten rok dům dá Jinak na placatka mě napadla až teď, nejdřív uvidím, jestli to bude vůbec k pití, ale budu ti věřit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíš no. Každopádně jsem rád, že jsem aspoň trochu pomohl

Reagovat
herbage

Jinak už končím, protože ráno stávám na půl sedmou, díky za pokec. Ještě teda Lyon do toho, aby to nebylo úplně offtopic

Reagovat
smazaný uživatel

Girondins Bordeaux

Reagovat
herbage

Nejhorší jsou právě takový ty lepší paňáčky, když na maturáku se zpetáš bývalé učitelky, co pije, ona že Jägermaistra, ty za paňáky vysolíš 6 pětek a přitom taková šťávička. A hned dvě kilča v prdeli, když se tam připletl i kámoš

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný pití. mě osobně to vůbec nechutná, pendreky

Reagovat
herbage

No za toho panáčka by bylo pendreků habakuk

Reagovat
smazaný uživatel

Horší je, když zrovna timhle pendrekem dostaneš tak přes pysk, že ti to zkazí celej večer

Reagovat
herbage

Kamarád je v Praze na koleji, tak ho zkusím požádat, aby něco zpátky přivezl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

On je herbage hroznej vesnickej vidlak, nedivil bych se kdyby mel nejblizsi a nejvetsi nakupni stredisko COOP

Reagovat
herbage

Bejvalek COOP, teď se to jmenuje SVÖP či tak nějak

Reagovat
$dolar$

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

A to tím nejlepším.. Provensálským kořením by titul značně zhořknul

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro Bordeaux

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

do riti a este hlbsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele