32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Grenoble Foot 38 - Toulouse FC 1:0

Grenoble přerušil svou sérii tří proher v řadě nečekanou výhrou nad ambiciózním Toulouse. Jediný gól zápasu vstřelil ve 40. minutě z penalty Courtois.

Domácí se díky třem bodů posunuli na bezpečné třinácté místo - s náskokem sedmi bodů na posledního sestupujícího. Toulouse zůstává čtvrté, skončila ale jeho čtyřzápasová série bez výhry. Pomohlo mu i zaváháni Lille, které prohrálo se St. Etienne. Fialoví ale prakticky tratili naději na ligový primát. Rozhodující branku si ve 40. minutě připsal Courtois, který proměnil pokutový kop po Capoueho hře rukou.

Hosté byli na začátku zápase jasně lepším týmem a v 15. minutě si vytvořili dobrou střeleckou příležitost. Francois Sirieix proběhl okolo toporného Larsena Tourého a vystrašil Wimbeeho tvrdou ránou. Brankář domácích ale neinkasoval a míč vyrazil.

O tři minuty později se již ukázal nejlepší střelec Ligue 1 Andre-Pierre Gignac. Zpoza pokutového území pálil na branku domácích, Gregory Wimbee byl ale opět připraven a nedovolil hostům ujmout se vedení. Z dálky to pak zkoušel i Moussa Sissoko. Jeho ránu ze střední vzdálenosti ale odvrátil na roh jeden z obránců.

Nakonec to byli ale nevýrazní domácí, kteří se ujali vedení. Záložník Etienne Capouae zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Té se ujal Laurent Courtois, který přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre zápasu. Překvapivě ale pro domácí.

Grenoble málem zvýšil své vedení krátce po změně stran. Courtoisův centr našel přesně hlavu Tourého, ten ale hlavičkoval těsně nad branku. Toulouse se snažilo o vyrovnání, čehož se málem dočkalo po hodině hry. Sirieixova rána z dálky ale branku nenašla a skóre zůstávalo neměnné. Tři minuty před koncem Pentecoute odsoudil Toulouse k prohře, když jeho střela narazila pouze do tyčky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele