32. kolo
19.04.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Marseille přehrála Lorient a nadále se může těšit z naděje na titul

Marseille se alespoň na několik hodin osamostatnila na čele Ligue 1. V dramatickém závěru totiž rozhodl zápas s Lorientem svým pátým gólem v sezoně Brandao.

Marseille tak alespoň částečně napravila porážku z Ukrajiny, kde francouzský celek podlehl Šachťaru a musel se rozloučit s Pohárem UEFA. V domácí lize ale svěřenci Erica Geretse natáhli svou sérii bez prohry již na deset zápasů, vyhráli navíc pětkrát v řadě. Naopak Lorient po prohře v Nice opět zaváhal, přesto zůstává na jedenáctém místě.

První gól vznikl z poměrně nenápadného odkopu Amalfitana. Hostující obránci ale zaspali a kolem nich se prohnal rychlík Kevin Gameiro. Ten si kličkou poradil i s francouzským reprezentantem v bráně Marseille Mandandou a oproti očekáváním poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Po vstřeleném gólu se domácí dostávali do šancí velice sporadicky, otěže zápasu převzala Marseille. Ta ale několikrát nedokázala vyzrát na obranu ani na brankáře domácích. Kontroverzní okamžik přišel ve 12. minutě. Brandao zblízka neprostřelil Fabiena Audarda. Gólman pak ale společně s míčem skončil v brance - právě po přistrčení brazilského útočníka. Rozhodčí navzdory protestům gól neuznal. Během zákroku proti Brandaovi se ale brankář Lorientu zranil a musel být v 25. minutě vystřídán. Jeho místo zaujal Lionel Capone. Ten se ukázal především krátce před koncem poločasu, když dokázal vychytat Baky Koného.

Marseille vstoupila do druhého poločasu ve velkém stylu. Lorient nestíhal tempo soupeře a po většinu času míč pouze bezhlavě odkopával. Odměna v podobě vyrovnávacího gólu tak na sebe nedala dlouho čekat. V 60. minutě vystřelil z pokutového území střídající Wiltord, brankář Capone vyrazil míč pouze před sebe a dobíhající Civelli uklidil míč do sítě - 1:1. Vítězný gól přišel o dvacet minut později. Geretsovi se navýsost povedla střídání, když měl i ve druhém gólu prsty hráč začínající na lavičce. Karim Ziani zprava nacentroval před domácí branku, kde si udělal potřebný prostor Brandao a následně tvrdou ranou pod víko nedal Caponemu nejmenší šanci - 1:2.

V dramatickém závěru zápasu se do šance ještě dostal Wiltord, jeho rána ale pouze narazila do tyčky. A když Steve Mandanda vychytal Rafika Saifiho, vypadalo to, že zápas skončí šťastně pro Marseille. Kouč hostů Eric Gerets ale nakonec jistě nebyl dostatečně spokojen, do dalšího zápasu totiž ztratil svého kapitána Lorica Canu. Ten se v samém závěru totiž chytl s La Lenem a oba účastníci šarvátky obdrželi za svůj výstup červené karty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele