32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Le Mans UC 72 0:2

Valenciennes podruhé v řadě prohrálo. Podruhé v řadě prohrálo dvoubrankovým rozdílem. A podruhé v řadě prohrálo 0:2. Jeho katem se stalo Le Mans, které svého sobotního soupeře předskočilo v tabulce.

Valenciennes v minulém kole přišlo o dlouhou třináctizápasovou sérii bez prohry, nyní ale podruhé prohrálo a možná ho čeká úplně jiná série. Naopak Le Mans se může těšit z dobré formy. Zatímco v posledním kole porazilo Sochaux, dnes se radovalo ve Valenciennes a poskočilo na dvanáctou příčku. Jeho soupeř klesl o tři místa na patnáctou pozici.

Góly padaly až ve druhé půli. V padesáté minutě se prosadil obránce Grégory Cerdan. Pojistku pak přidal dvacet minut před koncem střídající Anthony Le Tallec. Na vstřelení gólu mu stačilo pouze deset minut na hřišti.

Le Mans se mohlo radovat z prvního gólu již v osmé minutě. Přímý kop Mathieuho Coutadeura hlavou tečoval Gervinho, reprezentant Pobřeží slonoviny, a míč skončil pouze těsně vedle Penneteauovy branky. Coutadeurovy schopnosti se ukázaly i o několik okamžiků později. Po jeho rohovém kopu hlavičkoval Cerdan, ani jeho střela se ale nevešla mezi tři tyče.

Poté se neprosadil ani útočník hostů Roland Lamah. Ani v osmatřicáté minutě netrefil branku Valenciennes. Největší šance domácího týmu přišla minutu po začátku druhé půle. Danicův rohový kop nadělal obraně hostů veliké problémy, následný volej Carlose Sancheze nakonec skončil nad brankou.

První gól přišel o dvě minuty později. Bezmocný Penneteau mohl pouze slkedovat dělovku, kterou ze svých kopaček vypustil pravý bek hostů Cerdan - 0:1. Domácí se snažili vyrovnat, ale jejich největší šanci zmařil Danic. Toho do samostatného úniku poslal Darcheville, ale záložník domácích netrefil branku.

Hosté se nakonec dočkali zasloužené pojistky, v podobě Le Tallecovy branky. Ten během deseti minut na hřišti dokázal zužitkovat Camarův centr a v 66. minutě tak poslat hosty již do dvoubrankového vedení.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele