32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SM Caen - AS Nancy-Lorraine 1:2

Výrazný krok k záchraně udělali fotbalisté Nancy. Díky páté výhře zvenku poslal Caen zpátky do sestupového pásma, od kterého se naopak výrazně vzdálilo. Svou první trefou v Ligue 1 sice ve 45. minutě vyrovnal domácí Yatabaré stav na 1:1, jenže pět minut před koncem potrestal chybu defenzívy Adjet a zařídil hostům všechny body.

Už v první minutě utkání neudělal domácím fandům radost hostující Hadji. Feret ho našel přesným centrem zprava, marocký útočník se zbavil svého strážce Seubeho a pohodlně rozvlnil síť. Nancy mohlo zvýšit náskok o deset minut později, když Hadji stočil míč pro spoluhráče Diu, jehož rána z voleje však zamířila jen do pravé tyče.

Na druhé straně dvakrát zaměstnal brankáře Gregoriniho hvězda Caen Steve Savidan a těsně před přestávkou sestupem ohrožený celek vyrovnal. Bek Sami se snažil odvrátit pas do vápna do bezpečí, jenže proti skákavému míči se najednou rozeběhl Yatabaré a bombou trefil přesně pravou šibenici branky bezmocného Gregoriniho, který se za míčem jen podíval. Pro Yatabarého to byl vůbec první gól ve francouzské lize.

Po poločase měl branku na kopačce domácí Nivet, ale Gregorini jeho střelu vyrazil mimo. Obrovské štěstí mělo Caen o deset minut později, že pokus Gavanona z přímého kopu skončil jen na břevně. Nakonec to bylo Nancy, kdo získalo tři body. Domácí obrana zapomněla v 85. minutě na levé straně na úplně volného Adjeta, jemuž dodal nádhernou táhlou přihrávkou Andre Luiz, a podél gólmana Planteho zakončil.

Nancy touto výhrou možná oddělila první patnáctku týmů od zbytku ligy. Všechny celky nad ní mají totiž na sestupové pásmo nyní v celku dostatečný, minimálně čtyřbodový náskok a o udržení si to tak nejspíše rozdají už jen St. Étienne, Sochaux, Nantes a právě Caen.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1, Caen doma body neztrati

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele