32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - AJ Auxerre 0:1

Co si před utkáním přál trenér Auxerre Jean Fernandez, to se mu také splnilo. Hosté potřebují tak jedno dvě vítězství, aby byla záchrana naprosto reálným cílem. A díky výkonu dánského Kahlenberga, jenž vstřelil jediný gól utkání, si ze hřiště Sochaux odvážejí zaslouženě tři body. Čech Svěrkoš přes nemoc v dresu domácích nastoupil, v prvním poločase ho vychytal brankář Sorin.

Hned v první minutě hrdina utkání Kahlenberg připravil šanci pro svého spoluhráče útočníka Jeleně, který následně pálil jen těsně nad. Pak musel po rohového kopu Birsy zasahovat před dotěrným Dánem gólman Richert. A to, že si na auxerreského záložníka musí dávat Sochaux obrovský pozor, ukázal opět za malou chvilinku. Znovu byl jeho centr hodně nebezpečný a Mignot trestuhodně trochu dezorientovaného Richerta hlavou nepřekonal.

Domácí se dostali do hry až po dvaceti minutách hry. Že český útočník Václav Svěrkoš marodil se zánětem průdušek celý týden, nebylo vůbec znát. Po spolupráci s druhým forvardem tureckým Melvütem Erdingem vypálil zdravý jako rybička ostrými přímo na gólmana Sorina, který měl s jeho bombou obrovské problémy. Osm minut před pauzou ještě pokus hostujícího Birsy letěl těsně vedle.

Druhý poločas tolik gólových příležitostí nenabídl. Až v 86. minutě nastal onen gólový moment, který rozhodl o třech bodech pro Auxerre. Domácí lajdácky nechali na levé straně vběhnout do vápna Grichtinga, ten přihrál před brankou, kde operoval dotírající Oliech. Jeho ještě z blízkosti Richert vychytal, avšak na dorážku Kahlenberga byl již krátký.

Místo toho, aby se Sochaux snažilo o vyrovnání, otevřenou hrou ještě v závěru vybídla soupeře k dalšímu skórování. Až Richert musel vyrazit střelu Oliecha a ve třetí minutě nastavení také tu od Rumuna Niculaeho.

Auxerre už může téměř definitivně smést ze stolu spekulace o pádu do nižší soutěže. Na sestupové pásmo má nyní šest kol před koncem dostatečný osmibodový náskok. Sochaux potvrdilo, že se mu na tento tým nedaří. Přišlo o svou sérii tří výher v řadě na svém stánku, a protože narozdíl od něj slavilo výhru St. Étienne, je jen díky lepšímu skóre na nesestupové sedmnácté příčce. Stále plave ve vroucím kotli a snaží se neutopit záchranu v nejvyšší soutěži.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

statecne bych nahodil jednicku 1:0

Reagovat
pavel.fotbal

_Svěrkoš!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele