32. kolo
18.04.2009 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:1

St. Etienne oživilo svoji naději na záchranu v soutěži, když před vlastním publikem porazilo brankami Ilana a Gomise silné Lille, které na dvougólový náskok domácích dokázalo odpovědět pouze jednou brankou z dílny Fauvergueho.

Domácí vstoupili do zápasu dobře, už ve třetí minutě nebezpečně pálil Machado. Ten samý hráč zkoušel štěstí i v 21. minutě, ale jeho dalekonosný pokus gólman hostů Malicki zlikvidoval. Třetí a zřejmě nejnebezpečnější ránu vyslal portugalský středopolař Machado na branku Lille po půlhodině hry, ale jeho rána z přímého kopu se zastavila na břevně. St. Etienne sice bylo v první půli daleko aktivnějším týmem, ale na gólové vyjádření své převahy si domácí museli počkat až do druhého poločasu.

A dočkali se hned v 51. minutě, Gomis si vyměnil míč s Ilanem a druhý jmenovaný střelou podél gólmana Malickiho otevřel gólový účet zápasu. Hosté se do první vážnější šance dostali až v 55. minutě, ale hlavička Obraniaka skončila v náručí domácího strážce svatyně Janota. Neuběhlo ani deset minut a skóre se měnilo podruhé. Mirallas zatáhl míč po křídle a centrem našel ve vápně nikým nekrytého Gomise, který pohodlně upravil na 2:0 ve prospěch St. Etienne. V 72. minutě hosté snížili, vzdušný souboj s gólmanem Coulibalym, který po hodině hry vystřídal zraněného Janota, vyhrál Fauvergue a snížil na 2:1.

Skóre se v závěru mohlo měnit na obou stranách, nejprve Coulibaly napravil svoji chybu při prvním obdrženém gólu, když vychytal Cabayeho pokus. V nastaveném čase mohl vítězství domácích potvrdit Gomis, ale vylámal si zuby na brankáři Lille. I tak si ale St. Etienne připisuje velmi důležité tři body, které zvýšily šanci na záchranu v Ligue 1.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neproduktivni a v obrane deravy ASSE pravdepodobne domu ukoper remizu 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele