32. kolo
19.04.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:0

Jediná branka Alou Diarry ze 43. minuty rozhodla o vítězství Bordeaux ve šlágru kola proti Lyonu. Tři body katapultovaly domácí na druhé místo tabulky za vedoucí Marseille, Lyon už podruhé v řadě ztratil body a je třetí.

Už v páté minutě se měla kopat penalta, Ederson byl v pokutovém území Bordeaux tvrdě sražen Chalmém, ale rozhodčí k údivu všech lyonských hráčů nechal pokračovat ve hře. Prvních dvacet minut utkání bylo jasně v režii hostů, Bordeaux se "probudilo" až ve 22. minutě, kdy se míč po ose Tremoulinas - Diawara dostal až k Gouffranovi, který ale z dobré pozice nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče.

Rozhodující moment zápasu přišel dvě minuty před poločasovým hvizdem. Wendel rozehrával u rohového praporku přímý kop, ale trefil pouze zeď bránících hráčů, balón se však k brazilskému záložníkovi vrátil znovu a Wendel se podruhé nerozpakoval a tentokráte místo centru volil střelu. Míč z jeho kopačky přistál na levé tyči Llorisovy branky a odrazil se k Diarrovi, který i přes dva bránící hráče dokázal dopravit balón do sítě - 1:0.

Bordeaux bylo s jednobrankovým vedením spokojeno a v druhé půli se soustředilo hlavně na obranu, na které ztroskotala většina útoků Lyonu. Ve "vzácném" protiútoku domácích dal o sobě znovu vědět Diarra, ale jeho hlavička mířila nad branku. Patnáct minut před koncem utkání mohl vyrovnat Benzema, ale jeho chytrý lob přeletěl i branku domácích. Poslední minuty byly ve znamení velkého tlaku Lyonu, ale domácí fotbalisté nadšeným výkonem své jednobrankové vedení do konce zápasu ubránit dokázali.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele