32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 2:0

Po devíti neúspěších v řadě se konečně podařilo fotbalistům Nantes naplno bodovat. Domácí přerušili nepříjemnou sérii bez výhry a od začátku února, kdy získali pouhé čtyři body, to byl zřejmě nejlepší předvedený výkon. Utkání s Nice bylo jasně v jeho režii, a tak se díky výhře 2:0 dostalo ze sestupového pásma. O výsledku rozhodly krásné branky Bekamengy a Bagayoka.

Že Nantes potřebuje nutně tři body, ukázalo soupeři už v první minutě. Bagayoko nacentroval zprava přesně na hlavu Capoueho, jehož tvrdá střela se zastavila o tyčku. Ještě nešťastnější bylo Nantes o 12 minut později, protože ke gólu mělo možná ještě blíže než v oné šanci z úvodu. Pas De Freitase převzal na hranici vápna Vainqueur, jeho bomba směřovala do branky, avšak ke smůle se odrazila od břevna k brankáři Ospinovi, jenž schoval míč do náručí.

Tlak domácích pokračoval i nadále. Nice se sotva vzpamatovalo ze dvou zvonění brankových konstrukcí a za další minutu musel Ospina reagovat na hlavičku Da Rochy po rohovém kopu. Nakonec však Baupovo mužstvo rozjásalo zaslouženě domácí fanoušky. Mareval našel centrem Bekamengu, ten, leč z jasné ofsajdové pozice, si parádně stáhl míč pro sebe, z výskoku ještě elegantněji střihl nohama a uklidil míč přímo pod břevno.

Do poločasu měl ještě Ospina opět hodně práce s Vainqueurem, jemuž dodal skvělým způsobem Mareval. Hostům navíc zkřížilo jakékoli plány na vyrovnání vyloučení Cida z 56. minuty. Po druhé žluté kartě se pakoval ze hřiště, a tím se Nantes prakticky o tři body bát nemuselo. Přesilovku využívalo ostatně jako po celý zápas aktivní hrou. De Freitasův přímý kop i volej Bagayoka ovšem vychytal Ospina.

Minutu před koncem korunovali domácí velice povedený výkon překrásnou týmovou akcí. Rychlou a přesnou kombinaci na jeden dotyk, kterou naprosto vyšachovali obranu Nice, zakončil do prázdné branky Bagayoko. Nantes udělalo ten správný krok k záchraně a dostalo se na šestnáctou pozici. O nic hrající Nice zůstává osmé.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele