Ligue 1 - souhrn 3. kola

20.08.2011, 20:59, aktualizováno 21.08.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
Marseille ve šlágru kola remizovala bez branek se Saint-Étienne, Montpellier doma rozdrtil Rennes, Paris SG těsně přehrálo Valenciennes. Sochaux venku porazilo Nancy. Již včera Ajaccio remizovalo v souboji nováčků s Évianem, Toulouse zachránilo bod z Nice, výsledkem 1:1 skončily i zápasy Bordeaux - Auxerre a Brest - Lyon, Lille vyhrálo v Caen, Dijon si poradil s Lorientem.

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 0:0

21.08.2011 21:00

Góly: -

Vicemistr Ligue 1 z loňské sezóny Marseille se ani ve třetím kole nepodařilo zvítězit a již potřetí bere rovněž jenom bod. V souboji se St. Étienne se jí tentokráte nepodařilo vsítit ani jeden gól, takže se oba soupeři rozešli smírně. Les Verts si naopak na začátek sezóny stěžovat nemusí, se sedmi body jsou třetí.

Oba týmy se přitom o nějaký ten gól celkem snažily, jenže v koncovce se jim prostě tolik nedařilo. V největší šanci domácích totiž selhal Rémy, který nastřelil jen brankovou konstrukci, a to samé se pak na druhé straně podařilo i Sakovi. Ani v závěrečné pětiminutové přesilovce, kde hosté hráli již v deseti, Marseille na bezbrankovém stavu nic nezměnila.

Ve 14. minutě začal hezky podnikat Rémy, jehož pěkně uvolnil N'Koulou, nakonec ještě stačil přihrát do dobré pozice Luchu Gonzálezovi, ten ovšem se svým pokusem nevyzrál na brankáře Ruffiera. O chvilku později se svou hlavičkou neuspěl Diarra a v 18. minutě měl po spolupráci s Luchem smůlu Rémy, jelikož rozezvonil tyčku.

Domácí jinak první půli i nadále vládli, z voleje pálil nebezpečně A. Ayew, jeho rána se ale pouze mihla kolem tyčky do zámezí. Až ve druhém dějství se St. Étienne probudilo a začalo i zlobit, v 56. minutě Aubameyang vyslal do příležitosti Saka, jenž svou dělovkou bohužel pro něj zarazil míč jenom do břevna, ten pak ještě spadnul na brankovou čáru a pryč z brány.

V 73. minutě byli hosté v další stoprocentní tutovce, dlouhého nákopu si z neznámého důvodu marseillská defenzivní čtyřka nijak zvlášť nevšímala, udělala ovšem chybu, jelikož Sako se po něm najednou objevil před gólmanem Mandandou, snažil se ho překonat elegantní patičkou, na brankové čáře však na poslední chvíli zakročil N'Koulou.

I Ruffier měl ovšem na druhé straně nějakou tu práci na starost, svůj tým hodně podržel hlavně při dobré hlavičce střídajícího Gignace. I když ještě domácí měli tu výhodu, že hráli posledních pět minut ve více hráčích, protože se po druhé žluté kartě pakoval ze hřiště Mignot, platné to zkrátka na Stade Vélodrome již nebylo.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 4:0

21.08.2011 17:00

Góly: 31. Younès Belhanda (pen.), 52. Geoffrey Dernis, 72. Souleymane Camara, 86. Souleymane Camara

Montpellier si naprosto hladce, až překvapivě, poradil s Rennes a po třech kolech je jediným francouzským týmem, který má plný počet bodů. Domácím zařídil výhru dvěma trefami Camara, po gólu přidal i Belhanda s Dernisem.

Montpellier tak vyhrál již potřetí v řadě, když si v prvním kole poradil s Auxerre a v tom minulém dokonce přehrál obhájce titulu z Lille na jeho vlastním hřišti. MHSC tak jako jediný z francouzských celků má na svém kontě devět bodů, sedmibodové je Toulouse se Saint-Étienne. Naopak Rennes svůj zápas nezvládlo poté, co muselo v průběhu týdně cestovat do Srbska kvůli předkole Evropské ligy. Z té si nakonec francouzský tým odvezl slibnou pozici, zvítězil 2:1. V lize po výhře nad Dijonem a remíze s Paris SG ztratil poprvé.

Jedinou černou kaňkou na dosavadní sezoně Montpellieru je tak tréninková roztržka mezi Johnem Utakou a Abdelhamidem El-Kaoutarim. V základní sestavě se dnes rozhodně objevil první jmenovaný, zatímco ten druhý se musel posadit na lavičku.

Po nepříliš záživné první půli se vedení zhruba po půlhodině hry ujali domácí, z pokutového kopu se prosadil Younes Belhanda. V pokutovém území totiž unikajícího Garryho Bocalyho poslal k zemi brankář Benoit Costil, k nařízené penaltě se postavil právě záložník Belhanda a bez rozpaků poslal svůj tým do vedení 1:0.

Rennes svůj výkon nevylepšilo ani ve druhém poločase. Na zlepšení ale mělo pouze šest minut, poté se totiž domácím borcům podařilo vstřelit již druhou branku. Ve středu pole přišel o balon hostující Julien Feret, s míčem u nohy se poté proběhl Geoffrey Dernis a svou následnou tvrdou ranou levačkou prostřelil Costila i podruhé - 2:0.

A Montpellier byl nadále lepším a aktivnějším mužstvem. V nadějné pozici se ocitl John Utaka, který ale svou střelu poslal nad branku. Následně se jako pravý kanonýr zachoval Olivier Giroud - přestože byl Souleymane Camara lépe postaven, rozhodl se útočník MHSC pro zakončení. A musel se svému kolegovi omluvit...

Nakonec to ale střídajícímu Senegalci mohlo být jedno, v závěru totiž vstřelil ještě dvě branky. Nejdříve se prosadil v 72. minutě, když si hostující obrana vůbec nedokázala poradit se soupeřovým rohovým kopem, a zcela neobsazen a s hromadou času k tomu neměl zakončení příliš složité - 3:0.

Pět minut před koncem dal Rennes poslední ránu znovu Camara. Ten se ujal balonu, přeběhl přes bránícího Kadera Manganeho a bez problémů propálil Costila - 4:0.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux 1:2

21.08.2011 17:00

Góly: 67. Youssouf Hadji (pen.) - 53. Mathieu Peybernes, 64. Sloan Privat

Sochaux po domácím zklamání s Caen konečně zabralo a vyválčilo tři body ze stadionu Fernandezova Nancy. To tak zatím i v tomto ročníku potvrzuje svůj neobvyklý "talent" krást body z cizích hřišť a doma je naopak rozdávat..

Nancy přitom začalo lépe, když se už po pěti minutách dostal po pasu Brisona do šance Moukandjo, ale hlavička mladého útočníka se do Richertovy brány nevešla. O dalších pět minut později zkoušel Berenguer střílet rovnou z přímého kopu, ale rána z dobrých 35 metrů opět jen prosvištěla nad hlavou zkušeného gólmana Sochaux.

Jestliže v prvním kole na sebe v dresu Lionceaux výrazně upozornil Vincent Nogueira, tentokrát jeho "roli" převzal jiný středopolař, Mathieu Peybernes. Ten ve třinácté minutě zaznamenal první střelecký pokus svého týmu, nicméně ani on nedonutil brankáře k zásahu. Nancy pokračovalo ve velkém tlaku a celou první půlhodinu bylo jasně lepším týmem, ale ostřelování Richerta ke kýženému gólu nevedlo. Sochaux tak po přečkání úvodního náporu začalo vyrovnávat herní obraz a ještě před přestávkou pořádně vystrašilo brankáře Grégoriniho, když Privatova rána levačkou prosvištěla kousek nad jeho břevnem.

Druhá půle začala opatrně, ale potom udeřili hosté. V 54. minutě odehrál Brison míč na roh, po kterém se ke slovu dostala pravačka aktivního Peybernese a Grégorini nedokázal na ránu mířící pod víko zareagovat - 0:1.

Nancy posílilo útok o čerstvé Efouloua s Bakarem, ale po inkasovaném gólu se stále ne a ne dostat do stejné pohody jako na začátku střetnutí. A Bazdarevićův tým trestal - aneb co se stane, když dáte míč Marvinu Martinovi? Nejlepší asistent loňské sezony načechral v 65. minutě centr do malého vápna, kde se k hlavičce dostal Sloan Privat a umístil míč do levého růžku brány - 0:2.

Lionceaux se však nestačili ani doradovat z dalšího úspěchu - hned v následující situaci totiž Carlao zastavil brejk domácích ostrým faulem ve vlastním vápně; střídající Efoulou tak vybojoval penaltu, kterou proměnil Youssouf Hadji - 1:2. Carlao byl naopak vykázán předčasně do sprch.

Nancy vycítilo šanci na vyrovnání, ale Sochaux hrálo pozorně a nepouštělo domácí do šancí. Pokus aktivního Efouloua zlikvidoval Richert, Chrétien přestřelil bránu. V poslední čtvrthodině na sebe hlasitě upozorňovali především Lossémy Karaboué a právě Efoulou, ale ani několik jejich nadějných společných akcí k úspěchu nevedlo. A když se nepodařilo skórovat ani hostujícímu Diasovi, který v poslední minutě provětral Grégoriniho rukavice z ostrého úhlu přímo po výkopu gólmana Richerta, skončilo utkání výsledkem 1:2.

Nancy, kterému tak nepomohla ani více než dvacetiminutová přesilovka, se nakonec může utěšovat pouze faktem, že bylo v utkání lepším týmem - bez proměňování šancí se však nikdy nevyhrává zrovna lehce..

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 2:1

21.08.2011 17:00

Góly: 39. Kévin Gameiro, 64. Nenê (pen.) - 45. Rémi Gomis

Až na třetí pokus se podařilo fotbalistům PSG ukopat tři body. Ve velmi vyrovnaném souboji s Valenciennes, které se krčí s jedním bodem na kontě na předposledním místě, urvalo vítězství 2:1. Účet načal ve 39. minutě Gameiro, po něm ale odpověděl Gomis, aby nakonec vše rozhodla úspěšná penalta Neneho ze druhého dějství.

Hosté na hřišti aktivitou nijak nehýřili, stačilo jim zprvu jenom bránit zatím celkem slušné a příznivé bezbrankové skóre. Přece jenom se PSG snažilo hnát více do útoku, vždyť uplynulá dvě kola, ve kterých získalo jen bod, musela co nejlépe napravit. V 10. minutě po spolupráci Menéze s Bodmerem pálil hezky Gameiro, ale nakonec jen přestřelil.

Jinak aktivní Menéz, který na hřišti létal, plný energie i elánu, se poté rovněž snažil překonat hostujícího brankáře Penneteaua, ten ovšem nakonec ani nemusel zasahovat, jelikož nová pařížská letní akvizice na něj ani nevypálila. Ve 33. minutě si zachytal i domácí gólman Sirigu, povedenou střelu Bonga však dokázal polapit.

Pařížané se ujali vedení po třiceti devíti minutách hry. Menéz z rychlého útoku našel kolmicí Gameira, jenž z běhu před Penneteauem nezaváhal a poslal míč kolem jeho rukavic do sítě. VA však ještě do poločasu dokázalo vyrovnat, Cohade totiž svým centrem zprava našel nabíhajícího Gomise, který hlavou uklidil balón do branky.

Druhý poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. V 57. minutě naskočil na hřiště domácí Pastore a o sedm minut později si po jeho centru šáhl na míč ve vápně rukou Ducourtioux. S možná trochu přísně nařízenou penaltu pak neměl Nene žádný problém, Penneteaua poslal na druhou stranu a v pohodě skóroval.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Évian Thonon Gaillard 1:1

20.08.2011 21:00

Góly: 7. Frédéric Sammaritano - 75. Kévin Bérigaud

Évian na hřišti nováčka z Ajaccia uhrál pouze remízu poté, co se v 74. minutě prosadil Kevin Bérigaud. Ten tak reagoval na úvodní branku Frédérica Sammaritana, který již v úvodu poslal svůj celek do vedení.

Vítěz Ligue 2 z uplynulé sezony - Évian Thonon Gaillard - tak v nové sezoně nadále zůstává neporažen. Po remíze s Brestem a výhře nad Nice si připsal již pátý bod, s kterým se usadil na šesté pozici. Naproti tomu Ajaccio potrápilo i druhý tým za sebou, po překvapivé remíze s Lyonem obralo o body i papírově silnější Évian a s dvěma body je na patnácté pozici.

Velice aktivní byl od začátku utkání domácí záložník Johann Cavalli, který svým pohybem a svou aktivitou dělal obraně soupeře veliké problémy. Nakonec se tento francouzský záložník, jenž vlastní i italský pas, zapojil i do gólové akce svého týmu. To když si akrobaticky zpracoval nepřesný pas a svým přiťuknutí, které na první pohled vypadalo jako bez adresáta, oslovil ke skórování Frédérica Sammaritana. Bývalý útočník Auxerre již se zakončením neměl problémy a prosadil se již podruhé v řadě - 1:0.

Na hřišti ale po celou dobu utkání vládlo jiné mužstvo, a to hostující Évian. Jenom kvůli smůle se svého prvního gólu nedočkal Sidney Govou, zkušeného útočníka totiž zastavila před skórováním až branková konstrukce. Vstřelená branka ale domácí tým notně povzbudila a Évian nedokázal i přes svou herní převahu své držení míče přetavit v šance.

Zhruba půl hodiny před koncem utkání to již vypadalo, že se Korsičanům podaří utkání dovést do vítězného konce a připsat si tak vůbec první letošní vítězství. To by se ale trenéru Casonimu nesměla podařit střídání: na hřiště přišel Rabiu s Bérigaudem. A oba hráči měli prsty ve vyrovnávací brance. To když první jmenovaný svému střídajícímu kolegovi skvěle nahrál a ten pak prostřelil jinak skvěle chytajícího Ochou. Jeho vůbec první branka v nejvyšší soutěži znamenala vyrovnání - 1:1.

Hosté měli ještě v poslední minutě velikou příležitost k otočení stavu. To když se Jerome Leroy postavil k přímému kopu, jeho parádní dělovka ale skončila v rukavicích jistého mexického gólmana Ochoy.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AJ Auxerre 1:1

20.08.2011 19:00

Góly: 22. Yoan Gouffran - 66. Alain Traoré

Jak Bordeaux, tak i Auxerre navázali na svůj poslední výsledek a v jejich vzájemném utkání se nakonec urodila remíza. Za domácí se sice v prvním poločase trefil Yoan Gouffran, za hosty ale po hodině hry srovnával na konečných 1:1 Alain Traoré.

Bordeaux tak nadále čeká na první vítězství v nové sezoně, po prohře se Saint-Étienne a remíze s Lorientem získalo znovu pouze bod a v tabulce se propadlo na třinácté místo. Ještě o příčku níž je právě AJA, rovněž čekající na první tříbodový úspěch pod trenérem Laurenta Fourniera.

Bordeaux bylo od začátku utkání aktivnějším celkem a také se dostalo zaslouženě do první příležitosti, kterou si vypracoval kdo jiný než tahoun mužstva Jaroslav Plašil. Jeho rána z dvaceti metrů ale skončila těsně vedle. Poté se z osmnácti metrů opřel z voleje do míče Anthony Modeste, nicméně Olivier Sorlin si s jeho parádní ránou poradil. I když nadvakrát.

Plašil a Modeste nadále pokračovali v tvoření šancí domácího výběru. Oba hráči si přihráli před pokutovým územím, pokus českého reprezentanta byl ale nakonec zblokován obranou hostů. Ti se nakonec nemuseli příliš divit, když ve 22. minutě poprvé inkasovali. A opět v tom měl prsty aktivní Plašil. Toho uvolnil Benoit Trémoulinas, záložník domácích skvěle nacentroval na Gouffrana a ten, ačkoliv se Sorlin natahoval všemi svými 188 centimetry, nedal ranou k tyč brankáři nejmenší šanci - 1:0.

Ke konci poločase se v dobré pozici ocitl ještě Nicolas Maurice-Belay, který se rozhodl pro střelu z dvaceti metrů. Ta málem Sorlina překvapila a zapadla do branky, zkušený gólman Auxerre si ale nakonec poradil.

Tmavomodří byli výrazně lepší i ve druhém poločase. To když Plašil svým ukázkovým přímým kopem objevil volného Gouffrana, který snad pod zaklínadlem profesora Quirella v hledišti nedokázal míč ze dvou metrů napálit do branky. Poté, ačkoliv si dosud žádnou šanci nevypracovalo, se Auxerre dočkalo překvapivého vyrovnání.

Delvin N’Dinga přihrál Alainu Traorému, který předvedl neuvěřitelnou individuální akci, když přešel sám přes tři bránící hráče a následně i poslal míč za brankáře Carrassa - 1:1.

To byla vlastně jediná příležitost hostujícího celku v celém utkání, Fournierův výběr pak málem ještě v nastaveném čase inkasoval po ráně Mickaela Cianiho, jeho pokus si ale pohlídal Sorlin.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Lyon 1:1

20.08.2011 19:00

Góly: 12. Benoît Lesoimier - 69. Bafétimbi Gomis

Ani napotřetí se Brestu nepodařilo urvat vítězství, i napotřetí uhrál jen remízu. Přesto může být za výsledek 1:1 s Lyonem celkem spokojený, byť měl tento souboj skvěle rozehraný. Lesoimer v první půli vsítil gól na 1:0, hostující celek však nakonec i bez vyloučeného Koného zásluhou Gomise rovněž skóroval.

Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře, Lesoimer totiž již po dvanácti minutách načal proti favoritovi utkání účet. Larsen Touré sklepl po centru Grougiho míč pro domácího záložníka, který střelou od tyče a za brankovou čáru překonal gólmana Llorise. Lyon mohl odpovědět Kälströmovým přímým kopem, s ním si však poradil brankář Elana.

Na druhé straně naopak mohl navýšit vedení jinak dobře hrající L. Touré, jeho přízemní pokus však nyní Lloris polapil. A reprezentační gólman Francie musel být v pohotovosti i nadále, jen s velkými problémy vyrazil do bezpečí dělovku šikuly Rouxe. Ani po přestávce se pro OL nevyvíjely věci úplně podle přestav.

Po hodině hry totiž hrál o deseti, Sidy Koné zajel oběma nohama surově do Rouxe a nemohl vidět nic jiného než červenou kartu. Přesto se hostům v 69. minutě podařilo alespoň vyrovnat, Gomis proměnil dobré počínání Pjaniče v branku. Nakonec si Lyon mohl odvézt i všechny body, jenže Bastosova rána letěla těsně mimo.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 1:2

20.08.2011 19:00

Góly: 90. Benjamin Nivet (pen.) - 68. Benoît Pedretti, 88. Mathieu Debuchy

Obhájce titulu Lille si konečně ve 3. kolem připsalo svou první výhru sezóny. V souboji s Cean, které naopak bylo do té doby stoprocentní, bylo jasně lepším týmem a po právu ho porazilo 2:1. Gólů se však dočkalo až ve druhém poločase, kde již SMC dokázalo snížit pouze z pokutového kopu.

Z obou stran se hrál líbivý fotbal, který diváky nemohl nudit. V 16. minutě si první loženku vytvořili hostující Dogy, Pedretti se náhle vrhnul neohroženě do vápna, přihrál následně kanonýru Sowovi, jenže k jeho smůle pálil jen do připraveného brankáře Thébauxe. O chvilku později zase Bastos jen o píď hlavou přestřelil po centru od Hazarda.

Garciovi hoši byli i nadále na hřišti těmi lepšími, ve 37. minutě se jim dokonce dvakrát za sebou podařilo rozezvonit brankovou konstrukci. Nejprve tyčku málem zbourala Payetova rána a po něm z dorážky trefil břevno Hazard. Ani podruhé Payet těsně před přestávkou svou volejí na Thébauxe nevyzrál.

V první půli hodně zatažené Cean se dostal vůbec ke své vážnější šanci devět minut po pauze. Vlastně k ní ale přišel tak trochu náhodou. Hamouma se chytře zmocnil špatné rozehrávky Chedjoua, ale v koncovce trochu zazmatkoval a zamířil jen mimo. Thébaux si poté naopak musel poradit jak s příležitostí Sowa, tak i Hazarda.

Jenže domácí brankář prostě nemohl být neprůstřelným mnichem až do konce. V 68. minutě přece jenom kapituloval. Hazard zleva svým centrem našel Pedrettiho, který si připsal svou první trefu v novém dresu. A v 88. minutě pojistil tři body Debuchy, jelikož dobře využil pěkného úniku Pedrettiho po pravé straně.

Tolik jisté však vítězství Lille v kapse ještě nemělo. Přece se do zápasu vložila ještě jedna zajímavá situace a to když musela být nařízena penalta za Obraniakovu ruku ve vápně. Copak o to, Nivet jí dokázal proměnit, avšak nic platná munakonec nebyla. Dogy totiž ve zbývající desítkách sekund soupeři již nic nepovolili.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Lorient 2:0

20.08.2011 19:00

Góly: 3. Grégory Thil, 88. Brice Jovial

Dijon si připsal první, nutno říci překvapivé vítězství v letošní prvoligové sezoně. Nováček Ligue 1 si před vlastními fanoušky poradil s ambiciozním Lorientem, a to díky trefám Thila a Joviala.

DFCO tak dali zapomenout na poslední dvě nevydařená utkání: nejdříve tým padl 1:5 s Rennes, následně odjížděl s prázdnou z Toulouse po výsledku 0:2. První vítězství ho ale katapultovalo na jedenácté místo. Naopak forma Lorientu se zhoršuje zápas od zápasu, po vítězství nad Paris Saint-Germain a remíze s Bordeaux nyní tým prohrál s papírově neslabším soupeřem a klesl na devátou příčku.

Utkání nemohlo pro domácí výběr začít lépe. Již po několika desítkách sekund se totiž prosadila nová letní posila, útočník Grégory Thil. Sanaa Altama vyslal na zteč Thomase Guerberta, jenž svým centrem našel právě Thila. Zkušený bombardér z voleje levačkou nedal Audardovi příliš šancí - 1:0.

Blízko vyrovnání byl Mathias Autret, to když se v 21. minutě prohnal po levém křídle a následně nasměroval svou ránu do horního růžku branky. Nakonec ale přeletěla nejen brankáře Reyneta, ale rovněž i jeho branku. O tři minuty později se ale již gólman domácích měl co ohánět, aby do bezpečí vyrazil ukázkovou ránu Querciy. Stejný hráč se do zakončení dostal i před koncem první půle z rychlého protiútoku, v cestě mu ale znovu stál skvělý Reynet.

Svému týmu příliš nepomohl domácí Méité, který tři minuty před koncem poločasu uviděl červenou kartu za svůj nehezký zákrok na Juliena Querciu. Rozhodčí se nejdříve rozhodl udělit mu pouze žlutou kartu, když ale viděl důsledky Méitého zákroku, rozhodl se své rozhodnutí pozměnit.

Do útoku se tak vrhli hosté. Pět minut po začátku druhé půle se Autret po přihrávce Kitambaly hnal zcela osamocený na brankáře Reyneta, ten si ale poslední slovo nechal pro sebe a střelu zlikvidoval. Dijonský brankář i nadále uváděl hostující střelce k šílenství, postupně si na něm vylámal zuby znovu Autret a následně i Yann Jouffre z přímého kopu.

Vyrovnání se zdálo být nevyhnutelné, nakonec se ale z branky radovali domácí. To když se odkop příliš nepovedl Audardovi, míč se dostal k Brici Jovialovi a guadeloupský kanonýr se zblízka nemýlil - 2:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 1:1

20.08.2011 19:00

Góly: 31. Anthony Mounier - 90. Adrien Regattin

Toulouse nakonec dokázalo remizovat na půdě Nice, když alespoň bod zachraňoval v poslední minutě střídající mladík Adriebń Regattin. Domácí vedli po trefě Mouniera, v 96. minutě ještě promrhali výhodu pokutového kopu.

Nice tak vůbec poprvé v letošní sezoně získalo body, daleko nebylo ani od zisku tříbodového. I přesto se ale OGC ocitlo až na posledním místě. Naproti tomu dosud stoprocentní Toulouse poprvé zaváhalo, když si v úvodních kolech poradilo s nováčky z Ajaccia, respektive Dijonu. I přesto se ale fialoví alespoň do zítřka ujali vedení Ligue 1.

Toulouse se málem ujalo vedení zhruba po čtvrthodině hry. Franck Tabanou se natáhl z pořádné vzdálenosti a jeho rána pouze rozbrnčela tyčku za Davidem Ospinou. Dorážka dobíhajícího Moussy Sissoka pak narazila na poněkud měkčí překážku, a to gólmana Ospinu.

První branka se naopak slavila na druhé straně, to když se zhruba po půlhodině hry prosadil Anthony Mounier. Rohový kop zahrával Camel Meriem, míč prodloužil na vzdálenější tyč Renato Civelli a nikým nebráněný záložník domácích pak měl již práci opravdu snadnou - 1:0.

Ještě do konce poločasu mohli domácí své vedení zvýšit, poměrně nebezpečně pálil Didier Digard. Bývalý středopolař Middlesbrough ale nakonec nastřelil pouze brankáře Aliho Ahamadu. Toulouse vyšlo z kabin jako vyměněné, jako by chtělo pokračovat ve své dosud spanilé jízdě francouzskou nejvyšší soutěží. A již v první minutě druhého dějství se do zajímavé pozice dostal Umut Bulut, nakonec ale byla jeho střela zblokována.

Dvanáct minut před koncem musel proti Machadově střílenému centru zasahovat již připravený Ospina. Pět minut před koncem měl o všem rozhodnout Mounier, který se podruhé prosadil z rohového kopu. Ten zahrával tentokrát Cyril Hennion. Rozhodčí ale branku pro ofsajd - a jak opakované záznamy poté potvrdily - neoprávněně neuznali.

Nice se možná již radovalo ze zisku tří bodů, to by ale na hřiště nesměl ve druhém poločase přijít mladičký Adrien Regattin. Záložník TFC totiž v poslední minutě utkání určil stav na 1:1.

Tím ale napínavé utkání ještě neskončilo. Dvě žluté karty v rychlém sledu viděl hostující Amadou Soukouna - nejdříve za hádky s rozhodčím a následně za nebezpečný faul na Luciana Monzona - a musel se tak poroučet do sprch. V šesté minutě nastaveného času ještě dostali domácí výtečnou příležitost na zvrácení tohoto duelu: Sirieix v pokutovém území fauloval Pejcinovice a kopala se penalta. K té se postavil Éric Mouloungui, nicméně zklamal, když svůj pokus poslal přímo na Ahamadu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC33008:19
2.Toulouse FC32105:17
3.AS Saint-Étienne32103:17
4.SM Caen32014:36
5.Olympique Lyon31205:35
6.Évian Thonon Gaillard31204:35
7.Stade Rennes31116:64
8.FC Sochaux31115:54
9.Lille OSC31113:34
 Paris Saint-Germain31113:34
11.FC Lorient31112:34
12.Olympique Marseille30304:43
13.Stade Brestois30303:33
14.Dijon FCO31023:73
15.Girondins Bordeaux30213:42
16.AJ Auxerre30214:62
17.AC Ajaccio30212:42
18.AS Nancy-Lorraine30122:41
19.Valenciennes FC30121:31
20.OGC Nice30122:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach jo, zase jediná chyba na tiketu. Ti opálení kluci z Lyonu do toho nedali srdíčko.

Reagovat
olis

konecne lille vyhrali

Reagovat
Godwinson

Évian, to je lahoda pro oko. Snad to otočí ..

Reagovat
smazaný uživatel

Rád se pak v noci na Nova Sport podívám na zaznám, jinak nevíte někdo, proč už nedávají L1 živě? (Vím, že tam je dnes tenis, ale živě nebyl zápas ani předešklá dvě kola)

Reagovat
Godwinson

Takže to tu nemám příliš komentovat, abych ti nepokazil zážitek, jo? :)) No, já myslim, že i minulé kolo bylo něco (na Valenciennes jsem taky čekal do noci), myslim též snad nějaký tenis. Takže možná se uráčí až všechny tyhle akce skončí ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Stále neporažení... A Kone (Sidy) asi do základu vážně né...

Reagovat
Pipo123

Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon si za tu remízu může sám...protože dát skoro 2metrovýho Belfodila na levé křídlo ,to moc nepobírám...a co sem koukal tak ten Sidy Koné zas tak hroznej neni ale základ těžko..jen se divim že koupili Bakary Koného,v Guingampu hrál jen 3 ligu a ve 2 lize odehrál 1 nebo 2 zápasu a hned šel do Lyonu a tam odehrál bez jednoho zápasu všechny zápasy,nejsem si jistej zda na to má,možná v průměrným prvolgovým klubu jo ale v Lyonu nevim nevim...opravte mě jestli se pletu,je to jen muj názor

Reagovat
smazaný uživatel

B. Koné hraje dobře. Rozhodně je spolehlivější než Cris a Mensah dohromady a k Lovrenovi dobrý parťák, ale to s tím Belfodilem máš naprostou pravdu. Já jsem si myslel, že to je vtip, jak jsem to rozestavení viděl . Každopádně bychom si mohli odpustit dostávat laciné goly v prvních 10 minutách, když máme problém pak vstřelit aspoň jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tim Koném sem se splet no,mě jen přišlo divný že kupovali z Guingampu stopera a hned hraje msíéto Crise a Mensaha základ...ale asi máš pravdu,hraje dobře,ten Belfodil mi dostal..já teda Lyonu nefandim ale jen mě to zarazilo když sem to viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on Cris a Mensah jsou zranění, nicméně žádná ztráta to není, spíš posílení . Já jsem si osobně myslel, že Bude Belfodil s Gomisem na hrotu a Lisandro s Pjanićem pod nimi, nebo tak nějak. Tohle si teda Rémi za rámeček nedá

Reagovat
smazaný uživatel

to ne no..aha kldyž jsou zranění tak si zahraje no ale až se vrátí tak bude dělat 4 stopera tipuju

Reagovat
smazaný uživatel

To doufám, že ne. Jeho výkony jsou totiž úplně někde jinde, než stárnoucího nestíhajícího Crise a průměráka Mensaha. 3. stoper by mohl být s tím, že Crise bych proti silnějším soupeřům nestavěl.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme...

Reagovat
Godwinson

Jinak dnešní výsledky až na Caen výborný. Hodně zajímavě se rozjel Traoré :)

Zítra doufám Montpellier do čela tabulky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse zkazilo tiket ach jo:( a to mi vysly takovy dobry zapasy...

Reagovat
Godwinson

Joooo! BERIGAUD!

Reagovat
smazaný uživatel

Bože v tom Ajacciu se mydlí hlava nehlava

Reagovat
Godwinson

Nešetří se. Ale v Ajacciu holt mají ty psychicky méně stabilní typy, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně kouzelné bylo, jak se tam dva srazili, a pak začali okopávat stojícího záložníka Evianu, nebo kdo to byl. Moc tam ty hráče neznám

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Ale ne, Évian chce bod ... to je málo, teď mohli zasadit konečný úder.

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa se postará, aby to taky tak zůstalo

Reagovat
Godwinson

Teď to zázračně vytáhnul .. :)

Reagovat
Pipo123

Čo ten Traoré, je taký dobrý ?

Reagovat
domingo

Pulka ligy se jmenuje Traore, kteryho myslis?

Reagovat
Pipo123

:D toho tvojho

Reagovat
domingo

Alain vypada strasne slibne, umi to perfektne s micem, ale na nejake vetsi soudy bych ho musel videt vickrat, ted pres prazdniny se o vikendech k fotbalu nedostanu.. ale co jsem videl loni, tak se mi libi hodne, akorat bych ho moc necpal na samotny CM, spis si ho umim predstavit jako ofenzivnejsiho hrace ze strany.

Reagovat
smazaný uživatel

"Pulka ligy se jmenuje Traore"

Reagovat
Godwinson

No, bod pro Ajaccio dobrý. Évian mohl určitě vytěžit více, je to škoda. Každopádně až je přestanou lámat zranění a do základní sestavy přijde Mensah a jeden z dvojice Wass/Farina, bude to válec :)

Speciálně palec pro Tié Biho, ten je výbornej.

Reagovat
Godwinson

Tak to mě hodně štve, že se mi nepodařilo Montpellier naladit. Ale výbornej výkon, moc pěkný výsledek ... a Camara se rozstřílel, no tohle :) Když si pak vezmu, že ofenzíva by mohla být poskládana ještě mnohem lépe a úderněji a na marodce pořád visí Aït-Fana.

Jinak, PSG slušná marnost, nepředvedli zhola nic. Až na pár krátkých úseků, kdy zahrozili svižně po krajích, nebyli pro Penneteaua nebezpeční. V první půli to ještě slušně větral Ménez, který si s Biševacem asi jako jediní zaslouží pochvalu. Tedy, z pohledu PSG zaslouží výraznou pochvalu ještě sudí, který domácím penaltu odpustil a hodně, hodně přísnou jim pak později připískl. Je pravda, že od obrany, ve které se v jeden okamžit nachází Ceará, Camara a Tiené nelze čekat zázraky, ale dnes mi bylo Biševace opravdu líto, přestože to zvládl se ctí. Valenciennes můžou litovat, na bod určitě měli. Co mě ale potěšilo, to byl Isimat-Mirin, který se ukázal opět v parádním světle, velkej talent, snad ho nevyšoupne nějaká nová akvizice.

Každopádně PSG musí ještě posilovat, pokud chtějí mířit výše. Tým mají nevyváženej až to bolí a přemýšlet mohou začít i nad změnou kouče (což už dělají a dělají dobře)

Reagovat
domingo

Co je na tom tymu nevyvazenyho? Maji prakticky vsechny posty kvalitne zdvojeny, tam je problem jinde - nesehranost, moc individualit, kondicka..

Jinak velka gratulace k vysledku, s Rennes je zatim mnohem vetsi sranda nez loni

Reagovat
Godwinson

Já nevim, když si vezmu tu obranu, zejména kraje obrany a tu obrovskou ofenzivní kvalitu, přijde mi to až směšný. Dnes jediný schopný Biševac a kdyby jen dnes. Pro Tieného je lavička akorát, Camara to samé a Ceará, ten je špatnej i na lavičku. Je pravda, že o těch individualitách je to taky (asi z největší části), ale z mého pohledu, pokud mají takové ambice, jaké prezentují, tak jim alespoň dva hráči do obrany chybí (přesněji minimálně jeden, ale nevim, na jak dlouho to má Armand). Tedy, to není nic zásadního, on největší problém bude stejně Kombouaré, na kterýho tohle bude už moc.

To je pravda :) S Montpellierem taky, nestačim se divit.

Reagovat
domingo

Na krajich obrany mas Jalleta s Armandem, to je enormni kvalita, Tiene na lavku taky vic nez dostacujici, akorat ten Ceara napravo, no .. Armand by se mel vratit nejak brzo, presne ted nevim, ale myslim ze to neni tak zly aby se musel privadet dalsi bek, a uprimne - nikoho lepsiho nez Tiene stejne nesezenou, protoze lepsi hraci jim odmitnou sedet.

V zakladu mozek a organizator Sakho a kladivo Bisevac, nalevo spolehlivy Armand, napravo rychly ofenzivni Jallet, to je vyborna obrana.. Kombouare to beztak resit nebude, ten ma plnou hlavu starosti s tim, jak vepredu poskladat vsechny ty vyplody toho arabskeho onanovani nad vlastnimi moznostmi

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, trochu jsem podlehl té vizi dokonalého týmu, i když do té tomu dost chybí. Já nevim jestli už se s Armandem spíš nepočítá na stopera, více už případně na DM než na beka :) Nový kouč si v tom pak udělá pořádek po svém

Reagovat
onze

Tak pokiaľ myslíš v 17 min. zákrok TIENEHO, tak to faul rozhodne nebol. Si vedľa kamo, najprv bola lopta, pozri si záznam.Veľmi pekne zobral loptu DOSSEVIMU. Ten pokutový kop je fakt tažko posúdiť, to beriem. A pebne verím, že KOMBOUARE zostane. Náš čas príde, len treba tomu ako stále píšem čas a pokoj. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
domingo

Ty bys toho Ancelottiho nechtel? Byl by to jeden ze tri nejlepsich manazeru v lize, jeho PSG bych se hodne obaval..

Reagovat
Godwinson

Už přesně nevím, jaká to byla minuta, ale tady si sem jistej. On míč opravdu nezasáhl, čistá penalta, navíc to byla kosa zezadu. Hodně nešikovné, ale to už je teď jedno :) Uvidíme, já mu moc nevěřim, o Ancelottim se píše více a více a to by byl od PSG parádní tah.

Reagovat
hribco

Hodnotiť a predpovedať po troch zapasoch klobuk dolu si fakt dobry daj si pred seba sklenenu guľu a kup si karty

Reagovat
Godwinson

Hodnotil jsem jeden zápas, který se ale nevymykal z jejich koloritu. A ta poslední část, jeden obránce by tomu slušel (PSG obránce shání, překvapivě) a například o Ancelottim se začalo spekulovat po prvním zápase, mimochodem o tom, že pro Kombouarého tohle nebude se ví už asi rok, teď je to jen ještě umocněné. Takže to není předpověď, jako spíš tlumočení všeobecně známých faktů :)

Reagovat
smazaný uživatel

Proto nechápu, že si jej nechali. Když ho budou chtít měnit po třech zápasech, tak to si můžou s Baníkem podat ruku

Reagovat
domingo

A zacinam menit nazor na Efouloua, porad je to kopytnaty traged, ale taky presne ten typ hrace, ze kterych umi Fernandez po spravnym zapojeni do systemu vyzdimat 200%.

Reagovat
onze

No, určite je to kvalitný tréner. Ale nie som si istý že by bol vhodny pre PSG. Nikdy napríklad netrenoval v Ligue 1. Podľa mňa nemá prehľad o tejto sútaži. Aj keď je to samozrejme profík. No neviem, či by nechcel len podpísať na 1 sezónu. Ja osobne by som nechal KOMBOUAREHO, a dal mu čas. Nie je vľahkej pozícii.

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci z Paříže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že za ty 3 zápasy v týhle sezoně se Mapou celkem zlepšil,dělá i kapitána,jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

no, povedal by som, že Ochoa bude dobrá posila

Reagovat
didosh

Montpellier HSC ale jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele