3. kolo
21.08.2011 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux 1:2

Sochaux po domácím zklamání s Caen konečně zabralo a vyválčilo tři body ze stadionu Fernandezova Nancy. To tak zatím i v tomto ročníku potvrzuje svůj neobvyklý "talent" krást body z cizích hřišť a doma je naopak rozdávat..

Nancy přitom začalo lépe, když se už po pěti minutách dostal po pasu Brisona do šance Moukandjo, ale hlavička mladého útočníka se do Richertovy brány nevešla. O dalších pět minut později zkoušel Berenguer střílet rovnou z přímého kopu, ale rána z dobrých 35 metrů opět jen prosvištěla nad hlavou zkušeného gólmana Sochaux.

Jestliže v prvním kole na sebe v dresu Lionceaux výrazně upozornil Vincent Nogueira, tentokrát jeho "roli" převzal jiný středopolař, Mathieu Peybernes. Ten ve třinácté minutě zaznamenal první střelecký pokus svého týmu, nicméně ani on nedonutil brankáře k zásahu. Nancy pokračovalo ve velkém tlaku a celou první půlhodinu bylo jasně lepším týmem, ale ostřelování Richerta ke kýženému gólu nevedlo. Sochaux tak po přečkání úvodního náporu začalo vyrovnávat herní obraz a ještě před přestávkou pořádně vystrašilo brankáře Grégoriniho, když Privatova rána levačkou prosvištěla kousek nad jeho břevnem.

Druhá půle začala opatrně, ale potom udeřili hosté. V 54. minutě odehrál Brison míč na roh, po kterém se ke slovu dostala pravačka aktivního Peybernese a Grégorini nedokázal na ránu mířící pod víko zareagovat - 0:1.

Nancy posílilo útok o čerstvé Efouloua s Bakarem, ale po inkasovaném gólu se stále ne a ne dostat do stejné pohody jako na začátku střetnutí. A Bazdarevićův tým trestal - aneb co se stane, když dáte míč Marvinu Martinovi? Nejlepší asistent loňské sezony načechral v 65. minutě centr do malého vápna, kde se k hlavičce dostal Sloan Privat a umístil míč do levého růžku brány - 0:2.

Lionceaux se však nestačili ani doradovat z dalšího úspěchu - hned v následující situaci totiž Carlao zastavil brejk domácích ostrým faulem ve vlastním vápně; střídající Efoulou tak vybojoval penaltu, kterou proměnil Youssouf Hadji - 1:2. Carlao byl naopak vykázán předčasně do sprch.

Nancy vycítilo šanci na vyrovnání, ale Sochaux hrálo pozorně a nepouštělo domácí do šancí. Pokus aktivního Efouloua zlikvidoval Richert, Chrétien přestřelil bránu. V poslední čtvrthodině na sebe hlasitě upozorňovali především Lossémy Karaboué a právě Efoulou, ale ani několik jejich nadějných společných akcí k úspěchu nevedlo. A když se nepodařilo skórovat ani hostujícímu Diasovi, který v poslední minutě provětral Grégoriniho rukavice z ostrého úhlu přímo po výkopu gólmana Richerta, skončilo utkání výsledkem 1:2.

Nancy, kterému tak nepomohla ani více než dvacetiminutová přesilovka, se nakonec může utěšovat pouze faktem, že bylo v utkání lepším týmem - bez proměňování šancí se však nikdy nevyhrává zrovna lehce..

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sochaux to moc v Nancy nejde..... TIP 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele