3. kolo
21.08.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 2:1

Až na třetí pokus se podařilo fotbalistům PSG ukopat tři body. Ve velmi vyrovnaném souboji s Valenciennes, které se krčí s jedním bodem na kontě na předposledním místě, urvalo vítězství 2:1. Účet načal ve 39. minutě Gameiro, po něm ale odpověděl Gomis, aby nakonec vše rozhodla úspěšná penalta Neneho ze druhého dějství.

Hosté na hřišti aktivitou nijak nehýřili, stačilo jim zprvu jenom bránit zatím celkem slušné a příznivé bezbrankové skóre. Přece jenom se PSG snažilo hnát více do útoku, vždyť uplynulá dvě kola, ve kterých získalo jen bod, musela co nejlépe napravit. V 10. minutě po spolupráci Menéze s Bodmerem pálil hezky Gameiro, ale nakonec jen přestřelil.

Jinak aktivní Menéz, který na hřišti létal, plný energie i elánu, se poté rovněž snažil překonat hostujícího brankáře Penneteaua, ten ovšem nakonec ani nemusel zasahovat, jelikož nová pařížská letní akvizice na něj ani nevypálila. Ve 33. minutě si zachytal i domácí gólman Sirigu, povedenou střelu Bonga však dokázal polapit.

Pařížané se ujali vedení po třiceti devíti minutách hry. Menéz z rychlého útoku našel kolmicí Gameira, jenž z běhu před Penneteauem nezaváhal a poslal míč kolem jeho rukavic do sítě. VA však ještě do poločasu dokázalo vyrovnat, Cohade totiž svým centrem zprava našel nabíhajícího Gomise, který hlavou uklidil balón do branky.

Druhý poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. V 57. minutě naskočil na hřiště domácí Pastore a o sedm minut později si po jeho centru šáhl na míč ve vápně rukou Ducourtioux. S možná trochu přísně nařízenou penaltu pak neměl Nene žádný problém, Penneteaua poslal na druhou stranu a v pohodě skóroval.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted uz musi PSG vyhrat ..takze TIP 1

Reagovat
smazaný uživatel

PSG doma musí 1

Reagovat
smazaný uživatel

Muzete mi nekdo kdo sleduje PSG rict, jake je pro ne typicke rozestaveni a teoreticky nejoptimalnejsi zakladni jedenactka? dekuju moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pasotre na striedacke ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele