Ligue 1 - souhrn 13. kola

13.11.2010, 21:00, aktualizováno 14.11.2010, 23:00
Komentáře a souhrny
Brest doma remizoval se Sochaux, přesto nadále drží první pozici. V neděli Rennes podlehlo Auxerre a Lorient remizoval s Paříží. Nahoru se derou Lyon i Bordeaux, jemuž výhru nad Nancy zařídil v poslední minutě Plašil. Marseille remizovala s Lens, Monaco nedokázalo porazit Arles. Lille vyhrálo v Caen vysoko 5:2, ve Valenciennes se kvůli dešti nehrálo.

Olympique Lyon - OGC Nice 1:0

14.11.2010 21:00

Góly: 30. Jérémy Pied

Nejtěsnějším vítězstvím 1:0 uzavřeli 13. kolo nejvyšší francouzské soutěže fotbalisté Lyonu, kteří před domácím publikem porazili Nice. O jedinou branku zápasu se postaral po půlhodině hry Pied. Domácí navíc v závěru prvního poločasu zahodili penaltu.

První vážnější šance zápasu na sebe nechala čekat až do 27. minuty, ale hned to byla příležitost, která rozhodla o výsledku celého utkání. Bastosův centr prodloužil Gourcuff na Pieda, který pohledným volejem dopravil míč do sítě - 1:0.

O deset minut se skóre mohlo měnit podruhé, ale lyonský Bastos zahodil pokutový kop. V pokutovém území totiž Ismaël fauloval Gomise a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Těsně před poločasovým hvizdem vytáhl bravurní zákrok hostující gólman Ospina, který vychytal střelu Toulalana.

Lyon měl převahu i v druhém poločase, hosty nad vodou držel brankář Ospina. V 53. minutě s pomocí břevna zlikvidoval tvrdou hlavičku Gomise. O devět minut později byl brankář Nice již překonán, ale lob Bastose mířil nad branku Nice.

Hosté mohli minutu před koncem z jediné vážnější šance vyrovnat, ale tvrdá rána Ljuboji mířila jen do tyče Llorisovy svatyně. Domácí byli po celé utkání lepším týmem, v závěru však byli málem potrestáni za neproměněné šance a zahozenou penaltu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:1

14.11.2010 17:00

Góly: 32. Lynel Kitambala - 90. Nenê

Nené je letos ústřední postavou pařížského Saint-Germain. Míčový kouzelník ukázal svou důležitost i v dohrávce třináctého kola, když gólem v nastavení rozhodl o remíze svého týmu s Lorientem. Za domácí se znovu trefil talentovaný Kitambala.

Oranžoví tak drží třízápasovou sérii bez porážky, získaný bod jim ale v tabulce nijak nepomohl a nadále zůstávají na desáté pozici. Na pohárové příčky ztrácí dva body, na samé čelo tabulky ještě o dva body více. taktéž Paris Saint-Germain v lize neprohrálo již třikrát za sebou, bod za remízu mu ale pomohl poskočit již na čtvrté místo zajišťující postup do Evropské ligy.

Nebezpečnější se od začátku utkání jevili především hosté. V dobré formě se ukazoval hlavně křídelník Ludovic Giuly. Zkušený záložník prověřil domácího Audarda již v první minutě. O pár okamžiků varoval domácího gólmana z vcelku veliké vzdálenosti Nené. Ani jedna příležitost ale k brance nevedla.

Zápas byl jasně v rukou modrých. Pařížané zápasu jasně dominovali, domácí se spíše bránili a pokoušeli se svého soupeře zaskočit z nevýrazných protiútoků. Hoarau po centru Neného nebezpečně hlavičkoval, míč se ale nakonec odrazil od vnitřní tyčky pouze vedle. Nakonec se ale i oranžoví dostali do solidní šance - nebezpečně pálil Gameiro. Tentokrát zachránila branková konstrukce hosty, břevno zařinčelo nad Coupetem.

Veterán v brance hostů se musel mít na pozoru i posléze, střílel totiž Amalfitano. Nakonec se ale Lorient dočkal - ve 31. minutě rozvlnil síť Lynel Kitambala, pro něhož to byla již pátá letošní trefa. Amalfitano si vybral právě tohoto talentovaného francouzského útočníka pro zakončení svého rohového kopu - a mládežnický reprezentant se nemýlil. Mířil přesně do rohu branky - 1:0.

Hosty inkasovaná branka evidentně nabudila ještě více a útočili do plných. Nebezpečný byl především Guillaume Hoarau. Jeho první pokus po Nenéovu vysunutí zblokoval skvělý Audard, nápodobně dopadla i následná hlavička stejného hráče. Lorient držel nad vodou především skvělý výkon brankáře.

Skvělá show Audarda pokračovala i ve druhém poločase. Náramně si poradil s volejem Mathieua Bodmera. Dokonce i následná hlavička stejného protihráče narazila na rukavice fantastického gólmana. Paříž se již schylovala k vyrovnání, Stephane Sessegnon ale nepochodil. Tentokrát ale jeho příležitost nezmařil vynikající Audard, nicméně znovu branková konstrukce.

A když už se na hlavu domácího brankáře sypaly samé superlativy, inkasoval. Bodmer oslovil Neného a ten se již s míčem nemazlil. Ve druhé minutě nastavení vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Stade Rennes 2:1

14.11.2010 17:00

Góly: 67. Valter Birsa, 86. Julien Quercia - 70. Jirès Kembo-Ekoko

Rennes prohrálo v Auxerre 2:1 a propadlo se tabulkou o několik míst směrem dolů. Góly začaly padat až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve se trefil domácí Birsa, na jeho banku však našel odpověď hostující Ekoko. Až v 86. minutě dal výsledku konečnou podobu Quercia a vystřelil Auxerre tři body.

První velkou šanci zápasu měli domácí už v osmé minutě, ale hlavička Mignota se odrazila od břevna branky Rennes. Po půlhodině hry chtěl remízový stav změnit Pedretti, přímý kop z jeho dílny však zneškodnil gólman hostů Douchez. Těsně před poločasovým hvizdem pak musel již překonaného strážce svatyně Rennes Doucheze zastoupit Ekoko, jenž z čáry vykopával hlavičku Contouta. I přes několik dobrých příležitostí na domácí straně se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ten zlomil až v 67. minutě domácí Birsa, který zakroutil míč přesně do levého horního růžku branky Rennes - 1:0. Odpověď hostů však byla blesková, o tři minuty později Danze našel centrem Ekoka a ten z těžké pozice vyrovnal na 1:1.

Hosty pak dvakrát podržel brankář Douchez, nejprve vychytal Sammaritana, o pár chvil později Contouta. Na střelu Quercii z 86. minuty však už byl krátký. Domácí útočník obstřelil gólmana Rennes přízemní ranou, která měla cenu tří bodů.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 2:5

13.11.2010 21:00

Góly: 40. Youseff El Arabi, 88. Kandia Traoré - 25. Moussa Sow, 34. Moussa Sow, 45. Moussa Sow, 90+1. Gervinho, 90+3. Franck Béria

V nevídanou přestřelku se proměnilo poslední sobotní utkání Ligue1 mezi Caen a Lille, diváci viděli celkem sedm branek a konečné skóre 2:5. Hlavní postavou zápasu se stal hostující Sow, jež vstřelil hattrick a výrazně přispěl k tříbodovému zisku Lille.

Střetnutí nabralo na obrátkách až od pětadvacáté minuty, kde se poprvé trefil Sow, který si naběhl do volného prostoru a využil milimetrové přihrávky z dílny Hazarda. O devět minut později se skóre měnilo podruhé a znovu u toho nechyběl Sow, jehož druhá trefa byla kopií prvního gólu - 0:2. Na nepříznivý stav však fotbalisté Caen dokázali zareagovat. Pět minut před odchodem do kabin vrátil domácí ho hry El Arabi, který prostřelil strážce lillské svatyně Landreaua. To však nebylo z prvního dějství vše - v závěrečných momentech si už potřetí v utkání vzal slovo Sow a překonal gólmana Caen Thébauxe - 1:3. Domácí brankář se zřejmě neuměl s tříbrankovým přídělem smířit, protože při odchodu do kabin vztekle kopal do dveří šaten.

Po změně stran viděli diváci šance na obou stranách. Nejprve Hamoumu vychytal gólman Lille Landreau, o pár momentů později střelu Sowa zablokoval domácí obránce Heurtaux. S blížícím se koncem zápasu si aktivní El Arabi vylámal zuby na gólmanovi Lille, to samé však lze říci i o lobu Fraua na druhé straně.

Kdo si myslel, že utkání skončí tak, jak dopadl první poločas, se šeredně mýlil. V 88. minutě zavelel do útoku domácí Traoré, který se prosadil střelou z hranice šestnáctky a snížil na rozdíl jediné branky.

Lille však dalo jasně najevo, že si tři body odveze za každou cenu. V 90. minutě se totiž Gervinho vyhnul ofsajdové pasti a přidal čtvrtou branku. A aby toho nebylo málo, o pár vteřin později se trefil i střídající Béria, který využil zaváhání domácí obrany, která se už pravděpodobně viděla ve sprchách a stanovil konečný výsledek velmi atraktivního zápasu na 2:5.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 1:0

13.11.2010 19:00

Góly: 19. Olivier Giroud

Fotbalisté Montpellieru se dotáhli díky pohodlné výhře 1:0 nad Toulouse na čelo tabulky a ztrácejí jen bod na vedoucí Brest. FCT naopak po skvělém začátku sezóny nyní pokračuje ve špatných výkonech i nadále, z posledních devíti utkání vyhrálo jen jednou. Jedinou branku tohoto střetnutí zařídil po dvaceti minutách hry Olivier Giroud.

Domácí Kabze vypálil hezkou přízemní střelu ve 4. minutě směrem na gólmana Valverdeho, ten si však s jeho pokusem poradil. O pět minut později Camara tvrdě střílel z voleje a Valverde měl znovu veliké potíže míč letící velkou rychlostí zkrotit. Ve 20. minutě se už domácí přece jenom ujali vedení.

Estrada poslal mistrně balón ze standardky na hlavu Girouda, jenž byl ve výskoku u balónu dříve než vyběhnuvší Valverde a trefil se pěkně do šibenice. Toulouse mohlo v první půli korigovat stav snad jen díky velmi povedené a přesně mířené střele Machada, jenže i montpellierský brankář Jourdren ukázal, že umí být pozorný.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, ale druhou branku prostě ne a ne vstřelit. Hosté naopak na vyrovnání opravdu neměli, stejně bídnou první půli zopakovali i po obrátce ve druhých pětačtyřiceti minutách. V 64. minutě byl Estradův centr sice zneškodněn hostující obranou, ovšem balón doputoval k Pitauovi, jenž z voleje jen o píď zamířil nad.

Kabze se pak snažil gólově zakončit hlavou pas Belhanda, bohužel pro něj pouze neúspěšně, jelikož Valverde si dokázal s jeho šancí poradit. Pět minut před koncem si vytvořil poslední gólovou příležitost zápasu znovu aktivní Kabze, tentokráte ovšem orazítkoval jen břevno. Nemuselo mu to ale tolik vadit, HSC totiž i tak doma slavil zasloužené vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - RC Lens 1:1

13.11.2010 19:00

Góly: 6. Stéphane Mbia - 58. Eduardo

Marseille podruhé za sebou v lize klopýtla. Po prohře v Paříži přišel nepříliš lichotivý výsledek s papírově slabším Lens. To si ze Stade Velodrome veze bod za cennou remízu 1:1. Za domácí se trefil M'Bia, za hosty ale stihl odpovědět Eduardo.

Porážka z minulého kola ukončila osmizápasovou sérii bez porážky, nahodit vyhozený motor se ale fotbalistům Marseille v zápase s Lens nepodařilo. Po zisku jediného bodu klesli na páté místo, na Ligu mistrů ale ztrácí jediný bod, na samé čelo tabulky pak o dva body více. Svěřenci Didiera Deschampse ale stále mají o zápas s Rennes k dobru. Naproti tomu Lens začíná tvrdě bojovat o záchranu - neprohrálo již pět utkání za sebou a polepšilo si o jednu pozici, na momentální osmnácté místo. Do první poloviny tabulky mu ale chybí pouze tři body.

Domácí si nemohli přát lepší vstup do utkání. První šance = první gól. V šesté minutě zahrál rohový kop nebezpečně Lucho González, nyní zafungovala argentinská spolupráce, když míč prodloužil Gabriel Heinze až k Stéphanu M'Biovi. Ten si již nedělal příliš problémů a napálil míč do sítě za bezmocného Runjeho - 1:0.

Brzy mohlo přijít i navýšení náskoku. Po velice dobré práci Ayewa se do zakončení dostal Rémy, na poslední chvíli ale dokázal mimo tři tyče míč tečovat obránce Eric Chelle. Domácí byli i nadále daleko lepším týmem. V 21. minutě pálil velice nebezpečně aktivní Ayew, nicméně jeho rána z rohu pokutového území se nakonec vznesla nad branku.

Poté přišla první - a poslední - příležitost hostů v prvním poločase. Domácí gólman Mandanda se musel mít na pozoru před střelou Kangy Akalého, která se ale nakonec neukázala býti příliš nebezpečnou.

I ve druhém poločase jsme mohli sledovat dominanci bílých. Lucho pěknou přihrávkou oslovil nabíhajícího Gignace, tomu se ale letos příliš nedaří a potvrdil to i nyní. Zpoza pokutového území minul. A své zaváhání si mohl vyčítat především v 58. minutě, kdy se prosadil hostující Eduardo. Ten využil zmatků v obraně soupeře a pohodlně zakončil - 1:1. Pro Brazilce to byla první branka v letošním ročníku.

Marseille se mohla brzy radovat z dalšího vedení. Po pěkné akci Lucha a Brandaa se do zakončení dostal střídající Jordan Ayew, nicméně jeho rána skončila pouze těsně mimo. V poslední minutě se na Runjeho řítil osamocený André Ayew. Ani bratr mladšího Jordana ale brankáře Lens nepokořil, namísto toho skončil míč vedle.

Nakonec mohlo všechno dopadnout pro Marseille ještě hůř. Toifilou Maoulida ve čtvrté minutě nastavení běžel sám proti Mandandovi, brankáři soupeře nasadil kličku a již se chystal zakončovat do prázdné. Na poslední chvíli se ale stihl vrátit Heinze a míč mu ukopnout. Zápas tak zakončilo mohutné bučení domácích příznivců z ochozů.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AC Arles-Avignon 0:0

13.11.2010 19:00

Góly: -

Arles navazuje na povedené výkony z posledních kol, dnes dokázalo na uzdě udržet knížecího koně z Monaka. Oba soupeři se rozešli smírně bez branek.

Monako tak neprohrálo již tři utkání v řadě, díky získanému bodu se nyní alespoň vyšplhalo ze sestupových vod na šestnáctou příčku. Osmnácté Lens je ale horší pouze o skóre. Arles i přes získaný bod zůstává nadále poslední, přesto remíza trenéra Hadžibegiče jistě potěšila. Avignonský klub totiž bodoval již podruhé za sebou a ztráta na nesestupové příčky se smrskla na pouhých osm bodů.

Jak již to tak ve Francii bývá, první příležitost ke vstřelení branky zmařili domácí. Niculae chytrou přihrávkou vysunul Aubameyanga, jeho dobře zamýšlený lob ale na poslední chvíli dokázal zlikvidovat Merville. Niculae poté vzdal zodpovědnost na vlastní kopačky, jeho rána zpoza pokutového území ale v 18. minutě vzlétla nad branku.

Merville byl rozhodně v první půli více zaneprázdněný než jeho kolega na druhé straně hřiště. Po půlhodině hry se musel opět činit, tentokrát zamezil ve skórování Adrianovi, jenž si naskočil na centr Malongy. Adriano se ale svých nadějí nevzdával a v 35. minutě pálil tvrdou ranou. Již překonal brankáře Mervilla, hosty ale nakonec zachránila branková konstrukce.

I ve druhém poločase byli aktivnějším celkem domácí. Hlavička Niculaeho ze zhruba šesti metrů již mířila do sítě, Merville byl znovu překonán. Ani tentokrát ale balon za brankovou čarou neskončil, tentokrát míč obětavě vypíchl jeden z obránců.

V 67. minutě poslal do samostatného úniku Aubameyanga stoper Hansson. Ani tentokrát ale mladý Gabunec na brankáře Arles nevyzrál. Mervill míč kryl v náruči i tentokrát. Jak čas ubíhal, domácí začali být více nervózní. To se ukázalo především na Sergi Gakpému - ten zakončoval ze skvělé pozice asi z šesti metrů. Nicméně minul.

Nakonec se z nečekaného vítězství mohli radovat hosté z Avignonu. V nastaveném čase totiž přišla první a poslední příležitost hostů, Hameur Bouazza nebezpečně pálil, nicméně Stephane Ruffier svůj jediný dnešní vážnější zákrok zvládl.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Sochaux 1:1

13.11.2010 19:00

Góly: 38. Nolan Roux - 22. Brown Ideye

Brest i po druhém ligovém nezdaru v řadě zůstává v čele Ligue 1, alespoň tedy do neděle. V ne příliš záživném utkání na domácí půdě se Sochaux nenapravil poslední porážku v Lille a s celkem z dolní poloviny tabulky jen remizoval 1:1. Hosté se ujali vedení díky Ideyemu, po akci Maria Ličky ale dokázal patnáct minut na to srovnat za domácí družstvo Roux.

Ve 12. minutě se do vyložené brankové příležitosti dostal Poyet, ale skvělý zákrokem ho odzbrojil sochauxský brankář Cros. Na druhé straně se o skórování hlavou snažil Bréchet po centru od Boudebouze, gólman Elana se ale v bráně rovněž činil. Hostující Ideye ještě svou střelou zamířil nad, ve 22. minutě se už však radoval z gólu.

Pěkná akce začala průnikem do středu hřiště, odkud Boudebouz uvolnil na levé straně Maurice-Belaye. Míč najednou došel k Ideyemu, ten ještě stačil zakombinovat se spoluhráčem Maigou, a pak v pohodě proměnil brejkovou situaci. Domácí o čtvrthodiny později ovšem dokázali vyrovnat.

Prsty v této brance měl opět ve skvělé formě hrající český štírek Mario Lička. Jeho centr prodloužil Bayasse na Rouxe, který z voleje nedal gólmanovi Crosovi žádnou šanci. První půle byla celkem pohledná, v té druhé to ale opravdu za moc nestálo. Tedy až na prvních pět minut. Poté se mohli klidně diváci sebrat a ze Stade Francis Le Ble s čistým svědomím odejít.

Brest měl nejlepší šanci druhého dějství ve 47. minutě, Lesoimier se snažil z voleje usměrnit centr Poyeta do brány, ale Cros byl silně proti. I předtím si poradil hezky s příležitostí Rouxe, Na druhé straně zahrozilo Sochaux v 50. minutě, když Maiga pěkně uvolnil Ideyeho, avšak Elena se překvapit nenechal a míč polapil.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 2:1

13.11.2010 19:00

Góly: 22. Lamine Sané, 90. Jaroslav Plašil - 82. Paul Alo'o

Bordeaux porazilo Nancy gólem z poslední minuty. A o této brance se bude ještě pořádně diskutovat. Jaroslav Plašil totiž svým přímým kopem nastřelil ruku spoluhráče Wendela, televizní záběry poté prokázaly, že míč možná ani nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Branka ale nakonec byla uznána a Bordeaux si tak připsalo své třetí domácí vítězství v probíhající sezoně. Tři body jim také pomohly k postupu tabulkou, z desátého místa se vyšvihli již na šestou pozici, k pohárovým příčkám schází týmu Jeana Tigany pouze lepší skóre. Naproti tomu Nancy podruhé za sebou prohrálo a kleslo na sestupovou devatenáctou pozici.

Nuda, nuda, nuda. Kdo se těšil na atraktivní fotbal, jaký Bordeaux předvádělo před dvěma roky v jízdě za titulem, musel být znovu zklamán. Až do 22. minuty se totiž nic zajímavého neudálo. Pak to ale přišlo jako blesk z čistého nebe. Benoit Tremoulinas, rohový kop, Ludovic Sané, hlavička, síť. Taková byla trajektorie míče za úvodní brankou dnešního zápasu - 1:0.

A domácí pokračovali v převaze i nadále. Yoann Gouffran pěkně připravil palební pozici nejlepšímu střelci Girondins - Anthonymu Modestému. Ten ale z voleje pouze napálil odvážného obránce Lotiése. Po půlhodině hry se skrze dva bránící hráče prokličkoval do šance aktivní Trémoulinas. Jeho rána levačkou ale nakonec neznamenala pro Gregoriniho takové nebezpečí, brankář hostů si s jeho ranou poradil.

Nancy se vrátilo do hry ve druhém poločase. Nebezpečně pálil Julien Feret, který nakonec zamířil pouze do boční síťky. Šanci mu dobrou hrou připravil Alfred N'Diaye s Alexandrem Cuvillierem. Féret se objevil ještě blíže skórování v 51. minutě. Další z jeho povedených točených střel se ale tentokrát zastavila na tyčce.

Nakonec se Nancy dočkalo přeci jen vyrovnání. V 82. minutě využil zaváhání domácí obrany Paul Alo'o Efoulou a zblízka prostřelil bezmocného Carrassa - 1:1.

Domácí ale nakonec tři body vybojovali. Velikou zásluhu na tom měl český reprezentant Jaroslav Plašil - ten se v nastaveném čase postavil k přímému kopu, nastřelil ruku svého spoluhráče Wendela a s pomocí této teče nasměroval míč do sítě. Zda balon nakonec celým objemem čáru přešel, či ne, není jisté. Rozhodčí ale branku i přes veliké protesty hostí uznali a zápas tak skončil šťastněji pro Bordeaux 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Brestois1364313:822
2.Lille OSC1356222:1521
3.Montpellier HSC1363412:1221
4.Paris Saint-Germain1355319:1220
5.Stade Rennes1255214:820
6.Olympique Marseille1254320:1419
7.Girondins Bordeaux1354414:1319
8.Olympique Lyon1354415:1519
9.AJ Auxerre1346319:1518
10.AS Saint-Étienne1253416:1418
11.FC Lorient1353514:1318
12.Toulouse FC1353514:1418
13.OGC Nice1344511:1516
14.FC Sochaux1343620:1815
15.Valenciennes FC1236313:1215
16.AS Monaco1328313:1114
17.SM Caen1335515:2014
18.RC Lens1335512:1914
19.AS Nancy-Lorraine1342714:2414
20.AC Arles-Avignon131397:256
Zbývající zápasy
13.11. 19:00Valenciennes FC - AS Saint-Étienne

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plašiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil

Reagovat
smazaný uživatel

miniOT: Co je se Svěrkošem? Celkem dlouho jsem o něm neslyšel..

Reagovat
Godwinson

Velká konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

V obvykle o sestup hrajícím Sochaux?

Reagovat
domingo

Ano.

Svěrkoš je momentálně třetí/čtvrtej útočník. Sochaux hraje na dva hroty a ty mají obsazený Brown s Maïgou, kterým to dohromady klape výborně, jsou oba zdraví, hráli ve všech zápasech a dali každý po 4 gólech. Není důvod to měnit... a když už se posílá do hry třetí/náhradní útočník, sáhnou radši po Butinovi, což je logický, protože je mladší než Svěrkoš, je domácí a navíc už dal taky gól.

Navíc se silnějšíma týmama se vyztužuje střed zálohy, takže Sochaux místo obvyklýho 4-1-3-2 (se samotným Aninem na DM) hraje 4-2-3-1 (takhle hráli třeba v Lyonu, kdy vedle Anina hrál Tulasne), to je potom Svěrky čtvrtá volba na jednoho hrota.

Reagovat
hefy

Ani Davies nehraje?

Reagovat
domingo

Zatím ani jeden start. Pro něj platí v podstatě totéž. Sochaux teď ta ofenzíva šlape, ti dva Afričani se na hrotu dobře doplňujou a v záloze mají vlastního talenta. Vypadá to zabitý, pokud se někdo nezraní.

A to jsem ještě zapomněl, že tam je nějakej Mukambu nebo tak nějak, kterýmu je snad 18 a taky už má letos 2 starty (tj. víc než Davies ).

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná velká konkurence,jen to prostě neni žádnej hvězdnej fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

velka konkurence, ty znalce francouzsky ligy..

Reagovat
domingo

No on je imo lepší fotbalista než Brown, ten ještě loni nepředváděl skoro nic, ale je vyhypovaný poté, co předvedl v přípravě Nigérie na MS, takže od té doby je to obrovský talent a má jistý základ mně se docela líbí, dobrej fotbalista, takovej štírek, šikovnej, něco z něj možná bude. Svěrkoš je ale pořád lepší.. jenže je to silák, rváč. Proto mu to sedělo s Erdingem, což je technik - takyže Erdingovi to teď sedí s dalším silákem Hoarauem. Jenže od tohohle je v týmu Maïga, přes nějž cesta nevede, protože ten je někde jinde, ohromně kvalitní hráč... Svěrkoš by se mohl dostat do sestavy přes Browna, ale potom by ten versatilní, vířivý a pohyblivý útok Sochaux připomínal spíš Nancy, a to nikdo nechce. Resumé je jediný, zmizet odtamtud.

Got it?

Reagovat
Godwinson

Tak dnes parádní výsledky, co víc si přát.

Aït-Fana hrál víc jak půl hoďky, tolik pro Andulku.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nic moc výsledky, Arles neprohrálo, Brest nevyhrál, aspoň Bordeaux porazilo Nancy + potěší že vítěznej gól dával Plašil a Lens ostatně taky mohli prohrát Snad to zejtra napraví AJA.

Reagovat
Godwinson

To jsou největší pozitiva, krom Montpellieru. Že Brest nevyhrál a Arles neprohrálo.

Jj, snad je porazíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to mám naopak, sympatickej je mi Brest a naopak Arles ani trochu

Reagovat
Ferguson6

RC Lens super

Reagovat
REPLIKATOR

Tabulka vyrovnaná snad jako každý rok ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

A vůbec, kdyby na posledních třech místech zůstala tabulka tak jak je do konce soutěže (18. Lens 19. Nancy 20. Arles) tak by mi to ani v nejmenším nevadilo

Reagovat
domingo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Sow

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Sow

Reagovat
Didier Drogba

dobře Plašil

Reagovat
domingo

Sow je sice kvalitní doklepávač, ale dneska je to zápas jednoho fotbalisty a to je HAZARD. Je neuvěřitelnej a na druhé straně El-Arabi, ten tam hraje prakticky sám.

Lille má pořád strašně moc kvalitní ofenzivu, jenže by to chtělo potvrzovat i jindy než v zápasech s aktuálně nejslabšíma týmama ligy..

Reagovat
Godwinson

To se to zvrhlo ... to Caen je opravdu tragický ... snad se zvednou.

Reagovat
domingo

Jsou jak Lautern v Německu.

Reagovat
domingo

Motaj se po tom hřišti jak ožralí. Kromě El-Arabiho a občas Niveta ten tým prostě neexistuje, a co je nejhorší, už se to přenáší i na Hamoumu, Seubeho a Thébauxe, kteří byli až doteď na svých postech jedni z nejlepších v lize.

Reagovat
Godwinson

Špaténka, takovej dobrej tým mají ...

Reagovat
domingo

Tak nehraje Yatabaré, takže jim chybí fyzická síla v ofenzivní záloze.. Nivet s Hamoumou jsou skrčci a pak už tam je jenom El-Arabi (kterej hraje na sebe) a neviditelnej Traoré. Prostě nikdo, kdo by toho Rozehnala trochu provětral, protože El-Arabi navíc hraje na levým křídle.

Reagovat
Godwinson

Nj, Yatabaré mi připomína Bocalyho, kartuje a kartuje. Jj, je to překvapení, že to neproháněj, vzhledem k tomu, že střídal Debuchy, zranění?

Reagovat
domingo

Nevím, na druhou půli nekoukám, dělám něco do školy.

Ale Debuchy byl už v první půli nic moc, jestli měl nějaký problémy, dávalo by to smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý výsledky.. Pláša zničil betonárku v nastavení, krása.

A Lens posledních pět kol dobrý ničitel tiketů, remíza doma proti Rennes, výhry nad Nice a silným Montpellierem a hlavně venkovní remízky z hřišť Toulouse a teď i Marseille (!). Snad nesestoupí.

Škoda Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

POZOR !!! Caneo.blog.cz je mega podvod !!!

Reagovat
domingo

shnij

Reagovat
Godwinson

To je teda skóre, zatracený Lille. Už aby si ten Gervinho sbalil pět švesteka mazal do Poolu.

Reagovat
domingo

Lille má pravidelně nejlepší ofenzivu ligy, nic novýho

Spíš Caen poslední dobou začíná dobře blbnout, poslední tři zápasy skóre 2:3, 2:3, 2:5... nějak se jim rozpadá obrana, přitom hraje furt ve stejným složení. Nevím, čím to je.

Reagovat
Godwinson

Tak to je jasný, o tom já nepochybuju. Ale jsou marní, tragičtí a bůh ví, co ještě a pak týmu, kterej mám rád dají dycky sodu. Nevim, co vyvádí, měli být z nováčků jasně nejlepší ... úvod parádní, nevim, začíná to s nima bejt nahnutý, Lens se rozjelo, Nancy ze sestupu taky určitě rychle zmizí ... špatný, špatný.

Reagovat
domingo

S tím mizením Nancy bych si tak jistej nebyl, stojí jim to na jednom hráči když jim ke koukatelnějším výkonům nepomůžou ani Vahirua s Cuvillierem, tak už nevím co.

Reagovat
Godwinson

Jj, ideál je, jak je to teď.

Reagovat
domingo

Jojo, tyhle tři týmy by mi vůbec nechyběly. S tím, že Lens by se pak vrátilo zpátky, když je to ten tradiční klub :).. jsem zvědavej, jestli se s tím slaboučkým kádrem udrží.

Reagovat
Godwinson

Teda ideál, Arles bych záchranu moc přál, no ... ale reálně .. asi to neklapne. Těžko říct, ono je to hodně vyrovnaný a nad sestupem už hodně silný, ale slaboučký Monako, to by mi tam sedělo taky ... i když mají na sestup až moc vynikajících hráčů či sympaťáků.

Reagovat
domingo

Jojo, tyhle tři týmy by mi vůbec nechyběly. S tím, že Lens by se pak vrátilo zpátky, když je to ten tradiční klub :).. jsem zvědavej, jestli se s tím slaboučkým kádrem udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli Stardance ( ) jsem sice viděl jen druhý poločas, ale vážně paráda, fotbal nahoru dolů, hodně pěkných akcí hlavně ze strany Lille a nejvíc mě pobavil rozhodně hlavní protagonista 2. dějství Gervinho, který byl přinejmenším 5x v offsidu, 3x přestřelil bránu asi o 5 metrů a dal v nastavní gól. Béria se mi taky moc líbil, parádní obranná i útočná práce.

A z Caen jasně nejlepší kdo jiný než El Arabi, to je king s velkým K. A Nivet taky borec, neviděl jsem, aby někdo rozdejchal tolik střetů, co on včera inkasoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý výsledky zatím.

Reagovat
domingo

Škoda, že to Lorient neudržel, Gameirovi tam mohl spadnout jeden z těch dvou lobů.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl Lorient lepší? Jinak Nené, to je player, letos udělal PSG vážně velkou většinu bodů.

Reagovat
domingo

Viz níž.

Bylo to vyrovnaný, ze začátku bylo lepší PSG, pak Lorient, PSG, Lorient, PSG.. :)) remíza tomu docela slušela. I na šance to bylo vyrovnaný, Lorient měl dvakrát tyčku, PSG dvakrát skvěle vychytal Audard.

Reagovat
domingo

Querciu jsem si neskutečně oblíbil, jen tak dál

Dneska jsem s výhrou moc nepočítal, o to víc potěšila. Musím zkouknout sestřih, protože jsem dal přednost Lorientu, tam byla plichta asi zasloužená... i když Chantome se Sakhem neměli zrovna svůj den, takže se z toho dalo vytěžit víc gólů. Morgan na křídle je rozpačitý, polovinu věcí vyřeší výborně, polovinu zadrbe, ale pořád je obrovským přínosem a mozkem hry... kromě něj nejlepší Audard, střídající Morel (ty jeho skluzy jsou báječný, zablokoval snad pět míčů, i když jednou to smrdělo sádrou, ještě že Erding uskočil), Mvuemba (netradičně výrazný) a letos už klasicky Manga, to je stoper jak víno od Pařížanů se mi líbili Hoarau (absolutní král ve vzduchu), Giuly (hraje v hodně dobré formě) a pak už mi to tak nějak splývá, samozřejmě že občas se blýskl Nené (i když ne tolik, jak je poslední dobou zvykem) s Erdingem. Nejhorším hráčem zápasu Baca, kromě toho, že společně s Bourillonem absolutně nezvládli gólovou situaci, byl celej zápas naprosto neviditelnej, k ničemu a větral ho i Ceará, což je sakra umění kdyby se po lajně nevracel Morgan, tak ho Nené roztrhá na cucky. Snad je to jenom výkyv.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem s výhrou počítal, měl jsem to i na tiketu (spolu s Jabloncem). Já jsem rád že se trefil Birsa, to je zase můj oblíbenec. A neskutečně vyšlo střídání, snad po minutě na hřišti dal Quercia gól, paráda. Na tom 8. místě už se na Auxerre kouká líp

Reagovat
domingo

Já měl vsazeno na dnes tři plichty

O Birsovi jsem psal v Týdnu nedávno, že když Auxerre chytne formu, tak bude skvělej, a jak se přestane dařit, bude zase zralej na přesdržku. Už jsem si na to docela zvykl Každopádně momentálně máme tři křídla ve skvělé formě, což je oproti vlastně všemu, co pamatuju (a počítám do toho i ty loňský a předloňský spanilý jízdy) neskutečnej luxus

Reagovat
smazaný uživatel

A vyšlo ti to? Já měl druhej tiket na tři undery v itálii ale Di Natale mi to zkazil...

Jinak nevíš jak to vypadá s Jeleňem? Nějaká spanilá jízda by se mohla odehrát i letos, po tom minulým ročníku jsem namlsanej

Reagovat
domingo

Tak jasně že nevyšlo, vždyť jsme vyhráli

Faktem je, že současnej kádr vypadá přibližně stejně silně jako loni a to tam není Jeleń, s ním budeme nejsilnější od roku 2003. Papírově. Což samozřejmě není záruka toho, že si všichni sednou a udělá se úspěch...

Irek by se měl vrátit každou chvíli, pokud vím, mluvilo se o tom, že by měl být fit na konec podzimní části. Ale přesně to nevím, ono když se daří, tak není důvod to vytahovat a čekat na něj jako na spasitele Je to výhoda, můžeme ho nechat v pohodě doléčit, nemusí nutně hrát hned jak to bude trochu možný.

Reagovat
Godwinson

Za Bruna, to je velkej borec.

Reagovat
smazaný uživatel

"větral ho i Ceará"

Reagovat
smazaný uživatel

Ups, reakce na Blonďatou princeznu.

Reagovat
Godwinson

Podělaný PSG, haluzáci. Dneska tam měli prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Diakité, ty zákeřný prase..

Reagovat
smazaný uživatel

PIEEEEEED. Začínám ho mít v oblibě čím dál víc. A kdo jiný celou akci vymyslí než génius Yoann.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis vybojoval penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

A neprávem, akorát zakopl o svojí neohrabanou hnátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm..A Bastos to nedal, klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou z toho Gomise fakt vyrostu, asi nejslabší útočník, kterého jsem kdy u nás viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

vazne? a co takovej pikujon?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Kime, ještě z větší dálky to zkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Co říct k Bastosovi..Takhle nehraje hráč ze základu brazilský repre..

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně dolů, welcome Miralem.

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons na hřišti, to zavání..

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Lyon před St.Ettiene. Jen tak dále

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jednou. Derby na jaře musíme vyhrát, podobná blamáž jako na Stade Gerland se nesmí opakovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Etienne se vrací tam kam patří, do šedého průměru. Byla to jen otázka času

Reagovat
smazaný uživatel

Taky fanda Les Gones?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. jsem

Reagovat
smazaný uživatel

UF. Konečně konec, teda fandit Lyonu, to je jedno z nejrizikovějších hobby na srdce, co znám. Místo abysme vyhráli v pohodě o tři branky, tak se skoro všechno zadrbe (včetně pokutovýho kopu) a o výsledek se proti slaboučkému Nice strachujeme až do konce..

PIED. Novej Govou, jednoznačně, doufám, že i nadále bude dostávat prostoru co nejvíce. Gourcuff opět několik geniálníh momentů, bez něj bysme gól nedali. Líbila se mi i komplet obrana (ano, i s Crisem, který byl dnes stejně bezchybný jako Lovren) a Jérémy, Hugo živoucí jistota. Trojka ničemů opět Bastos, Kim a Gomis, nevím, jestli je v létě někdo neunesl a nehrají teď za ně jejich dvojníci, ale v lize to je z jejich strany těžká bída.. Bastos je úplně mimo (viz mizerně kopnutá penalta), Kim už zapomněl i dobrou střelu z dálky, Gomis neukazuje žádný atribut, který je u osamoceného hrota nutný (práce zády k brance s balonem, pokrytí, zpracování, poziční hra, nic). Nevím, proč Puel nezkusil na hrotu Brianda, který by obránce Nice určitě pozlobil víc.

Hráče Nice těžko hodnotit, všichni šedý průměr, akorát Ospina super, bezchybný výkon, chycená penalta, s gólem nemohl nic moc dělat.

Reagovat
domingo

K jednotlivejm bodům...

1) Auxerre mělo loni nejvíc získaných bodů v posledních 5 minutách a čtvrtý nejvyšší počet ztracených bodů v posledních 5 minutách. Tolik k té rizikovosti :))..

2) A já doufám, že v zimě pomašíruje na hostovačku a hrát bude Briand... Pieda byste mohli půjčit třeba Lens, kde by se rozehrál, dotáhl je za záchranou a pak se vrátil jako plnohodnotnej hráč do základu...

3) Jérémy a Hugo nikoho nepřekvapí :), ke Crisovi - já bych ho začínal točit s Diakhatém a brát Lovrena jako jistotu. Přijde mi to praktičtější než nechávat jako stálici Crise a točit ty druhý dva.. Diakhaté-Lovren je lepší dvojice než Cris-Diakhaté.

4) Bastos se imo vsadil na MS s Maiconem, jenom ještě nevím o co. Každopádně ho prodat, dokud je čas a má cenu, levých křídel je v lize dost a navíc tam máte mladý.

5) Kim škoda, že mě nenapadá žádný tým, který by potřeboval posílit na CM... tam totiž i ti největší lemplové mají dobrý hráče...

Co křídla Nice? Dobrý?

K tomu Diakitému - on je to původně záložník, takže často dělá takový ty "nestíhací" fauly..

A co s Gomisem, to nevím sám. Asi Turecko, jenže koho za něj.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Dobře, tady si nemáme co vyčítat.

2) Pied je použitelný nalevo i napravo, spíš viz 4) a prodat v zimě Bastose třebas do Interu na levého beka (Rafa ho určitě uvítá). Momentálně je u něj hostovačka ve spodku zbytečná, na Lyon má už teď a to i na základ.

3) Diakhaté a Cris na mě působí dost podobně, akorát jeden holohlavý běloch a druhý vlasatý černoch, jinak oba - nic moc rychlíci, skoro stejně vysocí, občas zmatkáři. Lovren musí být v základu na 100%, dneska byl zase excelentní.

5) Návrat do Rennes? Ale spíš očekávám, že pomašíruje do Premier League, tamní nadprůměr o něj projevuje zájem každoročně.

Ke křídlům..Jak jsem napsal, v podstatě všichni hráči Nice průměrní, Mounier si proti Réveillérovi (dnes dobrý dopředu i dozadu) absolutně neškrtl a na druhé straně taky nic, Ben Saada chyběl a křídlo hrál snad Faé, takže Koloděj neměl práci.

Diakité mě dneska namíchl, fakt jsem se bál, že zruší Gourcuffa, na to jsem citlivej.

Gomis - brát jakoukoliv nabídku, už mě nebaví hrát v deseti. Občas letos hrál na hrotu sám Jimmy a byl mnohem lepší, toho jednoznačně brát jako dvojku za Lisandra. A jako trojku, čtyřku, pětku tady máme řadu mladíků, minimálně Lacazette by měl tu šanci dostat. A za Gomise je navíc typologická náhrada Belfodil - větší a těžší.

Reagovat
domingo

Belfodila bych držel někde v kleci, protože z toho jde strach i z fotky

Jenom ke Kimovi - toho v Rennes není absolutně kam nacpat.. už teď tam jsou do středu zálohy M'Vila, Dalmat, Mandjeck, Lemoine, Doumbia, Leroy a Tettey :))...

Hugo - Réveillére (ten ještě bude platný, jak jsem říkal), Cris/Diakhaté, Lovren, Cissokho/Kolo - Jérémy, Pjanić, Gourcuff - Briand/Pied, Lisandro/Briand, Pied/Kolo ?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.lebuteur.com/data/common/media/image_details/article-3257-belfodil10052009-2.jpg

Koukni na ta chapadla.

Sestava zhruba tak, to nejlepší a nejsympatičtější, co máme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestava 13. kola francouzské Ligue 1 podle serveru www.goal.com: Fabien Audard (Lorient) - Serge Aurier (Lens), Adama Coulibaly (Auxerre), Kader Mangane (Rennes), Benoit Tremoulinas (Bordeaux) - Edouard Cisse (Marseille), Eden Hazard (Lille), Roy Contout (Auxerre), Gervinho (Lille) - Nolan Roux (Brest), Moussa Sow (Lille).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele