13. kolo
13.11.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bordeaux díky Plašilovu kontroverznímu gólu porazilo 2:1 Nancy

Bordeaux porazilo Nancy gólem z poslední minuty. A o této brance se bude ještě pořádně diskutovat. Jaroslav Plašil totiž svým přímým kopem nastřelil ruku spoluhráče Wendela, televizní záběry poté prokázaly, že míč možná ani nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Branka ale nakonec byla uznána a Bordeaux si tak připsalo své třetí domácí vítězství v probíhající sezoně. Tři body jim také pomohly k postupu tabulkou, z desátého místa se vyšvihli již na šestou pozici, k pohárovým příčkám schází týmu Jeana Tigany pouze lepší skóre. Naproti tomu Nancy podruhé za sebou prohrálo a kleslo na sestupovou devatenáctou pozici.

Nuda, nuda, nuda. Kdo se těšil na atraktivní fotbal, jaký Bordeaux předvádělo před dvěma roky v jízdě za titulem, musel být znovu zklamán. Až do 22. minuty se totiž nic zajímavého neudálo. Pak to ale přišlo jako blesk z čistého nebe. Benoit Tremoulinas, rohový kop, Ludovic Sané, hlavička, síť. Taková byla trajektorie míče za úvodní brankou dnešního zápasu - 1:0.

A domácí pokračovali v převaze i nadále. Yoann Gouffran pěkně připravil palební pozici nejlepšímu střelci Girondins - Anthonymu Modestému. Ten ale z voleje pouze napálil odvážného obránce Lotiése. Po půlhodině hry se skrze dva bránící hráče prokličkoval do šance aktivní Trémoulinas. Jeho rána levačkou ale nakonec neznamenala pro Gregoriniho takové nebezpečí, brankář hostů si s jeho ranou poradil.

Nancy se vrátilo do hry ve druhém poločase. Nebezpečně pálil Julien Feret, který nakonec zamířil pouze do boční síťky. Šanci mu dobrou hrou připravil Alfred N'Diaye s Alexandrem Cuvillierem. Féret se objevil ještě blíže skórování v 51. minutě. Další z jeho povedených točených střel se ale tentokrát zastavila na tyčce.

Nakonec se Nancy dočkalo přeci jen vyrovnání. V 82. minutě využil zaváhání domácí obrany Paul Alo'o Efoulou a zblízka prostřelil bezmocného Carrassa - 1:1.

Domácí ale nakonec tři body vybojovali. Velikou zásluhu na tom měl český reprezentant Jaroslav Plašil - ten se v nastaveném čase postavil k přímému kopu, nastřelil ruku svého spoluhráče Wendela a s pomocí této teče nasměroval míč do sítě. Zda balon nakonec celým objemem čáru přešel, či ne, není jisté. Rozhodčí ale branku i přes veliké protesty hostí uznali a zápas tak skončil šťastněji pro Bordeaux 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele