13. kolo
13.11.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Marseille znovu ztratila. S Lens remizovala 1:1

Marseille podruhé za sebou v lize klopýtla. Po prohře v Paříži přišel nepříliš lichotivý výsledek s papírově slabším Lens. To si ze Stade Velodrome veze bod za cennou remízu 1:1. Za domácí se trefil M'Bia, za hosty ale stihl odpovědět Eduardo.

Porážka z minulého kola ukončila osmizápasovou sérii bez porážky, nahodit vyhozený motor se ale fotbalistům Marseille v zápase s Lens nepodařilo. Po zisku jediného bodu klesli na páté místo, na Ligu mistrů ale ztrácí jediný bod, na samé čelo tabulky pak o dva body více. Svěřenci Didiera Deschampse ale stále mají o zápas s Rennes k dobru. Naproti tomu Lens začíná tvrdě bojovat o záchranu - neprohrálo již pět utkání za sebou a polepšilo si o jednu pozici, na momentální osmnácté místo. Do první poloviny tabulky mu ale chybí pouze tři body.

Domácí si nemohli přát lepší vstup do utkání. První šance = první gól. V šesté minutě zahrál rohový kop nebezpečně Lucho González, nyní zafungovala argentinská spolupráce, když míč prodloužil Gabriel Heinze až k Stéphanu M'Biovi. Ten si již nedělal příliš problémů a napálil míč do sítě za bezmocného Runjeho - 1:0.

Brzy mohlo přijít i navýšení náskoku. Po velice dobré práci Ayewa se do zakončení dostal Rémy, na poslední chvíli ale dokázal mimo tři tyče míč tečovat obránce Eric Chelle. Domácí byli i nadále daleko lepším týmem. V 21. minutě pálil velice nebezpečně aktivní Ayew, nicméně jeho rána z rohu pokutového území se nakonec vznesla nad branku.

Poté přišla první - a poslední - příležitost hostů v prvním poločase. Domácí gólman Mandanda se musel mít na pozoru před střelou Kangy Akalého, která se ale nakonec neukázala býti příliš nebezpečnou.

I ve druhém poločase jsme mohli sledovat dominanci bílých. Lucho pěknou přihrávkou oslovil nabíhajícího Gignace, tomu se ale letos příliš nedaří a potvrdil to i nyní. Zpoza pokutového území minul. A své zaváhání si mohl vyčítat především v 58. minutě, kdy se prosadil hostující Eduardo. Ten využil zmatků v obraně soupeře a pohodlně zakončil - 1:1. Pro Brazilce to byla první branka v letošním ročníku.

Marseille se mohla brzy radovat z dalšího vedení. Po pěkné akci Lucha a Brandaa se do zakončení dostal střídající Jordan Ayew, nicméně jeho rána skončila pouze těsně mimo. V poslední minutě se na Runjeho řítil osamocený André Ayew. Ani bratr mladšího Jordana ale brankáře Lens nepokořil, namísto toho skončil míč vedle.

Nakonec mohlo všechno dopadnout pro Marseille ještě hůř. Toifilou Maoulida ve čtvrté minutě nastavení běžel sám proti Mandandovi, brankáři soupeře nasadil kličku a již se chystal zakončovat do prázdné. Na poslední chvíli se ale stihl vrátit Heinze a míč mu ukopnout. Zápas tak zakončilo mohutné bučení domácích příznivců z ochozů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele