13. kolo
14.11.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain znovu spasil Nené, remizovalo s Lorientem 1:1

Nené je letos ústřední postavou pařížského Saint-Germain. Míčový kouzelník ukázal svou důležitost i v dohrávce třináctého kola, když gólem v nastavení rozhodl o remíze svého týmu s Lorientem. Za domácí se znovu trefil talentovaný Kitambala.

Oranžoví tak drží třízápasovou sérii bez porážky, získaný bod jim ale v tabulce nijak nepomohl a nadále zůstávají na desáté pozici. Na pohárové příčky ztrácí dva body, na samé čelo tabulky ještě o dva body více. taktéž Paris Saint-Germain v lize neprohrálo již třikrát za sebou, bod za remízu mu ale pomohl poskočit již na čtvrté místo zajišťující postup do Evropské ligy.

Nebezpečnější se od začátku utkání jevili především hosté. V dobré formě se ukazoval hlavně křídelník Ludovic Giuly. Zkušený záložník prověřil domácího Audarda již v první minutě. O pár okamžiků varoval domácího gólmana z vcelku veliké vzdálenosti Nené. Ani jedna příležitost ale k brance nevedla.

Zápas byl jasně v rukou modrých. Pařížané zápasu jasně dominovali, domácí se spíše bránili a pokoušeli se svého soupeře zaskočit z nevýrazných protiútoků. Hoarau po centru Neného nebezpečně hlavičkoval, míč se ale nakonec odrazil od vnitřní tyčky pouze vedle. Nakonec se ale i oranžoví dostali do solidní šance - nebezpečně pálil Gameiro. Tentokrát zachránila branková konstrukce hosty, břevno zařinčelo nad Coupetem.

Veterán v brance hostů se musel mít na pozoru i posléze, střílel totiž Amalfitano. Nakonec se ale Lorient dočkal - ve 31. minutě rozvlnil síť Lynel Kitambala, pro něhož to byla již pátá letošní trefa. Amalfitano si vybral právě tohoto talentovaného francouzského útočníka pro zakončení svého rohového kopu - a mládežnický reprezentant se nemýlil. Mířil přesně do rohu branky - 1:0.

Hosty inkasovaná branka evidentně nabudila ještě více a útočili do plných. Nebezpečný byl především Guillaume Hoarau. Jeho první pokus po Nenéovu vysunutí zblokoval skvělý Audard, nápodobně dopadla i následná hlavička stejného hráče. Lorient držel nad vodou především skvělý výkon brankáře.

Skvělá show Audarda pokračovala i ve druhém poločase. Náramně si poradil s volejem Mathieua Bodmera. Dokonce i následná hlavička stejného protihráče narazila na rukavice fantastického gólmana. Paříž se již schylovala k vyrovnání, Stephane Sessegnon ale nepochodil. Tentokrát ale jeho příležitost nezmařil vynikající Audard, nicméně znovu branková konstrukce.

A když už se na hlavu domácího brankáře sypaly samé superlativy, inkasoval. Bodmer oslovil Neného a ten se již s míčem nemazlil. Ve druhé minutě nastavení vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele