Ligue 1 - preview 13. kola

13.11.2010, 10:07, aktualizováno 14.11.2010, 08:53
Previews
PSG se představí v Lorientu a má šanci dotáhnout se na vedoucí Brest. Ten může předskočit Rennes, které cestuje na půdu lepšícího se Auxerre. Lyon je v tabulce až jedenáctý, polepšit si může po domácím duelu s rovněž šestnáctibodovým Nice...
FC Lorient - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
Výkony Lorientu každým kolem stoupají a stoupají a to se také pochopitelně promítá do tabulky. Oranžoví Les Merlus by se určitě nezlobili, kdyby navázali na poslední dvě vítězství. Ač doma velice silní, nepříjemní a nevyzpytatelní, na jeho stadion přicestuje hrdá Paříž. A ta je v laufu, naposledy totiž skolila Marseille, svého úhlavního nepřítele.

Lorient, loni sedmý celek tabulky, měl trochu slabší začátek sezóny. Jenže teď jako by se vracel do starých kolejí, z posledních osmi utkání, pokud-li počítáme i zápasy Ligového poháru, vyhrál hned pětkrát a v Ligue 1 je už na desátém místě. "Zápas proti PSG bude velmi dobrým testem. Hlavně pak otestuje naše ambice," říkal domácí trenér Christian Gourcuff.

Lorientský lodivod si mimochodem myslí, že jeho soupeři se letos povede dobře. "Nevím, jak nakonec skončí, ale bude to pravděpodobně nahoře. Jeho tým dosáhl velkého pokroku ve všech oblastech," chválil. "Je to velmi dobře vyvážené mužstvo. Je ještě více kompaktnější, než tomu bylo v minulém ročníku."

Gourcuff si zatím na průběh této sezóny příliš nestěžuje. "Je ještě brzy na to, abychom o tom mluvili. Ale ano, 17 bodů není špatných," broukal si. "Chceme hlavně navázat na naší kvalitní hru z posledního utkání v St. Étienne." Tam Lorient zvítězil 2:1, nemohl úřadovat nikdo jiný než Kevin Gameiro, jenž zařídil oba góly.

Tři roky v Lorientu strávil obránce Christopher Jallet, nyní hráč PSG. Pochopitelně že žádný soucit se svým bývalým klubem mít nebude. A nebojí se ani umělého trávníku, který je na Stade du Moustoir položen. "Tohle nebude rozhodující faktor," říkal. "Nemůžeme se na to v žádném případě vymlouvat. Mění to hodně, to ano, my se ale musíme holt přizpůsobit."

Jallet by byl rád, kdyby jeho tým předvedl to, co minulou neděli večer proti Marseille, nad kterou po dlouhých šesti letech v lize zvítězil. "Chceme vyhrát," hlásal pařížský obránce. "Jsem rád, že se Lorientu daří. Uvidím svou rodinu a region, který se mě líbí a kde jsem strávil hezké roky. Určitě mi v srdíčku trochu píchne, až uvidím staré známé."
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuélé Mang, Morel - Amalfitano, Romao, Mvuemba, Diarra - Gameiro, Kitambala
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Giuly, Bodmer, Chantome, Nene - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Zřejmě nejzajímavější zápas nedělního programu Ligue 1 se odehraje v Auxerre, kam přijede na špici soutěže hrající Rennes.

Auxerre totiž pro hosty rozhodně nebude lehkým soupeřem. V úterý se tým přes St. Etienne dostal už do semifinále Ligového poháru, v lize už je tři kola neporažen. Pokud se však podíváme na statistiku všech utkání domácího týmu (obsahující i Ligu mistrů), tak zjistíme, že Auxerre ze šesti posledních zápasů pětkrát vyhrálo a jen jednou remizovalo. Rennes před čtrnácti dny poprvé v Ligue 1 poznalo hořkost porážky, jinak ale s bilancí úpět výher a pět remíz mohutně dýchá na záda momentálně prvnímu Brestu.

"Domácí používají velice účinný herní styl, který jim naordinoval jejich trenér Fernandez. Mezi přednosti Auxerre patří velká disciplína a vyhýbání se chybám. Myslím si, že domácí jsou nejzodpovědnějším týmem soutěže," pochválil soupeře hostující lodivod Antonetti a pokračoval: "Fernandez naučil hráče, jak svůj potenciál mohou využít v Lize mistrů. V jejich týmu je teď dost dobrých fotbalistů. Vždycky jejich hra stála jen na Jeleńovi, nyní se prosazují i další hráči - Contout, Birsa nebo Pedretti."

Sám trenér Rennes Antonetti v letošní sezóně spoléhá na mladé hráče. Ekoko (22 let), Théophile-Catherine (21 let), M'Vila a Brahimi (20 let) patří mezi trenérovi "oblíbené" fotbalisty." "Vím, že se mohu na mladé hráče ve svém týmu spolehnout. Je na nich vidět velká touha hrát. Pokud budou i nadále předvádět podobné výkony, v základní sestavě nebudou chybět," nechal se slyšet hostující stratég.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Pedretti, Ndinga, Birsa - Sammaritano, Quercia
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danze, Fanni, Kana-Biyik, Theophile Cat - M'Vila - Ekoko, Tettey, Dalmat, Marveaux - Montaňo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (neděle 21:00)
Dva sousedé z dolní poloviny tabulky. Případný vítěz se může posunout až na příčky zajišťující evropské poháry. Remíza prakticky nic neřeší. Domácí Lyon přivítá na svém stadionu Nice.

Přestože Lyon v poslední pěti ligových zápasech neprohrál, patří mu až jedenáctá příčka v tabulce. Fanoušci sedminásobného francouzského šampiona tak pochopitelně nejsou z postavení svého milovaného týmu nadšeni, stále se ještě mluví o propuštění trenéra Clauda Puela, jenž je v posledních týdnech pod neustálým tlakem.

Možná i to se podepsalo pod nepříjemné vypadnutí z Coupe de la Ligue, kde l'OL v osmifinále vyřadilo pařížské Saint-Germain. Lepší to o týden později nebylo ani v Lize mistrů. V portugalské Benfice se již schylovalo k velikému debaklu - skóre ukazovalo již stav 4:0. Nakonec se ale francouzský celek dokázal alespoň vzchopit na úpravu výsledku a domů jel za přijatelného stavu 3:4.

Naposledy pak Lyon v lize pouze remizoval v Rennes, když musel dotahovat vedení po brance Ekoka. Nakonec o smíru 1:1 rozhodl svou brankou Bastos. Kritizovat svého kouče proto měl dokonce také kapitán a stoper lyonských - zkušený Brazilec Cris. Ten ale všechny tyto spekulace popřel a naopak vyzval k větší soudržnosti.

"Sezona je ještě dlouhá. Máme čas všechno zvrátit. Musíme ale pracovat na sobě velice tvrdě," říkal pro l'Equipe. "Samozřejmě musíme odpovědět na nepříznivé výsledky. A přesně to také uděláme. Stále ještě můžeme Ligue 1 vyhrát. Lidé by měli přestat říkat, aby Puel skončil. To všechno akorát ztěžuje. Nikdy jsem o svém trenérovi neřekl, že by nebyl dobrý. To není v mých pravomocích, nikdy bych si to nedovolil," popřel spekulace médií.

"Každý má vlastní charakter, to musíme respektovat. Občas se směje, jindy zase ne. Ale on není od toho, aby se nám přizpůsoboval. Naopak - hráči se musí přizpůsobit svému kouči," dodal ještě nakonec zkušený obránce domácího celku.

Lyonským se ale nad Nice před vlastními diváky pravidelně vcelku daří. Z posledních tří utkání ani jednou neprohráli, naopak tři body brali hned dvakrát. Do karet by jim mohla hrát také nepříliš dobrá venkovní série OGC. Nice zatím ze šesti venkovních utkání získalo pouze pět bodů, zvítězilo jedinkrát.

Velice specifický zápas se pak dnes odehraje pro Francoise Clerca, jemuž na konci sezony vypršela smlouva právě v Lyonu a v průběhu letošní sezony podepsal v Nice. "Lyon je velice silné mužstvo. Nesmíme před nimi zavřít oči. Kdybychom to udělali, mohli bychom ze hřiště odejít s ostudou. Pokud ale budeme hrát svou hru, myslím, že můžeme uhrát dobrý výsledek."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Kolodziejczak - Toulalan, Kallstrom - Gourcuff, Bastos - Gomis, Briand
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakite, Mabiala, Paisley, Clerc - Sable, Coulibaly - Mouloungui, Fae, Mounier - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.20 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Měření sil mezi Montpellierem a Toulouse nabídne nejvyrovnanější utkání celého kola Ligue 1. Obě mužstva jsou sousedy v tabulce, mají stejný počet bodů, o příčku výš je však díky minimálnímu rozdílu ve skóre hostující tým. Důležitou věcí je fakt, že obě mužstva tak na momentálně první Brest ztrácí pouhé tři body.

Domácí odehráli v průběhu týdne utkání Ligového poháru a nevedli si vůbec špatně, Lille porazili 2:1 a postoupili tak do semifinále. Kouč Montpellieru Girard však doufá, že jeho svěřenci v sobotu odčiní slabý výkon z minulého týdne, kdy podlehli na půdě Lens 0:2. Toulouse minulý týden také nezářilo, v Nice prohrálo 0:2.

"Taktická bitva s Toulouse je vždy komplikovaná. Nesmíme dělat chyby a soustředit se na zápas po celých devadesát minut. Hosté nám asi nedají tolik prostoru jako Lille v průběhu týdne. Kdybychom vyhráli 1:0, byl bych spokojen," netajil se ambicemi domácí lodivod Girard.

Podobně těžké střetnutí očekává i trenér Toulouse Casanova: "Montpellier svými výkony už nemá koho překvapit. Všichni vědí, že je to dobrý tým, to ostatně dokázal i v minulé sezóně, kdy skončil v tabulce vysoko."

Montpellier postrádá zraněného Spahiće, hostům chybí Pentecote, Pelé a Larsen. Na hřišti se však možná po zranění objeví M'Bengue.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Spahic, Jeunechamp - J. Marveaux, Pitau, Estrada - S. Camara, Giroud, Belhanda
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Congré, Fofana, E. Capoue, Tabanou - Devaux - Machado, E. Didot, Sissoko, Mansaré - Santander
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Nepříliš povedený průběh týdne mají za sebou oba sobotní soupeři. Ani jeden z nich totiž neuspěl v Ligovém poháru. Zaváhání však mohou napravit v nejbližších hodinách ve vzájemném souboji.

Domácí Valenciennes podlehlo silnému PSG 1:3 a se soutěží se loučí, podobně dopadlo i St. Etienne. To zase nestačilo na Auxerre a prohrálo 0:2. Co se týče Ligue 1, Valenciennes sice už tři utkání v řadě neprohrálo, dvě poslední remízy však domácí tým vynesly jen na 14. místo tabulky. St. Etienne z posledních pěti ligových zápasů získalo pouhé dva body a jejich hvězda, jak rychle vstoupala vzhůru, tak se zdá, že i rychle zapadne. Zatím to však není tak hrozné, hosté jsou na šesté pozici.

Trenér St. Etienne Galtier však tvrdí, že nikdo v klubu nepanikaří a úplně už odmítá, že klub je v krizi. "V Ligovém poháru jsme měli velké ambice, ale vypadli jsme. A já slyším, jste v krizi. V poháru jsme došli do čtvrtfinále a momentálně máme na svém kontě 18 bodů, to je málo, to je katastrofální?" ptá se lodivod hostů. "Vyžaduju klid pro svůj tým. Když hrajete v dobré formě, je důležité zůstat klidný a soustředěný. Když se vám nedaří, musíte také zůstat v klidu, analyzovat důvody, proč tomu tak je, najít řešení a soustředit se na hru."

"Je důležité nepanikařit. Musíme srovnat naši hru, dát ji řád a plynulost. A věřím, že výsledky se dostaví," řekl optimisticky Galtier.

Před sílou domácího celku ale varuje: "Je to fyzicky výborně vybavený tým, který hrozí z rychlého přechodu do útoku a šikovných forvardů. Naše obrana bude muset být pozorná," dodal nakonec kouč St. Etienne.

Trenér hostů má už k dispozici Payeta a Monsoreaua, nad startem Matuidiho však visí otazník. Poraněný kotník ze hry vyřadil Perrina. Domácím chybí Bong, kterého zlobí koleno.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Baldé, Bisevac, Angoua - Cohade, Gomis, Sanchez - Ducourtioux, Pujol, Danic
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Marchal, Monsoreau, Bocanegra - Payet, Guilavogui, Matuidi, Batlles, Sako - Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - RC Lens  (sobota 19:00)
Obhájci titulu z Marseille se říjen vydařil náramně. Ačkoli měl v tomto měsíci velmi nabitý program jak díky Ligue 1, tak i Lize mistrů a Ligovému poháru, zvládl ho velice slušně a ve všech soutěžích si nevede špatně. Na domácí scéně je v tabulce na dobrém čtvrtém místě. Poslední porážku s PSG chce však proti Lens doma rozhodně napravit vítězstvím.

Po šesti letech OM v Parku princů v rámci ligy prohrál, a to 1:2. Trenér Didier Deschamps však o tři dny později se svým mužstvem postoupil do semifinále Ligového poháru, když porazil doma Monako 2:1. Francouzský lodivod je poslední dobou hlavně spokojený s výkony argentinského záložníka Lucha Gonzáleze.

Byť v Paříži, na půdě úhlavního rivala, ani jeho snižující branka na body nestačila. "Když nastoupí, je pravděpodobnější, že mužstvo hraje lépe," pochvaloval si Deschamps. "Každý by chtěl, aby byl pořád k dispozici. Je neustále v pohybu, hodně běhá. Čím více má míč, tím lépe. V týmu mohou být jen tak tři až čtyři vodiči, jinak je to bordel. Potřebujete dirigenty, ale také hudebníky."

V Ligovém poháru proti Monaku utrpěl zranění stehna Cheyrou a Marsille nebude k dispozici zřejmě na další dvě střetnutí. Heinzovo lýtko je už ovšem v pořádku a Valbuenovy zdravotní problémy by neměly být také nijak zvlášť vážné, aby do zápasu nenastoupil.

Hosté z Lens jsou v tabulce na předposlední devatenácté pozici. Nemusí však tolik panikařit, v tabulce je situace hodně vyrovnaná a na desáté Bordeaux ztrácejí jen tři body. Kouč Jean-Guy Wallemme ovšem nebude mít v Marseille hned sedmici hráčů, a to je určitě dost velká marodka. Queudrue, Sertic, Demont, Jemaa, Sow, Situ, Pollet, to je ten dlouhý seznam absentujících, který je ještě podpořený o nejistý start Roudeta.

Na zápas na Stade Vélodrome se už těší hostující gólman Vedran Runje. Ten v Marseille strávil zhruba tři roky mezi lety 2001 a 2004. "Vždycky se na Velodrome rád vrátím. Je to jeden z mých oblíbených stadionů. Pokaždé, když se tam vrátím, my vyběhnou krásné vzpomínky," říkal chorvatský rodák. "My jsme však profesionálové, kteří dělají svou práci. Za 90 minut budeme ti nejlepší nepřátelé Marseille."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, S. Diawara, Mbia, Heinze - Lucho, Cissé, A. Ayew - Rémy, Gignac, Valbuena
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Yahia, Chelle, Bédimo - Hermach, Keita - Akalé, Eduardo, Boukari - Maoulida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.25 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Hrát v sestupovém pásmu je vždycky na obtíž. Nejenže z hlediska psychického není nic pěkného mít status sestupujícího, byť je tahle situace až do posledního kola jen na dobu neurčitou, znamená to ale také, že se prostě klubu nedaří. A to případ Monaka s nováčkem ligy Arles-Avignonem, kteří nyní na sebe narazí, bezpochyby je.

Domácí jsou osmnáctí, hosté dokonce poslední. I když výkony Arles-Avignonu stoupají posledními zápasy nahoru. Ze čtyř utkání prohrálo pouze jednou, naposledy před dvěma týdny v Lorientu, jinak uhrálo remízu s Lyonem, na půdě vedoucího celku z Brestu dokázalo to samé a před týdnem dokonce uhrálo své první tři body, když doma 3:2 skolilo Cean.

Přesto to nemění nic na tom, že se Monako, slavný knížecí klub, který rozhodně nemá ambice hrát ve spodku tabulky, chce vyhrabat z bídné formy. Střetnutí s tímto soupeřem by mu k tomu mělo pomoci. "Jsme zatím zklamaní," uvedl kapitán Stephane Ruffier. "Ale není to konec světa. Cítíme, že začínáme spojovat řetězec a podáváme dobré výkony. Děláme pokroky, a to je důležité."

Ligová bilance Lacombových svěřenců není nic moc. Za osm kol vyhráli jen jednou, a to před týdnem venku v Nancy 4:0, které je však paradoxně známé, že doma body získává velmi špatně. Na tohle utkání by ale chtělo Monako určitě navázat. Ve středu však vypadlo ze čtvrtfinále Ligového poháru, Marseille ho doma porazila 2:1.

Na trávník asi znovu nevyběhne Argentinec Alejandro Alonso. Ten na Stade Louis II přišel z Bordeaux v roce 2008, jenže jeho vztah s klubem a fanoušky není vůbec dobrý. Lacombe přiznával, že situace není dobrá. "Na jeho žádost jsem s ním o tom mluvil," přiznal Lacombe. "Je pro něj velmi složité tady hrát. Myslím si, že v zimě odejde jinam."
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Hansson, Puygrenier, Adriano - Gosso, Nkoulou, N. Mendy - Malonga, Niculae, Mbokani
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Laurenti, Pavon, Soro, Germany - Meriem, Piocelle, Erbate, Bouazza - Dja Djédjé, K. Diawara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.70 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Překvapení francouzské ligy - nováček ligy z Brestu, jenž vede po dvanácti odehraných kolech tabulku - chce rychle zapomenout na poslední nevydařený ligový zápas v Lille. Záložník Mario Lička ví, že jeho tým naposledy nepředvedl dobrý výkon. Aby si však domácí udrželi status lídra, měli by matné Sochaux porazit.

Jen protože se zápas Rennes s Marseille v předminulém kole odložil, zůstal Brest stále v čele. Jinak by o svou pozici přišel bez ohledu, jaký výsledek by se v tomto zápase zrodil. Díky tomu, že v Lille prohrál 1:3, ještě více se sešrocovaly týmy vepředu. Proto bude každý bod velmi důležitý, jinak se Brest může záhy propadnout třeba i do středu tabulky.

Mario Lička nebyl z porážky v Lille v rozhovoru pro klubové stránky www.stade-brestois.com pochopitelně nijak nadšený. "Jednou už naše série musela skončit," komentoval střetnutí. "To je prostě fotbal. Hráli jsme špatně, Lille naopak velmi dobře a porážku musíme přijmout. Nyní se nám představí Sochaux. Uvidíme, jak moc nás zápas v Lille poznamenal."

Hostům se vlastně už od konce září opravdu moc nedaří. Během této doby odehráli celkem šest zápasů, v nichž čtyřikrát prohráli, jen jednou vyhráli a před týdnem jednou remizovali, když doma uhráli výsledek 1:1 s Auxerre vyrovnávací brankou Maigy z 82. minuty. Na půdě Brestu si jen tak snadno chuť nespraví.

"Brest doma ještě nepohrál. Vede tabulku a bude pro nás velmi těžké proti němu hrát, protože je v opravdu velmi dobré formě," obává se už předem obránce Boukary Drame. "Z naší strany se musíme držet pohromadě a zamezit inkasování gólu. Musíme také co nejrychleji odstranit chyby, kterých jsme doteď dopouštěli."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Brou Apanga, Kantari, Daf - Poyet, Lička, Ewolo, Lesoimier - Mičola, Roux
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Sauget, Perquis, Bréchet, Dramé - Anin - Boudebouz, Martin, Maurice-Belay - Ideye, Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Bordeaux v posledních dvou utkáních znovu nepotvrdilo roli favorita a s týmy z druhé poloviny tabulky (Monako a Valenciennes) pouze remizovalo. V sobotu je podle momentální pozice v tabulce čeká podobný soupeř. Nancy se totiž drží těsně nad sestupovým pásmem. Budou tentokráte domácí už úspěšnější?

Nancy utrpělo v minulém kole pořádnou lekci od Monaka, před vlastním publikem prohrálo vysoko 0:4. Přesto není sobotní výsledek předem jasný. Týmy, které Bordeaux běžně poráželo, mu teď pořádně zatápí.

Hosté se pokusí odčinit vysokou porážku z minulého týdne, na venkovním hřišti totiž patří mezi lepší týmy. Z šesti utkání získali venku hned jedenáct bodů, což je řadí v tabulce utkání na soupeřových hřištích na třetí místo. "V podvědomí hráčů je, že v Bordeaux můžeme uspět," řekl asistent trenéra Nancy Fischer.

Velkým problémem Nancy jsou však inkasované góly. Mužstvo jich dostalo už 22, což je po Arles druhá nejhorší bilance v lize. "Obrana hrála laxně, z čehož pramenily zbytečné góly. Věřím, že v následujících utkáních už uvidíme zlepšení," dodal Fischer.

Domácím bude dlouhou dobu chybět Planus, neustálé problémy s kolenem vyřeší až operace a obránce Bordeaux se tak na hřiště podívá až v dalším kalendářním roce. Mimo hru je i potrestaný Diarra, dobrou zprávou je pouze návrat Saného.

Nancy taky rozhodně nepřijede kompletní, na hřišti se neobjeví Chretien, Bakar, Diakité a Berenguer. Karetní trest vyřadil ze hry Luize.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
C. Carrasso - Chalmé, Sané, Ciani, Trémoulinas - Fernando - Plašil, Jussiê, Wendel - Maazou, Modeste
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Diakité, Loties, Sami, Lemaitre - N'Guemo, Gavanon - B. Traoré, Féret, Cuvillier - Hadji
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Lille OSC  (sobota 21:00)
V dobré formě hrající Lille zajíždí na hřiště Caen, které potřebuje získat body, ale se udrželo v dostatečné vzdálenosti od sestupového pásma. Momentálně má totiž na zónu sestupu jen jednobodový náskok.

Hosté procházeli soutěží bez porážky, až před měsícem nezvládli dva těžké zápasy v řadě a postupně nestačili na Lyon a Marseille. Nebýt těchto dvou střetnutí, jejich postavení v tabulce by pravděpodobně bylo ještě lepší.

Lille venku prohrálo pouze jednou, nasbíralo však čtyři remízy. Caen však také nepatří k týmům, které by se doma prezentovaly nedobytnou tvrzí.

Trenér hostů Garcia si stěžoval, jak těžké je hrát zápasy hned na třech frontách. Kromě domácí a Evropské ligy se ještě jednalo o Ligový pohár, v tom však Lille v průběhu týdne narazilo na Montpellier a bylo vyřazeno. "Hráli jsme osm zápasů za 25 dní a sestava se trošku měnila. Proto týmu možná chyběla trošku soudružnost. Také musíme vylepšit naši obrannou činnost, bránit více jako tým. V sobotu bude ideální, když fotbalisty Caen udržíme daleko od naší branky," řekl Garcia.

Domácím chybí zraněný Tafforeau, Yatabaré stojí kvůli kartám. Hosté postrádají Balmonta.

Úplně jiné než fotbalové starosti má útočník hostů Gervinho. Opakovaně totiž řídil vozidlo bez řidičského průkazu, za což byl soudem "odměněn" k podmínečnému trestu v trvání 15 měsíců a pokutě 20 tisíc eur.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Barzola, Leca, Heurtaux, Sorbon - Seube, Marcq, Raineau - Nivet, Hamouma - El-Arabi
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Rozehnal, Emerson - Mavuba, Cabaye, Obraniak - Gervinho, Hazard - Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Brestois1263312:721
2.Stade Rennes1155113:620
3.Paris Saint-Germain1254318:1119
4.Olympique Marseille1153319:1318
5.Lille OSC1246217:1318
6.AS Saint-Étienne1253416:1418
7.Toulouse FC1253414:1318
8.Montpellier HSC1253411:1218
9.FC Lorient1252513:1217
10.Girondins Bordeaux1244412:1216
11.Olympique Lyon1244414:1516
12.OGC Nice1244411:1416
13.AJ Auxerre1236317:1415
14.Valenciennes FC1236313:1215
15.FC Sochaux1242619:1714
16.SM Caen1235413:1514
17.AS Nancy-Lorraine1242613:2214
18.AS Monaco1227313:1113
19.RC Lens1234511:1813
20.AC Arles-Avignon121297:255

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska by Lens nemuselo prohrát..

A Sochaux by už zase jednou mohli získat 3 body..

Reagovat
Godwinson

Na zápas s Toulouse jsem zvědavej, to bude souboj jednookýho se slepým. Jinak snad v záchranářském duelu zabodujou Arles.

Reagovat
smazaný uživatel

to je stejně neuvěřitelný, Monako jako klub,kterej na sestupu nemá co dělat....a ztrácí na LM 6bodů

Reagovat
Godwinson

Monako a LM, to je teda joke.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, když tenkrát před lety hrálo Monako LM a došlo až do finále, tak to byla neskutečná jízda, hlavně ten zápas s La Coruňou Škoda že to nevyšlo v tom finále, přál jsem to jim a ne Portu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bong v letošním roce dohrál

Obránce Valenciennes Gaetan Bong si už pravděpodobně v tomto roce fotbal nezahraje. Kamerunský zadák si v posledním kole proti Bordeaux (1:1) vážně poranil vazy v pravém kolenu.

Škoda, letos jsem si ho docela oblíbil, ač nám dal gól.

Reagovat
domingo

toho je strašná škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Üž vidim, že to s Nancy bude 0:0

Reagovat
Godwinson

Sestava Montpellieru klasicky hnusná. Pozitivum, že hraje Spahić, snad to s nim bude ok. Zajímavá je opět sestava Bordeaux, to vidim nepříjemně na body pro Nancy.

Reagovat
Godwinson

Snad Lorient PSG obere, nejlépe o všechny body.

A Lyon proti Lyonu B bude taky zajímavej mač.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by to mohli Lorient i Auxerre vyhrát Doufám že se Birsa v sestavě opravdu objeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. má ještě někdo krom Lorientu v Ligue 1 umělej trávník?

Reagovat
Godwinson

Nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

ma. nancy..

Reagovat
Godwinson

Má? Já myslel, že je to v plánu. Tak to sorry výše.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, od tyhle sezony ma nancy a lorient..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý, další důvod proč jim přát pád o patro níž

Reagovat
smazaný uživatel

presne. jenom doufam, ze se pak feret presune nekam vejs. treba prave v lorientu by se mi libil..

Reagovat
Godwinson

To by byla skvělá volba, Morgan by se mohl přesunout do Montpellieru.

Reagovat
smazaný uživatel

ten tvuj montpellier..

Reagovat
Godwinson

Co co, ideálně by se tam hodil. A ty jsi mě zklamala, Aït-Fana včera hrál ...

Reagovat
smazaný uživatel

visco, dala sem sem aspon hezci fotku plasila.. az da jednou ait-fana gol......

Reagovat
Godwinson

Plašil je tam pořád a už přidáváš. Až dá gól, budeš psát, že se musí stát králem střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda nevim.. trba si jednoho dne pripise aspon asistenci.. pak budu uvazovat o zarazeni na obrazek..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

.-*

Reagovat
Godwinson

Jste hnusný ... obrázkář fandí Bordeaux a lidi to schvalujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Andulka fandí všem.. Dokonce bych řekl, že potom co teď hraje Bordeaux už jim nefandí vůbec..

Reagovat
Godwinson

"Gloryhunterka", tfuj.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tqak. fuj bordeaux! nikdy sem je nemela rada!

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos před Kolodějem..

Reagovat
Godwinson

Dobře pro Moulounguieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře pro diváka..

Reagovat
Godwinson

Jak jste to vůbec včera s tou obranou dokázali?

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl akorát sestřih.. Dávali Spartičku a proti Nancy sem si to nechal ujít celkem snadno

Reagovat
smazaný uživatel

Koloděj. Bastos.

Reagovat
onze

ALLEZ PSG, Som mimo oslavoval som. ANGLICKY futbal 0 Jedine LIGUE 1 Niekto odpíštei

Reagovat
smazaný uživatel

Kam půjde Sakho po sezoně?

Reagovat
Godwinson

Po sezóně nikam, ale následně pak buď Bayern nebo Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

To si teda vybral kluby Liverpool, nebo Spurs..

Reagovat
Godwinson

Jj, taky jsi nevybral špatně, rozšířit sbírku stoperů Spurs .. ale ne, hodil by se všem, krom tý Chelsea, ale už dlouho si řikám, že právě tam bych ho viděl nejradši.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak povídáš, že po týhle sezoně nic.. A pak u Spurs začnou někteří odpadat.. Gallas, Woodgate, King Chelsea rozhodně ne, ta na něj za dva roky už nebude mít peníze..

Reagovat
Godwinson

Tak za dva roky může být všechno jinak. Myslel jsem, že aktuálně by těm třem klubům ohromně bodnul. To je tvý zbožný přání, ale je fakt, že jsem zvědavej, jak se vypořádají s tím omlazením.

Reagovat
smazaný uživatel

Zato Liverpool to je teda výhra, na ty jsem alergickej od dob co je vedl Houllier a ještě jsem se toho nebyl schopnej zbavit Zrovna v Anglii se mi poslední dobou čim dál víc líbí Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea a Bayernu se směješ a jmenuješ místo toho tohle, to jsi klidně mohl napsat Stoke..

Reagovat
onze

Nenavidim AGLICKY futbal. JEDINE LIGUE 1

Reagovat
onze

Kurva manželka mi vraví to musiš tolko FERNETU vypíť ? ČO pyjete vy ? Fans LIGUE 1 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem si zamiloval Krásnobřezeňský rum.. Ale jinak citrus, morgan, irská whiskey, bílý víno s kolou

Reagovat
smazaný uživatel

Tomanaturu neperlivou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

1. Tomanatura 23:11 25 bodů

4. Frankie 20:16 14 bodů

Spíš ti piju nervy já

Reagovat
smazaný uživatel

Posledně jsem Tě ale porazil ne?

Reagovat
Tomanatura

To je pravda, teďs mě dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Tfuj Fernet Já mám nejradši pivo nebo 50% roztok červenýho vína v Coca-cole Tvrdý vůbec nemusim a z nealka mi bohatě stačí čerstvá voda z kohoutku + všechny možný čaje

Reagovat
domingo

Pivo, vodku, bílý víno, fernet, slivovici, rum, bechera, tequilu, šampaňský, gin, absint a všechny ovocný pálenky.

Reagovat
onze

Za chvilu nastupujeme, joj. Dnes si určite pomôžem článkom na našu stránku. Mne je špatne fakt. To ešte keby bola Domingo vodka tak ja asi zomriem. ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám povedený střídání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele