Ligue 1 - souhrn 1. kola

06.08.2011, 23:05, aktualizováno 07.08.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
Rennes si v neděli smlslo na Dijonu a jde s pěti góly do čela ligy, vyhrálo také St. Etienne. Paris Saint-Germain vstoupilo do sezóny domácí prohrou s Lorientem. Na úvod klopýtla i Marseille a pouhou remízu zaznamenalo Lille. Akorát Lyon z nejvážnějších adeptů na titul plně bodoval. Stejně tak Caen, Montpellier a Toulouse...

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:2

07.08.2011 21:00

Góly: 56. Jussiê (pen.) - 18. Michaël Ciani (vl.), 31. Pierre-Emerick Aubameyang

Francisi Gillotovi soutěžní premiéra na lavičce Bordeaux nevyšla, jeho svěřenci v prvním zápasu nové sezony podlehli doma St. Etienne. Hosté brzy vedli o dvě branky, Bordeaux skóre jen snížilo brankou z penalty.

Hráči Girondins chtěli zahájit sezonu výhrou a vykročit tak za vylepšením loňského sedmého místa, jenže úvod zápasu jim nevyšel. V osmnácté minutě Sako obehrál Chalmeho a poslal do vápna nebzpečný centr, který do vlastní brány srazil Ciani.

Cianiho smolné okamžiky pokračovaly, málem totiž přidal druhého vlastence. O osm minut později se vložil do dalšího pasu agilního Saka a míč skončil kousek vedle tyče. Domácí obránce ohrožoval i hostující branku. Po Plašilově přímém kopu ohrozil brankáře Ruffiera a ten musel vytáhnout vynikající zákrok.

V jednatřicáté minutě už St. Etienne vedlo o dvě branky. Míč se dostal k volnému Aubameyangovi, který se nerozmýšlel a míč napálil krádně do levého horního rohu branky bezmocného Carrassa. S domácími mohlo být ještě hůř, chvíli před koncem poločasu vykopával volej Bergessia z odkryté brány Ciani.

Bordeaux se nevzdalo a krátce po změně stran snížilo. Pomohl mu faul Marchala na Modesteho, po kterém se kopala penalta. Míč si postavil Jussie a Ruffiera poslal na druhou stranu. Domácí poté tlačili, v cestě ale stál pozorný brankář St. Etienne. Postupně zlikvidoval pokusy Chalmeho, Jussieho či Modesteho.

Hosté se snažili podnikat rychlé brejky a občas se dostali do zakončení. Po rohu měl na noze gól Aubameyang, nicméně stav zůstal nezměněn. To samé platilo i o poslední příležitosti utkání - domácí žolík Diabate v závěru otřel svůj pokus o břevno.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Rennes 1:5

07.08.2011 17:00

Góly: 45. Brice Jovial - 34. Victor Montaño, 36. Julien Féret, 50. Razak Boukari, 75. Kader Mangane, 85. Alexander Tettey

Francie má po prvním kole lídra v podobě Rennes, které se vůbec nepáralo s nováčkem ligy z Dijonu a naložilo mu v jeho úvodním zápase v Ligue 1 hned pět branek. Na Stade Gaston Gérard byl k vidění zatím asi nejdivočejší zápas. Celkem padlo šest gólů, překvapivě si také oba týmy společně nedaly své nařízené penalty.

První větší šanci zápasu měl domácí Guebert, jeho střela ale nakonec byla zablokována a zaletěla kolem tyčky do zámezí. Na druhé straně brankář Padovani musel likvidovat dobrou hlavičku Montaňa. Montaňo zlobil obranu Dijonu i nadále, ve druhé své příležitosti střílel nad, pak také dokázal zařídit penaltu, jelikož Paulle zatáhl ve vápně nešetrně za záchrannou brzdu.

Féret ovšem šanci na zisk vedení ve 31. minutě nevyužil a pokutový kop neproměnil. Za tři minuty se již Rennes přece jenom prvního gólu dočkalo. Pitroipa z rychlého útoku nahrál zprava do leva na zadní tyč, kde Montaňo v klidu skóroval. O pár chvil později Féret zmaření penalty odčinil, po přihrávce od Montaňa zvýšil na 2:0.

Ještě do poločasu domácí alespoň snížili, po Guebertově rohovém kopu dotlačil míč za záda hostujícího brankáře Costila bývalý hráč Boulogne záložník Thil. Jenže v 50. minutě obral ve středu hříště Boukari o míč chybujícího Dialla a navrátil SRFC dvougólový náskok. O pár chvil později naopak Dijon kopal také penaltu.

A 53. minuta byla možná klíčový okamžik zápasu. Thila totiž oběma nohama ve vápně sestřelil Pitroipa a nebylo co řešit - muselo se kopat z bílého puntíku. Costil sice směr Thilovy střely nevystihl, ale zachránila ho před inkasováním tyčka. Zápas se dohrával v režii Rennes. V 74. minutě hlavičkoval přesně Mangane a na 5:1 pečetil po hezkém sólu Tettey.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Toulouse FC 0:2

06.08.2011 21:00

Góly: 45. Antoine Devaux, 72. Paulo Machado

Obnovená premiéra mezi francouzskou elitou Ajacciu nevyšla. Před vlastními fanoušky podlehlo ACA Toulouse 0:2. Za hosty se trefili Antoine Devaux a Paulo Machado. Ajacciu nepomohl ani gólman Guillermo Ochoa, jenž si odbyl evropský debut.

Domácí sice byli v prvním poločase mírně lepším týmem, avšak bez jakéhokoliv nebezpečí před brankou soupeře. Naopak Toulouse to zkoušelo především z protiútoků. Jeden z nich skončil ve 22. minutě rohovým kopem a Ochoa musel vyrážet nebezpečnou hlavičku Devauxe.

První poločas už pomalu mířil ke svému rozuzlení a vypadalo to na bezbrankový stav, jenže nakonec rozhodl trestný kop. Po něm si naběhl na hlavičku nebráněný Devaux a otevřel skóre.

Ajaccio se však samozřejmě nechtělo vzdát a po změně stran soupeře zatlačilo. V prvních minutách mělo ACA výhodu pěti rohových kopů v krátkém sledu, ale gól z toho nebyl. Udržet své ofenzivní snažení navíc domácí nezvládli a do šancí se opět dostávalo i Toulouse. Ochoa se vytáhl proti ráně Machada, kterou vytáhl na břevno.

Definitivní rozhodnutí o výsledku přinesla 73. minuta a střela Machady, po které už byl tentokrát Ochoa bez šance. Ajaccio už se na další odpor nezmohlo a doma prohrálo v první zápase 0:2.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Évian Thonon Gaillard 2:2

06.08.2011 21:00

Góly: 39. Bruno Grougi, 43. Benoît Lesoimier - 16. Olivier Sorlin, 19. Ali M'Madi

Zřejmě nejzajímavější první poločas tohoto kola nabídl souboj domácího Brestu s nováčkem Évian Thonon Gaillard. Hosté se možná trochu překvapivě ujali dvougólového vedení, domácí však dokázali ještě do prvního dějství vyrovnat. Výsledek 2:2 pak vydržel až do konce. Především první branka Sorilna patřila k výstavním kouskům.

Že si Évian nehodlá hrát na žádného otloukána ligy, jakým byl třeba loni Arles-Avignon, prokazoval v Brestu již od úvodních minut. Ve 4. minutě nacentroval bývalý francouzský reprezentant a asi nejvěhlasnější posila Sidney Govou na spoluhráče Adnaneho, který z dobré pozice těsně přestřelil.

Domácí chtěli odpovědět šancí Grougiho, jenže jeho střela z přímého kopu mezi tři tyče nezamířila. Vůbec historicky první gól v Ligue 1 za Évian si na své konto připsal v 17. minutě Sorlin. Po rohovém kopu míč doplachtil na jeho pravačku, kterou se ihned ze vzduchu z první krásně opřel do střely a parádním obloučkem rozvlnil síť.

Přenádhernou branku Sorilna doplnil ještě o jednu o tři minuty na to Ali M'Madi. Záložník afrických Komor si parádně naběhl na pas od Makondy, podíval se, kde stojí gólman Elana, a zamířil k jeho vzdálenější tyčce. Hosté však svůj pěkný náskok ztratili těsně před půlí. Během pěti minut bylo záhy vyrovnáno.

Už těsně předtím ve 34. minutě dal Brest soupeři signál, že si má dávat obrovský pozor. Grougi zahrávat přímé kopy prostě umí a gólman Westberg měl již s jeho prvním pokusem velké problémy.

Gólman Évianu si ovšem vybral slabší chvilku o pár minut později. Grougi opět ze standardky poslal balón do ohně, jeho střela mimochodem mířila také do brány, před níž Westbergovi propadl míč rukama do sítě.

Ve 44. minutě už Westberg neměl moc možností jak zabránit druhému gólu domácích. Poyet si do vápna naběhl na autové vhazování, přihrál do vápna, kde operoval Lesoimier a svou dělovkou vymetl pavouky v šibenici. Druhý poločas už přece jenom tolik zajímavý nebyl. Faktem je, že v něm prostě žádná další branka nepadla.

Skórovat mohl v 50. minutě Roux, jehož svým centrem našel Poyet, brankář Westberg ovšem tentokráte mezi třemi tyčemi nezachyboval. Évianu trošičku docházel dech a spoluhráči musí Westbergovi zapomenout jeho první chybu při prvním inkasovaném gólu, jelikož pak dokázal zlikvidovat příležitosti Grougiho i Ayitého.

Více informací k zápasu

SM Caen - Valenciennes FC 1:0

06.08.2011 21:00

Góly: 35. Grégory Proment

Parádní trefa Grégoryho Promenta zařídila fotbalistům Cean v prvním kole Ligue 1 těsné vítězství 1:0 nad Valenciennes. Zápas byl po celou dobu hodně vyrovnaný, rozhodl zkrátka jeden jediný, zato opravu překrásný fotbalový moment.

Nejprve zahrozilo hostující Valenciennes. Dossevi poslal svůj centr z rohového kopu na hlavu Angouy, ten ale jenom smolně přestřelil. Na druhé straně si zachytal brankář Penneteau proti střele Fraua. Caenský Thébaux zase musel polapit šanci Danica, pak už se ale společně se svými spoluhráči mohl radovat z vedení.

Ve 34. minutě Proment napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho rána zaplula přesně do šibenice. Opravdoví fotbaloví fajnšmekři si mohli při tomhle gólu olizovat prsty na několik způsobů. Hosté se přesto snažili odpovědět ještě do poločasu, jenže Thébaux rychle zabránil podnikání jak Bongovi, tak Dossevimu.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Obraně VA dělal stále problémy Frau, který si jednou takhle naběhl na centr od Bulota, ale jeho hlavičku zlikvidoval Penneteau. Největší možnost na vyrovnání měli hosté v 83. minutě, ale k jejich smůle trefil Gomis hlavičkou pouze břevno.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:2

06.08.2011 21:00

Góly: 38. Lucho González, 74. Loïc Rémy - 59. Marvin Martin, 71. Vincent Nogueira

Marseille jako horký favorit na titul podobně jako třeba Lille nebo PSG neodstartovala nový ročník Ligue 1 nejlépe. Ačkoli byla v zápase se Sochaux jasně lepším týmem, nedokázala proměnit své gólové příležitosti a soupeř jí málem krutě potrestal. Nakonec totiž domácí museli zachraňovat alespoň bod.

Ve 3. minutě pod tlakem Stade Vélodrome, který hnal své domácí miláčky dopředu, přihrál Lucho González do šance Rémymu, toho ovšem dokázal vychytat hostující brankář Richert. Poté vyšla jejich spolupráce znovu, jenže Rémy tentokráte mířil vedle. Ve 32. minutě se zase Richert musel činit proti Andrému Ayewovi.

Marseille zkrátka nedávala FCSM příliš prostoru zahrát si fotbal a do zaslouženého vedení se dostala v 38. minutě. Lucho González totiž přiběhl za odraženým míčem a svou parádní volejí nedal Richertovi mezi třemi tyčemi žádnou možnost zachytat si. Ve 41. minutě ještě opět zahrozil Lucho, jeho dělovku po centru Fanniho ale Richert polapil.

Ani po obrátce OM v tlaku nepolevila. V 52. minutě Amalfitano prokázal, že zřejmě nebude vůbec špatnou posilou, škoda jen, že po jeho překrásném sólu skončil balón pouze na tyči. Fotbal je někdy hodně nespravedlivý a v tomto zápase to možná platilo dvojnásob. Sochaux totiž v 58. minutě vyrovnalo.

Byla to do té doby jediná příležitost hostů, kterou ihned proměnili v branku. Corchia hezky utekl po levé straně, prudkou přihrávkou pak našel u vzdálenější tyčky Martina, jenž z blízkosti neměl problém skórovat. Úplným šokem pro domácí pak byla 70. minuta, ve které Nogueiraova technická střela skončila přesně u tyče.

Sochaux však přece jenom velice nadějný výsledek neudrželo. Valbuenův centr v 74. minutě z rohového kopu poslal mezi tři tyče hlavou Rémy.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AJ Auxerre 3:1

06.08.2011 21:00

Góly: 36. Younès Belhanda, 75. Geoffrey Dernis, 90+2. Olivier Giroud - 45. Alain Traoré

Montpellier začal novou sezonu dobře, když doma vybojoval výhru 3:1 nad Auxerre. Hosté dlouho drželi krok, až na závěrečné dvě branky Montpellieru nenašli odpověď. Domácí může výhra těšit o to víc, že Auxerre od svého posledního postupu do nejvyšší soutěže v roce 2009 porazili vůbec poprvé.

Úvod utkání patřil aktivním hostům, kteří se také propracovávali do brankových příležitostí. Ndinga a Traore nebezpečně stříleli, ještě více ohrozila domácího brankáře Pionniera hlavička Bolyho, kterou reflexivním zákrokem vyrazil do břevna. Pionnier byl v permanenci i dál, když likvidoval tvrdou ránu Oliecha.

Výrazná aktivita a šance ale nebyly Auxerre nic platné, skóre totiž otevřel soupeř. V šestatřicáté minutě rozehrál Belhanda přímý kop a chybujícímu brankáři Donovanovi prošel míč pod rukou do sítě. Hosté chtěli okamžitě vyrovnat a ještě do konce poločasu Montpellier zatlačili. Výsledkem byla povedená gólová rána Traoreho, po které se Pionnier jen ohlédl.

Auxerre bylo při chuti i po změně stran, do další šance se rychle dostal Ben Sahar, jenže brankář byl na místě. Neujala se ani střela Jemaay, která nemířila mezi tři tyče. A tak se opět radovali domácí. Donovan ještě dokázal zlikvidovat nebezpečný pokus Utaky, na další akci ale už byl krátký. V 75. minutě uvolnil Bocaly Dernise a ten neměl problém přesně zakončit.

Hosté se opět snažili o rychlou odpověď, jenže tentokrát si už větší příležitost vypracovat nedokázali. Montpellieru se dařilo kontrolovat hru a občas vyrazit do protiútoku. Tři body pojistil v úplném závěru Giroud po hezké kombinaci Belhandy s Utakou.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 1:1

06.08.2011 21:00

Góly: 61. Franck Béria (vl.) - 48. Mathieu Debuchy

Lille nezačalo obhajobu titulu úplně dobře, z půdy Nancy si totiž veze jen bod za remízu 1:1. Hosté byli určitě o něco lepším týmem a zaslouženě se ujali vedení ve 47. minutě díky Debuchymu. Pak si však dal smolně vlastence jinak dobře hrající Béria a Dogy už výsledek obrátit k lepšímu nedokázali.

Hosté začali lépe, už ve 4. minutě pálil sice z dálky, zato dost nebezpečně, bek Béria a jeho pumelice jen těsně přeletěla bránu. Nancy kontrovalo o pár chvil později, Karaboue našel centrem Hadžiho, jenže ten hlavou také pouze přestřelil. Po půlhodině hry se snažila skórovat nová posila Dog záložník Pedretti, jeho střela z přímého kopu skončila ovšem vedle.

Tři minuty před přestávkou vystrašilo Lille gólmana Grégoriniho ještě jednou, Balmont na něj však se svým pokusem tentokráte nevyzrál. Góly začaly padat až po přestávce. A ten první na sebe nechal čekat jen dvě minuty. Béria si v pokutovém území skvěle poradil, přihrál do středu hřiště, odkud Debuchy zamířil za záda Grégoriniho.

Dvoubrankové vedení mohla zařídit nová akvizice Payet, bývalý hráč St. Étienne však parádní pas Debuchyho hlavou do brány usměrnit nedokázal, jelikož s vypětím všech sil proti němu zasáhl Grégorini. ASNL se podařilo šťastně vyrovnat v 61. minutě, Béria si totiž srazil centr z rohového kopu do vlastní sítě.

Domácím remíza s takovýmto soupeřem pochopitelně vyhovovala a výsledek se snažili bránit až do konce. Bohužel ho posledních sedm minut musela hlídat bez vyloučeného Berenguera, který ostře a hrubě sestřelil oběma nohama Gueyeho. Nancy přesto Lille do větší šance nepouštěla, v jedné z větších byl sice Obraniak, ale po přihrávce Hazarda minul branku.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 1:3

06.08.2011 21:00

Góly: 6. Anthony Mounier - 11. Lisandro López, 33. Bafétimbi Gomis, 74. Maxime Gonalons

Fotbalisté Lyonu vstoupili do francouzské ligy dobře a letos mají jediný úkol - vyhrát titul a okamžitě tak hrát Ligu mistrů. Letos totiž francouzskému nejlepšímu celku poslední doby hrozí, že v milionářské soutěži bude chybět. Účast si totiž bude muset vybojovat ve 4. předkole Ligy mistrů. Nicméně do něho půjde s mírnou dávkou sebevědomí, z venkovního prostředí si totiž veze všechny tři korálky po celkem slušném výkonu.

Přitom samotný začátek se pro Olympique nevyvíjel zrovna růžově. Hned v 6. minutě totiž inkasoval a zdálo se, že ani letos není v úplné pohodě. Nicméně o čtyři minuty později srovnal stav a po více jak půlhodině hry převrhl misky vah na svou stranu. V dalším průběhu už kontroloval zápas a ještě k tomu přidal čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivní pojistku. Diváci v Nice ale nemuseli být tolik zklamáni, bylo se totiž na co dívat.

Nice vytěžilo z druhé příležitosti vedoucí trefu, v té první se ocitl Eric Mouloungui. Avšak proti byl skvělý zákrok Huga Llorise. Následně se nedomluvili obránci Cris s Dejanem Lovrenem a balón tak převzal Anthony Mounier, který nedal Llorisovi šanci a zamířil přímo do horního rohu - 1:0. O čtyři minuty později se ale favorit uklidnil. Na dlouhou přihrávku Anthonyho Reveillereho si naběhl Lisandro López a gólman David Ospina neměl nárok - 1:1.

V dalším průběhu předvedl Ospina skvělý zásah proti Lopézovi, na druhé straně zlikvidoval Lloris další pumelici Moulounguie. Ve 33. minutě utekl Bafetimbi Gomis Anthonymu Mounierovi a neměl problém se zakončením - 1:2. Před poločasem ještě zahrozil Gomis jednou, přesný ovšem nebyl. Po pauze spálil největší šanci Nice zase Mouloungui, když jeho střelu naprosto brilantně zlikvidoval Lloris.

V 74. minutě upravil na konečných 3:1 pro Lyon Maxime Gonalons, který Ospinu pokořil hlavičkou. V příštím kole přivítá Lyon před vlastními fandy Ajaccio, Nice si pokusí napravit reputaci na půdě Évianu.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Lorient 0:1

06.08.2011 21:00

Góly: 28. Julien Quercia

Lorient prostě na PSG umí. V soupeřových řadách stála nová posila Kevin Gameiro, který byl právě poslední léta tou největší hvězdou Les Merlus, i tak si ale Pařížané nedokázali poradit. Během posledních čtyř zápasů tak Lorient proti tomuto sokovi ještě neprohrál, v Parku princů vyhrál dokonce podruhé v řadě.

Úvod zápasu se prostě PSG nevyvedl. Jako by byli hráči před novými majiteli z Qatar Sports Investments trošku nervózní. Třeba Sakho, jindy nechybující schopný stoper, nejprve nedokázal odvrátit celkem snadný míč, Quercia tak mohl nacentrovat na volného Monnet-Pacqueta, jehož střela ale byla naštěstí pro domácí zablokována.

Pokus se však odrazil ještě ke Querciovi, kterého dokázal vychytat gólman Sirigu. Ve 28. minutě padla jediná branka utkání. Jouffreho centr z pravé strany našel u zadní tyče aktivního Querciu, který z bezprostřední blízkosti hlavou usměrnil míč v pohodě do sítě. Vyrovnat mohl do poločasu Nene, jenže svůj lob poslal jen nad bránu.

Ještě jednu šanci měl v prvním dějství opět Nene, který se trochu netradičně pokoušel skórovat hlavou po pasu od Sakha, obránce Bourillon byl ovšem na správném místě a jeho hlavičku vyrazil do bezpečí. Že by se však po obrátce hra PSG změnila k lepšímu, to se tvrdit určitě nedá. Byl to právě soupeř, který byl ještě nebezpečnější.

V 53. minutě vyzkoušel své štěstí levačkou Jouffre a jeho rána se jen těsně mihla kolem pařížské brány. Dobře z voleje pálil také Mvuemba, tentokráte se ale mezi třemi tyčemi činil Sirigu. Poté bývalý hráč Portsmouthu kroutil svůj přímý kop do brány, balón však pouze orazítkoval břevno.

A domácí? Prachbídnou podívanou nabídli svým fanouškům na úvod nové sezóny. Snad jen pět minut před koncem Nene dokázal, že bude zřejmě tou samou oporou jakou byl především loni na podzim, jelikož se mu zápas povedl ze všech spoluhráčů asi nejvíce, avšak koncovka ho dnes zradila a jeho šanci zlikvidoval hostující brankář Audard.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Rennes11005:13
2.Olympique Lyon11003:13
 Montpellier HSC11003:13
4.Toulouse FC11002:03
5.AS Saint-Étienne11002:13
6.FC Lorient11001:03
 SM Caen11001:03
8.FC Sochaux10102:21
 Olympique Marseille10102:21
 Évian Thonon Gaillard10102:21
 Stade Brestois10102:21
12.AS Nancy-Lorraine10101:11
 Lille OSC10101:11
14.Girondins Bordeaux10011:20
15.Valenciennes FC10010:10
 Paris Saint-Germain10010:10
17.AJ Auxerre10011:30
 OGC Nice10011:30
19.AC Ajaccio10010:20
20.Dijon FCO10011:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
zelda

bože PSG

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient na to PSG prostě umí Jinak, pěkně Lyon. 1:3 bych ani nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient Hezky si vytřeli s PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG parádně, ten polorozpadlý Lorient na ně byl holt moc... Celkově výsledky paráda...

Lyon na titul, neni o čem!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Martin by se ale neskutečně hodil

Reagovat
smazaný uživatel

PSG nezklame nikdy....jinak jak hrál Lyon prosím tě, jsem stihl jenom posledních 15 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

já koukal na Bourna, takže nevim, zítra mrknu na sestřih s docela dobrým pocitem výhry nad tou betonárkou :) aspoň, že gol dal největší sympoš u Orlů

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže jsme to oba zazdili nějakým filmem. Hanba nám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

ten trenér Lorientu vypadá uplně stejně jak C. Lollichon Francouz jako Francouz

Reagovat
božský John

Ne že by se ta blamáž PSG nečekala...

Sere mě, že jsem náš zápas neviděl, těšim se na report

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To hráli tak strašně,že se i fanda PSG směje?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, pozeral som iba prvý polčas, ale optická prevaha bez poriadneho zakončenia nie je bohviečo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jenom první kolo, ale ty výsledky mě neskutečně potěšily. Hlavně Lyon, PSG, Nancy a Sochaux. Kéž by se to neslo v podobném duchu i nadále

Reagovat
One-Real

No tak jsem dneska shlídnul to PSG. Sestava celkem bez žádného překvapení. Ve středu dvojka řízek + fotbalista (čímž nechci nařknout Matuidiho, že fotbalista není). Začátek teda v pěkně chabém tempu, všichi včetně diváků plní očekáváním. Na hráčích PSG byla vidět nervozita a nerozehranost a to se dalo čekat. PSG se ze začátku furt pokoušelo o nákopy na Hoaraua, zatímco Lorient hrál celkem po zemi. Přitom jakmile začali hrát po zemi, vypadalo to hned jinak. V 11 minutě zachránila PSG od pohromy akorát nemohoucnost útočníka Lorientu. Od cca 12tý do 25tý minuty velká nuda. Gól Lorientu asi zasloužený. Ale to neobsazení ?Quercii opravdu katastrofa. Do druhého poločasu vstoupili PSG lépe a už jsem čekal že jim tam něco padne a ono ne. Přitom konečně přestali nákopy. Btw nechápu doteď střídání Bodmer za Hoaraua, přecejen do standartek a míchanic ke konci se hodí. Po tom úvodním tlaku ve druhém poločase, ale začala být hra opět nudná a div že jsem neusl. PSG dneska zoufale chyběl playmaker (Pastore) a s jeho příchodem to bude snad lepší. Nakonci škoda Neného střely (jít o 1-2 m doleva, gólman nemá šanci). Jinak samozřejmě se to dá dneska "svést" na nerozehranost a nervozitu s úvodu sezóny, s časem se snad PSG zlepší. Akorát mi přišlo že když měli nahrát tak stříleli a naopak. Až se sehrají, mohl by to být slušný válec.

+ Jailet, spolehlivý Sirigu + Biševac a Gamierův pohyb

- úseky se zbytečnými nákopy, zbytečné chyby a ztráty míče (nervozita/nerozehranost)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že první zápas nic neříká. Ono až se sehrají, tak to bude o něčem jiném, nicméně Kombouaré zase něco vymamlasí a půjde ten potenciál vniveč.

Reagovat
smazaný uživatel

Kombouaré je teda takový horší francouzský Mancini s mini City?

Reagovat
JimBob

To nemůžeš říct - on v klubu byl ještě před příchodem Arabů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je pravda to je zásadní rozdíl.

Reagovat
božský John

Je to dobrej tréňa, takovej taťka, dobrej do menšího týmu typu Vannes, možná i do toho PSG z minulých sezon, ale nepřijde mi jako vhodnej pro mančaft, kterrej vlastní nějakej fíkožrout s ručníkem na hlavě, kterej do toho sype šílený prachy a chce z toho mít stroj na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem to vůbec nepochopil, to střídání. Ono bylo vidět, že i Hoarau si říká, jestli fakt de z placu on nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

psg

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Évian

Reagovat
božský John

Zas se PSG nevysmívejte, tak trošku se čekalo, že Lorient nebude lehkej soupeř, navíc nejsou sehraní. Škoda (teda pro ně, ne pro MArseille, která si tam nakoupila), že tam Gameiro s Amalfitanem nezůstali, tomu týmu bych poháry přál. PSG bude hooodně silný, jen se musí sehrát

Reagovat
smazaný uživatel

Až mě ten potenciál děsí, ale stejně si myslím, že to na titul nebude a ukopou tak třetí místo

Reagovat
božský John

Snad vyhraje OM, tým je letos dostatečně silnej, důležitý bude, jak to chytnem v LM, jestli chytnem do skupiny nějakou mrdu typu Barca, City, tak by byl dost dobře možnej předčasnej fertyk, tim pádem sestup do evropský ligy. Potom bych viděl šance na titul kolem 70%. Jestli se nám povede postoupit do vyřazovacích bojů, tak je šance samozřejmě nižší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na titul nejvíc věřím, z pohledu nezaujatého diváka, nejvíc Marseille a pak Lyonu. U nás bude záležet, jak nám sedne systém a jestli ještě přijde nějaká posila. Byl bych nejraději, kdyby byl souboj o titul právě s těmito týmy. A hlavně pokud nás vyřadí Kazaň (což není nemožné), tak to vidím tak 70:30 pro nás

Reagovat
božský John

Kazaň porazíte. Nemá útočníka, Ďaďun hrál v Nalčiku dobře, ale teď hraje na hovno, maj silnou zálohu, ta dává goly. Když ji pohlídáte, neměli byste mít problém s postupem. Já bych byl rád, kdyby to byl fakt férovej boj Paříž-Lyon-Marseille, od severu až k jihu Francie boj o titul...to bych bral :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Rusku se neorientuju vůbec, jenom zkouknu výsledky, tak nevím. Jinak PSG by možná mohlo bojovat o titul, ale tak někdy v březnu by mohlo odpadnout a bylo by to ideální

Reagovat
božský John

Já jsem redaktor ruský ligy, tak se tam orientovat holt musim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Jako, ať bojujou, ale ať titul zůstane u móře středozemního

Reagovat
smazaný uživatel

Tím bych si nebyl tak jistý

Reagovat
smazaný uživatel

Co to duo Wellinton a někdo jak se o nich spekulovalo,že půjdou do Rubinu.

Reagovat
božský John

Do Rubinu měl jít každej ...a je to Welliton

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec nešel nikdo to vážně neposílí předtím 4. předkolem?

Reagovat
božský John

Těžko říct, já se teĎka tejden ruskejma serverama netoulal, ale řekl bych, že asi spíš ne, že tam Medveděva s Ďaďunem nechaj...a zase bude zlobit áloha..Natcho,Noboa, Kasajev a tak...

Reagovat
božský John

+Karadeniz, ten je fantastickej

Reagovat
smazaný uživatel

Toho si pamatuju z LM

Reagovat
juninho8

inac ked som tak rozmyslal po zrebe tak by z herneho hladiska mozno nebolo zle vyskusat radsej EL ako LM...viem ze to neni taka prestiz ako hrat LM ale Lyon by podla mna mal na to dostat sa tam daleko

Reagovat
kubys

Měli tam mít namířeno údajně Ibson (nedával mi smysl) s Wellitonem a dobře všichni teď víme, jak to je. Ibson dokonce byl skoro už tutovka a hle, je v Santosu. Nejvíc mě sere, že nezůstal Kornilenko, Ďaďun se celkem snaží, ale snaha je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak Kazaň dáme !!!

Reagovat
Godwinson

Přesně tak, dostali na ten první ostrý zápas asi nejnevyzpytatelnějšího soupeře ... ale to tady ty vysmívací nabíhače nezajímá, no :)

Reagovat
smazaný uživatel

To se sem zase nahrnulo odborníků, kteří všemu po prvním odehraném kole hned rozumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Toulouse S tím kádrem musí udělat poháry letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Kombouaré do 11.kola

Reagovat
smazaný uživatel

Boze ta francouzska liga hned od zacatku..PSG a Marseille..dve nejvetsi tutovky co mely byt jednicky

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych teda jasnou jedničku na ty dva zápasy nedával, ale samozřejmě po bitvě je každý generál

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný zápas ve Francii není tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Sázet na Ligue 1 je jako házet peníze do kanálu. Na té lize se nedá zbohatnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně už dvě kola vyšla asi ze sedmi

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije 2. Anglická + předkola EL to je zlatej důl http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTAwOTYxMjE2NDQ5OTYwMDoTTnBAxHJrY9RiI%2FM%3D Naposled sem měl tohle blbej Mainz no.

Reagovat
smazaný uživatel

No to vubec, když tady Ugljan házel analýzy, sázelo se na L1 jedna radost

Reagovat
Langi

nemáš pravdu...pro člověka kdo Ligue 1 sleduje je to radost tipovat...mě se letos zatim taky drží štěstí, Evian dá gól a Lyon 2

Reagovat
Godwinson

Výsledky každopádně výborný. Zklamalo Ajaccio, jestli bylo něco, co by je mělo zdobit, tak výsledky na domácím hřišti. To samé Évian, měl si to pohlídat, oslabený Brest, dvougólový náskok .. je to škoda, ale bod se počítá :)

No, a Montpellier ... výkon si za rámeček nedají, Auxerre je poměrně slušně přestřílelo, obrana špatná (přitom v tak výborném složení :)). Takže čekám, že do dalšího zápasu už bude hrát Hilton místo Abdela, což je to nejhorší, co se mohlo stát ... Bocalyho už vystřelit na měsíc, ten na to holt nemá, možná ho jedině hodit na křídlo, tam by toho pravděpodobně tolik neposral.

Reagovat
juninho8

Lyon kazdopadne potesil...ale ked dostali gol hned v 5. minute tak som uz myslel na vselico ale dobre to dopadlo...neviete kde by som zohnal dake zostirhy? teraz este asi nebudu ale aspon zajtra?

Reagovat
Godwinson

footytube.com

footyroom.com

Ale nevím, jak uspěješ ... něco by tam být mělo, časem :))

Reagovat
juninho8

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde nemůžu najít sestřih Herthy chci vidět ten gol Pekyho

Reagovat
Godwinson

Sestřih asi až později, ale ... :)

http://www.youtube.com/watch?v=oIeiFRWHxVo

Reagovat
juninho8

videl som v priamom prenose...dostal prihravku z kraja na male vapno a poprti brankarovi ale lepsie raz vidiet ako 100 krat pocut sklamalo ma ze nehral mak...ale hadam este sancu dostane...a inak aj moravek hral riadne dobre ked prisiel na ihrisko...podla mna lepsie ako raul a huntelaar dokopy

Reagovat
JozkokozleJ

Mak ma nejake zdravotne problemy, ktore sa objavili v priebehu tyzdna. Inak by (i podla pripravnych zapasov) hral v zaklade.

Reagovat
juninho8

ale norinberg ma celkom sympaticky tim...vela mladych hracov a k tomu este aj mak s pekhartom...asi ich zacnem viac sledovat

Reagovat
JozkokozleJ

No dnes (teda vcera) Nurnberg nic moc vykon. Mali stastie, ze Hertha bola este horsia.

Sympaticky mansaft to ale je, to ano!

Reagovat
juninho8

sledoval som to len tak jednym okom ale aj z toho co vravel komentator to enbolo nic moc...predtym stuttgart-schalke bol lepsi futbal...som zvedavy fakt na ten norinberg...tento rok bude taky zlomovy asi po tom raznom omladeni kadra

Reagovat
onze

Nevadí, vždy a stále ALLEZ PSG ! Náš čas príde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo furt Alezz PSG a kde nic tu nic .... no jsem na ně zvědav, jestli se zvednou?

PSG

AJA

Évian

Reagovat
dantetomas

miliony nie sú všetko, že PSG...

Reagovat
JozkokozleJ

... sa to ukazalo hned prvy zapas

Reagovat
JozkokozleJ

Snad tam je citit nadsazka.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon Jen tak dal, z L1 mu titul preju nejvic.

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient

Lyon

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Z prohry PSG bych nedelal tragedii. Nejakou dobu jim asi trvat bude nez to daji do kupy a sehrajou se, ale tusim, ze prevazi individualni schopnosti a ty vysledky budou dobre. Podle me podobny pripad jako City.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to PSG nepřehánějte...myslim že to jěště pošlape. Hlavně z toho neudělat nové City, PSG mi bylo docela sympatický))

Reagovat
hribco

Prvu pol hodinu sa mi Menez velmi pacil potom sa uplne vytrati, Sakhov asi najhorsi vykon aky som videl ale Jallet a Nene naopak Hoarau,Neneho rohy a Nedorazny Bahebeck

Reagovat
Langi

marně vzpomínám na okamžik kdy Lyon naposledy vedl tabulku PSG a Marseille jsou týpci ...jinak Rémi ty si něco hulil vid, ty jeden maniaku, s touhle sestavou vyhrát 3:1 a ještě Gonalons jako hrdina večera, jenom příště Pjaniče místo Kima a budem kamarádi Allez OL

Reagovat
domingo

Fernandez uz zacina.. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes Feret,Pitroipa budou výborné posily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Slušný start Rennes, pokud Antonetti přivede ještě onoho avizovanýho pořádnýho hrota, bude to válec a můžou myslet i na vyšší příčky než loni :)

Lemoine údajně do Évianu :)

A v souvislosti s Gignacem se taky hodně spekuluje o odchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečnej zápas Dijon - neuznaný dva góly + neproměněná penalta. Rennes - neproměněná penalta, ale 5 gölů

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Lyon na titul

Reagovat
Langi

jen blázni pochybují

Reagovat
Godwinson

Porazí Nice a hned tohle ...

Reagovat
Langi

když už i Gonalons dává góly tak to letos bude určitě bohatej rok

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil je kapitán

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pamplonskej válec

Reagovat
smazaný uživatel

podelana League 1, vcera mi podelali tiket Marseille a PSG a dneska jako uplne posledni zapas Bordeaux, fakt hnus!

Reagovat
Langi

co si myslíš? ve fotbale nejsou jasný zápasy...jenom zápasy, který jako jasný vypadaj...a v Ligue 1 to platí dvojnásob...mezi námi PSG a Bordeaux bych tohle kolo nehrál ani omylem

Reagovat
Langi

reakce hellboi

Reagovat
smazaný uživatel

ja cekal, ze St.Etienne bude mrtvy, kdyz prodali Payeta, Matuidiho a Riviereho, bohuzel no

Reagovat
miky10

Mohl by mi prosím někdo sdělit, jak hrál Aliadiere za Lorient?

Reagovat
One-Real

Nic zvláštního podle mě, neudělal nic až tak výraznýho, že bych si ho všimnul. Viděl jsem ho akorát u toho střídání no.

Reagovat
miky10

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Bordo, PSG to asi bylo vyhozených tiketů

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

OT: tak Lyon prý opět koketuje s Diakitém když se ten N'Dinga pořád nedaří

Reagovat
One-Real

kupte Lasse, ten si stejnak už asi nekopne (a nebo Gaga)

Reagovat
Langi

Gaga beru...tak za 5-8 milionů

Reagovat
One-Real

Zapomeň. U nás taky neměl špatný začátek, ale obrovská konkurence a zranění ho holt zabilo, jinak na CL v dresu Argentiny výborný. 10-12.

Reagovat
Langi

tolik za jednoho hráče nedáme a momentálně možná ani nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš toho troubu Diakhatého, co u nás byl loni? Nebo Diakitého z Nice?

Pablo: Lass za 8 mega, zn. ideál

Reagovat
miky10

Za 8 Gago, Lass víc

Reagovat
Godwinson

Diakitého z Nancy :)

Reagovat
Langi

Samba Diakité z Nancy

Reagovat
smazaný uživatel

hu, tak to 1000x radši Ndingu

Reagovat
Langi

ještě se tu mluvilo o Mudingayim...toho cápka ale vůbec neznám jinak N'Dinga ano, ale ne za každou cenu...aby za něj Aulas dal 8 milionů + Pieda a Novilla tak to snad ani né

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa tohle mi nedělej, já vážně ze začátku četl Diakhatého .

Reagovat
Langi

už je přes měsíc pryč ale strašit nás bude ještě dlouho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele