1. kolo
07.08.2011 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:2

Francisi Gillotovi soutěžní premiéra na lavičce Bordeaux nevyšla, jeho svěřenci v prvním zápasu nové sezony podlehli doma St. Etienne. Hosté brzy vedli o dvě branky, Bordeaux skóre jen snížilo brankou z penalty.

Hráči Girondins chtěli zahájit sezonu výhrou a vykročit tak za vylepšením loňského sedmého místa, jenže úvod zápasu jim nevyšel. V osmnácté minutě Sako obehrál Chalmeho a poslal do vápna nebzpečný centr, který do vlastní brány srazil Ciani.

Cianiho smolné okamžiky pokračovaly, málem totiž přidal druhého vlastence. O osm minut později se vložil do dalšího pasu agilního Saka a míč skončil kousek vedle tyče. Domácí obránce ohrožoval i hostující branku. Po Plašilově přímém kopu ohrozil brankáře Ruffiera a ten musel vytáhnout vynikající zákrok.

V jednatřicáté minutě už St. Etienne vedlo o dvě branky. Míč se dostal k volnému Aubameyangovi, který se nerozmýšlel a míč napálil krádně do levého horního rohu branky bezmocného Carrassa. S domácími mohlo být ještě hůř, chvíli před koncem poločasu vykopával volej Bergessia z odkryté brány Ciani.

Bordeaux se nevzdalo a krátce po změně stran snížilo. Pomohl mu faul Marchala na Modesteho, po kterém se kopala penalta. Míč si postavil Jussie a Ruffiera poslal na druhou stranu. Domácí poté tlačili, v cestě ale stál pozorný brankář St. Etienne. Postupně zlikvidoval pokusy Chalmeho, Jussieho či Modesteho.

Hosté se snažili podnikat rychlé brejky a občas se dostali do zakončení. Po rohu měl na noze gól Aubameyang, nicméně stav zůstal nezměněn. To samé platilo i o poslední příležitosti utkání - domácí žolík Diabate v závěru otřel svůj pokus o břevno.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele