1. kolo
07.08.2011 17:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Dijon FCO - Stade Rennes 1:5

Francie má po prvním kole lídra v podobě Rennes, které se vůbec nepáralo s nováčkem ligy z Dijonu a naložilo mu v jeho úvodním zápase v Ligue 1 hned pět branek. Na Stade Gaston Gérard byl k vidění zatím asi nejdivočejší zápas. Celkem padlo šest gólů, překvapivě si také oba týmy společně nedaly své nařízené penalty.

První větší šanci zápasu měl domácí Guebert, jeho střela ale nakonec byla zablokována a zaletěla kolem tyčky do zámezí. Na druhé straně brankář Padovani musel likvidovat dobrou hlavičku Montaňa. Montaňo zlobil obranu Dijonu i nadále, ve druhé své příležitosti střílel nad, pak také dokázal zařídit penaltu, jelikož Paulle zatáhl ve vápně nešetrně za záchrannou brzdu.

Féret ovšem šanci na zisk vedení ve 31. minutě nevyužil a pokutový kop neproměnil. Za tři minuty se již Rennes přece jenom prvního gólu dočkalo. Pitroipa z rychlého útoku nahrál zprava do leva na zadní tyč, kde Montaňo v klidu skóroval. O pár chvil později Féret zmaření penalty odčinil, po přihrávce od Montaňa zvýšil na 2:0.

Ještě do poločasu domácí alespoň snížili, po Guebertově rohovém kopu dotlačil míč za záda hostujícího brankáře Costila bývalý hráč Boulogne záložník Thil. Jenže v 50. minutě obral ve středu hříště Boukari o míč chybujícího Dialla a navrátil SRFC dvougólový náskok. O pár chvil později naopak Dijon kopal také penaltu.

A 53. minuta byla možná klíčový okamžik zápasu. Thila totiž oběma nohama ve vápně sestřelil Pitroipa a nebylo co řešit - muselo se kopat z bílého puntíku. Costil sice směr Thilovy střely nevystihl, ale zachránila ho před inkasováním tyčka. Zápas se dohrával v režii Rennes. V 74. minutě hlavičkoval přesně Mangane a na 5:1 pečetil po hezkém sólu Tettey.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To su zvědav, jak si Dijon v Ligue 1 povede. Vstup do soutěže bývá moc důležitý. Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele