1. kolo
06.08.2011 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - AJ Auxerre 3:1

Montpellier začal novou sezonu dobře, když doma vybojoval výhru 3:1 nad Auxerre. Hosté dlouho drželi krok, až na závěrečné dvě branky Montpellieru nenašli odpověď. Domácí může výhra těšit o to víc, že Auxerre od svého posledního postupu do nejvyšší soutěže v roce 2009 porazili vůbec poprvé.

Úvod utkání patřil aktivním hostům, kteří se také propracovávali do brankových příležitostí. Ndinga a Traore nebezpečně stříleli, ještě více ohrozila domácího brankáře Pionniera hlavička Bolyho, kterou reflexivním zákrokem vyrazil do břevna. Pionnier byl v permanenci i dál, když likvidoval tvrdou ránu Oliecha.

Výrazná aktivita a šance ale nebyly Auxerre nic platné, skóre totiž otevřel soupeř. V šestatřicáté minutě rozehrál Belhanda přímý kop a chybujícímu brankáři Donovanovi prošel míč pod rukou do sítě. Hosté chtěli okamžitě vyrovnat a ještě do konce poločasu Montpellier zatlačili. Výsledkem byla povedená gólová rána Traoreho, po které se Pionnier jen ohlédl.

Auxerre bylo při chuti i po změně stran, do další šance se rychle dostal Ben Sahar, jenže brankář byl na místě. Neujala se ani střela Jemaay, která nemířila mezi tři tyče. A tak se opět radovali domácí. Donovan ještě dokázal zlikvidovat nebezpečný pokus Utaky, na další akci ale už byl krátký. V 75. minutě uvolnil Bocaly Dernise a ten neměl problém přesně zakončit.

Hosté se opět snažili o rychlou odpověď, jenže tentokrát si už větší příležitost vypracovat nedokázali. Montpellieru se dařilo kontrolovat hru a občas vyrazit do protiútoku. Tři body pojistil v úplném závěru Giroud po hezké kombinaci Belhandy s Utakou.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžko něco předvídat, v AJA proběhlo mnoho změn a tak uvidíme, že si to vše správně sedlo a nebudou starosti s bojem o sestup, ba naopak!!! V Montpellieru to nebývá lehké, ale nejhorší protivník na úvod to také není. Jsem tedy zvědavost sama .... Tip 0:0.

AJ AUXERRE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier naváže na statistiku 10 let zpět a bude to 2:0 nebo 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AJA nezačali novou sezónu nejlépe, co se dá dělat. Snad to bude příště lepší .....

AJ AUXERRE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele