1. kolo
06.08.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:2

Marseille jako horký favorit na titul podobně jako třeba Lille nebo PSG neodstartovala nový ročník Ligue 1 nejlépe. Ačkoli byla v zápase se Sochaux jasně lepším týmem, nedokázala proměnit své gólové příležitosti a soupeř jí málem krutě potrestal. Nakonec totiž domácí museli zachraňovat alespoň bod.

Ve 3. minutě pod tlakem Stade Vélodrome, který hnal své domácí miláčky dopředu, přihrál Lucho González do šance Rémymu, toho ovšem dokázal vychytat hostující brankář Richert. Poté vyšla jejich spolupráce znovu, jenže Rémy tentokráte mířil vedle. Ve 32. minutě se zase Richert musel činit proti Andrému Ayewovi.

Marseille zkrátka nedávala FCSM příliš prostoru zahrát si fotbal a do zaslouženého vedení se dostala v 38. minutě. Lucho González totiž přiběhl za odraženým míčem a svou parádní volejí nedal Richertovi mezi třemi tyčemi žádnou možnost zachytat si. Ve 41. minutě ještě opět zahrozil Lucho, jeho dělovku po centru Fanniho ale Richert polapil.

Ani po obrátce OM v tlaku nepolevila. V 52. minutě Amalfitano prokázal, že zřejmě nebude vůbec špatnou posilou, škoda jen, že po jeho překrásném sólu skončil balón pouze na tyči. Fotbal je někdy hodně nespravedlivý a v tomto zápase to možná platilo dvojnásob. Sochaux totiž v 58. minutě vyrovnalo.

Byla to do té doby jediná příležitost hostů, kterou ihned proměnili v branku. Corchia hezky utekl po levé straně, prudkou přihrávkou pak našel u vzdálenější tyčky Martina, jenž z blízkosti neměl problém skórovat. Úplným šokem pro domácí pak byla 70. minuta, ve které Nogueiraova technická střela skončila přesně u tyče.

Sochaux však přece jenom velice nadějný výsledek neudrželo. Valbuenův centr v 74. minutě z rohového kopu poslal mezi tři tyče hlavou Rémy.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, ha ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele