Ligue 1 - preview 22. kola: PSG zvyšuje náskok na čele

21.01.2022, 08:45, aktualizováno 23.01.2022, 08:48
Previews
Radost hráčů Nice (© AFP)
Paris Saint-Germain má na prvním místě pohodlný náskok, tentokrát se střetne s Remeší. Ve formě hrající OGC Nice chce potvrdit formu na půdě FC Metz, čímž by si zajistilo návrat na druhou příčku. Štrasburk se představí v Bordeaux, zatímco AS Monaco zabojuje o posun na pohárové příčky s Montpellierem...
FC Metz - OGC Nice  (neděle 13:00)
Od začátku prosince se Nice daří náramně dobře, v Ligue 1 uzmulo v posledních šesti kolech z možných osmnácti bodů solidních třináct a v tabulce se nacházelo před tímto víkendem na druhé příčce. Protože však zezadu na tohle postavení stále útočí hlavně Marseille, která navíc bude mít ještě jeden duel k dobru, musí zkrátka pokračovat v pozitivním trendu i v Métách.

Tedy za předpokladu, že se bude chtít i po tomto utkání pyšnit statusem toho nejlepšího, jasně že s přihlédnutím na fakt, že aktuálně suverénně první PSG si tak trochu, lidově řečeno, hraje bez nějakých příkras svou vlastní ligu. Zatím hostující lodivod Christophe Galtier naplňuje ta očekávání, které do něho klub před jeho letním angažováním s velkou pompézností vkládal.

Loni slavil s Lille ligový titul, letos sice takový příběh úplně nepíše, podobné kapitoly ovšem jeho práce rozhodně vykazuje. OGCN zkrátka usiluje o top trojku, jež je strategická pro postup do Ligy mistrů pro příští sezónu. Po průměrném ročníku předchozím je letošní působení Nice zcela odlišné. Mimochodem na ligové scéně hosté vykazují současnou sérii čtyř výher v řadě.

Svěřenci kouče Frédérica Antonettiho mají opačné starosti než jejich nynější soupeř, bojují totiž o holé přežití na nejvyšší úrovní. Určitě je každopádně povzbudila minulá výhra na půdě Remeše, která zároveň znamenala vymanění se z červeného pásma. "Pro mě jako trenéra není snadné nemít k dispozici tolik hráčů. Ale mladí aspoň poznávají Ligue 1," těšilo stratéga Mét.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Caillard - Lacroix, Niakaté, Mbengue - Centonze, Pajot, Traoré, Bassi, Delaine - Niane, Nguette
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Lotomba, Dante, Todibo, Amavi - Boudaoui, Rosario, Thuram-Ulien, Gouiri - Delort, Dolberg
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.38 - 4.00 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - ES Troyes  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne dojde na klasický souboj dvou týmů z druhé poloviny tabulky. SCO Angers se pokusí poprvé v novém roce zvítězit a má k tomu příhodného soupeře z Troyes. Nováček se drží jen pár bodů od sestupového pásma, ale před týdnem senzačně vyhrál v Montpellieru a zůstává při chuti.

Potřetí v sezoně dokázalo ES Troyes vyloupit půdu soupeře a odvézt si tři body. V Montpellieru to bylo bezesporu velké překvapení, nicméně v rámci Ligue 1 zas tak nic neobvyklého. Troyes se díky třem bodům okamžitě posunulo mimo sestupové příčky, avšak boj o záchranu tím samozřejmě nekončí. Na další body bude cílit v Angers, kde vyhrálo naposledy v roce 2014.

Les Scoïstes se na přelomu roku moc nedaří. Před Vánocemi utrpěli dvě porážky a na nový rok to remízou 0:0 v Lorientu moc nevylepšili. Aktuálně je z toho dvanácté místo, takže prostor pro zlepšení tu bezesporu je. Posledního vítězství dosáhlo SCO v Remeši 5. prosince loňského roku.

Domácím bude chybět Souleyman Doumbia, který si odpykává trest za červenou kartu z minulého kola. Kvůli africkému šampionátu nenastoupí ani Sofiane Boufal, Azzedine Ounahi, Enzo Ebosse a Stephane Bahoken. K dispozici ale bude nová akvizice Nabil Bentaleb.

Podobná situace panuje i v táboře hostí. Mezi zraněnými nadále zůstávají Adil Rami, Renaud Ripart, Karim Azamoum a Youssouf Kone. V Africe pak reprezentují Yoann Touzghar, Mama Balde, Rominigue Kouame a Issa Kabore.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Petković - Manceau, Traore, Mendy - Cabot, Bentaleb, Mangani Capelle - Fulgini - Ninga, Cho
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Giraudon, Salmier, Palmer-Brown - El Hajjam, Tardieu, Chavalerin, Chambost, Biancone - Dingome - Rodrigues
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.08 - 3.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Ve velké herní a výsledkové krizi se zmítá Girondins Bordeaux. Slavný celek je v tabulce předposlední a vážně mu hrozí, že na konci sezony Ligue 1 opustí. V domácím zápase proti Racingu Štrasburk by nutně potřeboval uspět, jenomže hosté jsou ve skvělé formě a na Matmut Atlantique přijíždějí jako favorit.

Další tři porážky v řadě a potupný debakl 0:6 od Stade Rennes. Může snad Bordeaux klesnout hlouběji? Může. Týmu z pobřeží Atlantiku patří předposlední místo a stále je tu prostor pro pád na poslední příčku. Na druhou stranu na nesestupové pozice ztrácí jeden bod, takže nic není předem ztraceno.

Bordeaux ale potřebuje začít sbírat body, nejlépe pak vyhrávat, což se mu podařilo v letošní sezoně jen třikrát. Hůře je na tom jen poslední Saint-Étienne. Vedení klubu se rozhodlo pro radikální řez a z kádru vyloučilo hned pětici fotbalistů, u kormidla však stále zůstává švýcarský trenér Vladimir Petković a kýžené výsledky se stále nedostavují.

Podstatně lépe si vede Štrasburk. Hosté prohráli z deseti kol jediný zápas a v tabulce stoupají vzhůru. Po jedenadvaceti kolech jim patří čtvrtá příčka a vyloučen není ani atak na Ligu mistrů. Racing hrál ligové utkání v týdnu a v Clermontu zvítězil 2:0, tři body získal potřetí za sebou.

Bordeaux nebude ani v těchto těžkých chvílích v kompletní zbroji. Pro zranění scházejí Paul Baysse, Amadou Traore a Jimmy Briand. Další hráči jako Jean Onana reprezentují na africkém šampionátu. A podobně jsou na tom i hosté. Maxime Le Marchand a Moise Sahi Dion jsou zranění, zatímco Habib Diallo a Alexander Djiku plní reprezentační povinnosti.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Pembele, Kwateng, Mexer, Mangas - Dilrosun, Adli, Lacoux, Oudin - Elis, Hwang
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Perrin, Nyamsi, Caci - Guilbert, Bellegarde, Prcić, Lienard - Thomasson - Gameiro, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.90 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Clermont Foot - Stade Rennes  (neděle 15:00)
Jestli Rennes míní aspirovat na umístění v top trojce a v příští sezóně působit v Lize mistrů, musí mače, jaký představuje tento, prostě zvládat. Clermont jakožto nováček Ligue 1 usiluje o holé přežití, v novém roce ještě ani jednou neskóroval a suma sumárum nemá nejlepší formu. V září loňského roku navíc na bretaňské půdě inkasoval od SRFC poměrně dost tvrdý debakl.

Šestigólová prohra byla tehdy pro svěřence trenéra Pascala Gastiena tou vůbec nejvyšší, jakou v dosavadním průběhu ročníku utržili. V roce 2022 podstoupili již tři ligová utkání, ve středu absolvovali dohrávku z podzimní části se Štrasburkem, předtím sehráli své duely v Monacu a doma s Remeší a dohromady z možných devíti bodů získali jediný. Určitě nevalná bilance.

Bretaňský výběr bude v Auvergne-Rhone-Alpes plnit roli favorita. Každopádně hostující kouč Bruno Génésio by svého soka velmi nerad nějak podceňoval. "I přes současné horší výsledky je Clermont mužstvem, jenž má své ofenzivní i defenzivní principy. Je handicapované jistými absencemi, pořád ovšem proti němu můžete hodně stěží manévrovat. Má svou tvář," povídal.

Rennes těsně před vánočními svátky padlo v Monacu, neuspělo následně v Coupe de France a nebodovalo v Lens, nicméně před týdnem si výrazně napravilo reputaci a šesti brankami smetlo trápící se Bordeaux. "V téhle soutěži je každé kolo složité. Budiž příkladem, že mezi druhou a desátou příčkou je malý rozdíl. Každý týden podstupujeme tvrdý boj," řekl Génésio.
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Djoco - Zedadka, Albert, Phojo, N'Simba - Samed, Gastien, Berthomier - Seidu, Diaby, Rashani
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Assignon, Omari, Badé, Truffert - Diouf, Santamaría, Majer, Bourigeaud - Terrier, Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.63 - 3.84 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - FC Lorient  (neděle 15:00)
Bretaňské derby mezi Nantes a Lorientem doplní dvaadvacáté kolo Ligue 1. Zatímco domácí se nacházejí v klidném středu tabulky, hosté usilují vehementně o holé přežití, přičemž čekají na jakoukoli výhru opravdu hodně dlouho, konkrétně hovoříme o patnáctizápasové sérii klání, pokud do počtů zahrneme i Coupe de France. "Kanárci" vykazují lepší formu než Les Merlus.

Tedy z dlouhodobého hlediska, poněvadž jim se aktuálně úvodní dva ligové duely roku 2022 nevyvedly dle představ a uzmuli jediný bod. I tak bude ovšem Nantes plnit v tomto souboji roli mírného favorita, svěřenci trenéra Christopheho Pélissiera jsou totiž už prakticky od října ve velké krizi. Přitom v prvních devíti kolech vykazovali na svém kontě jednu jedinou prohru.

V La Maison Jaune před pár dny sepsali novou smlouvu s pilířem obranných řad Nicolasem Palloisem. A hlavně pro kouče Antoina Kombouarého byl tenhle moment velkou satisfakcí. "Když jsem sem přišel, byl úplně ztracený. Pro mě výzva, kterou jsem musel přijmout," řekl. "Měl velké potíže. Úkolem bylo dlouho počkat. A vidíte, dnes je třeba miláčkem publika."
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Merlin, Corchia, Andrei Girotto, Fábio - Coco, Chirivella, Moutoussamy, Geubbels, Blas - Kolo Muani
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Le Goff, Pétrot, Laporte, Igor Silva - Le Fée, Abergel, Monconduit, Lemoine - Laurienté, Moffi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.19 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AS Monaco  (neděle 17:05)
Montpellier sice zahájil rok 2022 postupem do další fáze Coupe de France, jenže následná dvě ligová kola se mu šeredně nezdařila. Především pak musí předvést rozhodně lepší výkon, než jakým se prezentoval v dohrávce s Troyes, aby mohl reálně pomýšlet na nějaký úspěch proti Monacu. To vykázalo v minulých týdnech obecně dobrou formu, naposledy skolilo Clermont.

Domácí se navíc v následujících třech duelech musejí obejít bez své velké opory. Kapitán Téji Savanier ve středu inkasoval poměrně dost zbytečnou červenou kartu a disciplinárka se mu rozhodla udělit jaksi očekávaný trest. Tenhle zkušený Francouz zvítězil nedávno dokonce v anketě o nejlepšího hráče Ligue 1 za měsíc prosinec, patřil k vážně důležitým pilířům MHSC.

Jeho spoluhráč Jordan Ferri mu ovšem vůbec nic nevyčítal. "On moc dobře ví, že nás oslabil," uvedl. "Možná se mu nebude dobře spát. Ale také vlastně potřebujeme, aby si odpočinul, vrátí se totiž do hry s takovým pocitem maximálně nám pomoci. Jsme každopádně bez našeho lídra a kapitána v jednom, samozřejmě že tahle situace je velmi, velmi problematická," pokračoval.

Ani šéf lavičky Montpellieru samozřejmě není nadšený, že Savaniera do svého týmu nezařadí. Byl vyloučený na první pohled z jakési frustrace. "Téji prostě musí zvládat své emoce. Mám v kabině některé hráče, v nichž se mísí temperament se špatnou povahou," rozzlobil se Olivier Dall'Oglio. "Mám rád emotivní a soutěživé lidi, nicméně přemíra vzteku do tohoto nepatří."

Hosté naposledy měli zprvu trochu potíže překonat obranu nováčka nejvyšší soutěže, pak se však rozehráli do optimální pohody a s přehledem uzmuli tři body. Čisté konto se povedlo udržet brankáři Alexanderovi Nübelovi, který se od svého letního transferu z německého Bayernu ihned zabydlel v úvodní jedenáctce ASM. A určitě nemíní roli jedničky přepouštět.

Evidentně na jeho pozici nehodlá nic měnit ani trenér Philippe Clement, jenž teprve nedávno nahradil Nika Kovače. "Ve skutečnosti jsem na své práci nic nezměnil," řekl pětadvacetiletý Němec, který je mnohdy označovaný jako nástupce svého krajana Manuela Neuera, jenž je dlouholetou oporou německého nároďáku. "Potřeboval jsem si na Francii hlavně zvyknout."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Souquet, Cozza, Sakho, Ristič - Ferri, Chotard - Mollet, Wahi, Mavididi - Germain
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán - Jean Lucas, Tchouaméni - Gelson Martins, Diop, Caio Henrique, Jakobs - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 3.66 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Reims  (neděle 20:45)
Když naposledy Lionel Messi rukoval proti Remeši, jednalo se o vekou slávu, na konci srpna loňského roku totiž zaznamenal svůj debut v dresu PSG. Teď se zřejmě do sestavy pařížského velikána navrátí opětovně po delší odmlce, způsobené lapáliemi s koronavirem. I nadále si ale nezahraje s Neymarem, jenž by až v příštím týdnu měl začínat po zranění s lehčí přípravou.

Kromě brazilského forvarda nebude domácím k dispozici ani Georginio Wijnaldum, který se nově potýká s problémy s kotníkem, náhradní brankář Alexandre Letellier, jehož návrat se očekává velmi brzy, a Juan Bernat, který se do plného zápřahu zapojí po prodělání onemocnění COVID-19 také v dnech následujících. Do hry se jinak zřejmě nepodívá ani Layvin Kurzawa.

Trojice hráčů ve složení Abdou Diallo, Idrissa Gueye a Ašraf Hakimí si pořád plní povinnosti na reprezentační úrovni, ti se tedy též v základní jedenáctce PSG neobjeví, přičemž pryč na hostování ve španělské Mallorce je čerstvě gólman Sergio Rico. K dispozici by každopádně měli být po koronaviru uzdravení Keylor Navas a Kylian Mbappé, který už překonal své neduhy.

Pařížský stratég Mauricio Pochettino byl pochopitelně nadšený, že posledně jmenovaný se dal zdravotně do kupy, byť jeho zásah do utkání stále není na sto procent jistý. "Jsme rádi, jak se se svým zraněním vypořádal," mnul si ruce. "Minulé dva tréninkové cykly absolvoval s námi a rozhodneme se v den zápasu, zda nakonec bude v kádru či ne," nechtěl napevno prozradit.

Hostující lodivod Óscar García nemůže počítat se třemi hráči působícími na Africkém poháru národů, Moussa Doumbia, Konan a El Bilal Touré se tak nemohli objevit ve finální nominaci pro tento souboj, zpět z turnaje je však Moreto Cassamá. Mimo jsou pak Arbër Zeneli, Valon Berisha a Marshall Munetsi, nastoupit naopak můžou Predrag Rajkovič i Azor Matusiwa.

Remeš v uplynulých třech ligových kolech získala dva body a potřebovala by zabrat, ovšem zrovna v nynějším případě v Parku princů bude mít složitou pozici napravovat si reputaci, jakkoli se může na první pohled zdát, že PSG nemusí být díky svému famóznímu náskoku na čele tabulky Ligue 1 dostatečně motivované. Les Parisiens naposledy doma skolili Brest.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes - Ander Herrera, Danilo Pereira, Verratti - Di María, Icardi, Messi
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Gravillon, Abdelhamid, Faes - Foket, Cajuste, Lopy, Locko - Kebbal, Mbuku - Ekitike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.06 - 17.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Lille OSC  (sobota 17:00)
Obhájce prvenství z Lille zavítá v rámci 22. kola na půdu Brestu a může prodloužit sérii neporazitelnosti na deset utkání. Dogy se v závěru minulého roku zvedly a vrátily se do hry o evropské poháry. Brest od nového roku v lize nevyhrál a proti Lille ho čeká velká výzva.

Brest se minulý týden představil v Paříží na horké půdě PSG a bohužel své fanoušky nepřekvapil. Po brankách Mbappého a Kehrera prohrál 0:2 a zůstal ve druhé polovině tabulky. V novém roce zatím na výhru v Ligue 1 čeká a marně se snaží rozjet novou sérii neporazitelnosti, kterou se prezentoval v listopadu a na začátku prosince. Tehdy Brest vyhrál šest zápasů v řadě a vyhrabal se ze sestupového pásma.

Lille hrálo svůj poslední ligový zápas ve středu a porazilo 3:1 Lorient. Svěřenci trenéra Jocelyna Gourvenneca potvrdili vzrůstající formu a v řadě neprohráli už devět ligových duelů. K obhajobě loňského primátu však mají stále daleko a na vedoucí PSG ztrácejí propastných 18 bodů.

Papírovým favoritem bude Lille, ale Brest nemá s francouzskými šampiony zas tak špatnou vzájemnou bilanci. Říjnový duel skončil remízou 1:1 a v předchozí mistrovské sezoně dokonce Brest ani jednou s Lille neprohrál. Doma dokonce zvládl přestřelku a zvítězil 3:2.

Brestu bude chybět zraněné duo Romain Del Castillo a Sebastien Cibois. K dispozici nebude ani Denys Bain, který byl pozitivně testován na koronavirus.

Co se týče Lille, v jeho kádru se už neobjeví turecký útočník Yusuf Yazici, který zamířil na hostování do ruského CSKA Moskva. Nahradit ho má Hatem Ben Arfa, který už zkusí sedmý francouzský klub.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Pierre-Gabriel, Brassier, Herelle, Duverne - Faivre, Magnetti, Agoume, Honorat - Mounie, Douaron
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbić - Celik, Fonte, Botman, Reinildo - Sanches, Andre, Xeka, Bamba - David, Yilmaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 3.52 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Zhruba od půlky listopadu do vánočních prázdnin Lens jaksi polevilo ve své výkonnosti, ale vstup do nového roku mu vyšel náramně, urvalo v Ligue 1 dvě výhry v řadě a svou zlepšující formu se pokusí potvrdit taktéž v souboji s Marseille. Ta nepadla napříč všemi soutěžemi již sedmkrát v řadě, a nemá tak jediný důvod, proč by nemohla soupeři oplatit porážku ze září.

Hosté letos prohráli na ligové scéně pouze třikrát, jeden z nezdarů jim přitom připravil právě celek ze severu Francie, jemuž vyšla lépe druhá půle utkání. Určitě velká škoda pro OM, že jeho protivník je v současné chvíli v dobrém rozpoložení po skalpu Lille v Coupe de France a vítězství nad Rennes a v St. Étienne v Ligue 1. Čeká ho evidentně hodně, hodně tvrdá práce.

Seko Fofana. Tohle jméno se začíná skloňovat s několika kluby ze zahraničí, jež mají o tohoto domácího záložníka logicky velký zájem. Ten je v opravdu parádní fazóně, rozhodl například minulé měření sil v Auvergne-Rhone-Alpes. A pochválil ho třeba i marseillský lodivod Jorge Sampaoli, který si moc dobře uvědomuje, jaké nebezpečí může pro jeho družinu představovat.

Fakticky přiznal, že je jeho dlouhodobým pozorovatelem a má ho i za moc oblíbeného hráče. "Od té doby, co jsem přišel trénovat Olympique, sleduju Fofanu neustále. Dělá na mě dojem každý týden. Opravdu je jeho fotbal na vysoké úrovni," vzkazoval. "On je jedním z nejlepších v Ligue 1, ne-li vůbec ten nejlepší. Myslím si, že by mohl oblékat dres jakéhokoliv výběru."

Domácí stratég Franck Haise před týdnem nebyl úplně spokojený s výkonem svých svěřenců, přestože uzmuli tři body. "St. Étienne odehrálo dobrý zápas. Remíza by mu asi slušela více," hodnotil. "Naštěstí jsme po přestávce ukázali jinou tvář a byli nakonec úspěšní. Samozřejmě jsem rád, jak jsme na průběh duelu zareagovali, kabina však ví, že si představuji něco jiného."
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Medina, Danso - Clauss, Fofana, Doucouré, Frankowski - Sotoca, Saïd, Kalimuendo-Muinga
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Saliba, Čaleta-Car, Luan Peres - Ünder, Rongier, Kamara, Harit - Guendouzi, Payet - Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.54 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - AS Saint-Étienne  (pátek 21:00)
Jeden z nejprestižnějších zápasů ve Francii předehraje 22. kolo. V pátek se v Lyonu potkají staří známí Olympique Lyon a Saint-Étienne, přičemž oba budou chtít zlepšit své stávající postavení. Ani jednomu se totiž nedaří. Lyon je jedenáctý, Saint-Étienne dokonce poslední.

Derby mezi Lyonem a Saint-Étienne patří k tomu nejlepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž nabízí a to bez ohledu na to, kde se oba týmy momentálně nacházejí. Olympique Lyon začal sezonu katastrofálně, v Evropské lize sice neměl problém postoupit, ale v Ligue 1 předvedl jedno velké trápení.

Nový rok začali "Les Gones" přeci jenom lépe a na remízu 1:1 s PSG navázali nejtěsnější výhrou nad ES Troyes. Pořád je to ale málo a Lyon potřebuje dál získávat body. "Rok jsme začali dobře. Museli jsme vyhrát a musíme v tom pokračovat. Musíme získávat body. Jsme frustrovaní z toho, že budeme hrát jen před 5000 diváky. Fanoušci nám mohli pomoci, ale je to na nás, abychom vyhráli pro ně a pro klub. Musíme sešlápnout plyn a hrát svojí hru," prohlásil na tiskové konferenci obránce Dubois.

Krušné časy prožívá v této sezoně Saint-Étienne. Jeden z nejúspěšnějších týmů Ligue 1 je na posledním místě tabulky a jeho ztráta na nesestupové pozice roste. Po šesté porážce v řadě ztrácí hosté na sedmnáctý Clermont už šest bodů.

Lyon doma podlehl Saint-Étienne naposledy v březnu 2014. V derby pak od té doby ještě několikrát prohrál, ale vždy to bylo na půdě "Les Verts". V 9. kole se mezi oběma celky zrodila remíza 1:1 a v loňské sezoně zase Lyon dvakrát zvítězil, z toho v Saint-Étienne dokonce vysoko 5:0.

Domácím už se do tréninku vrátili Reine-Adelaide a Sinaly Diomande, avšak oba budou ještě v pátečním zápase scházet. Do utkání určitě nezasáhnou také Tino Kadewere, Islam Slimani a Karl Toko Ekambi. ASSE v současnosti chybí několik opor kvůli africkému šampionátu - Harold Moukoudi, Saidou Sow, Yvan Neyou, Denis Bouanga a Khazri. Na marodce navíc zůstávají Arnaud Nordin, Etienne Green a Romain Hamouma.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Lukeba, Boateng, Da Silva - Dubois, Guimaraes, Caqueret, Henrique - Paquetá, Aouar, Dembélé
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Macon, Nade, Kolodziejczak, Bakayoko, Silva - Thioub, Youssouf, Camara, Aouchiche - Boudebouz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.03 - 8.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain21155142:1850
2.OGC Nice21124534:1839
3.Olympique Marseille20107328:1637
4.Racing Strasbourg21105641:2535
5.Stade Rennes21104740:1934
6.AS Monaco2196633:2333
7.RC Lens2196636:2933
8.Lille OSC2188530:2832
9.Montpellier HSC2194834:2831
10.FC Nantes2185826:2529
11.Olympique Lyon2078528:2728
12.Angers SCO2068626:2726
13.Stade Brestois2167826:3325
14.Stade Reims2159722:2324
15.ES Troyes21551119:2920
16.FC Metz21471024:4119
17.Clermont Foot21461120:3818
18.FC Lorient21381016:3417
19.Girondins Bordeaux21381030:5017
20.AS Saint-Étienne20261218:4212
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Israha

Benedetto neposadil Lucase Peréze a Guida Carilla v Elche, a šel zpátky do Bocy. Za dvě sezony o jeden gól více, než tehdy Mitroglou za stejnou dobu, a to odehrál o cca 1600 minut víc. To je taky parádní flop . Vyjde ten Bakambu, nebo fakt s Gomisem skončila éra kvalitních hrotů v Marseille?

Reagovat
Pyroman

Vemte Elise z Bordeaux, vypadá jako Gomis, gólovou oslavu má jako Gomis a horší než Milik asi nebude.

Reagovat
Israha

I bez Milika tam je dvojice Bakambu - Dieng, to papírově není zlé, Elise netřeba. A propo, "horší než Milik"...tady si myslím, že zrovna on přišel do Marseille v nevhodné době, kdy ten tým vůbec není dimenzovaný na hru na klasického "target mana" ve vápně, což Milik přesně je. Ale máš pravdu, taky se nechytil úplně tak, jak se čekalo. Benedetto nicméně definici toho pohyblivého strikera do kombinace splňoval...o to větší trapas, že takhle selhal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Milik jsem si reálně myslel, že bude konečně ten hrot, který vám to tam bude sypat gol za golem. Ten měl potenciál být mezi nejlepšími střelci ligy, ale asi fakt přišel ve špatnou dobu.

Reagovat
Israha

Pod Sampaolim se skoro necentruje (vyjma Liroly), balony chodí do pohybu spíš, než do nohy, a Milik mi v tom přijde, jako by si tam neuměl najít místo. Kolikrát mám pocit, že je to takové "umí dát gól, tak ho tam pošleme, ale vlastně nevíme, co přesně s ním v rámci systému". Škoda, no. Ale není ani stabilní člen základu, podle mě se ho Sampaoli nijak křečovitě držet nebude, kdyby přišly nějaké nabídky odjinud.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak podle toho co popisuješ by mohl být Bakambu dobrá volba. Ve Villarealu mu míče chodili do nohy nebo do běhu a byl rychlý i obratný, přesný zakončovatel. Otázkou, kolik ze svých předností ztratil za působení v ČÍně.

Reagovat
Israha

Souhlas, ta ztráta výkonnosti ve slabší soutěži je jediné, co mě straší.

Reagovat
Pyroman

Jo, proti Milikovi vůbec nic, on je na poměry Ligue 1 kvalitní útočník. Ale do Sampaoliho fotbalu moc nesedí a lepší už to asi nebude.

Reagovat
Israha

Bakambu ho podle mě posadí, pokud v té Číně vyloženě nezlenivěl.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele