LaLiga - souhrn 9. kola: Real Madrid vítězem El Clásica

14.10.2022, 23:07, aktualizováno 17.10.2022, 22:56
Komentáře a souhrny
Federico Valverde a Karim Benzema (© AFP)
Real Madrid v El Clásicu zdolal Barcelonu a osamostatnil se na prvním místě. Atlético zvítězilo na půdě Athleticu a posouvá se na třetí místo právě před baskický celek. Real Sociedad veze body z Viga. Sevilla vyhrála na Mallorce a posunula se ze sestupového pásma, její městský konkurent Betis zvítězil doma nad Almerií. Páteční předehrávka v podobě malého madridského derby nepřinesla ani vítěze, ani branku...

Villarreal CF - CA Osasuna 2:0

17.10.2022 21:00

Góly: 42. Arnaut Danjuma, 52. Arnaut Danjuma (pen.)

Souboj tabulkových soupeřů zakončil deváté kolo španělské nejvyšší soutěže. Svěřenci Unaie Emeryho potvrdili to, že jejich obranu je v letošní sezoně opravdu obtížné překonat a po dvou gólech Danjumy uzmuli důležité vítězství nad Osasunou v poměru 2:0.

Již v šesté minutě se do šance dostával po chybě v domácí rozehrávce Ávila. Ten si navedl míč na střed a nerozpakoval se vypálit z dobrých pětadvaceti metrů. Rána byla velmi povedená, brankář Rulli ji s problémy vytáhl na roh. O pár minut později to zkoušel Nacho Vidal, jeho střela byla ale zblokována. Přibližně po pětadvaceti minutách se probudili také domácí. Ke stoprocentní gólovce se po přízemním centru Pedrazy dostával Baena, těsně předtím, než mohl doklepnout míč do prázdné klece, jej skvělým obranným zákrokem dokázal odpravit mimo hřiště mladší z dvojice Garcíů na hřišti, David.

První poločas spěl v poklidu ke svému konci, když se z čista jasna prosadila "Žlutá Ponorka". Na začátku gólové akce z dvaačtyřicáté minuty stál Nicolas Jackson, který na pravé straně hřiště obešel okolo obránce a přihrál do pokutového území Danjumovi. Ten se dokázal prosadit nádhernou patičkou, po které muselo plesat srdce každého fotbalového fajnšmekra.

Z kraje druhého poločasu se po velmi špatném načasování a úderu pěstí do hlavy Baeny brankářem Herrerou dostali domácí k pokutovému kopu. Ten si vzal na starost Arnaut Danjuma a díky ráně k levé tyči si přidal druhý zářez na pažbu v zápase.

Psala se šedesátá minuta, když se Nizozemec mohl dočkat hattricku. Tentokrát mu ale ve skórování zabránil vyběhnuvší brankář Herrera. Na druhé straně to pak zkoušel z protiútoku Rubén García, domácí branku však o hodně přestřelil. Ještě jednu pološanci si v devadesáté minutě vytvořil klub z Pamplony, Brašanac ale branku Rulliho střelou zpoza šestnáctky o kousek minul. Villarreal tak po čtyřech zápasech opět vyhrál a svého soupeře v tabulce o dva body přeskočil, naopak Osasuna se pomalu dostává do problémů, už počtvrté řadě nezvítězila a propadla se na devátou příčku.

Více informací k zápasu

Real Betis - UD Almería 3:1

16.10.2022 21:00

Góly: 23. William Carvalho, 66. Borja Iglesias, 71. William Carvalho - 52. El Bilal Touré

Real Betis sice zabral až ve druhém poločase, ale i díky dvěma střídáním se dočkal za svou aktivitu zasloužené odměny. Perfektní Borja Iglesias mu zajistil tři body s Almeríou.

V Seville se představila Almería a čekalo ji hodně těžké utkání. Real Betis se totiž dostal do velmi solidní formy jak doma, tak v pohárech. Favoritem byl Pellegriniho celek i dnes a od prvních momentů se jeho převaha jasně ukazovala. Jen za prvních patnáct minut se Borja Iglesias dostal hned třikrát do zakončení, bohužel pro Béticos však nemířil ani v jednom případě přesně.

Na opačné straně musel brankář Silva hodně rychle z brány ven, aby včas vyrazil ránu dobíhajícího Ramazaniho. A jeho zákrok byl celkem zásadní, protože jen o minutu později se Betis dostal do vedení. Álex Moreno přesně načasoval svoji nahrávku na Williama Varvalha a zkušený záložník byl na zadní tyči zcela neobsazen. Jeho náběh nikdo nezachytil a pro Carvalha už bylo snadné vstřelit první gól.

Brankáře Fernanda málem pokořil Guido Rodriguez, jehož dělovku musel Fernando vykrýt jen s vypětím všech sil. Do akce byl Fernando volán taky ve 38. minutě, kdy ho po dalším lahůdkovém centru od Morena vyzkoušel hlavičkující Borja Iglesias.

Start do druhé půle ovšem vyšel lépe hostujícímu celku. V 50. minutě sice ještě brankář Rui Silva dokázal zneškodnit štiplavou ránu Sergia Akiemeho zpoza vápna, avšak následný kontr o dvě minuty později už skončil vyrovnávací trefou. Molero předal míč běžícímu El Bilalovi Tourému a ten dokázal z úhlu prostřelit brankáře Silvu!

Jenže Real Betis má skvělou formu. A i díky dvěma střídáním se dostal zpět do hry. V 66. minutě se právě střídající Joaquín postaral o krásnou nahrávku do vápna na Borju Iglesiase, a ten už si v podobných situacích ví rady. Iglesias každopádně není jen snajpr, což dokázal v 71. minutě. Na hranici ofsajdu totiž udržel míč a skvostně nahrál na Williama Carvalha, který uzavřel skóre dnešního utkání.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Valladolid 1:0

16.10.2022 18:30

Góly: 78. Joselu

V katalánské metropoli může slavit aspoň jeden tým. Espanyol dnes navečer porazil Real Valladolid gólem Joselua a připsal si dvou druhou výhru v sezoně.

Espanyol na mě v prvních minutách působil dost agresivně, ale sudí Mateu Lahoz to s podivem přecházel, aniž by tasil karty ze své kapsy. Postupem času se Espanyol začal zaměřovat taky na fotbal a hned to bylo lepší. V osmnácté minutě zakončoval zajímavě Darder, jenže jeho tvrdou ránu odrazil hostující obránce mimo bránu. Real Valladolid se po většinu první půle bránil a bojoval o míč.

Pár minut před koncem poločasu ale málem udeřil. Sergio León se dostal mezi dvěma obránci až do vápna, kde zakončoval. Jenže brankář Lecomte si překonat nenechal a jeho dělovku z blízkosti bravurně vyrazil! Ani druhá půle toho v podání Realu Valladolid zas tak moc nenabídla, spíš tuhou a urputnou snahu neinkasovat. V útoku byli hosté bezzubí.

To samé se dalo říct o domácích. A to až do 78. minuty. V ní si totiž Joselu naběhl do vápna na prudký centr ze strany a krásně se položil do hlavičky! Pojistit vedení Espanyolu mohl vzápětí ještě Puado, kterému namazala hostující obrana. Jenže Puadův lob přes brankáře skončil jen na tyči.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 3:1

16.10.2022 16:15

Góly: 12. Karim Benzema, 35. Federico Valverde, 90+1. Rodrygo (pen.) - 83. Ferrán Torres

Real Madrid dokázal oplatit Barceloně poslední porážku z El Clásica a na Santiago Bernabéu zvítězil zaslouženě 3:1. Ancelottiho svěřenci zvládli utkání takticky a díky povedenému poločasu si vypracovali dvoubrankový náskok - trefili se Karim Benzema a Federico Valverde. Barcelona se sice v závěru vrátila do hry kontaktní brankou Ferrána Torrese, ale poslední slovo měl znovu Real a jmenovitě Rodrygo proměnil pokutový kop.

První poločas vyšel zejména domácímu Realu Madrid na jedničku a minisouboj kanonýrů Karima Benzemy a Roberta Lewandowského pro sebe ovládl francouzský útočník.

O první rozruch v El Clásicu se postaral Raphinha, nicméně jeho střela do středu branky nenadělala Luninovi žádné problémy. Na druhé straně zase obrana Barcelony zablokovala pokus Viníciuse Júniora. Nerozhodný výsledek vydržel na Santiago Bernabéu jen do 13. minuty. Kroos vysunul do úniku Viníciuse, toho sice vychytal Ter Stegen, ale z druhé vlny trefil odkrytou branku Karim Benzema!

Barcelona do toho potřebovala šlápnout a kdo jiný, než Lewandowski sahal po vyrovnání. Na zadní tyči však polský kanonýr nedokázal dotlačit balón do prázdné branky. Inu i mistr tesař se utne, přestože pozice to nebyla nejjednodušší.

Ve 35. minutě ožilo Santiago Bernabéu znovu, protože Real odskočil na rozdíl dvou branek. Vinícius rozdělil balón do strany na Mendyho, ten ho vrátil nahoru Valverdemu a jeho krásná rána zpoza šestnáctky zaplula k tyči. Odpovědí Katalánců byly jen neúspěšné pokusy De Jonga a Lewandowského.

Xavi potřeboval o přestávce něco změnit, ale kupodivu ke střídání nesáhl. Real hrál i nadále v pohodě a Kroosova rána proletěla nad brankou. V 52. minutě se domácím podařilo opět vstřelit branku, jenomže radost Karima Benezmy byla zchlazena odmávaným ofsajdem. To pořád dávalo Barceloně jakousi šanci dostat se zpět do utkání.

Barca začala být nebezpečnější až v závěrečné čtvrthodině. Volný přímý kop Lewandowského skončil na zdi a o pár minut později nepotrestal Tchouaméniho ztrátu jedovatou střelou Fati.

Hosté se dočkali kýženého snížení až v 83. minutě a stálo to za to. Fati skvěle zatáhl balón do pokutového území, Lewandowski balón patou prodloužil na Ferrána Torrese a ten trefil odkrytou branku.

Barcelona se vrátila do hry a v 87. minutě měl na kopačce vyrovnání Fati, jenomže v krkolomné pozici Luninovu branku netrefil. Místo vyrovnání pak přišla branka na 3:1 pro Real. Eric García přišlápl Rodryga a o penaltě nebylo pochyb. Akci navíc nepředcházel ofsajd, takže se kopala penalta a tu sám Rodrygo proměnil.

Barcelonu třetí gól definitivně zlomil a rozhodl o osudu El Clásica. Xaviho tým přišel o sérii neporazitelnosti a navíc završil výrazně nepovedený týden.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 1:2

16.10.2022 14:00

Góly: 39. Iago Aspas - 30. Asier Illarramendi, 54. Igor Zubeldía

Baskický Real Sociedad veze z Estadio Balaídos všechny body a nutno podotknout, že zaslouženě. V utkání, ve kterém padlo celkem jedenáct žlutých karet a jedna červená, se rozhodlo až ve druhém poločase vítěznou brankou Igora Zubeldii.

První poločas by se dal rozdělit na dvě části. V té první byl k vidění spíše litý boj, než ofenzivní kreace a pro změnu ve druhé části tomu bylo naopak. Zlomovým bodem byla 30. minuta a povedená střela zpoza šestnáctky v podání Asiera Illaramendiho. Brankář Marchesín se sice natahoval k přední tyči, ale na balón nedosáhl.

Celta to po inkasované brance otevřela a Real Sociedad dál podnikal výpady. Jeden z nich zakončil jen do boční sítě Sörloth.

Byli to domácí, komu se nakonec podařilo vstřelit další gól. Pár minut před přestávkou vyrobil Zubimendi obrovskou hrubku a Iago Aspas jí střelou do protipohybu brankáře nemilosrdně potrestal.

Celta Vigo mohla i strhnout vedení na svojí stranu, ale v 53. minutě těsně minul Aspas a vzápětí na druhé straně udeřilo. Braís Méndez rozehrál rohový kop a Igor Zubeldia hlavičkou napravil zaváhání z prvního poločasu a vrátil vedení na stranu La Realu.

Domácí se museli znovu hnát za vyrovnáním a v 73. minutě byl blízko Cervi, nicméně branku v jasné pozici trestuhodně přestřelil. Chvíli nato se vytasil se skvělým zákrokem Álex Remiro a v závěru zápas gradoval.

V poslední čtvrthodině odmítl pojistku Sörloth, přičemž jeho dva pokusy zlikvidoval Marchesín. Celta měla možnosti, jenomže je nevyužila a protože se neprosadili ani hosté, zůstalo skóre 1:2 z pohledu domácích neměnné.

Závěr zápasu ještě neunesl domácí Gonçalo Paciência, ale červená karta na konečném výsledku vůbec nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 0:1

15.10.2022 21:00

Góly: 47. Antoine Griezmann

Jedním ze šlágrů 9. kola španělské Laligy byl bezpochyby duel mezi třetím Athleticem a čtvrtým Atléticem Madrid. Zápas, který byl na šance velmi skoupý, nakonec rozhodl jediný gól Antoina Griezmanna z kraje druhého poločasu.

Důležitost zápasu možná svazovala zkraje zápasu oběma celkům nohy. Jak jinak si totiž vysvětlit, že mezi tři tyče mířila za celou první půli jedna jediná rána. O největší vzruch se tak postaral Álvaro Morata, který již v desáté minutě z ostrého úhlu dostal míč do branky domácích, sudí Jorge Vázquez ale po konzultaci s VARem branku odvolal, pro faul španělského útočníka.

A tak se na šance opravdu čekalo. Před velice slušnou diváckou atmosférou se hrál nepříliš pohledný fotbal, což dokumentovalo například zakončení Berenguera z šestánácté minuty, který si počínal velmi ukvapeně. Úplně osamocen v pokutovém území střílel z prvního doteku, jenže velmi nepřesně.

Domácí se pak dostali k zajímavému zakončení těsně před odchodem do kabiny, zpoza vápna pálil Sancet, místo ohrožení Oblakovy branky však svým nepřesným pokusem ohrozil spíše diváky na tribuně za brankou.

To druhý poločas začal o poznání svižněji. A radovali se Colchoneros. Morata, tentokrát v roli přihrávajícího, posílal prudký balón do šestnáctky, kde už byl připravený Griezmann a střelou po zemi k tyči bez problému překonal Simóna, který vůbec nestihl zareagovat.

Jestliže to zprvu vypadalo na atraktivnější podívanou, opak byl pravdou. Hra místy neuvěřitelně upadala a i přesto, že Valverdeho svěřenci měli mírnou herní převahu, k šancím to dlouho nevedlo.

Do varu se více než 48 tisíc fanoušků na San Mamés dostalo až v samotném závěru, kdy to vypadalo, že jeden z obránců Atlética hrál ve vápně rukou. Hlavní arbitr však po zhlédnutí videa penaltu odvolal, jednalo se totiž o přímý zásah do hlavy. Dlouhých devět minut nastavení pak madridští přežili bez úhony a domů si tak odváží vítězství 1:0, které je posune na třetí místo, o dva body před jejich dnešního soupeře.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC 0:1

15.10.2022 18:30

Góly: 53. Nemanja Gudelj

Fotbalisté Sevilly zvítězili v devátém kole LaLigy na půdě Mallorky 1:0. Dlouho to vypadalo, že hosté své fanoušky znovu zklamou, když ještě v 52. minutě ani jedinkrát neohrozili bránu soupeře. Ofenzivní trápení týmu z Andalusie však utnul Nemanja Gudelj, který fantastickou ranou do šibenice rozhodl o první výhře Rojiblancos pod trenérem Jorgem Sampaolim.

Nový kouč Sevilly Sampaoli mohl být spokojený s výkonem, který předvedli jeho svěřenci v úterním klání Ligy mistrů, kde uhráli bod se silným Dortmundem. V domácí soutěži ovšem Rojiblancos nutně potřebovali bodovat naplno, jelikož se s jediným vítězstvím nacházeli v sestupovém pásmu. O tři body se chtěli pokusit na půdě Mallorky, která v předešlých pěti zápasech zvítězila pouze jednou.

Domácí však vstoupili do utkání ve velkém stylu. V šesté minutě zakončoval po centru zprava Abdón Prats, tělem mu ale pohotově vykryl střelecký úhel Bono. Po následujícím rohu se Prats znovu dostal k zakončení, brankář Sevilly ovšem předvedl takřka identický zákrok a podržel svůj tým. Po záživném úvodu se hra uklidnila a ani jeden z týmů branku soupeře neohrozil, do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

I v úvodu druhé půle se zdála být ofenziva hostů naprosto bezzubá, což potvrzoval fakt, že do 52. minuty nezaznamenali Rojiblancos jediný střelecký pokus. Z neobvyklé pozice se to odhodlal zvrátit středopolař Gudelj. A udělal dobře. Jeho rána z 30 metrů zamířila přímo do šibenice domácí brány a Sevilla šla rázem do vedení. V 86. minutě měl ještě obrovskou příležitost srovnat domácí Ángel Rodríguez, fantasticky však znovu zasáhl nebojácný Bono.

Sevilla tak dotáhla utkání do vítězného konce. Nyní se musí připravit na duel s Valencií, který Rojiblancos odehrají jíž v úterý. Mallorca se o den později střetne s Realem Sociedad.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Elche CF 2:2

15.10.2022 16:15

Góly: 41. Edinson Cavani (pen.), 45+7. Edinson Cavani - 29. Pere Milla (pen.), 65. Pere Milla

Valencia doma na Mestalle remizovala s Elche 2:2 a to je pro ní jednoznačná ztráta. Los Che se sice dostali do problémů inkasovanou brankou z pokutového kopu Pera Milly, ale výsledek dokázali ještě do poločasu, díky dvěma brankám Cavaniho, otočit. Zisk tří bodů jim nakonec opět překazil skórující Pere Milla.

Domácím se v poslední době dařilo a obzvláště na Mestalle. Namlsaní diváci očekávali přísun tří bodů, jenomže to se nakonec Gattusovým svěřencům nepodařilo.

Ústřední postavou byl přitom uruguayský útočník Edinson Cavani. Do dvacáté minuty měl dvě solidní příležitosti, ale v prvním případě před ním stihl zasáhnout brankář Badía a ve druhém ho zablokoval Roco. Ve 25. minutě pak nešťastně fauloval při výběhu Mamardašvili a sudí nařídil pokutový kop. Mamardašvili správně tipl směr střely, ovšem v cestě do branky mu nezabránil.

Penaltu měla v prvním poločase i Valencia. Pět minut před přestávkou fauloval ve vápně Josan a Edinson Cavani byl při exekuci kopu naprosto neomylný. Už se zdálo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, když v nastavení Valencia překlopila skóre na svojí stranu. Na centr Almeidy si naskočil Cavani a znovu potvrdil svojí pověst obávaného kanonýra!

Gennaro Gattuso mohl být s poločasovým výsledkem spokojen, nicméně hotovo ještě nebylo. V 51. minutě spálil velkou šanci Kluivert a po něm ještě větší Hugo Duro a to byl dost možná zásadní moment utkání. Kdyby Valencia odskočila na rozdíl dvou branek, bylo by nejspíše po zápase.

Místo toho se Elche oklepalo a v 66. minutě proměnil centr na zadní tyč hlavou ve vyrovnávací branku Pere Milla. Zaskočení Los Che se pak nestačili divit a moc nechybělo, aby prohrávali. Nicolás Fernández rozvlnil síť, ale sudí ho nepochopitelně neuznal. Fernández v ofsajdu nebyl a po faulu Musaha ponechával výhodu.

Každopádně závěr zápasu byl otevřený z obou stran a vítězství mohly na sebe strhnout oba týmy. Nepřesnou mušku měli Kluivert a Lato. V nastavení nevyšel ani velký závar ve vápně hostí a utkání tak skončilo smírem 2:2.

Více informací k zápasu

Girona FC - Cádiz CF 1:1

15.10.2022 14:00

Góly: 90+111. Cristhian Stuani (pen.) - 46. Álex

Zní to neuvěřitelně, ale Girona v domácím prostředí zachraňovala remízu až v dlouhém, jedenácti minutovém nastavení. Hlavní arbitr zápasu totiž nařídil ve prospěch domácích pokutový kop a Christian Stuani ho proměnil.

Cádiz byl blízko tříbodové výhře a konečná remíza je pro něj vzhledem k průběhu určitě zklamáním. Úvod zápasu prakticky nic zajímavého nepřinesl a na obou stranách se kupily nepřesnosti. Teprve ve 38. minutě se naskytla šance hostům, ale proti Negredovi vytáhl skvělý zákrok brankář Juan Carlos. První poločas tedy skončil bez branek, nicméně hned na začátku druhé půle Cádiz udeřil. Álvaro Negredo udržel balón ještě ve hřišti, načež ho rovnou poslal na malé vápno a tam se natlačil úspěšně zakončující Álex Fernández.

Domácí stáli o okamžitou odpověď a vyrovnání byl blízko Martínez, jehož ránu vytěsnil Ledesma. Girona měla i další šance a Stuani dokonce v 69. minutě orazítkoval břevno! O pět minut už se to Kataláncům podařilo, avšak jejich gólová radost byla předčasná. VAR systém odhalil před Calovým vlastencem útočný faul a branka tím pádem nebyla uznána.

Pro různé průtahy, střídání i ošetření nastavil sudí osm minut a právě v poslední možné chvíli došlo k závaru ve vápně hostí a po Espinově faulu sudí ukázal na pokutový kop. Verdikt vzápětí potvrdil i VAR a Christian Stuani s přehledem srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 0:0

14.10.2022 21:00

Góly: -

Ani jednoho gólu se nedočkali diváci ve Vallecanu. Místní Rayo sehrálo s Getafe vyrovnanou partii a ani jedna strana nebyla schopná utkání rozhodnout. Vallecano k tomu mělo dokonce i pokutový kop, ale Óscar Trejo selhal a střelou k tyči nechal vyniknout brankáře Soríu.

Domácí celek byl v úvodu zápasu o trochu aktivnější a už ve 4. minutě zradilo zpracování Camellu. Z velké dálky zase zkoušel střílet Aleňa a Dimitrievski si s jeho pokusem poradil. Brankář Vallecana šel ještě jednou do akce ve 26. minutě, v dosud největší příležitosti Getafe. Nemanja Maksimović se pověsil do vzduchu a Dimitriewski byl nucen vyškrábnout balón na rohový kop. Celkově nebylo tempo zápasu moc dobré a šancí bylo jen po málu. Před koncem poločasu mělo Rayo volný přímý kop z ideální vzdálenosti, nicméně zeď přizvedla střelu Lejeuneho hodně nad.

Nejdůležitější moment celého zápasu přišel až po změně stran. Palazónovu střelu zastavil rukou Dakonam a sudí nařídil pokutový kop. Óscar Trejo však zvolil stranu, kam se natáhl Soría a penaltu zahodil.

Ještě jedno zklamání si "užili" domácí fanoušci v 72. minutě, kdy Radamel Falcao dostal balón do sítě z lehkého ofsajdu, takže branka neplatila. Ve zbývajícím čase už se nic nestalo a to včetně pětiminutového nastavení. Duel tak skončil nezáživným výsledkem 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid981022:825
2.FC Barcelona971121:422
3.Atlético Madrid961215:719
4.Real Betis961213:619
5.Real Sociedad961215:1219
6.Athletic Bilbao952217:617
7.Villarreal CF943212:315
8.Valencia CF942316:1014
9.CA Osasuna94149:1013
10.Rayo Vallecano932410:1211
11.Celta Vigo931510:1610
12.RCD Mallorca92347:109
13.Espanyol Barcelona923412:169
14.Sevilla FC92349:149
15.Girona FC922512:158
16.Getafe CF92258:168
17.Real Valladolid92256:148
18.UD Almería92168:157
19.Cádiz CF91354:176
20.Elche CF90366:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
Beči

Mě se z toho fotbalu Átletica už regulérně dělá zle.

Fakt herně jedno z nejméně sympatických mzžstev na světě.

Reagovat
Phillipinho

Si cekal nejakou krasojizdu na San Mames kde Athletic letos jeste neprohral? Praveze to byl skvelej vykon smerem dozadu jako za starych dobrych casu. Obrana ve slozeni Molina-Savic-Gimenez-Reinildo musi hrat spolu a Atletico bude zase hodne tezke porazit.

Reagovat
Beči

Mě vůbec nejde o soupeře, chápu že na některé se musí uplatňovat defenzivní styl hry, ale pravdou je, že Atleti hrají tenhle nekoukatelný humus proti úplně každému a to už prakticky 10 let. Chápu, je to Simeoneho styl a má s ním výsledky, ale nikdo němůže říct, že by to někdy byl fotbal lahodící oku, právě naopak. Já jsem prostě na tento typ fotbalu alergický, no offens.

Reagovat
Beči

*offence

Reagovat
Beči

**offense - do píči, ta třetí ranní mě ničí, vůbec neumím psát

Reagovat
LeonardoUžoa

Tak to napiš Česky.

Reagovat
Beči

Jak napíšeš doslovně frázi "no offense"? Fakt by mě to zajímalo.

Reagovat
Dron

"Bez urážky"

Reagovat
Mass

I dron to ví

Reagovat
Dron

Proč by to jako Dron neměl vědět?!

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Jardin

Reagovat
Freedo

Reagovat
Nizzie

Ty vole

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Nihilister

Tvl tohle krásná ukázka proč by lidi měli mluvit česky a né být pořád cool as fuck

Reagovat
Lojd

A ten argument je v cem?

Reagovat
Čenda

Česky, blbče.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Reagovat
Phillipinho

Tak proto se divim, ze i po 10 letech se nad tim dokazes rozcilovat.

Reagovat
PH8

Reagovat
madridcan

O největší vzruch se tak postaral Álvaro Morata, který již v desáté minutě z ostrého úhlu dostal míč do branky domácích, sudí Jorge Vázquez ale po konzultaci s VARem branku odvolal, pro faul italského útočníka.

Autor livesport

Reagovat
Greny

Včera byla super ta žlutá pro Oblaka za zdržování hry že neodešel za branku a šel k půlce..

Nakonec byl dole ze hřiště jako první a další dva hráči tam furt čekali na stridani

Reagovat
LAM

Jsme pod dekou a od repre mimo formu. Tohle bude jen zachraňování toho aby to nebylo do MS o 10.

Jinak dneska vyrovnanější zápas,hlavně ve druhým poločase jasně lepší,ale poslední dobou co akce soupeře to gól a ve předu se na gól hrozně napracujeme.

Reagovat
AlevsakNevadi

vpredu ti hraci nemaju nejaku hernu inteligenciu to je trochu dost problem. raphina ma zatial v nicom neoslnil a dembele je uzasny hrac ale tupelo ako sa patri.

Reagovat
2miguel1

Chýba nam extremne agresivita, dôraz, je až vtipné, že najvacsiu agresivitu ma 18-ročny chlapec. Real si počkal na dve šance, dva goly, pričom na druhy mu ešte nahra Garcia. Zas nas prekaučoval tím, kde my hrame a súper čaká na gól v bloku. Busquets zle, zle zle zle. 4 roky zle

Reagovat
zidane78

Real vyhral len preto lebo dal viac golov.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Mönchengladbach

Souhlas, dát víc gólů Barcelona, vyhrála ona.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Raul=Real

Jj, inak bol horší

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

Reagovat
Gazdo

Inak taka zaujimava vec sa deje u nas. Ktokolvek nastupi v zaklade je automaticky o dve triedy horsi hrac ako ked pride ako hrac striedajuci. Chapem ze cerstvy hrac do unavenych obran vzdy spravi viac ako ten unaveny ale az takto vidiet to predsa ani nie je mozne

Reagovat
smazaný uživatel

Až na pár minut a momentů slabý výkon. Po repre jakoby celý tým zapomněl hrát nějak aspoň trochu kompaktně, každý náhodný úok soupeře smrdí gólem, presink nám odešel úplně a spouštíme ho jaksi jenom na půl a ne na plnou agresivitu, k tomu hromada hráčů bez formy a toho zrovna nejdůležitějších postech stoperů a křídel, akce vypadají jako náhodné a nenacvičené. Každopádně mě velmi dojímá, že s tak širokým týmem stejně nejdůležitější zápasy hraje panic buy ze spodku anglické ligy Raphinha a pan García, který je snad horší než Čygrinskij. Může mít nejlepší rozehrávku na světe, ale když NEUMÍ bránit, a to ani pozičně, ani silově a fyzicky, tak může jít akorát tak doprdele.

Reagovat
Rattlesnake

řeknu teď něco, co ti přivodí noční můry.

Lenglet se v létě vrací z hostování v tottenhamu.

dokážeš si představit dvojici Lenglet/Garcia?

Reagovat
2miguel1

Haha

Reagovat
icka

Reagovat
Kenneth

Diky šampioni. Xaviho a Piquého protáhle ksichty k nezaplacení. A zítra třešnička v podobě nejlepšího hráče světa.

Reagovat
liborarnold

Je jasné, že Xavi po zápase s Realem řekně, že jim rozhodčí při zápase odřekl minimálně 2 penalty.Naopak penalta proti nim určitě platit neměla

Reagovat
patas92
Reagovat
teenz

Kdyz jsem to videl, tak rikam jasna penalta.

Reagovat
Patt

Prostě to rozhodčí měl písknout a Barca by neprohrála. A možná by Fati za jiného stavu jednu ze dvou šancí proměnil. Ale rozhodčí pro jistotu se na to nešel podívat.

Reagovat
Raul=Real

On ho nenarazil do boku, len sa mu obtrel o zadok...a kontakt nôh prakticky žiaden... skôr sa dá asi súhlasiť s rozhodcom....pocitil mierny kontakt na zadku tak ochotne padal...zapletene nohy uz boli v pade dosledkom toho ochotneho padu

Reagovat
2miguel1

Je to bohužial už niekolka penalta, ktoru Barca mala kopať, ale spoliehať sa na penalty čo ja viem

Reagovat
Gazdo

Spoliehat sa na penalty je dost ubohe

Reagovat
patas92

Tak na penalty se nikdo nespoléhá, ale nějakou z těch očividných by Barce rozhodčí písknout mohl

Reagovat
pantondavo

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt zprava do těla byl loktem a tělem, to se (nám) nepíská, kontakt do levé Lewovy nohy byl až když se z ní odrazil do vzduchu. Takže spíše ne.

Reagovat
Salfovic

V kontextu odpískané penalty určitě.

Reagovat
Gazdo

Lewa keby do toho este neskocil tak ho Carvajal trafi tak ci tak a potom by to podla mna piskol. Tym ze sa este odrazil akurat toho sudiho nasral

Reagovat
pantondavo

Tohle bylo ukázkový tělo, dyť se ho dotknul žaludem, to musí ustát, hodně lacinej pád.

Reagovat
AlevsakNevadi

čo konkrétne má byt pedriho prednosť ? odoberanie lopty nie, ofenziva nie, defenziva nie, pozicna hra tiez nic moc. Ten chalan ma vacsi hype nez cela pl dokopy ale v konecnom dosledku nic neukazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Pedri je fantastický, musi sa ešte učiť, no vyriešili sme na dekádu hráča. Aj Gavi je super, len sú ešte mladí.

Reagovat
AlevsakNevadi

ja verim ze bude top, ale potrebuje este cas nie hrat kazdy dolezity zapas.

Reagovat
DreamTeam

Předností moc nemá. Provází ho jen mladistvý hype.

Podle mě klidně může někdy být na top úrovni.

Ale takové ty skřeky jak Pedri je top a Pedri je budoucnost, jsou ještě dost předčasné.

Reagovat
Gazdo

Co to?

Reagovat
AlevsakNevadi

rad si precitam iny nazor, o tom diskusia je.

Reagovat
CHONG

V suchým triku, abych parafrázoval klasika, díky katalánským sparingpartnerům Jinak opět se nesmí zapomenout poděkovat Diskostuovi, ten kluk je prostě zlaťák.

Reagovat
2miguel1

V suchych teda absolutne, doma by Barca zrejme vyhrala, zapasy vonku su ale ťažke. Real ale skúsene, ten stred pola ma proste stále dobrý. Tie roky Kroosa Modrica je velka vyhoda pri 20-18 rocnych Pedri Gavi v El Clasicu. Aj tak ale dávam trochu vacsie sance na titul Barce po tomto zápase, v lahšich zapasoch Barca nebude stracat, Real skôr si myslim

Reagovat
Kejza

že vůbec polemizuješ napsal by "v suchym triku" na jakoukoliv výhru po jakymkoliv průběhu. v suchym triku bylo i mistrovství světa v luckerství loni v LM

Reagovat
valloire

když ti stačí zapnout na poslední minuty, tak je to vždycky v suchým triku

Reagovat
Kejza

Reagovat
Salfovic
Reagovat
vceradnesazitra

Já to říkal, Real v suchém triku

Reagovat
Kokesh

V zápisu rozhodčích je zmíněno, že šel Laporta po zápase do kabiny sudích chtějíc vysvětlení jejich rozhodnutí

Šašek, šašek, šášula,...

Reagovat
Patt

Šel se zeptat, proč se rozhodčí nešel podívat na VAReal.

Reagovat
patas92

To si toho hlavního a dva lajnové, za kterýma tam šel, pojmenoval přesně

Reagovat
Kokesh

Další trapčení z vaší strany...jen samé výmluvy, degradace soupeře, nezasloužili jsme si prohrát, hráli jsme dobře, bla bla bla...

Jaký prezident, takový trenér, takový hráči...úplně si živě dokážu představit Piqueho v téhle roli a další komedie pokračuje. Máte být na co pyšní...

Reagovat
patas92

ok

Reagovat
Cracker10

Nebrec

Reagovat
Mass

Reagovat
pantondavo

Kde se dají najít zápisy?

Reagovat
Kily

dříve byly oficiální verze zápisů na lfp.es až dva nebo tři dny po skončení kola a šlo jen o sestavy, góly a karty. Věci jako případná návštěva prezidenta u rozhodčích byly po skončení zápasů pravidelně jenom informacemi od různých médií, dneska to pravděpodobně možná bude stejné

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Katalánský paklub je prolezlý úplně ve všech směrech...od slaboduchych vyjádření tupoleva Xaviho až po Laportu..teď už chybí vážně jen ten krach

Reagovat
2miguel1

Ešte teda posledná poznámka, prečo je Busquets Lucas Leiva Liverpoolu. Barca sa podvedome bojí stratiť loptu riskantnou prihravkou, ktorá može viesť a vždy vedie k protiutoku a teda vacsine inkasovanych golov, lebo vie, že Busquets proste nepokryje ten rýchly protiutok. Hráči ako Verratti, ci Kimmich by vyriešili vacsinu problemov, ktore ma momentalne Barca. Musíme len počkať, kým odíde Busquets a dúfať, že sa nám podarí kúpit kvalitny DM. Celkovo, ak odide Busquets, Pique, Alba, Roberto, bude to neuveritelný upgrade mužstva. Už len ich odchodom a istotou, že určite nenastúpia. Dakujeme ale za roky ( 2009-2019 )

Reagovat
Kejza

ten rodrygo skóruje zásadně v nastavení

Reagovat
madridcan

Zajtra Benzema Zlatá Lopta a Eminem 50 rokov

Ľudia

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
zasranej malíř

Všechno jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Svět je opět v rovnováze.

Reagovat
dantetomas

Barca na tom musi byt financne fakt zle, ked si nechava platit reklamu na dresoch od Sheffieldu Wednesday

Reagovat
Ángel di María 22

Pohodova vyhra

Zitra jeste Benz zlaty mic. A pak Inter vyhra proti Plzni a vse bude v poradku

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Reagovat
Xavi

Dáváš palec, že Inter vyhraje proti Plzni jo?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Kenneth

Proc ne? Plzen stejne nema na treti misto narok a videt Vas v EL po tom prestupaku by bylo k nezaplaceni.

Reagovat
Xavi

Protože fandí Plzni a kazdej bod by byl pro ně úspěch, asi nechtějí skončit bez bodu. Raději bych fandil svým. Ale tak každého věc. Já jsem se jen zeptal.

Reagovat
JM

Asi počítá s tím, že ty body Plzeň udělá až s Barcelonou

Reagovat
valloire

Reagovat
mistr129

Málo se to ví, ale když je Plzeň udělá s Interem, pak už s Barcelonou nemůže

Reagovat
Csaplárova past

4 slova ...

Inter vyhra proti Plzni

Reagovat
valloire

Samozřejmě. Viktorka vydělala prachy. Navíc nemá.

Reagovat
Manik...

Reagovat
RealC.F.

doufám, že ten zlatej míč zas nebude fraška za 0 úspěchů jako minule s Messim, pokud to nebude Benzema tak fakt nevim

Reagovat
Csaplárova past

Mozne uz je opravdu vsechno. Nedostal to Ribery v roce 2013, klidne to nemusi dostat Benzema v roce 2022

Reagovat
valloire

to je nemožný, Ribery tam měl Ronalda v největší formě

Reagovat
Salfovic

Až bude Barca na pokraji bankrotu, tak bude stát něco v cestě záchrany od nějakého šejka ?

Zatím k tomu vše směřuje, a čím dál víc to vypadá, že úmyslně.

Reagovat
blaugrana

na hlasovani o prevzati klubu do sukromnych ruk by sa zucastnilo aso tak 30 socios, takze tomu nebrani nic

Reagovat
Salfovic

A vedení ligy či šp. fotbalu do toho nemůže nějak kecat?

Reagovat
AlevsakNevadi

hm vzhladom na to ze je to tebas tak bude, ale realne na to nema vplyv.

Reagovat
Csaplárova past

Teď přijdou o peníze z LM. S třetím místem ve skupině před sezónou určitě "nepočítali", takže se v Barce zase přepočítali. A docela by mě zajímalo, kam až si v LM věřili, že dojdou ...

Reagovat
AlevsakNevadi

20 mega je rozdiel v tom ci postupis zo skupiny do osemfinale alebo das vyhru v EL, celkom dosť.

Reagovat
janinho

a po tom co som od barcy videl minuly tyzden som si isty, ze ani tu EL nevyhraju. navyse tam bude celkom dost kvalitnych timov ktore xaviho vyzlecu donaha.

Reagovat
fenixLFC

Vo financnych planoch ocakavali stvrfinale

Reagovat
Kenneth

Podle fotek byl vcera Ramos na zapase. To vazne dal prednost El Clasicu misto toho aby byl s tymem ve Francii pri nejvetsim zapase ligy?

Reagovat
ciernyribiz

tak potom ta cervena karta dava zmysel

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Csaplárova past

Jenze nejvetsi zapas ve Francii se nevyrovna nejvetsimu zapasu ve Spanelsku

Sergio ma porad v srdicku Real

Reagovat
Kenneth

Platí i opačně. Alabu sem si oblíbil hodně rychle, ale Sergio mi hodně chybí.

Reagovat
Csaplárova past

Tak Ramos je jeden z posledních hráčů, které řadím do té kategorie "srdcař a bojovník za svůj tým". A taky jeden z posledních hráčů, kteří už hráli v době, kdy jsem jako náctiletý kluk začal fotbal naplno vnímat. Takže za mě velká osobnost a ikona celého fotbalu. Spousta červených zbytečných, ale když bylo v El Classicu potřeba přitvrdit, tak se nebál to udělat. Velký respekt pro takového hráče

Reagovat
CHONG

Toho srdcaře jsem mu taky dlouho žral...

Reagovat
Kenneth

Here we go again...

Reagovat
Pharrell

haha

Reagovat
CHONG

V tomhle se neshodneme, no Ramos byl o parník můj nejoblíbenější hráč vůbec, ale už při té komedii s United mě zklamal a tou Čínou to dorazil, tohle srdcař nedělá

Reagovat
Csaplárova past

Aha .... ja jsem si myslel, ze mu Real nenabidl novou smlouvu a on se nedohodl na nove ...

Reagovat
teenz

Reagovat
CHONG

Do PSG si jdeš jenom pro žold, jinak ten klub nikoho nezajímá.

Reagovat
AlevsakNevadi

56% win ratio pre Xaviho, najhorsi výsledok od roku 2001 pre trénera s minimálne 50 zápasmi.

Reagovat
smazaný uživatel

On totiž není žádný trenér..a to má licenci

Reagovat
Kenneth

To je nějaká blbost ne?

Reagovat
AlevsakNevadi

nie prečo ? 28w 11d 11l

Reagovat
Kenneth

Hmm vůbec sem netušil že má tolik remíz a porážek už. Minula ligova sezóna byla od nástupu Xaviho docela dobrá právě.

Reagovat
AlevsakNevadi

ma horsie cisla ako koeman btw, ten skoncil na 66% win ratio. on ma relativne dost prehier/ remiz kde o nieco ide. V europskom meritky tie cisla budu este horsie - frankfurt, galatasaray, bayern, inter. Realne supol plzen len

Reagovat
valloire

novej Zizu říkali

Reagovat
LAM

Když to vezmu trochu z odstupem:

Forma je jasná-ta nás poslední dva týdny opustila a je teď hlavně na hráčích jak rychle se dokážou dostat zpět.

Pozitiva bych viděl v Koundem, kterej hned po zranění předvedl velmi dobrej výkon a s Araujem to může bejt Top dvojka.Dále výkon ve druhym poločase kdy se dostal Real dvakrát k naší bráně,ale kvůli našemu bránění to i tak stačilo.

Zcela zásadně potřebujeme pořádný RB a náhradu za Sergia,kterej je už mimo.

Proti Villarealu bych dal do základu Fatiho a Dembu na pravo,kde je daleko platnější než Raphinha.FDJ na DM za dědka.Dál dát šanci zase Albovi, kterej by se měl točit s Baldem.

Stegen-Alba,Garcia,Kounde,Roberto-FDJ,Gavi,Pedri-Fati,Lewa,Dembele

Reagovat
dextroza_m

Já bych klidně ze začátku dal Ferrana místo Lewy a toho tam šoupl někdy 60. minutě.

Reagovat
janinho

https://fb.watch/gcQ7DdKMQo/

tajne porizeny zaznam xaviho studia trenerskej licencie

Reagovat
Pharrell

Dnes večer bude vyhlášení Zlatého míče. Ballon d'Or France Football. Go go Big Benz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele