9. kolo
15.10.2022 16:15 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Ani dvě Cavaniho branky na vítězství Valencie nestačily, dvakrát se totiž prosadil i hostující Milla

Valencia doma na Mestalle remizovala s Elche 2:2 a to je pro ní jednoznačná ztráta. Los Che se sice dostali do problémů inkasovanou brankou z pokutového kopu Pera Milly, ale výsledek dokázali ještě do poločasu, díky dvěma brankám Cavaniho, otočit. Zisk tří bodů jim nakonec opět překazil skórující Pere Milla.

Domácím se v poslední době dařilo a obzvláště na Mestalle. Namlsaní diváci očekávali přísun tří bodů, jenomže to se nakonec Gattusovým svěřencům nepodařilo.

Ústřední postavou byl přitom uruguayský útočník Edinson Cavani. Do dvacáté minuty měl dvě solidní příležitosti, ale v prvním případě před ním stihl zasáhnout brankář Badía a ve druhém ho zablokoval Roco. Ve 25. minutě pak nešťastně fauloval při výběhu Mamardašvili a sudí nařídil pokutový kop. Mamardašvili správně tipl směr střely, ovšem v cestě do branky mu nezabránil.

Penaltu měla v prvním poločase i Valencia. Pět minut před přestávkou fauloval ve vápně Josan a Edinson Cavani byl při exekuci kopu naprosto neomylný. Už se zdálo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, když v nastavení Valencia překlopila skóre na svojí stranu. Na centr Almeidy si naskočil Cavani a znovu potvrdil svojí pověst obávaného kanonýra!

Gennaro Gattuso mohl být s poločasovým výsledkem spokojen, nicméně hotovo ještě nebylo. V 51. minutě spálil velkou šanci Kluivert a po něm ještě větší Hugo Duro a to byl dost možná zásadní moment utkání. Kdyby Valencia odskočila na rozdíl dvou branek, bylo by nejspíše po zápase.

Místo toho se Elche oklepalo a v 66. minutě proměnil centr na zadní tyč hlavou ve vyrovnávací branku Pere Milla. Zaskočení Los Che se pak nestačili divit a moc nechybělo, aby prohrávali. Nicolás Fernández rozvlnil síť, ale sudí ho nepochopitelně neuznal. Fernández v ofsajdu nebyl a po faulu Musaha ponechával výhodu.

Každopádně závěr zápasu byl otevřený z obou stran a vítězství mohly na sebe strhnout oba týmy. Nepřesnou mušku měli Kluivert a Lato. V nastavení nevyšel ani velký závar ve vápně hostí a utkání tak skončilo smírem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele