9. kolo
17.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Villarreal v pondělní dohrávce s Osasunou zvítězil, navíc má už nejlepší obranu v lize

Souboj tabulkových soupeřů zakončil deváté kolo španělské nejvyšší soutěže. Svěřenci Unaie Emeryho potvrdili to, že jejich obranu je v letošní sezoně opravdu obtížné překonat a po dvou gólech Danjumy uzmuli důležité vítězství nad Osasunou v poměru 2:0.

Již v šesté minutě se do šance dostával po chybě v domácí rozehrávce Ávila. Ten si navedl míč na střed a nerozpakoval se vypálit z dobrých pětadvaceti metrů. Rána byla velmi povedená, brankář Rulli ji s problémy vytáhl na roh. O pár minut později to zkoušel Nacho Vidal, jeho střela byla ale zblokována. Přibližně po pětadvaceti minutách se probudili také domácí. Ke stoprocentní gólovce se po přízemním centru Pedrazy dostával Baena, těsně předtím, než mohl doklepnout míč do prázdné klece, jej skvělým obranným zákrokem dokázal odpravit mimo hřiště mladší z dvojice Garcíů na hřišti, David.

První poločas spěl v poklidu ke svému konci, když se z čista jasna prosadila "Žlutá Ponorka". Na začátku gólové akce z dvaačtyřicáté minuty stál Nicolas Jackson, který na pravé straně hřiště obešel okolo obránce a přihrál do pokutového území Danjumovi. Ten se dokázal prosadit nádhernou patičkou, po které muselo plesat srdce každého fotbalového fajnšmekra.

Z kraje druhého poločasu se po velmi špatném načasování a úderu pěstí do hlavy Baeny brankářem Herrerou dostali domácí k pokutovému kopu. Ten si vzal na starost Arnaut Danjuma a díky ráně k levé tyči si přidal druhý zářez na pažbu v zápase.

Psala se šedesátá minuta, když se Nizozemec mohl dočkat hattricku. Tentokrát mu ale ve skórování zabránil vyběhnuvší brankář Herrera. Na druhé straně to pak zkoušel z protiútoku Rubén García, domácí branku však o hodně přestřelil. Ještě jednu pološanci si v devadesáté minutě vytvořil klub z Pamplony, Brašanac ale branku Rulliho střelou zpoza šestnáctky o kousek minul. Villarreal tak po čtyřech zápasech opět vyhrál a svého soupeře v tabulce o dva body přeskočil, naopak Osasuna se pomalu dostává do problémů, už počtvrté řadě nezvítězila a propadla se na devátou příčku.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele