9. kolo
16.10.2022 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Celta Vigo doma podlehla Realu Sociedad 1:2

Baskický Real Sociedad veze z Estadio Balaídos všechny body a nutno podotknout, že zaslouženě. V utkání, ve kterém padlo celkem jedenáct žlutých karet a jedna červená, se rozhodlo až ve druhém poločase vítěznou brankou Igora Zubeldii.

První poločas by se dal rozdělit na dvě části. V té první byl k vidění spíše litý boj, než ofenzivní kreace a pro změnu ve druhé části tomu bylo naopak. Zlomovým bodem byla 30. minuta a povedená střela zpoza šestnáctky v podání Asiera Illaramendiho. Brankář Marchesín se sice natahoval k přední tyči, ale na balón nedosáhl.

Celta to po inkasované brance otevřela a Real Sociedad dál podnikal výpady. Jeden z nich zakončil jen do boční sítě Sörloth.

Byli to domácí, komu se nakonec podařilo vstřelit další gól. Pár minut před přestávkou vyrobil Zubimendi obrovskou hrubku a Iago Aspas jí střelou do protipohybu brankáře nemilosrdně potrestal.

Celta Vigo mohla i strhnout vedení na svojí stranu, ale v 53. minutě těsně minul Aspas a vzápětí na druhé straně udeřilo. Braís Méndez rozehrál rohový kop a Igor Zubeldia hlavičkou napravil zaváhání z prvního poločasu a vrátil vedení na stranu La Realu.

Domácí se museli znovu hnát za vyrovnáním a v 73. minutě byl blízko Cervi, nicméně branku v jasné pozici trestuhodně přestřelil. Chvíli nato se vytasil se skvělým zákrokem Álex Remiro a v závěru zápas gradoval.

V poslední čtvrthodině odmítl pojistku Sörloth, přičemž jeho dva pokusy zlikvidoval Marchesín. Celta měla možnosti, jenomže je nevyužila a protože se neprosadili ani hosté, zůstalo skóre 1:2 z pohledu domácích neměnné.

Závěr zápasu ještě neunesl domácí Gonçalo Paciência, ale červená karta na konečném výsledku vůbec nic nezměnila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele