9. kolo
15.10.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nemanja Gudelj (© AFP)

Sampaoliho léčba začíná zabírat. Sevillu v útočné snaze vysvobodila Gudeljova pumelice

Fotbalisté Sevilly zvítězili v devátém kole LaLigy na půdě Mallorky 1:0. Dlouho to vypadalo, že hosté své fanoušky znovu zklamou, když ještě v 52. minutě ani jedinkrát neohrozili bránu soupeře. Ofenzivní trápení týmu z Andalusie však utnul Nemanja Gudelj, který fantastickou ranou do šibenice rozhodl o první výhře Rojiblancos pod trenérem Jorgem Sampaolim.

Nový kouč Sevilly Sampaoli mohl být spokojený s výkonem, který předvedli jeho svěřenci v úterním klání Ligy mistrů, kde uhráli bod se silným Dortmundem. V domácí soutěži ovšem Rojiblancos nutně potřebovali bodovat naplno, jelikož se s jediným vítězstvím nacházeli v sestupovém pásmu. O tři body se chtěli pokusit na půdě Mallorky, která v předešlých pěti zápasech zvítězila pouze jednou.

Domácí však vstoupili do utkání ve velkém stylu. V šesté minutě zakončoval po centru zprava Abdón Prats, tělem mu ale pohotově vykryl střelecký úhel Bono. Po následujícím rohu se Prats znovu dostal k zakončení, brankář Sevilly ovšem předvedl takřka identický zákrok a podržel svůj tým. Po záživném úvodu se hra uklidnila a ani jeden z týmů branku soupeře neohrozil, do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

I v úvodu druhé půle se zdála být ofenziva hostů naprosto bezzubá, což potvrzoval fakt, že do 52. minuty nezaznamenali Rojiblancos jediný střelecký pokus. Z neobvyklé pozice se to odhodlal zvrátit středopolař Gudelj. A udělal dobře. Jeho rána z 30 metrů zamířila přímo do šibenice domácí brány a Sevilla šla rázem do vedení. V 86. minutě měl ještě obrovskou příležitost srovnat domácí Ángel Rodríguez, fantasticky však znovu zasáhl nebojácný Bono.

Sevilla tak dotáhla utkání do vítězného konce. Nyní se musí připravit na duel s Valencií, který Rojiblancos odehrají jíž v úterý. Mallorca se o den později střetne s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele