LaLiga - preview 8. kola: Dočká se Elche první výhry s Mallorcou?

07.10.2022, 09:09, aktualizováno 10.10.2022, 08:52
Previews
Vedat Muriqi (© AFP)
Elche zůstává s jediným bodem poslední, další šanci prolomit čekání na první výhru v sezoně bude mít proti Mallorce. Ostrovní celek si může upevnit pozici ve středu tabulky...
Real Valladolid - Real Betis  (neděle 14:00)
Betis střídá ligové zápasy s těmi v evropských pohárech a teď se musí rychle přeorientovat na domácí scénu. Sevillský klub před sebou má výlet do Valladolidu a chce si spravit chuť po týden starém nezdaru na hřišti Celty.

Betis se v Galicii nedokázal střelecky prosadit a nakonec padl 0:1, v tabulce i tak zůstává na vynikající páté příčce a v případě nedělního triumfu poskočí na bronzovou pozici. Nálada v týmu je dobrá i díky čtvrtečnímu vystoupení na scéně Evropské ligy, Betis vyhrál 2:1 nad AS Řím a už za čtyři dny může stvrdit postup do vyřazovací fáze.

"Jsem spokojen s výhrou i průběžnou první příčkou. Zvláště v prvním poločase jsme podali skvělý výkon, po změně stran jsme utkání kontrolovali a soupeře nepouštěli do šancí. Z výkonu mám dobrý pocit," radoval se trenér Manuel Pellegrini.

Betis dlouhodobě postrádá zraněného Juanmiho a nově je mimo hru i další důležitá postava ofenzívy Nabil Fekir, ten si přivodil svalový problém a na trávníky se vrátí nejdříve koncem října. Kvůli karetnímu trestu zůstal v Andalusii Luiz Felipe.

Valladolid v minulém kole zareagoval na dvě porážky v řadě a uspěl na půdě Getafe. Nováček díky tomu opustil sestupové pozice a aktuálně je patnáctý. Horší je pohled na marodku - ke zraněnému kvartetu Sergio Asenjo, El Yamiq, Luis Pérez a Anuar se přidali ještě Gonzalo Plata a Kenedy, opět k dispozici naopak jsou Feddal, Joaquín Fernández a Mickael Malsa.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Joaquín, Javi Sánchez, Olaza - Kike Pérez, Mesa, Aguado - Iván Sánchez, S. León, Plano.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Edgar, V. Ruiz, A. Moreno - Paul, William Carvalho - Luiz Henrique, Canales, Rodri - Iglesias.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.57 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Čtyři body z posledních dvou zápasů. Taková je vizitka Cádizu, jenž se v neděli utká s Espanyolem. Utkání nemá horkého favorita a slibuje vyrovnanou podívanou.

V tabulce si jsou oba celky poměrně blízko, neboť je od sebe dělí pouhý bod. O trochu hůře je na tom přeci jenom Cádiz, který nejenže dlouho nedokázal bodovat, ale dokonce v prvních pěti zápasech nevstřelil ani jeden gól. Naprosto tristní bilanci se podařilo napravit až s výhrou 1:0 ve Valladolidu, nicméně mizerná koncovka přetrvává dál. Před týdnem sice Cádiz obral o body Villarreal (0:0), ale střelecky znovu nezářil. Žlutá ponorka tak v sedmi zápasech vstřelila pouhopouhý jeden gól a s takovou může horko těžko pomýšlet na úspěch.

Proti Espanyolu to bude potřeba zlepšit. Katalánský celek si jinak vyskakovat nemůže, protože na tom není o moc lépe. Doma ještě nezvítězil a jedinou výhru urval překvapivě v Bilbau na San Mamés. Podobně jako Cádiz i on před týdnem remizoval, pro změnu 2:2 s Valencií.

Body potřebují jako sůl oba celky a i proto se očekává vyrovnaný zápas. Poslední vzájemné měření sil proběhlo v lednu a neskončilo jinak, než remízou.

Pokud jde o domácí Cádiz, tomu budou chybět Jon Ander Garrido, Momo Mbaye i Isaac Carcelen. Espanyol zase bude bez Adria Pedrosy a vykartovaného Martina Braithwaita, zatímco Jose Carlos Lazo a Oscar Gil jsou na pochybách.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldúa, Hernandez, Chust, Espino - Fernandez, Emeterio - Alejo, Sobrino, Bongonda - Negredo
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Calero, Cabrera, Gomez - Hilali, Darder, Exposito, Souza, Olivan - Joselu, Puado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.09 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer slibuje hodně napínavou bitvu plnou dramatických momentů. Jestli o ni nechcete přijít, přijměte pozvání na stadion Anoeta. V San Sebastiánu se domácí La Real utká s pohárovým účastníkem z Villarrealu, kterého tu moc rád nevítá.

Real Sociedad se dlouhodobě opírá o domácí formu a z této baskické metropole se body zas tak moc často nevozí. Pro Villarreal to bude o to náročnější, že se tým trenéra Imanola Alguacila dostal poslední dobou do skvělé formy. Vyhrál už čtyři zápasy v řadě a pokaždé dal aspoň dvě branky. A nezáří jen v LaLize - jeho kouzlo funguje i v Evropské lize.

Na tomhle slavném pódiu porazil Manchester United, kyperskou Omónii a v minulém kole si poradil i se Sheriffem, ač musel dlouho cestovat. Potkal navíc soupeře, který velmi organizovaně a houževnatě bránil. Přesto si La Real poradil a díky trefám Davida Silvy s Aritzem Elustondem zůstává ve skupinových bojích stoprocentní.

Trenér Alguacil proto může být se svou prací velmi spokojený. Před soupeřem ale varuje: "Villarreal je tým s obrovskými zkušenostmi a trenérem, který je vítězem. Má vítěznou mentalitu a přenáší ji na svůj tým velmi úspěšně. I kdyby Villarrealu nevyšel vstup do sezony podle očekávání, pořád to pro mě bude favorit. Technicky i takticky vyspělý tým, který dobře ví, co a jak chce hrát. Musíme si na něj dávat dobrý pozor."

Faktem je, že Žlutá ponorka má výlety na Anoetu docela v oblibě - už hodně dlouho tady totiž neprohrála. Naposledy se Real Sociedad radoval ze tří bodů v domácím prostředí v srpnu 2017 (3:0) a od té doby čeká na další podobný úspěch.

Z ofenzivní síly Villarrealu jde navíc docela strach. Žlutá ponorka to demonstrovala zejména v minulém kole Konferenční ligy, v němž pěti góly naprosto zdemolovala obranu Austrie Vídeň. Emeryho svěřenci ale sází hlavně na obranu, protože se dvěma inkasovanými góly se jedná o druhou nejlepší obranu ligy. Rozdíl s La Realem je opravdu propastný, protože baskický celek dostal za sedm duelů branek už 11!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.25 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Celta Vigo  (neděle 21:00)
FC Barcelona má před sebou hodně důležité období, na které by se potřebovala naladit vítězně. Už ve středu totiž odehraje domácí odvetu s Interem Milán v Lize mistrů a o pár dní později je ve Španělsku na programu El Clásico. Nedělní výhra proti Celtě Vigo se tak jeví jako povinnost, ale až výkon na hřišti ukáže, jak na tom Katalánci ve skutečnosti jsou.

Barcelona prohrála v úterý na San Siru v Miláně s Interem a zkomplikovala si tak postup do další fáze. Porážkou 0:1 klesla na třetí příčku a pokud chce pomýšlet na postup, bude muset odvetné utkání s Nerazzurri zvládnout lépe. Nejlépe pak za tři body, jinak riskuje nepostup a to by bylo vzhledem k letním investicím velké zklamání.

V LaLize to ale Barceloně nadále šlape a série šesti výher v řadě je toho důkazem. Xaviho tým se navíc po zaváhání Realu Madrid posunul do čela a to díky lepšímu skóre. Barca má s devatenácti zásahy nejproduktivnější útok celé ligy a samozřejmě lví podíl na tom má devíti gólový Robert Lewandowski. "Lewa mě nepřekvapuje. Znám ho dobře ze svého působení v Mnichově. To, co předvádí teď ve Španělsku, jsem léta zažíval v Mnichově. Je jedním z nejlepších útočníků na světě a prokazuje to už mnoho let," vysekl barcelonskému forvardovi poklonu obránce Realu Madrid David Alaba. Jejich vzájemný souboj se blíží a na programu je už příští týden.

Celta Vigo jede na Camp Nou v poměrně dobré náladě, protože před týdnem trochu překvapivě porazila Real Betis 1:0. Pro Celestes to byla teprve třetí výhra v sezoně, nicméně tým posunula v tabulce do klidného středu.

Nedělní zápas má jasného favorita v podobě Barcelony. Celta Vigo ale dokázala v předminulé sezoně na Camp Nou vyhrát a poměrně často obírá favorita o body. Povede se jí to i v neděli večer?

Barca má aktuálně na marodce šest hráčů - Bellerína, Koundého, Araúja, Depaye, Christensena a Kessiého. To nejsou před důležitými zápasy zrovna povzbudivé zprávy. K dispozici už ale bude Frenkie de Jong a od úvodní minuty by měl dostat šanci i Gerard Piqué. Na druhé straně jsou hosté v dobré kondici a trenérovi Eduardovi Coudetovi bude chybět jen Franco Cervi.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Pique, Garcia, Baldé - Gavi, Busquets, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Fati
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mallo, Aidoo, Nunez, Galan - Beltran - Rodriguez, Veiga, Solari - Larsen, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.52 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Rayo Vallecano  (sobota 14:00)
Sobotní program 8. kola LaLigy rozehraje Almería s Rayem Vallecano. Domácí nováček tohoto ročníku se trápí u dna tabulky a v posledních čtyřech duelech prohrál. Rayo je na tom sice obecně mnohem lépe, ale forma na hřištích soupeřů mu taky nedá spát.

Almería prohrála už čtyři duely po sobě a především v nich nedokázala dát ani jednu branku. Střelecky vyšla naprázdno proti Valladolidu, Osasuně, Mallorce a minule taky Athleticu. Klub z Bilbaa se s Almeríou moc nepáral a dal jí rovnou čtyři branky. Celkově jich nováček dostal už jedenáct. Největší potíže ji ale trápí právě v útoku.

Doposud se zmohla jen na čtyři trefy, což je třetí nejhorší výkon v lize. Po prvních třech duelech nové sezony, v nichž Almería podala více než dobrý výkon, je to zklamání. Trenér Rubi ale přesto věří, že si jeho hráči brzy napraví reputaci.

V rozhovoru pro klubový web uvedl: "Minulé zápasy se nám nedařila jedna věc, která byla zejména proti Athleticu více než zřetelná. My se sice dostaneme do šancí, ale pak zpanikaříme, nedaří se nám zachovat klid a v zakončení často prováháme ideální moment. Tohle musíme změnit a zlepšit, protože jinak se s první ligou můžeme rozloučit. Jsem si ale jistý, že se nám to podaří zlomit."

Rayo se usadilo na pohodlné desáté příčce, ale úplně spokojené být taky nemůže. Tým trenéra Andoniho Iraoly vyhrál venku jen jedno utkání z posledních čtyř a tuhle bilanci bude chtít vylepšit.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Akieme, Babić, Ely, Kaiky, Mendes - Costa, Robertone, Eguaras - Embarba, Ramazani
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - García, Catena, Lejeune, Balliu - Valentin, Comesaña - García, Trejo, Palazón - Camello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.27 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Girona FC  (sobota 16:15)
Atlético Madrid nezvládlo v týdnu utkání Ligy mistrů a prohrálo s outsiderem z Belgie. Což bude chtít napravit při nejbližší možné příležitosti. Tou bude svěřencům trenéra Simeoneho utkání s Gironou, která se léčí z ještě mnohem výraznější potupy.

Colchoneros odpověděli na pokažené a především prohrané derby s Realem Madrid tím nejlepším možným způsobem, tedy výhrou nad Sevillou. Je pravda, že současná Sevilla rozhodně nebudí strach jako dřív, ale i tak byla výhra 2:0 nad pohárovým účastníkem jasným úspěchem. Jenže pak se Atlético zaseklo.

Madridský velkoklub šel do pohárové utkání Ligy mistr v Bruggách jako jasný favorit, jenže domácím se povedlo jej skvěle zneutralizovat. Atléticu se nedařil obvyklý presink a ani individuální kvalitu, která je jednoznačně na jeho straně, neukázalo v dostatečné míře. Naopak, od mladého belgického kádru dostal dvě branky a obzvláště druhou si domácí užili. Vstřelil ji mladík Ferrán Jutglà, který ještě nedávno figuroval na soupisce Barcelony, tedy přímého konkurenta Atlética.

Z nečekané porážky si ale trenér Diego Simeone chce vzít jen to dobré. V rozhovoru před zápasem zmínil: "Nepovedla se nám řada věc. Měl jsem pocit, že obvyklé taktiky a manévry, které jindy běžně ovládáme, jsou nám teď úplně cizí. Ale to se někdy stane. Nebyl to rozhodující zápas a máme ještě šanci to otočit. Důležité teď bude načerpat dostatek sil a znovu vyhrát doma proti Gironě."

Simeone to nebude mít úplně snadné, protože se musí obejít bez několika důležitých hráčů. Chybí mu především zraněný záložník Llorente, který se vtělil do role spasitele týmu už několikrát a hrál ve výborné formě. Mimo hru je i obránce Felipe, menší potíže svalového rázu utrpěl Giménez a Reguilon ještě není zcela fit.

Girona postrádá Davida Lópeze a Reiniera. Co ji ale může naplňovat optimismem, to je dlouhodobá bilance s madridským týmem. Girona s Atléticem prohrála jen jediný duel z šesti! V ostatních pěti se vždy zrodila remíza. Poté, co jí dal pět branek Real Sociedad v minulém kole, se ale musí psychicky výrazně zvednout.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Giménez, Savić, Molina - Lemar, Koke, Witsel, Correa - Félix, Morata
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Juan Carlos - Gutiérrez, Juanpe, Bernardo, Bueno, Arnau - Romeu, Garica, Riquelme - Castellanos, Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.66 - 9.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
Sevilla se ve svém prvním zápase po vyhazovu trenéra Lopeteguiho přestaví proti v dobré formě hrajícímu Athleticu. Dokáží Los Leones přemoci i dalšího soupeře a dotáhnout se tak na samotné čelo tabulky, nebo se bude z odlepení téměř ode dna radovat andaluský celek?

Jorge Sampaoli, nový kouč domácích, má před sebou tvrdou dřinu. Jeho noví svěřenci v posledních čtyřech domácích zápasech padli, dostali přitom třináct branek a skórovali pouze jednou. To vedlo k ukončení tříletého působení Julena Lopeteguiho na jejich lavičce. Tento krok se ze strany vedení klubu dal očekávat, Sevilla se totiž aktuálně nachází pouze jeden bod nad sestupovým pásmem a na svém kontě má stále pouze jedno vítězství, a to v poměru 3:2 z půdy Espanyolu.

Naposledy se představila ve středu doma proti Borussii Dortmund v rámci třetího kola Ligy mistrů a už v poločase bylo de facto rozhodnuto, když se prosadil Guerreiro, Bellingham a Adeyemi. Za domácí sice po pauze korigoval En-Nesyri, vítězství BVB však pečetil čtvrtým gólem Julian Brandt.

Nový trenér týmu z andaluské metropole před zápasem prohlásil: "Myslíme jen na zítřejší zápas. Stanovovat si dnes dlouhodobější cíle by nemělo příliš velký smysl, musím rychle předat své nápady hráčům, aby se mohli cítit sebevědomě a hrát s čistou hlavou."

To hostující lodivod Ernesto Valverde má jiné, o poznání příjemnější, starosti. Kvůli konečnému osmému místu z předchozí sezony se sice Athletic neprobojoval do evropských pohárů, nyní se však může naplno soustředit na výkony v lize, potažmo v Copa del Rey, což i velmi úspěšně činí - po sedmi kolech je třetí a zdatně sekunduje vedoucí dvojici Barcelona - Real Madrid.

"Lvi" dokázali zvítězit v pěti z posledních šesti zápasů a v minulém kole si doma doslova smlsli na Almeríi, když ze čtyř střel na bránu čtyřikrát rozvlnili síť a navíc ani jednou neinkasovali. Prosadili se oba z dvojice Williamsů - Iňaki i Nico, dále Sancet a z penalty Vesga.

Trenéru Sampaolimu budou pravděpodobně chybět Karim Rekik a Óliver Torres, dále dlouhodobě zranění Corona a Marcão. Na straně hostů nadále nejsou k dispozici Dani Vivian a Yuri Berchiche.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou; Acuňa, Salas, Gudelj, Carmona; Jordán, Rakitić; Gómez, Isco, Lamela; En-Nesyri
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón; Lekue, Martínez, Álvarez, De Marcos; D. García, Sancet; Berenguer, Muniain, N Williams; I Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.52 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Madrid  (sobota 21:00)
Real Madrid se bude snažit o návrat na vítěznou vlnu v sobotu večer, kdy se vydá do Coliseum Alfonso Peréz k střetnutí s Getafe. To zatím zažívá spíše podprůměrný vstup do sezony, jednoduché to však Ancelottiho svěřenci rozhodně mít nebudou.

Domácí působí v nejvyšší španělské soutěži již šestou sezonu v řadě, přičemž v posledních dvou se jich vždy více či méně týkal souboj o záchranu. Letos zatím ve městě, vzdáleném asi třináct kilometrů od samotného Madridu, není situace o moc příznivější. Vizitkou po sedmi odehraných zápasech je zatím stejný počet bodů a až čtrnácté místo v tabulce.

Není sporu o tom, kdo je v zápase favoritem, Azulones však mohou využít o něco volnějšího programu. Na rozdíl od Realu, který odehrál své poslední utkání ve středu v Lize mistrů, odehrál tým pod vedením tožského kapitána Djeného poslední zápas minulou sobotu, a to doma proti Valladolidu. V pětigólové přestřelce nakonec padl 2:3, když na gól Léona sice reagovali Mayoral a Suárez, hosté však dokázali skóre znovu otočit na svou stranu, to když se opět prosadil Léon a Plano. Domácí ještě mohli vyrovnat, to by ale nabídnutý pokutový kop musel proměnit Ünal.

Jak už bylo zmíněno, Real Madrid ve středu úspěšně pokračoval ve svém tažení za obhajobou titulu v milionářské soutěži. Na Santiago Bernabéu se představil ukrajinský mistr Šachtar Doněck a bylo se na co dívat. "Bílý balet" zasypal soupeře šestatřiceti střelami a zaslouženě zvítězil 2:1. O góly se postarali Rodrygo a Vinícius Júnior na straně domácího Realu, za hosty snižoval Zubkov.

Minulý týden však madridští poprvé v sezoně ztratili body, a to s houževnatou Osasunou. Remíza 1:1 přidělala několik vrásek trenéru Ancelottimu, který po zápase prohlásil: "Zápas postrádal intenzivnější rytmus. Nebyl to dobrý den, ale zasloužili jsme si vyhrát. Podaří se to Los Blancos tentokrát?

Italský stratég bude opět postrádat brankářskou jedničku Courtoise, stejně jako Daniho Ceballose. V zápase se nejspíše nepředstaví ani francouzský útočník Karim Benzema. Na straně domácích pro změnu nenastoupí Arambarri a Seoane.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria; Suárez, Djené, Duarte, Álvarez, Iglesias; Aleñá, Milla, Algobia; Ünal, Mayoral
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin; Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Modrić, Tchouaméni, Kroos; Valverde, Rodrygo, Vinícius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.80 - 4.74 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Valencia CF  (pátek 21:00)
Osasuna dokázala jako první tým v letošní sezoně obrat o body Real Madrid a to rovnou na Santiago Bernabéu. Remízu 1:1 ještě potřebují potvrdit domácí výhrou nad Valencií, ale to nebude v páteční předehrávce vůbec jednoduchý úkol.

Valencia sice venku ještě nevyhrála, ale o minulém víkendu získala svůj první venkovní bod a také bude usilovat o vítězství. Hosté zároveň neprohráli dva zápasy v řadě, což se jim letos stalo také poprvé.

Gennaro Gattuso může být s posledními výkony svých svěřenců relativně spokojený, nicméně právě větší úspěch na půdě soupeřů mu schází. Valencia ale zůstává na dostřel evropským pohárům a další krůček může učinit v pátek. "Proti Osasuně musíme hrát celých 95 minut soustředěně a s respektem k soupeři. Je to velmi těžký soupeř, ale všechny zápasy LaLigy jsou obtížné," prohlásil před zápasem Gattuso.

O senzační remíze Osasuny s Realem Madrid (1:1) už se toho napsalo dost. Důležité bude pro domácí to potvrdit na El Sadaru a v tomto ročníku LaLigy s výjimkou utkání s Getafe to pokaždé vyšlo. "Pokud se chceme dál zlepšovat, nesmíme zůstat hlavami na San Bernabéu. Potřebujeme předvést dobrý výkon a vyhrát," nechal se slyšet trenér Jagoba Arrasate.

Valencii to loni v Pamploně vyšlo a vyhrála tam rozdílem třídy 4:1. Zápas na Mestalle však dopadl zcela rozdílně výhrou Osasuny 2:1. Páteční utkání tak nemá horkého favorita a může skončit jakýmkoliv výsledkem.

Kvůli červené kartě bude domácím chybět David García a nejistý je start u Kikeho Saveria. Naopak dobrou zprávou je návrat Ezequiela Ávily. Co se týče Valencie, mimo hru nadále zůstává brankář Domenech a suspendován je Marcos André.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, U Garcia, Sanchez, Cruz - Ezzalzouli, Brasanac, Torro, Moncayola, Gomez - Kike Garcia
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Paulista, Diakhaby, Gaya - Almeida, Guillamon, Moriba - Kluivert, Cavani, Lino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.18 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona761019:119
2.Real Madrid761018:719
3.Athletic Bilbao751116:416
4.Real Betis750210:515
5.Atlético Madrid741212:613
6.CA Osasuna74128:613
7.Real Sociedad741212:1113
8.Villarreal CF733110:212
9.Valencia CF731312:710
10.Rayo Vallecano73139:910
11.Celta Vigo73139:1310
12.RCD Mallorca72236:88
13.Girona FC721410:127
14.Getafe CF72148:157
15.Real Valladolid72146:137
16.Espanyol Barcelona71249:145
17.Sevilla FC71247:135
18.UD Almería71154:114
19.Cádiz CF71151:144
20.Elche CF70163:181
Zbývající zápasy
10.10. 21:00Elche CF - RCD Mallorca

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
netopier

Tí retardi nikdy nevedia v kľude dohrať zápas

Reagovat
Mass

Přesně tak, už by se na to Osasuna měla vysrat a vzdát to v 80 minutě

Reagovat
netopier

ja píšem o Vale. Mať zápas pevne v rukách a vlastnými chybami posadiť súpera na koňa je v posledných rokoch štandard

Reagovat
Mass

Já sem tě pochopil, ale ty mě asi ne. Vim že si psal o Valencii. A to sem přidal smajlíka.

Jinak co si představuješ pod pojmem v klidu dohrát? Na týhle úrovni všechny kluby hrajou na 100%, nikdo to nevzdává, střídající hráči se chtějí ukázat a do klidu se může házet jen někdo, kdo má jasně navrch a dokáže si vzadu kopat třeba pět minut, což Valencia určitě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Letos se mi naše výkony moc líbí. Jediné, co se mi nelíbí je umění mít zápas a závěr zápasu pod kontrolou. Na tom je ještě potřeba zapracovat. Doufám, že Samuel Lino zůstane. Je to výborný hráč.

Reagovat
2miguel1

Dala by sa overiť niekde tato sprava? Barca can unilaterally terminate Pique’s contract if he does not play more than 45 minutes in 35% of games. To odľahčenie rozpočtu po Busiho a Piqueho odchode by bol značný.

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Militao,Rudiger,Alaba,Tchouameni,Camavinga,Modrič,Valverde,Vini Jr,Rodrygo

Reagovat
ciernyribiz

za mna zle, urcite mal hrat Nacho, nalavo alebo napravo. Alaba mal v repre problem a stale hra. To iste Vincko kludne mohol dat Hazarda nalavo. Valverde napravo preco?

Reagovat
zasranej malíř

Nacho,Hazard,Vazquez,Asensio ...tihle by mohli hrát v úterý proti Šachtaru , teď je potřeba dát to nejlepší co máme

Reagovat
Salfovic

Hrát bez Benzína i Vincka, to by byl hodně velkej risk.

Reagovat
LeonardoUžoa

Hazard jo? Ten může být rád, že se může nazývat hráčem Realu Madrid. To je tak vše co mu zbylo.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe udělá remízu, sázejte baráky

Reagovat
Juan Román Riquelme

Vsadil si? Poslu ti karton, at ti neni uplna zima, kdyz budes nekde pod mostem….

Reagovat
smazaný uživatel

Kartony už jsem nakoupil za výdělek z remízy proti Osasuně

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tak pokracuj, at pres noc nezmrznes

Reagovat
Kokesh

Jinak jasná penalta, škoda, chyběly mm.

Milla a Damián nemohou dohrát bez karet, ti udělali snad všechny fauly Geta.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť skákal napřed. Jinak souhlas, Damián už měl mít minimálně žlutou a u toho míče si nejsem jistý, jestli byl mimo hřiště, to bych nechtěl rozhodovat z pozice videorozhodčího.

Reagovat
Kokesh

Asi byl. Lahoz podle mě pískal právě penaltu a čekalo se jen na opravu videorozhodčího u toho autu..

Reagovat
Kokesh

Sergio

Reagovat
ciernyribiz

Klasik co spravil?

Reagovat
Juan Román Riquelme

28.CK v kariere

Reagovat
LAM

Stegen-Alba,Alonso,Pique,Balde-Sergio,Gavi, Pedri-Ferran,Lewa,Raphinha.

Ta obrana je po těch zraněných teď strašná. Nechápu proč nehraje Garcia.

Reagovat
dextroza_m

Šetří ho na Inter? Hrál totiž fakt výborně.

Reagovat
Mass

Marcos Alonso na stoperu? No v tomhle zápase stejně asi nebude Barca moc bránit.

Reagovat
Rattlesnake

ruku na strdce - po tom co předváděl na kraji proti interu, ho radši uvídím na stoperu.

Reagovat
2miguel1

Alonso proti Interu, to bolo na kriminal

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Raphinha? Proč má pořád strach nasazovat Fatiho, vždyť je už dávno zcela zdravý, ne? Takhle se nedostane do formy nikdy.

Reagovat
LAM

Raphinha na právo kde podává daleko lepší výkony. Ferran těch minut zatím dostal nejmíň, tak asi proto.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Whitemedia

lol co ten Alonso

Reagovat
Eichel

nemá tam koho dať.. jediná alternatíva bola dať tam Frankieho

Reagovat
Gazdo

Som jediny kto ma na nova sporte anglicky komentar? Nie ze by som sa stazoval

Reagovat
patas92

Na Nova Sport se to dá přepínat mezi CZ a ENG

Reagovat
Rattlesnake

ferane už to dávej, krucinál

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri solíííí

Reagovat
Kluivert9

Pedrito

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi dnes šlape jak stroj

Reagovat
Eichel

Gavi je zatiaľ dokonalý.

Reagovat
smazaný uživatel

luxusní kliky Pedriho

Reagovat
smazaný uživatel

tak ani toḧle není penalta? neuvěřitelní kokoti

Reagovat
Kluivert9

Pro Barcu ne...

Reagovat
patas92

Neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že budou muset někoho ve vápně zabít, abychom dostali penaltu

Reagovat
roman1978

Reagovat
ttopi

Tohle není penalta? Natažená noha do cesty hráče?

Reagovat
Eichel

Je dobré, že toto nie je penalta. Raphinha si na neho vyslovene nabehol a po tej penalte si šiel. Správne rozhodnutie.

Reagovat
smazaný uživatel

takže měl vyskočit metr vysoko z jedné nohy, aby se té noze obránce vyhnul jo?

Reagovat
Eichel

maj trošku súdnosť, ja fandím tiež Barcelone, ale tuto si vyslovene hodil loptu obrancovi do protipohybu a telom vletel do neho... očividne ani tú loptu nemal v úmysle hrať.. vyslovene si šiel po penaltu..

Ja by som proste toto nepískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, takhle hrají křídla, že si hodí míč do protipohybu obránce, aby získali výhodu.

Reagovat
Eichel

A úmysel Raphinhu bolo hrať loptu alebo nabehnúť si do brániaceho hráča a chcieť penaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

To je přece úplně jedno. U penalty se nehodnotí úmysl faulovaného, ale úmysl faulujícího.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive faul je faul a je jedno, kdo to jak myslel, to jsem chtěl napsat

Reagovat
Eichel

Je to možno chyba u mňa ale mne proste tento typ penált vyslovene vadí a proste by som ich nepískal. Nevidím tam vôľu hrať loptu, ktorá je prekazená faulom. Vidím tam, že hráč si kopne loptu niekde do riti a následne si nabehne do brániaceho hráča a teatrálne sa skáca. Tieto penalty ma hnevajú nehľadiac na to proti komu, resp. v koho prospech sa pískajú. Salah je na tieto penalty odborník a tiež mi vadí ich pískanie. Určite budem so svojím názorom v menšine, ale pre mňa proste toto nemajú byť penalty.

Reagovat
Lemiux66

Asi se s tebou da souhlasit, me tenhle typ chovani sere taktez a naschval bych to nefoukl. Jenom teda Rapha sebou mrsknul v momente kdy ucitil kontakt. Ze by si vylozene nabehl… to me neprislo.

Reagovat
Lemiux66

I kdyz v urcitym slova smyslu si nabehl a to na neochotu rozhodciho piskat tyhle srance “navic”. Asi..

Reagovat
EaP

Jak naskočí do hráča ? V tomto prípade si Raphinha loptu posunul len toľko aby je stihol a snažil sa ho obísť. Galan mu však ešte posunul zadnú nohu a Rapha cez neho prepadol. Jednoznačná penalta z každej strany. Či Barcelone sa majú pískať len vtedy ak super niekomu zlomí nohy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Veď sa ukludni, nechápem, prečo hneď nahadzuješ takúto ublíženú pózu ". Či Barcelone sa majú pískať len vtedy ak super niekomu zlomí nohy ?". To som niekde písal? Ja navyše fandím Barcelony od nejakého roku 2005 a rozhodne tu nevediem nejakú vojnu voči tomu klubu. Proste mi to neprišlo ako zákrok na penaltu. Chápal by som keby ju pískol, ja osobne by som ju proste nepískol a keby ju pískli proti Barce tak by som to síce znova chápal ale bol by som na to nasratý. Thats all. Nechápem ten hnev a potrebu štylizovať sa do role obete.

Reagovat
Lemiux66

Proste technicky penalta jo, moralne ani h…

Reagovat
ttopi

A jakou měl jinou možnost? Kdyby nevyskočil, přes tu nohu by přepadl.

Reagovat
patas92

Ale hovno

Reagovat
LAM

Cože?

Reagovat
ttopi

Kolego, když hráč Celty vystrčí nohu takhle dozadu, tak to prostě faul je. Kdyby tam ta noha nebyla, dalo by se debatovat. Takhle je to penalta.

Reagovat
Lemiux66

Ja to zase vidim tak, ze jasna pecka, ale kdyz tomu musel po brazilsku pridat… tak fuck

Reagovat
Eichel

Polčas inak zábavný. Hlavne Gavi a Pedri sú skvelí. Ale tŕpnem pri oboch stopéroch, snáď to nejak zvládnu doklepať.

Reagovat
Kluivert9

Gavi, Pedri TOP

Raphinha na své pozici hned hraje podstatně líp.

Lewa neviditelnej, Torres totálně v lese...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý poločas, kazí to akorát buzeranti s píšťalkou (kromě penalty dva nebo tři otočené fauly, kdy hráč Celty trhá dres a je odpískán faul hráče Barcy) a dost mě sejří, že je Lewa už druhý zápas za sebou odřezaný a křídla k němu ani zaboha nemůžou dostat míč.

Reagovat
LAM

Začátek do gólů parádní,ale pak jsme povolili a Celá se dostala do zápasu.Lewa zatím dobře bráněnej.

Jinak nechápu proč tohle neřeší var. Jasně mu tam nechal nohu.

Reagovat
Rattlesnake

feran je normálně na fetu tyve.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za zmatky vole

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha opět skoro nic i napravo...tak nevím.

Reagovat
Gazdo

je hrozostrasny… ale aj Lewa je dnes uplne laxny. Parkrat nebezal ked mal. Jasne uz nema 20 takze zrovnavat ho s Haalandom by bolo nefer ale dravost mu proste chyba. Ale to celej barcelone posledne zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Když za celé dva zápasy nedostane jediný přesný míč, tak se nedivím, že už je otrávený. Je tam neuvěřitelný zmatek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co tam druhý poločas děláme, to je naprosto děsivý výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

komediant Mallo

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen

Reagovat
Gazdo

Ty vole nas melie doma Celta… co s nami spravi takto Inter a Bayern. My ako sme sezonu zacali skvele tak teraz zapas od zapasu horsie a horsie. Toto sa neda zhodit na zranenie Arauja a Koundeho. My sme totiz aj dopredu uplne bezzubi

Reagovat
Eichel

Prvý polčas bol skvelý, druhý je síce zlý ale nemám pocit, že by nás vyslovene mleli.

Reagovat
Gazdo

No ja mam pocit ze keby sme nemali dnes z prdele stastie tak Celta nie len ze mohla vyrovnat ale aj vyhrat

Reagovat
Lemiux66

Coz potvrzuje co si psal puvodne, ze nas mleli…

Reagovat
Gazdo

No ved ja to viem

Reagovat
Lemiux66

to byla ironie

Reagovat
Eichel

mal som delay na streame, tých posledných 10 minút nás skutočne mleli, máš pravdu... ale okrem toho mi to neprišla až taká tragédia. Prvý polčas Celta neprešla snáď za polovicu, druhý začali viac útočiť po krajoch skrz bekov a bol to problém a posledných 10 minút to bola fakt tragédia, ale nakoniec sme udržali ćisté konto so stopérmi Piqué a Alonso, takže ćert to zober. Dobrý výkon to teda nebol, ale zas by som to nevidel príliš tragicky.

Reagovat
dextroza_m

golovek měla Celta teda dost

Reagovat
Xavi

Inter bude betonovat.

Reagovat
Gazdo

A to mu bude stacit. Interu postaci aj remiza. My proste vyhrat musime a idealne o viac ako gol

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je naprosté šílenství

Reagovat
Cracker10

To jsem taky dlouho nevidel, 3 body naprosto nezaslouzeny, sluselo by tomu tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

bůh Stegen voe

Reagovat
Kejza

viděl jsem jenom druhej poločas, ale strašně nekoncentrovanej výkon... jestli budou hrát takhle na Bernabeu, tak to bude kolosální průser

Reagovat
Lemiux66

Tri body tam jsou, a vo to jde. Obrana dobrej slepenec, tohle jsou presne ty zavery utkani ve kterym Arauja proste chces. Ubojovali jsme to nakonec s neuveritelnou davkou stesti. Lewa proti agilnejsim a rychlejsim souperum je jaksi k nicemu, pokud neprileti ten spravnej mic. A to jeste neni zaruceny, ze da gol. Vabi me nadhodit, zdali vzhledem k jeho veku nebude vhodnejsi jako zolik ze stridacky… ne, to je blbej for!

Reagovat
dextroza_m

Otřesný výkon, stáhl skvěle hrajícího Pedriho a nechá tam Gaviho

Reagovat
Witcher

Ta nenápadná narážka v nadpisu na Bořka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele