LaLiga - preview 38. kola

19.07.2020, 08:54
Previews
Poslední kolo před sebou má španělská nejvyšší soutěž, která dnes pozná účastníky Evropské ligy a také třetího sestupujícího. V prvním případě budou své pozice hájit Real Sociedad a Getafe, na opačném pólu tabulky má vše ve svých rukou Celta...
Deportivo Alavés - FC Barcelona  (neděle 17:00)
Zklamaná Barcelona se v posledním kole představí na půdě Deportiva Alavés a bude chtít alespoň odčinit nečekaný domácí nezdar s Osasunou. Pro Katalánce, kteří neobhájili mistrovský titul, sezona ještě nekončí, poslední možností, jak získat trofej, zůstává Liga mistrů. Alavés se v sezoně zachránil, takže může na slavného soupeře vyrukovat s čistou hlavou.

Barcelona po minulém kole získala definitivní jistotu, že neobhájí mistrovský titul. Jednak prohrála doma s Osasunou 1:2, ale především Real Madrid porazil Villarreal a zajistil si tak nedostižný náskok. Barcelonský sen o zlatém hattricku se sice rozplynul, skončit bez trofeje ale nemusí. Ve hře zbývá Liga mistrů. V osmifinále jí čeká domácí odveta s Neapolí, která bude zřejmě nejdůležitějším zápasem sezony.

Pro mnohé fanoušky i samotné hráče je letošní sezona velkým zklamáním. V médiích se nechal slyšet především Lionel Messi, na druhou stranu až do zápasu s Osasunou Barcelona po koronavirové přestávce neprohrála. Ztratila sice nějaké body nerozhodnými výsledky, ale rozhodně nemůže být řeč o nějakém velkém propadáku. Real Madrid byl zkrátka stoprocentní a veškerá zaváhání Blaugranas nekompromisně využil.

Barcelona se bude se sezonou loučit v Alavésu, kde bude velkým favoritem. Domácí se už před minulým kolem zachránili, takže jim už v posledním zápase o nic nepůjde.

Deportivo se i v posledním zápase sezony musí obejít bez Duarteho a brankáře Pacheca, oba nestihli doléčit zranění. Mimo hru je také potrestaný Rodrigo Ely. Barcelona zase bude postrádat vykartovanou trojici Piqué, Rakitić, Firpo. Ousmane Dembélé a Antoine Griezmann jsou zranění.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Marín, Laguardia, Magallán, Aguirregabiria - Pons, Pina, García - Sainz, Pérez, Vidal
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Neto - Roberto, Araújo, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Jong - Messi, Suárez, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.33 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - SD Eibar  (neděle 18:30)
Villarreal může na domácí půdě stadionu De la Cerámica učinit poslední krok k tomu, aby zakončil sezonu na pátém místě. Šestý Real Sociedad na něj totiž ztrácí jen dva body a čeká na jeho zaváhání. To by se do krámu hodilo i Eibaru.

Žlutá ponorka se v posledních týdnech potkala s velmi špatnou formou a nedaří se jí prakticky nic. Tým trenéra Javiera Callejy musí být hodně rád za to, že se mu podařilo včas nashromáždit dostatečný počet bodů, protože aktuálně už prohrál tři z posledních pěti duelů. Po Realu Sociedad jej o body obral také slavnější Real, který se díky výhře stal mistrem LaLigy pro tento ročník.

Úpadek formy Villarrealu způsobil, že se na jeho místo tlačí šestý Real Sociedad a sedmé Getafe rovněž. Takže na další ztráty není čas a trenér Calleja to dobře ví. Navíc v utkání s Eibarem, proti němuž se Žluté ponorce zase tak moc nedaří. V posledních pěti letech s ním Villarreal vyhrál jen čtyři z deseti duelů.

"Poslední dva duely se nám vůbec nepovedly především po stránce výsledků. Herně jsem byl se svými hráči v minulém kole spokojen, i když jsme opět prohráli. Ale viděl jsem, že do toho dali všechno a že se opravdu snažili bít se jako jeden tým. Je před námi poslední kolo a máme výhodu domácího prostředí, takže chceme odehrát dobré utkání a především vyhrát. Když se nám podaří zakončit sezonu vítězstvím, které by nám zaručilo pátou příčku, můžeme to označit za úspěch."

Domácí si budou muset poradit bez hráčů jako Carlos Bacca, Ramiro Funes Mori nebo Mariano, zatímco hosté se na trávníku ukážou pouze bez Ivána Ramise.

Mají ale na své straně solidní formu, na rozdíl od Villarrealu. Eibar se usídlil na současné třinácté příčce především díky třem posledním utkáním. Dvě z nich vyhrál, naposledy si poradil s Realem Valladolid. Doposud získal už 42 bodů, ačkoli jej dlouhodobě trápí útok. Zatím se Eibaru povedlo dát jen 39 branek, což je v rámci ligy podprůměrný výkon.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peña, Chakla, Albiol, Alberto Moreno - Aguirra, Iborra - Cazorla, Gerard, Moi Gómez - Alcácer
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Yoel - Tejero, Oliveira, Bigas, Rafa - Álvarez, Expósito, León, Inui - De Blasis, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.05 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Real Betis  (neděle 18:30)
LaLiga má v plánu poslední kolo této nevšední sezony a většina týmů už zná svou ligovou příslušnost pro příští sezonu. Dvěma z nich jsou i Real Valladolid s Realem Betis. Oběma se povedlo splnit cíl záchrany a jako první se do sebe pustí již v 18:30.

Real Valladolid se navzdory mnoha pochybovačům zachránil a kolo před koncem ligového kalendáře má tu úžasnou jistotu, že ho do druhé ligy už nic nepošle. Od 18. Leganésu ho totiž v tuto chvíli dělí už čtyři body, což mu o vlásek stačí. S ligou se rozloučí na domácí půdě, což nebude tak příjemné jako za normálních okolností, ale to je hráčům asi jedno. Ti se totiž soustředí jen na výhru, protože v případě tří bodů si mohou v tabulce ještě definitivně polepšit.

Od Realu Betis, který se usadil na 14. místě, je dělí jen dva body. Naopak se Real Valladolid může ještě o místo zhoršit. Pokud by body ztratil a Deportivo Alavés naopak bodovalo, zakončí Real Valladolid sezonu na 16. místě. Real Valladolid se zachránil i přesto, že poslední týdny jsou pro něj z hlediska bodů velkým trápením. Už ve třech posledních kolech totiž Real Valladolid shodně prohrál.

Naposledy si od něj vzal všechny tři body Eibar po vítězství 3:1 a vyfoukl mu 13. příčku. Což zkušeného obránce Javiho Moyana dost mrzelo. "Je škoda, že jsme absolutně nezvládli úvod utkání s Eibarem a dostali dva rychlé góly. Přitom padly po našich vlastních chybách. To už se pak s výsledkem těžko něco dělá. Ale nevzdali jsme to a teď se soustředíme na poslední duel sezony. V něm chceme za každou cenu vyhrát a polepšit si v tabulce."

Tentokrát domácí zřejmě nepomůže duo Porro - Míchel, zatímco hosté mají marodku v podstatě prázdnou. Stát pro karty ale bude Juanmi.

Realu Betis se v poslední době taky moc nedaří a může být rád, že body nahnal před koronavirovou pauzou. Po restartu vyhrál v deseti posledních duelech jen dvakrát. Minulé kolo pro něj taky nebylo zrovna příjemné, protože béticos doma těsně prohráli s Deportivem Alavés.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Salisu, Garcia - Antonito, San Emeterio, Joaquin, Hervias - Ünal, Sergi Guardiola
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandì, Bartra, Moreno - Joaquìn, William Carvalho, Rodriguez, Fekir, Canales - Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.43 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Real Sociedad  (neděle 21:00)
Do konce LaLigy zbývá odehrát již jen jedno jediné kolo a my stále čekáme na několik zásadních odpovědí. Jednu z nich uzavře duel mezi Atléticem a Realem Sociedad. Domácí colchoneros bojují o konečnou třetí příčku, zatímco Real Sociedad hodlá ubránit alespoň šesté místo.

Atlético už dávno vzdalo boj o druhé místo, pozici vicemistra již nadobro ukořistila Barcelona. O třetí místo ale bude ještě boj a na rozuzlení této otázky počkáme právě do posledního kola. Atlético je mírným favoritem, protože mu stačí neprohrát. Dalším uchazečem je Sevilla, jež ztrácí na svého soupeře pouhé dva body a čeká ji domácí duel s Valencií.

Atlético se v poslední době opět nadechlo k dobrým výsledkům a minimálně s defenzivní prací svých svěřenců může být trenér Diego Simeone nadmíru spokojen. V minulých dvou duelech branku Atlética nepřekonal ani jeden ze soupeřů byť šance si vytvořili jak Real Betis, tak Getafe. V obou případech ale colchoneros vydrželi. Tím pádem zřejmě zakončí sezonu jako druhá nejlepší obrana, neboť Real Madrid dostal ještě o tři branky méně.

V deseti posledních kolech neprohrálo Atlético ani jednou, byť si připsalo na svůj účet zaváhání s Bilbaem, Barcelonou a především s Celtou Vigo. I proto umožnilo Seville dotáhnout se na něj s rozdílem pouhých dvou bodů. A trenér Simeone si dobře uvědomuje, že jeho tým nesmí další zaváhání dopustit.

"Jsem moc rád za to, že jsme poslední dva duely zvládli. Opravdu není snadné hrát každé tři dny, na hráčích se to začíná podepisovat. Zbývá nám ale ještě jeden krok a nesmíme nic ponechat náhodě. Chceme skončit na třetím místě a zregenerovat své síly. Ještě jednou od hráčů potřebuji maximální soustředění a nejlepší možný výkon, než začneme myslet na Ligu mistrů. Real Sociedad má o co hrát a nebude snadným soupeřem."

Atléticu už do konce ligové sezony nepomohou zranění Félix s Vršaljkem, k nimž se přidává také vykartovaný obránce Mario Hermoso. Ani hosté nebudou kompletní, protože jim stále schází čtyřka Illarramendi, Sangali, Guevara a Januzaj.

Přesto se baskický celek musí napnout k životnímu výkonu. Getafe, Granada a dokonce i Valencia totiž stále doufají v jeho zaváhání a účast v Evropě. Ve Španělsku doufá v postup do Evropské ligy taky sedmý celek tabulky, ale jen za předpokladu, že se nedohraje baskické derby ve finále Copa del Rey, což nedávno potvrdila sama UEFA.

Real Sociedad je na šestém místě a pokud nechce o tohle místo přijít bez ohledu na výsledky soupeřů, musí Atlético porazit. Což se mu v Madridu nepovedlo už víc jak šest let. V minulém kole si Baskové rozdělili body se Sevillou po bezbrankové remíze.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Monteiro, Savić, Lodi - Correa, Koke, Thomas, Carrasco - Marcos Llorente, Diego Costa
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyà - Gorosabel, Le Normand, Diego Llorente, Monreal - Merino, Zubimendi, Barrenetxea - Portu, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.09 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Celta Vigo  (neděle 21:00)
Espanyol dostal šanci rozloučit se s první ligou na domácí půdě, kde bude v příští sezoně už znít hymna druhé nejvyšší ligy. Jednak ale jeho forma pokračuje v tragickém trendu a jednak do Katalánska míří Celta Vigo, která má ještě o co hrát.

A to je možná ještě slabé slovo. Pokud se Celta nechce ohlížet na výsledky ostatních zápasů, především pak na duel Leganésu s Realem Madrid, musí vyhrát. Od Leganésu coby osmnáctého týmu tabulky totiž Celtu dělí jen jeden jediný bod. Pravda, není moc pravděpodobné, že by se Leganésu povedlo vyhrát nad Realem Madrid, ale ten už má své jisté a Celta nebude chtít riskovat překvapení.

Proto musí domácí Espanyol porazit. A hráči jsou si toho velmi dobře vědomi. Veterán Iago Aspas přiznal: "Nutně musíme vyhrát, protože nechceme čekat na pomoc ostatních týmů. Máme situaci ve svých rukou, což nám dává značnou výhodu, ale spoléhat se na to nemůžeme. Naším cílem jsou jednoznačně tři body a musíme pr jejich zisk udělat všechno. Espanyol nám taky nedá nic zadarmo, takže to bude chtít poslední a perfektní hru."

Aspasova družina si svou situaci sama dost výrazně zkomplikovala v posledních dvou duelech, které shodně prohrála. A to jejími soupeři byly hratelné týmy Osasuny a Levante. Už v tomto duelu chtěla mít Celta jasno, jenže selhala. Na Levante nestačila ani přesto, že víc jak třicet minut hrála v početní výhodě po vyloučení Jorgeho Miramóna.

Ani Celta nedohrála v plném počtu a pro utkání s Espanyolem se bude muset obejít bez útočníka Nolita, který byl rovněž vykázán ze hřiště. Pro zranění navíc Celtě schází čtveřice Juncá, Blanco, Suárez a Álvarez. Domácí Espanyol odehraje poslední prvoligové utkání bez zraněného obránce Pipy.

A taky bez jakékoli formy. Poslední tým tabulky v minulých deseti kolech získal jen čtyři body. Už osm zápasů v kuse prohrál a není divu, protože skóroval naposledy ve 33. kole. V minulém kole stačil Valencii jeden přesný zásah k potopení Espanyolu a ten navíc s Celtou moc hrát neumí. Za posledních deset let ji doma porazil jen pětkrát.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Javi Lopez, Bernardo, Cabrera, Dìdac - Embarba, David López, Roca, Darder - De Tomás, Campuzano
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Kevin Vazquez, Murillo, Araujo, Olaza - Rafinha, Yokuslu, Bradarić - Aspas, Santi Mina, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.33 - 3.73 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Granada zvládla klíčové minulé kolo velmi dobře a stále ještě může postoupit do Evropské ligy. K tomu ale potřebuje porazit Bilbao. A to nebude snadné, přestože Bilbao už svou možnost promrhalo. Se sezonou se ale chce rozloučit co nejlepším možným způsobem.

Granada je překvapivě stále ve hře o evropské poháry! Hodně jí k tomu pomohlo minulé kolo, ve kterém dokázala porazit Mallorcu. A to přesto, že Mallorca měla hodně pádný důvod k vítězství. Po porážce se totiž stala druhým týmem, který okusil zklamání ze sestupu. Granada v tomto utkání ukázala obrovský charakter, protože brzy prohrávala a musela dotahovat. Díky trefám Díaze s Fernándezem se jí to ale povedlo a v nervydrásajícím utkání brala tři body.

Ty jí pomohly k současné osmé příčce. Ta sice postup do pohárů nezaručuje, ale sedmá pozice už ano. A Granada na ni ztrácí jen jeden jediný bod. Lepší výchozí pozici má samozřejmě sedmé Getafe, kterému stačí uhrát lepší výsledek než Granada, ale Getafe nemá zrovna ideální formu. Takže hráči Granady mohou pořád věřit v nečekaný úspěch.

Zkušený útočník Darwin Machís doufá, že se jeho týmu vše povede podle představ. "Musíme věřit, že se nám to povede. Hrát evropské poháry by byl splněný sen, protože s tímhle jsme rozhodně nepočítali a je tu hodně týmů, které mají větší zkušenosti nebo kvalitu než my. Ale dokud existuje minimální šance na takový úspěch, půjdeme za tímhle snem. S Bilbaem to bude hodně těžké a nesmíme se nechat rozptylovat ostatními zápasy, ale věřím, že to můžeme dokázat."

Do posledního boje o Evropu půjde Granada bez opor jako Gonalons, Lozano, Quini nebo Martínez. Hosté z Baskicka přijedou bez Yuriho a Beñata Etxebarrii. Červenou kartu navíc minule dostal brankář Simón.

A taky bez šance na poháry. Těmto nadějím definitivně zlomilo vaz minulé kolo, které se Bilbau vůbec nepovedlo. Hrálo s Leganésem bojujícím o záchranu a bylo jasným favoritem, ale v závěru chybovalo a dostalo dvě branky. Takže Bilbao spadlo až na desátou příčku a i když na sedmé Getafe ztrácí jen tři body, pokud by tentokrát vyhrálo, k ničemu by mu to nebylo. Má totiž s Getafe horší bilanci, což při rovnosti bodů rozhoduje.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Victor Dìaz, Duarte, Germàn Sànchez, Neva - Herrera, Eteki - Puertas, Carlos Fernàndez, Antonìn - Soldado
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Capa, Yeray, Inigo Martinez, Núñez - Dani Garcia, Vesga - Ibai, Muniaín, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.47 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Real Madrid  (neděle 21:00)
Real Madrid to dokázal a jedno kolo s předstihem si zajistil mistrovský titul. S čerstvým mistrem se v neděli večer poměří Leganés, který bude doufat v trochu oslavencovy kocoviny. Potřebuje totiž nutně tři body, aby se zachránil.

A ani to mu nemusí nutně stačit. Leganés chytil druhý dech a s blížícím se koncem LaLigy se naplno rozjel. Už ve čtyřech posledních kolech neprohrál, třikrát z toho se mu povedlo vyhrát. Zásadním způsobem zlepšil především obranu, protože v těch čtyřech kolech neinkasoval ani jednou. V celém červenci zatím předváděl bezvadné výkony, i když proti němu stála jména jako Valencia nebo v posledním kole také Bilbao.

I s ním si ale Leganés poradil, když favoritovi utkání vstřelil v rozmezí posledních 15 minut utkání dvě rozhodující branky. Jednak tím ukončil naděje Basků na evropské poháry a jednak tím dost zvýšil své naděje na záchranu. Jenom jestli nezabral až moc pozdě. Do formy se totiž dostala taky Celta Vigo, která je hlavní překážkou v cestě Leganésu za záchranou. Na tým z Viga nyní Leganés ztrácí jeden bod, takže v posledním kole to bude klasická bitva kdo z koho.

Leganés dobře ví, že teď musí nutně porazit mistra, ale nevzdává se. Zkušený záložník Javier Eraso k tomu poznamenal: "Je před námi klíčový duel sezony. Nemáme situaci ve svých rukou, ale na tom nezáleží. Pro nás je podstatné, že musíme vyhrát, nechceme se ohlížet přes rameno na výsledky soupeře. Pokud teď prohrajeme, končíme. A to nesmíme dopustit. Real Madrid už má titul, ale pořád je to Real, takže žádné výhody čekat nemůžeme."

Do duelu s Bílým baletem půjde Leganés bez několika zraněných hráčů. Na marodce skončili například Bustinza, Óscar Rodríguez, Carrillo nebo Omeruo. Real Madrid se na Estadio Municipal de Butarque do Leganésu dostaví pouze bez brazilského obránce Marcela.

V Leganésu se Realu poměrně daří. Jako poražený tým odsud odjížděl jen jednou, v roce 2019, kdy nezvládl odvetu Copa del Rey. Tehdy ale stejně postoupil díky lepšímu skóre z prvního klání a celkově se mu daří odsud odvážet body.

V Madridu teď panuje skvělá nálada, samozřejmě pokud pomineme koronavirovou krizi a všechny problémy s ní spojené. Real Madrid totiž opět ovládl ligu a porazil v přímém souboji svého nenáviděného rivala z Barcelony. Utrhl se pár kol před koncem, ale jistotu mu dalo až minulé kolo.

V něm totiž Barcelona jednak senzačně prohrála na domácí půdě a jednak se Realu povedlo v souběžně hraném utkání vyhrát. Díky dvěma gólům letos fantastického střelce Karima Benzemy se radoval z titulu a tří bodů proti Villarrealu. Jeho největší zbraní je přitom primárně obrana, která dosud dostala pouhých 23 branek a je nejlepší defenzivou ligy.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rosales, Tarín, Chidoazie, Silva, Kevin Rodrigues - Rodriguez, Amadou, Roque Mesa - Assalè, Guerrero
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Mendy - Casemiro, Kroos, Modrić - Vinicius, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.65 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Getafe CF  (neděle 21:00)
Getafe si po porážce v malém madridské derby zadělalo na problémy a reálně hrozí, že nezopakuje svojí účast v evropských pohárech. Kolo před koncem soutěže je na sedmém místě a pokud by tak zůstalo, hodně bude záležet na výsledku finále Copa del Rey. Levante už na své dvanácté pozici nic nezmění.

Levante po koronavirové přestávce pravidelně sbíralo body a to byl hlavní faktor, že se více nenamočilo do bojů o záchranu. Vedení klubu tak může být spokojeno a dvanáctá příčka odpovídá výkonům mužstva. V minulém kole Levante vyhrálo na hřišti Celty Vigo 3:2, čímž ještě boj o záchranu pořádně okořenilo. Samo ale může být v klidu. Na jeho postavení se totiž nic nezmění.

Utkání je především důležité pro Getafe. Madridský klub dlouho koketoval s Ligou mistrů, ale po koronavirové přestávce úplně odpadl a nyní hrozí, že nebude hrát poháry. Sedmá příčka je totiž může a nemusí zaručit. Jistotu by měli Bordalásovi svěřeni jen pokud se v závěrečném kole dostanou na šestou příčku. V případě sedmého místa bude záležet na výsledku finále Copa del Rey i umístění Realu Sociedad.

Domácí budou bez dlouhodobě zraněného Ivána Lópeze a nepomůže jim ani vykartovaný Jorge Miramón. Dvě absence hlásí i Levante, jmenovitě se jedná o potrestané Allana-Romea Nyoma a Xabiera Etxeitu.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Vegas - Toňo, Postigo, Vezo, Coke - Bardhi, Vukčević, Campaňa, Rochina - Morales, Martí
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Cabaco, Olivera - Jason, Maksimovi', Arambarri, Cucurella - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.90 - 3.69 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - RCD Mallorca  (neděle 21:00)
Na stadionu El Sadar se v neděli večer utkají dva týmy, který v podstatě o moc nejde. Domácí Osasuna si celkem brzy zajistila setrvání mezi španělskou elitou a bude se chtít doma rozloučit výhrou. Proti ní se postaví Mallorca, která naopak má jistotu sestupu.

Osasuna si musí tyto dny náramně užívat. S přehledem si zajistila záchranu několik kol dopředu, zatím má na kontě 51 bodů a patří jí na její poměry skvělá jedenáctá příčka, ze které se navíc může posouvat jen směrem nahoru. Což není vyloučeno, zvlášť, pokud předvede takový výkon jako v minulém kole. Celek z Pamplony totiž udělil lekci slovutné Barceloně a na její půdě nad ní vyhrál 2:1! Nepřímo se tedy podílel na tom, že Real mohl slavit titul už o kolo dřív.

Porazit Barcelonu na její půdě, to se nepodaří zas tak velkému množství fotbalistů. A zkušený záložník Roberto Torres, který rozhodl druhým gólem, to dobře ví. "V noci po zápase jsem nemohl spát. Pořád jsem si říkal: My jsme to dokázali a já jsem rozhodl. Nemohl jsem tomu věřit, rozhodnout v tak velkém utkání o výhře proti Barceloně je splněný sen. Ještě nám ale kolo zbývá a jsem moc rád, že ho můžeme odehrát v klidu. Chceme další tři body."

Tohle rozhodně nebyl jediný úspěch Osasuny - už mnohokrát v sezoně celek z Pamplony překvapil. V posledních deseti duelech prohrála Osasuna jen třikrát a zaslouženě si hýčká střed tabulky. Jen dva body ji navíc dělí o osmé Granady, takže tohle nemusí být konečná příčka.

Osasuně bude chybět Enrico Gallego, který byl v minulém kole vyloučen. Dál postrádá zraněné Garcíu, Ibáñeze, Cardonu, Brandona a Ávilu. Hostům z Mallorcy schází zraněný brankář Fabri a rovněž dva karetní hříšníci z minulého kola, Sedlar s Cuchem Hernándezem.

Osud Mallorcy je zpečetěn. Definitivně jí zlomilo vaz minulé kolo, v němž Mallorca v oslabení nestačila na Granadu a podruhé za sebou dostala dvě branky. Cekově dostala Mallorca už 63 gólů a v tomto ohledu je nejhorším týmem v celé lize.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Rubén - Vidal, David Garcia, Aridane, Estupiñan - Roberto Torres, Brašanac, Oier Sanjurjo, Rubén - Arnáiz, Adrian
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Pozo, Valjent, Raìllo, Febas - Dani Rodriguez, Sevilla, Baba, Kubo - Budimir, Lago
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.92 - 4.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Valencia CF  (neděle 21:00)
Sevilla ještě může zakončit sezonu na třetím místě, potřebuje k tomu porazit Valencii a zároveň doufat, že Atlético prohraje s Realem Sociedad. Pro Rojiblancos to není zas tak důležité, klub totiž naplnil předsezonní cíle a dostal se do Ligy mistrů. Valencia má opačný problém - cíle nenaplnila a pokud neporazí Sevillu a nenahrají jí ostatní výsledky, skončí bez pohárů.

Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán tak bude ještě o co hrát, ale oba celky to nemají ve svých rukou. Sevilla je závislá na výsledku Atlética Madrid, Valencia zase na výsledcích vícero týmů. Každopádně Sevilla má splněno a to je v tuto chvíli nejdůležitější. Trenér Julen Lopetegui dokázal naplnit hlavní cíl a Sevillu vrátil do Ligy mistrů. Dobrá zpráva je to i pro českého fanouška, neboť v milionářské soutěži se představí Tomáš Vaclík. Ten v závěru sezony laboruje se zraněním a do zápasu s Valencií jistě nenastoupí. K dispozici nebude ani Corchia nebo potrestaný tvůrce hry Banega.

Zatímco Sevilla si svoje splnila, Valencia truchlí, protože to vypadá, že skončí bez pohárů úplně. Los Che by potřebovali vyhrát a pak doufat, že Granada, Getafe nebo Real Sociedad všelijak ztratí. Valencia prožila nepovedenou sezonu a hlavní důvod nezdaru vidí fanoušci v odvolání trenéra Marcelina. Po něm se ujal kormidla Albert Celades, ale výsledky neměl a teprve nedávno byl nahrazen Vorem.

Ani Valencia nemá k dispozici kompletní kádr. Zranění jsou Piccini s Morenem a suspendovaní Diakhaby s Costou.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Reguillón, Carlos, Koundé, Navas - Gudelj, Fernando, Jordán - Haddadí, Jong, Ocampos
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Mangala, Paulista, Guerraro - Parejo,Coquelin - Torres, Soler, Guedes - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.93 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid37268368:2386
2.FC Barcelona37247681:3879
3.Atlético Madrid371815450:2669
4.Sevilla FC371813653:3467
5.Villarreal CF371761459:4957
6.Real Sociedad371671455:4755
7.Getafe CF3714121143:3654
8.Granada CF371581448:4553
9.Valencia CF3714111246:5253
10.Athletic Bilbao3713121241:3451
11.CA Osasuna3713121244:5251
12.Levante UD371371746:5346
13.SD Eibar371191739:5242
14.Real Betis3710111648:5841
15.Real Valladolid378151430:4339
16.Deportivo Alavés371091834:5439
17.Celta Vigo377151537:4936
18.CD Leganés378111828:4935
19.RCD Mallorca37952338:6332
20.Espanyol Barcelona37592327:5824

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
misinho7

Tak snad znova vitazne nech to je 11/11

Reagovat
CHONG

Radši bych, kdybychom to Lega pustili...

Reagovat
misinho7

Celta podla mna vyhraje cize je to jedno

Reagovat
Ed_Hazard

A zároveň by Espanyol bodoval a posunul tú prehnitú Celtu do Segundy.

Reagovat
misinho7

ale samozrejme by som to Lega prial ale ta seria sa mi paci a urcite by som nechcel aby sme to "pustili" pojdeme snad naplno a vyhrajeme

Reagovat
dextroza_m

Pustit to? To je velmi fer..

Reagovat
Jordi Alba

Benzema má furt šanci na nejlepšího střelce LL, tam bych možná to vypouštění neviděl.

Reagovat
CHONG

Už nemá, tak můžeme pouštět

Reagovat
Jordi Alba

Dvě volná místa pro EL a 4 týmy, dneska by to bejt nuda nemusela.

Reagovat
Teoretik

De Jong, Puig, Fati, Araujo snad v základu, zbytek je mi jedno.

Reagovat
LAM

Očekávaná sestava, ve druhým poločase De Jong za Vydala. Jinak ani nemůžu říct, že by mě to druhý místo nějak štvalo. Buď je to tím, že po pauze byly ty zápasy nějak divný, nebo prostě tím, że se to dalo i čekat. Nejdůležitější teď bude co se bude dít v létě. V LM nám nedávám šance na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

tahle sezona je divná, takže si ten divnej titul Real může nechat.

Reagovat
valloire

Reagovat
Majk91

Já to beriem práve že pozitívne. To druhé miesto môže klubu de facto iba pomôcť. Ak by tá liga vyšla ako po minulé roky tak by sa pravdepodobne nad všetkým len mávlo rukou, veď máme titul. Takto môžeme dúfať, že sa všetci (od hráčov až po vedenie) uvedomia, že s tým niečo treba robiť, lebo s tak katastrofálnym futbalom môžu zabudnúť už aj na ligu.

Reagovat
Rattlesnake

dřevno na dvě půlky. škoda riqui

Reagovat
roman1978

Riki

Reagovat
roman1978

Arturo

Reagovat
roman1978

Leo

Reagovat
Rattlesnake

ta branka se co nevidět sesype

Reagovat
roman1978

3 brankové konstrukce za čtvrt hodiny

Reagovat
valloire

Reagovat
Hristo Stoichkov

Riqui je boží

Reagovat
roman1978

Ale místní super experti říkali...........

Reagovat
smazaný uživatel

Před chvílí si po obranným rohu dal sprint přes celý hřiště aby zapressoval jejich golmana, klobouk dolu ...

Reagovat
ADM

Neviem ci zrovna toto nie je len mladícka nerozvážnost

Reagovat
LAM

U nás určitě

Reagovat
Gazdo

Tak v jeho veku si to moze dovolit urcite to nebudo robit v 30

Reagovat
Eichel

Reagovat
Rattlesnake

ansu

potěr dneska šéfuje.

Reagovat
Majk91

Ansu

Reagovat
Rattlesnake

luďku ty jsi kráva

Reagovat
Rattlesnake

andrés puig

Reagovat
Tombull

Riqui Už teď ukázal víc,než Artur za 2 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Riki a Ansu zaklad od buducej sezony.

Reagovat
LAM

Krásnej poslední zápas ligy

Jsem hrozně rád jak se Puig a Fati vybarvujou směrem do budoucna.Fati je na 17 let hrozně produktivní a Puig ve spolupráci s Messim prostě krása,škoda břevna.

Messi dneska opět nádhera,jeho srovnávat s někym je fakt směšný,ten pas na Suareze

Jinak jedna věc se pod Setiénem opravdu zlepšila a to je pressing,škoda že až do dnešního zápas efektivita zaostává.Dost se těšim an Trincaa,snad bude předvádět podobný výkony jako oba dnešní mladíci.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pressink se určitě zlepšil, ale je otázkou, jak velký vliv na tom má Riqui, který je v tomto směru neuvěřitelnou mašinou. Přiznávám, že jsem v jeho případě zaujatý, protože ho zbožňuju už z Juvenilu, ale on je naprosto famózním hráčem na sledování. A nikdo mi nevysvětlí, jak mohl dva roky trénovat s áčkem, aniž by si Valverde všimnul, že by nám mohl vytrhnout trn z paty. A i proto si myslím, že by v kádru měl být i Aleňa, který má skvělou hru bez míče, což je vlastnost, kde pravidelně propadáme.

Reagovat
blaugrana

prepadame, lebo v strede su prestarnuti, na krok skupi kolohnati...od buducej sezony snad fakt Riki na LCM, Frenkie DM a na RCM ???

Reagovat
2miguel1

Pjanic Coutinho

Reagovat
Rattlesnake

Pedri/Aleňa

Reagovat
blaugrana

Reagovat
patas92

V ideálním světě Thiago

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale s Pjanićem už je to takřka vyloučený. Já budu spokojený, když se zbavíme Rakitiće s Vidalem.

Reagovat
patas92

Tak v případě odchodu Vidala i Rakitiče by se uživili oba. Bus, Frenkie, Thiago, Pjanic, Puig, Alena by bylo ideální. Ale Thiago stejně půjde za Pepem tipuju (nebo prodlouží), takže to je jedno.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Herně jo, finančně těžko. Dokud se nezbavíme finančních břemen (Rakitić, Vidal, Umtiti, Coutinho a klidně i Griezmann), tak se nikam nepohneme.

Reagovat
patas92

Jasně, tohle by měla být priorita

Reagovat
Tombull

Podle mě má na tom hlavní podíl,jasně se ukazuje,že stačí jeden hráč co běhá a obraz hry se dokáže razantně změnit. Proto doufám,že pořádnou šanci dostane i Monchu,což je další typ hráče co nutně potřebujem,navíc je to silnej charakter a vůdce.

Reagovat
Messiáš

hraje užásně celou sezónu v béčku a dneska byl hodně cítit proti Valladolid Promesas. Snad tu Segundu dáme

Reagovat
Eichel

nevieš náhodou, či je vobec šanca aby dostal v novej sezóne poriadnu šancu Alena?

Reagovat
Jordi Alba

Snad vedení nebude zas bláznit s kupováním nějakých křídel, Fati + Pedri vypadaj do budoucna skvěle, jen s nimi dobře pracovat.

Reagovat
Jordi Alba

Freixas do hry, když už je nominovanej

Reagovat
smazaný uživatel

Freixas? Spíš Arnau Tenas ne?

Reagovat
Jordi Alba

Může být, ale očividně byl stejně nominovanej zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rattlesnake

benz si ale bude muset večer máknout, jestli chce to pichichi urvat

Reagovat
roman1978

No, kdyby si u nich nehonil ego ten jejich kapitánsky picus, tak mohl již teď mít o 6 gólů víc.

Reagovat
Jordi Alba

Však je kope docela s přehledem, tak proč ne.

Reagovat
roman1978

Protože by měl Benzín to pichichi

Reagovat
CHONG

Reagovat
ADM

Ramos je aktualne jeden z najlepsich exekútorov na svete, a to mavaju na ihrisku este Edena, ktory nim bol v Chelsea.. Benzin moze byt rad, ze si obcas nieco kopne

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne me zajima jestli by se takhle objahoval kopani penalt v honbe za Pichichi kdyby slo o takovyho Ronalda. Neco mi rika ze asi ne..

Reagovat
LAM

To se řešit nemusí.Ronaldo by k tomu Ramose nepustil

Reagovat
roman1978

Já to neobhajuji. Obecně mi dělá problém, když se k penaltam cpe obránce. Jen konstatuji fakt, že mít všechny penalty, tak by vyhrál. Jsem rád, že nevyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
Teoretik

Zaregistroval někdo za celý zápas Sarabiu?

Reagovat
Rattlesnake

při občerstvovačkách byl vidět.

Reagovat
2miguel1

dufam ze ich posledny zapas spolu so Setienom

Reagovat
Ed_Hazard

OT: Kovačič dnes božský Rovnako velmi dobrý včera Ceballos

Reagovat
stas87

Ked Sociedad prehra a Granada vyhra, ide do EL ona, nie? Potom ma ale este Erreala sancu cez vyhru v Cope, nie?

Reagovat
Jordi Alba

Když Socky prohrajou a Granada vyhraje, tak bude mít Granada o bod víc.

Reagovat
Ed_Hazard

Espanyol Goal.

Leaganes podme na výhru

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Ramos sef tak ho trestuhodne nechat sameho

Reagovat
chavi.27

wtf 3. nejlepší střelec Realu má jenom 4 goly...

Reagovat
Anacron

To je ultra zoufalost ten náš útok prostě. Nejhorší z top klubů určitě.

Reagovat
misinho7

a druhy najlepsi strelec je stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blaho, uz vidim jak Celta spadne

Reagovat
Jordi Alba

Socky dobře tečou, tam to na EL nevypadá zatím.

Reagovat
CHONG

Jak do toho vlastně promluví případné finále CdR, když se RSSS ani Athletic nekvalifikují do EL z ligy, půjde do pohárů osm týmů nebo má ten na sedmém místě smůlu?

Reagovat
Jordi Alba

Nechci kecat, ale asi ostrouhá 7.

Reagovat
CHONG

Taky si myslím, ale nakonec budeme osmí, tak nás to nemusí zajímat

Reagovat
smazaný uživatel

..ten real ich chce nechať vyhrať..

Reagovat
Ed_Hazard

Tak toto mala byt penalta..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
misinho7

tiez si myslim aj som im to prial som sa prichytil ako im teraz fandim

Reagovat
Ed_Hazard

Ja tiež. Škoda, keby to na konci Oscar zavesil, tak by to bolo epic

Reagovat
Kluivert9

Jasná penalta a zářez jako prase

Reagovat
Messiáš

No dlouho jsem neměl radost z toho, že rozhodčí nepískl penaltu proti Realu

Reagovat
misinho7

ja som praveze dlho nemal taky smutok ze proti nam nepisknu

Reagovat
misinho7

Takto nas uz dllllho nikto nezatilacil

Reagovat
N.Gin

Nechapu ze se jovic neprihlasil

Reagovat
smazaný uživatel

Bejt tohle ve prospech penalta pro Real tak ji hned piskne, klasika:)))

Reagovat
Mateo16

Isco dnes ale Lucas neni lepsi ako odriozola

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten komentátor to docela prožívá , teď ten hlas

Reagovat
N.Gin

Reagovat
misinho7

j

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele