LaLiga - preview 36. kola

11.07.2020, 09:13, aktualizováno 13.07.2020, 08:50
Previews
Real Madrid hraje v Granadě a před sebou má jasný cíl - vyhrát a znovu navýšit náskok na čele na čtyři body. Rozjetý Villarreal bude favoritem souboje s trápícím se Realem Sociedad. Ještě horší formu má Alavés, ten se nyní střetne s Getafe...
Deportivo Alavés - Getafe CF  (pondělí 19:30)
Deportivo Alavés má před sebou jasný úkol, porazit Getafe a prakticky se už zachránit. Před Leganésem i Mallorcou má tři body náskok a i další triumfy hrají ve prospěch Alavésu včetně lepší vzájemné bilance nebo lepšího skóre.

Alavés se v minulém kole vrátil s nepořízenou z Madridu, kde sehrál solidní partii s Realem Madrid, ovšem na body to nestačilo, a tak se po nich musí ohlédnout jinde. Alavés nemá po koronavirové přestávce dobrou formu a svůj relativně bezpečný náskok na nesestupové pozice jednoduše prohospodařil. Z osmi kol prohrál sedm zápasů a tři body zapsal jen doma proti Realu Sociedad (2:0).

Baskové musí v závěru sezony řešit ještě jednu nepříjemnost a sice střeleckou potenci. Gól se jim podařilo vstřelit závěrem června na hřišti Atlética Madrid při porážce 1:2, ale následně tři zápasy v řadě vyšli střelecky naprázdno a to je pochopitelně faktor, který boji o záchranu určitě nepomáhá.

Vyskakovat si nemohou ani hosté, jejichž forma je po nečekané přestávce také tristní. Svěřenci Josého Bordaláse vyhráli jen jedno utkání, vypadli z bojů o Ligu mistrů a ve zbytku soutěže budou usilovat o udržení Evropské ligy, která je skutečně blízko.

Domácím bude nadále chybět brankářská jednička Fernando Pacheco a k dispozici nebude ani zraněný Rubén Duarte. Zajímavou situaci musí řešit Pepe Bordalás, jelikož Ángel Rodríguez, Nyom, Etxeita i Damián Suárez nemohou nastoupit kvůli karetním prohřeškům.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Marín, Laguardia, Ely, Aguirregabiria - Méndez, Fejsa, Camarasa, Burke - Joselu, Pérez
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Rodríguez, Cabaco, Olivera - Jason, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Molina, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 2.92 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Real Sociedad  (pondělí 19:30)
Villarrealu se koronavirová pauza náramně hodila do krámu a poté, co LaLiga znovu odstartovala, se jeho forma rapidně zlepšila. Pátý tým tabulky teď vesele pronásleduje Sevillu a další tři body bude chtít získat proti Realu Sociedad.

Formu na to má skvělou. Od půlky června, kdy se LaLigy rozeběhla naplno, prohrál Villarreal jen jeden jediný zápas, když nestačil na Barcelonu. A ani v tomhle utkání rozhodně nezanechal špatný dojem. Na to ale záhy odpověděl v minulém kole, kdy se utkal s dalším týmem bojujícím o poháry. A výsledek byl dostatečně přesvědčivý, Villarreal si s Getafe poradil jasně 3:1.

Zároveň tím odskočil svému nejbližšímu soupeři, Getafe, a teď na něj má náskok pohodlných čtyř bodů. Aktivní je zejména před bránou soupeře, protože střelecky vyšla Žlutá ponorka naprázdno naposledy počátkem března v Bilbau. Největší podíl na tom má Gerard Moreno coby autor osmnácti letošních branek.

A před duelem s Realem Sociedad si opět klade ty nejvyšší cíle. "Naše postavení v tabulce je velmi dobré na to, že jsme na začátku roku zažili krizi a chvíli se nám nedařilo. Ale zvedli jsme se myslím, že po pauze jsme naplno ukázali náš potenciál. Doufám, že dám do konce sezony ještě několik branek, abych pomohl týmu k co nejvíce bodům," dodal zkušený kanonýr.

V duelu s Realem Sociedad ho ale na hřišti neuvidíme, protože Moreno je jedním ze tří hráčů, kteří pykají za karty. Kromě nich se utkání nebude týkat ani zraněné trojice Funes Mori, Bacca a na menší potíže si stěžoval taky Alcácer. Villarrealu se navíc pro La Realu poměrně daří a doma s ním prohrál jen dvakrát za posledních dvanáct let.

La Real navíc nyní bude muset obejít bez několika opor. Mimo hru zůstávají zranění Sangalli, Guevara, Illarramendi, Januzaj nebo Zaldua. K nim musíme připočítat ještě vykartovaného Aritze Elustonda, který pyká za přílišný počet karet.

Real Sociedad chvílemi hrál o nejvyšší posty, ale po pauze předvádí úplný opak toho, co dokázal Villarreal. La Realu se hrubě nedaří, vyhrál za osm duelů jen jednou a vyklidil pohárové příčky. Naposledy si z jeho hřiště odvezla všechny tři body Granada.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Moreno - Trigueros, Anguissa - Chukwueze, Cazorla, Gómez - Alcácer
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Gorosabel, Muñoz, Normand, Monreal - Ødegaard, Zubeldia, Merino - Oyarzabal, Isak, Barrenetxea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.58 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Real Madrid  (pondělí 22:00)
Real Madrid si na první příčce ne a ne oddechnout, díky tlaku Barcelony má na čele opět jen jednobodový náskok a ten se pokusí rozšířit v zápase na půdě nevyzpytatelné Granady. Ta se v případě výhry a souhry některých výsledků může posunout až na evropské poháry.

Real Madrid zvládá závěr LaLigy s velkou grácií, po koronavirové přestávce ještě neztratil ani bod a míří za titulem. I když někteří fanoušci i odborníci o triumfu nepochybují, slavit by bylo předčasné. Druhá Barcelona vyvíjí nátlak seč jí síly stačí a stále se udržuje v kontaktu. Stačí jakékoliv zaváhání Bílého baletu a o titul se může bojovat do posledního kola za dramatických okolností.

Jedním z celků, které mohou Realu způsobit problémy, je jistě Granada. Real Madrid doma sice porazila jen jednou, v roce 2013, ale v letošní sezoně má zajímavou formu, zvláště venku, což naposledy pocítili Alavés nebo Real Sociedad. Granada po koronavirové přestávce prohrála jen dvě utkání, shodně se tak stalo doma na Nuovo Los Cármenes.

Zatímco Zinédine Zidane bude postrádat jen obránce Marcela a dobrou zprávou je návrat kapitána Sergia Ramose, jeho protějšek na lavičce Granady to má složitější. Neyder Lozano, Quini, Álex Martínez a Maxime Gonalons zůstávají na marodce zraněných a do hry určitě nezasáhnou.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Duarte, Martínez, Sánchez - Neva, Herrera, Eteki, Díaz - Machís, Fernández, Puertas
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Asensio - Vinícius, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.69 - 4.66 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - SD Eibar  (neděle 14:00)
Tak už to má za sebou. Espanyol získal jistotu, jakou žádný klub nechce - ať už udělá do konce sezony cokoli, nezachrání se. Jeho trápení ještě přijede zvýšit Eibar, který taky rozhodně není z nejhoršího venku.

Trenér Abelardo Fernández musí najít způsob, jak ještě svoje hráče namotivovat do posledních kol LaLigy. Minimálně na rok se totiž Espanyol poroučí do druhé ligy a když máte tuhle jistotu, bývá dost těžké zachovat si pozitivní postoj k tomu, co děláte. A to Espanyol bude muset až do konce ligy, která pro něj skončí za tři kola. Když má teď jistotu, tak by se s první ligou rád rozloučil v co možná nejlepší formě.

A tu aktuálně vůbec nemá. Poslední kolo pro něj znamenalo opět porážku, když katalánský celek v rámci prestižního derby nestačil na lépe hrající Barcelonu a prohrál s ní o jednu branku. Sám opět neskóroval a protáhl sérii porážek už na číslo šest. Dát gól se mu povedlo jen v jednom z posledních pěti soutěžních duelů a celkově jeho střelci zaznamenali jen 27 branek. To je druhé nejnižší číslo v celé lize.

Zkušený obránce Dídac Vilà před duelem s Eibarem prohlásil: "Čekají nás poslední týdny jako příslušníka v první lize, což je pro nás obrovské zklamání. Opravdu jsme věřili, že to nakonec otočíme v náš prospěch a zůstaneme v LaLize, ale teď už máme jistotu. Jsme ale všichni profesionálové a kdyby nic jiného, tak je naší povinností dělat maximum pro tento skvělý klub i jeho úžasné fanoušky. Takže se nehodláme vzdát až do konce."

Espanyol nemá žádné absence, takže aspoň v tomhle ohledu může být trenér v klidu. Eibar se musí obejít bez dua Ramis - Arbilla.

Ani u Eibaru není vyhrávání něčím častým. V posledních deseti duelech se mu to povedlo jen dvakrát, takže i on je namočen do sestupových starostí. Minulé kolo pro něj opět bylo mírným zklamáním, protože už ve třech případech se mu nepovedlo skórovat. Tentokrát to stačilo aspoň na remízu, když si Eibar rozdělil body s Leganésem.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Oier - Didac Vila, Cabrera, Bernardo, Javi Lopez - Embarba, Sanchez, David López, Darder - Calleri, De Tomás
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rober Correa, Oliveira, Bigas, José Angel - Diop, Cristoforo - Pedro Léon, Edu Exposito, Inui - Sergi Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 2.87 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Bilbao poměrně dlouhou dobu snilo o tom, že se dostane zpátky do pohárů, nebo alespoň do jejich blízkosti. Dva pokažené duely rychle za sebou ale snahy baskického celku zmenšily na minimum. Ani Levante se minulé kolo nepovedlo a teď to bude chtít napravit.

Nedělní odpoledne zanese fanoušky LaLigy na Estadio Camilo Cano do La Nucíe, kde své domácí zápasy zatím hraje Levante. Celek z Valencie se pokusí udobřit si fanoušky u televizních obrazovek povedeným výkonem poté, co se mu nepovedlo minulé kolo. V něm se Levante nedokázalo prosadit a dá se říct, že veškerou aktivitu nechalo na svém soupeři. Domácí Mallorca s prostorem naložila nejlépe, jak mohla a vstřelila svému soupeři dva přesné zásahy.

Tím Levante prodloužilo sérii zápasů bez výhry na číslo tři, což není zrovna dobrá zpráva, byť sestupové starosti už dávno nejsou jeho aktuálním tématem. Levante sídlí na pohodlné dvanácté příčce, což se v jeho případě dá s klidem označit za dobrý výkon. Náskok na Mallorcu na sedmnáctém místě činí pohodlných 11 bodů a se třemi koly do konce už sestupové problémy Levante řešit nemusí.

Konec sezony chce Levante zvládnout v co nejlepším duchu, jak o tom svědčí slova záložníka Gonzala Melera. "Splnili jsme cíl a to je hlavní. Teď se můžeme v klidu soustředit na zbývající zápasy, trochu experimentovat se sestavou a třeba dát šanci hráčům, kteří nebyli tak moc využívaní. Ale tohle je trenérovo rozhodnutí, na nás je, abychom dělali naši práci co nejlépe. Pokud by se nám povedlo dostat se v tabulce ještě výš, bylo by to skvělé."

Jeho soupeřem bude baskické Bilbao, které k pohárům rozhodně neřeklo poslední slovo. Jenže čas se krátí a body na kontě přibývají jen velmi pomalu. Deváté Bilbao jich má na kontě jen 48 a na šesté Getafe ztrácí v tuto chvíli už pět bodů. Minulé kolo pro něj skončilo znovu zklamáním, neboť Bilbao prohrálo už podruhé v řadě, těsně totiž nestačilo na lépe hrající Sevillu. S Levante ale má dlouhodobě dobré výsledky, takže se cítí na koni.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramon, Duarte, Postigo, Toño - Hernani, Campaña, Vukcević, Bardhi - Roger, Mayoral
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Nunez, Inigo Martinez, Berchiche - David Garcìa, Unai Lopez - Sancet, Muniaìn, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.46 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Valencia CF  (neděle 19:30)
Už víc jak dva roky nedokázala Valencia porazit Leganés a v neděli v podvečer bude mít další možnost. Hrát se bude na stadionu Municipal de Butarque, kde se domácím letos vůbec nedaří. Šance Leganésu na záchranu ještě existují, jsou ale hodně malé.

Jinými slovy pokud Leganés s Valencií nevyhraje, jeho osud bude definitivně naplněn a po Espanyolu se stane dalším týmem, který bude mít jistotu sestupu do druhé nejvyšší soutěže. Výsledky Leganésu se sice v posledních týdnech zlepšily, z posledních dvou zápasů získal klub 4 body, ovšem všechno to přišlo tak nějak příliš pozdě.

Porazit Valencii není nereálný úkol, v silách Leganésu to určitě je, domácím ale musí hrát do karet i souhra dalších výsledků. Přeci jenom má Alavés plně situaci ve svých rukou.

Valencia naposledy porazila Valladolid 2:1 a ještě udržela naděje na Evropskou ligu pro příští rok. Předsezónní cíle ale Los Che určitě nesplnili a vedení si může sypat popel na hlavu, proč se rozhodli na úkor kouče Marcelina přivést Alberta Celadese. Ten byl po sérii špatných výsledků odvolán a kormidla se dočasně ujal starý známý Voro. Kdo se nakonec stane hlavním trenérem Valencii zůstává nejisté, jedním z kandidátů je i její bývalý hráč Ruben Baraja.

Leganés se musí obejít bez Carrilla, Omerua, Rodrígueze a Bustinzy. Kompletní nebude ani Valencia, jenž se na Municipal de Butarque představí bez Picciniho, Morena a schází i Gayá.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Awaziem, Tarín - Silva, Pérez, Mesa, Rosales - Rauibal, Rodrigues - Guerrero
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Awaziem, Tarín - Silva, Pérez, Mesa, Rosales - Rauibal, Rodrigues - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.13 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - RCD Mallorca  (neděle 22:00)
Sevilla si může definitivně zajistit čtvrté místo a Ligu mistrů pro příští rok, stačí jí k tomu porazit Mallorcu v kombinaci se ztrátou Villarrealu. A právě v tom by mohla být potíž, protože Bermellones za každou cenu potřebují bodovat. Mallorca ztrácí na nesestupové pozice tři body, tři kola před koncem by tak jakákoliv ztráta mohla být už fatální.

Tři kola před koncem LaLigy má Sevilla na Villarreal šestibodový náskok, pokud tedy zvítězí, bude jasné, že bodově už Žlutá ponorka Sevillu nepředskočí. Čtvrtou příčku však udržet nemusí, protože v případě bodové rovnosti má Villarreal lepší vzájemnou bilanci.

Sevilla má každopádně situaci ve svých rukou a v rámci 36. kola i hratelného soupeře, navíc na domácí půdě. Bermellones ale mají velkou motivaci, proč v Andalusii uspět. Po výhře nad Levante 2:0 se Ostrované přiblížili záchraně na tři body, v Seville tak teoreticky mohou ztrátu smazat.

Jistě, Sevilla je velkým favoritem, má skvělou formu tří výher v řadě, ale co se týče vzájemné bilance s Mallorcou, zas tak slavné to není. Domácí v prvním zápase vyhráli venku 2:0, ale ještě před tím dokázala Mallorca několikrát uspět. Je ale pravdou, že to bylo už před sedmi a více lety.

Obě strany hlásí jen jednu absenci. Seville schází Tomáš Vaclík, Mallorce zase Leandro Koutris.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Escudero, Carlos, Koundé, Navas - Banega, Fernando, Jordán - Haddadí, de Jong, Ocampos
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Pozo, Valjent, Raíllo, Gámez - Rodriguez, Sevilla, Baba, Kubo - Budimir, Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.17 - 8.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Celta Vigo  (sobota 17:00)
V pátek večer skončilo 35. kolo a v sobotu už klepe na dveře kolo nové. Prvním duelem 36. kola bude souboj mezi domácí Osasunou Pamplona a Celtou Vigo, přičemž jako favorit utkání se dá určitě označit domácí Osasuna.

A to přesto, že poslední kolo týmu z Pamplony vůbec nevyšlo. Osasuna se ukázala na stadionu Realu Betis a v Seville vybouchla. Zejména první poločas hostům vůbec nevyšel a celkově se Real Betis prosadil třikrát. Osasuna zůstala střelecky na suchu a rozloučila se se Sevillou i jakýmikoli body. Přitom v předcházejících čtyřech duelech neprohrála ani jednou a ve třech případech brala všechny body. I proto se jí povedlo dostat se na perfektní jedenáctou příčku.

V duelech s Celtou Vigo se Osasuně rozhodně nedaří tak, jak by si její fanoušci asi přáli. Doma prohrála už pět vzájemných duelů z celkových devíti od začátku milénia, takže pokud s někým nehraje doma ráda, je to právě s Celtou. Osasuna každopádně posbírala už 45 bodů, takže předsezónní předsevzetí o záchraně splnila s velkým předstihem. Že by ale hráči trpěli ztrátou motivace, o tom vůbec nemůže být řeč.

Zkušený obránce Nacho Vidal k tomu ostatně poznamenal: "Jsme na tom teď velmi dobře a když už máme zajištěnou záchranu, můžeme hrát s větším klidem. Splnili jsme původní cíl a cokoli teď uhrajeme, bude příjemná nadstavba. Pro každého z nás je každý zápas šancí, aby na nás naši fanoušci byli hrdí. Snažíme se hrát na maximum především pro ně, takže do každého utkání půjdeme vždycky naplno," dodal Vidal.

Pro duel s Celtou nebudou mít domácí k dispozici Ávilu, Ibaněze, Gallega, Garciu a Cardonu, zatímco hosté přijedou bez Juncy, Álvareze, Suáreze a Blanca. Pro karty nemůže nastoupit ani obránce Murillo.

Celta v posledních deseti utkáních prohrála jen dvakrát a zatím se jí daří držet se mimo sestupové ohrožení. Polevit ale ještě nemůže. V minulém kole předvedla velmi dobrý výkon, když si rozdělila body s favoritem z Madridu. Jednalo se už o třetí duel, v němž Celta dala jen jednu branku.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Rubén - Nacho Vidal, Garcia, Aridane, Pérez - Roberto Torres, Brašanac, Oier Sanjurjo, Rubén - Villar, Adrian
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Olaza, Aidoo, Araujo, Hugo Mallo - Bradarić, Yokuslu, Rafinha - Nolito, Smolov, Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.18 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - FC Barcelona  (sobota 19:30)
Valladolid čekají do konce sezony ještě dva domácí zápasy a první z nich je hotovým svátkem. Na Estadio José Zorrilla totiž zavítá FC Barcelona. Domácí celek bude mít o motivaci postaráno, neboť vedle slavného soupeře si může definitivně zajistit záchranu. Barca i nadále ztrácí na Real Madrid čtyři body, povinnosti je proto přiblížit se na rozdíl bodu jednoho.

Valladolid v minulém kole prohrál s Valencií 1:2, ale toho nemusí příliš mrzet, protože si i nadále drží slušný sedmibodový odskok. Pro Valladolid šlo teprve o druhou ligovou porážku po koronavirové přestávce. Dohromady pak domácí nasbírali v osmi zápasech deset bodů a to je jeden z důvodů, proč si nejspíše i v příští sezoně zahrají nejvyšší soutěž.

Vítězně si v minulém kole vedli hosté. Barcelona ve středu udolala Espanyol 1:0 a nejenže zůstala v kontaktu s Realem Madrid, ale svého městského soka namířila přímo do druhé nejvyšší soutěže. Cílem Katalánců je nadále obhajoba mistrovského titulu, popřípadě triumf v Lize mistrů. Zatímco v lize ztrácí Barcelona na Real Madrid čtyři body, v Lize mistrů jí stačí k postupu do lisabonského turnaje výhra nebo remíza 0:0 proti Neapoli.

Barca je jasným favoritem, ve Valladolidu naposledy prohrála v roce 2014 a za posledních dvacet let to byla teprve druhá vzájemná porážka. První zápas na Camp Nou skončil očekávaným a vysokým vítězstvím Blaugranas 5:1.

Valladolidu bude chybět zraněný Míchel a nejspíše také Mohammed Salisu. Ztráty Barcelony jsou známé, na marodce zůstávají Dembélé a de Jong, zatímco Ansu Fati uviděl v minulém utkání červenou kartu a do utkání s Valladolidem též nezasáhne.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - García, Sánchez, Fernandez, Moyano - Emeterio, Alcaraz - Villá, Plaňo, Hervías - Guardiola
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen -Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Puig - Messi - Griezmann, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.40 - 5.88 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Real Betis  (sobota 22:00)
Atlético Madrid v minulém kole jen remizovalo a teď chce opět bodovat naplno. Tým trenéra Diega Simeoneho si je totiž velmi dobře vědom, že se na něj dotahuje Sevilla, takže další zaváhání nepřipadá v úvahu. Real Betis je ale hodně nevypočitatelný soupeř, který svou kůži nedá zadarmo.

Atlético se v deseti posledních ligových duelech nesetkalo ani jednou s porážkou a teď není zrovna pravděpodobné, že by se mu to stalo. Aktuálně třetí tým LaLigy má za sebou nepovedené utkání, které mu vyneslo jen jeden bod za remízu s Celtou Vigo. Tohle utkání se pro Atlético vyvíjelo hned od začátku ideálně, když se v první minutě trefil Álvaro Morata. Jenže colchoneros po změně stran inkasovali po gólu Frana Beltrána.

Tahle ztráta by je mohla přijít poměrně draho, protože se na ně bodově dotáhla čtvrtá Sevilla. Takže další zaváhání si Atlético nemůže dovolit a trenér Diego Simeone si je toho dobře vědom.

"Je škoda, že jsme nezvládli minulé kolo tak, jak jsme si představovali. Věděli jsme, že Celta umí překvapit, ale po většinu utkání se nám dařilo hrát prim. Škoda, že jsme na chvíli po změně stran vypustili a inkasovali. Teď nám nezbývá, než hodit tohle nepovedené utkání za hlavu a co nejrychleji se zase vrátit k vyhrávání. To nebude vůbec snadné, protože ani Betis není snadným soupeřem a na nás se trochu začíná projevovat únava. Potřebujeme ale tři body a věřím, že je získáme."

S Realem Betis se colchoneros utkali už mnohokrát a většinou se jim daří. Od roku 1999 se Betisu povedlo vyloupit Madrid jen ve čtyřech případech. Naposledy stačila Atléticu jedna jediná branka, jejímž autorem se stal Ángel Correa.

Atlético se nyní musí obejít bez několika zraněných hráčů, jmenovitě se jedná o Joãa Félixe, Maria Hermosa a Šimeho Vrsaljka. Kvůli kartám se do hry nepodívá ani brazilský bek Lodi. Betis takovéto starosti nemá a může počítat s kompletním kádrem.

Navíc sevillský celek zvládl velmi přesvědčivě minulé kolo, ve kterém si konečně připsal tři body. Utkání s Osasunou se mu povedlo na výbornou, vyšlo mu téměř všechno a jeho střelci si připsali tři góly. I díky tomu se Real Betis dostal na třináctou příčku a hodlá se podívat ještě výš. Celkově mu totiž tahle sezona moc nevychází.

Ambiciózní celek vyhrál z posledních deseti soutěžních duelů jen třikrát, ve všech třech případech na domácí půdě. Výjezdy se mu moc nedaří, zatím venku vyhrál jen jedno jediné utkání ze sedmnácti a v téhle specifické tabulce mu patří dokonce až předposlední místo! Za těch sedmnáct klání dal venku jen 14 branek, což je třetí nejnižší číslo v celé lize.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Giménez, Sánchez - Saul Niguez, Llorente, Partey - Koke, Carrasco - Diego Costa
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Martin - Emerson, Mandi, Feddal, Alex Moreno - Guardado, Rodriguez - Canales, Fékir, Joaquín - Moron
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.07 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid35248364:2180
2.FC Barcelona35237579:3676
3.Atlético Madrid351615447:2663
4.Sevilla FC351712651:3463
5.Villarreal CF351761257:4557
6.Getafe CF3514111043:3453
7.Real Sociedad351561453:4651
8.Granada CF351481345:4250
9.Valencia CF3513111145:5150
10.Athletic Bilbao3512121139:3148
11.CA Osasuna3511121240:5045
12.Levante UD351271642:4943
13.Real Betis3510111447:5541
14.Real Valladolid358151229:3939
15.Celta Vigo357151334:4436
16.SD Eibar35991734:5136
17.Deportivo Alavés35981832:5335
18.RCD Mallorca35952137:5932
19.CD Leganés356111825:4929
20.Espanyol Barcelona35592127:5524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

technecium ses nejak nevyjadril ty demente zamindrakovanej Real udelal za 10 let o 3 body vice nez Barcelona a ty tu budes psat ze jim to pousti jo? Ty mas nador na mozku nebo te fotr znasilnoval doma ne? Mej se hezky mozna by ses mel prastit do hlavy nekde snad by se ti vratil rozum.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Billy McClane

... za 10 rokov o 1 bod

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Reagovat
blaugrana

https://youtu.be/OTL9z0M331w nechapem, preco nedostal sancu v acku Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Barça unveils its lineup!

Coach Quique Setién will play with: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Riqui Puig, Sergi Roberto, Arturo Vidal; Messi and Griezmann .

Reagovat
Rattlesnake

bez luise? nevěřím.

Reagovat
LAM

Jsem zvědavej jestli to bude fungovat.Takový 4-4-1-1 s Messim na volný pozici.

Reagovat
Rattlesnake

arturo je zpátky!

Reagovat
smazaný uživatel

VIDAAAAL TRESTÁ

Reagovat
celeb

dobra Suarezovina od Vidala

Reagovat
Rattlesnake

griez...

Reagovat
celeb

Tono!

Reagovat
blaugrana

Griezmann dnes klasicka tragedia.

Reagovat
blaugrana

a to jak sa furt tvari, ako keby mu niekto zjedol svacinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann dva spálené góly A to hrál v posledních zápasech už trochu líp.

Reagovat
smazaný uživatel

21. Leova asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Kike Zakončení BOHŮ

Reagovat
Rattlesnake

takhle nevypadal ani Eduardo, když ho tenkrát angláni prošlápnuli.

Reagovat
blaugrana

Griez dole, na to sa neda pozerat.

Reagovat
celeb

neskutocne, co 1 zazdena tutovka s niektorym hracom spravi.

Reagovat
LAM

Půl hodiny jsme hráli opravdu dobře,ale ten zápas měl bejt už rozhodnutej.Griezmann při zakončení děsivě nejistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, my si prostě nemůžeme vytvořit pohodlnější náskok, protože jednou Griez nezasune do prázdné a jednou zpomaleně zasekává v šestnáctce, když může střílet nebo nahrávat a potom mu za odměnu kluci dvakrát před prázdnou nenahrají Jinak dejme tomu, dneska skvělý Vidal, v pohodě hraje i Puig a Semedo.

Reagovat
blaugrana

povedz babe 2x, ze je tlsta...

Reagovat
LAM

Puig prostě paráda,dávno měl dostávat šance.Škoda jen že musí hrát Messi každej zápas i když je viditelně unavenej,ale ty finálky má prostě parádní.

Jinak bych to viděl daleko víc pozitivněji než se tu říkalo,jelikož Puig a Fati jsou hráči který už příští sezonu můžou pravidelněji hrát v základu.Máme De Jonga,přijde Trincao a Pedri(Dembele možná už vydrží zdravej)a pokuď dotalčíme k Messimu ještě jednoho hroťáka,kterej se bude točit s Luisem,tak by to mohlo bejt v pohodě.

Reagovat
LAM

Jo a jinak to za co dostal Lenglet žlutou snad nebyl ani faul Lahoz zase perlí.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas chceme očividně jenom nějak dokopat, slušná bída.

Reagovat
celeb

spolupraca Roberto - Alba je v 2. polcase otrasna. Ta strana nefunguje ani dopredu, a dozadu uz vobec, hasi to tam za nimi mlady Araujo, casto na hranici pruseru. Mal tam namiesto Roberta ostat radsej Puig.

Ked uz tam chce mat Vidala, tak v zalohe namiesto Roberta a Fatu na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle současného metru další jasná neodpískaná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ale..

Reagovat
smazaný uživatel

Už si dáváš večerní modlitbu k VARu? Ale to říkáš špatně, musíš říkat "VARE VARE...".

Reagovat
CHONG

Pojďme dělat fňuky, fňuk.

Reagovat
LAM

Tak nebejt zaplacenejch rozhodčí,tak i přes naší strašnou mizérii,budete druhý

Reagovat
CHONG

My nikoho neuplácíme, všem hrozíme fyzickou likvidací, Oppan Franco style

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotřebujem modlitby. My to dokážem uhrát na hřišti.

Reagovat
LAM

Jsou to podvodníci no.Myslim,že mu to i Pique říkal.Lahoz klasicky za komedianta

Reagovat
2miguel1

Dnes nastupit v bielom tak vyhrame 0:4, 3 goly z penalty

Reagovat
Messiáš

Ten Lahoz je strašnej chuj

Každopádně jsem asi rád, že jsem tomu dal jen druhý poločas. Je to bída

Reagovat
Hristo Stoichkov

V prvním poločase to byl velice dobrý výkon, po nepochopitelným stažení Riquiho to šlo do kopru, až z toho nakonec byla úplná tragédie.

Reagovat
ADM

Neuveritelne aky vplyv na nasu hru ma jeden aktívny, behavy hrac. Alebo teda skor.. uveriteľné.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přemýšlím, co je vlastně horší představa. Jestli to, že ho měl Valverde dva roky u sebe na trénincích áčka a neviděl v něm žádný prvky, čím by nám mohl přispět nebo Setién, který mu dává omezený prostor navzdory tomu, že je s přehledem nejlepším hráčem posledních týdnů. V konfrontaci s našimi ostatními záložníky je to neuvěřitelný rozdíl, čekala se od něj herní inteligence a kreativita, ale on má i nasazení na úrovni Vidala (a nemusí u toho lítat jak smyslů zbavený bez nějaký poziční zodpovědnosti) a brání možná nejlíp z celýho týmu. Nevěřím tomu, že to Setién nevidí, je to pouze jeho alibismus směrem ke starším a drahým hráčům, kteří musejí hrát za zásluhy. Ale takovou cestou se bohužel fotbal vydal celosvětově až na pár světlých výjimek.

Reagovat
smazaný uživatel

Milimetrovej ofsajd to se Cholo posere

Reagovat
blaugrana

skurvenci

Reagovat
maxton

v noci sa mi snivalo ze Atletico vyhralo LM a ze Costa dal gol z pravej strany,...... tak si to tu odlozim

Reagovat
Ed_Hazard

Inak keď pozerám na Espanyol, cez letnú prestávku sa asi strhne boj o Marca Rocu. Pred nejakým časom šiel po ňom aj Real. Drží si stále akú takú výkonnosť či šiel dole a zapadol do priemeru? Nemá ho niekto nasledovaného?

Reagovat
Israha

Jako back-up za Caseho (který potřebujeme, objektivně) by to mohlo být relativně dost muziky za málo peněz, ale jestli by měl výkonnost na to, cpát se potenciálně do základu, tím si jistý nejsem. Za ty prachy (transfermarkt říká 16 mega) si ale říkám, že by byla škoda ho nezkusit.

Reagovat
CHONG

Určitě lepší, než Camavinga za ranec.

Reagovat
herbage

odkdy prachy na TM něco říkají o ceně hráče na trhu? Ty orientační ceny hráčů co tam jsou se často od skutečnosti liší i o stovky procent, takže vypovídací hodnota zhruba nula.

Reagovat
Israha

No tak žádnou jinou částku, než tuto orientační, nemáme a nebudeme mít, dokud nevydá vedení Espanyolu oficiální prohlášení, nebo nedojde k samotnému přestupu. Pak nám tedy nezbývá než se zatím řídit tímto číslem.

Reagovat
blaugrana

ten Ocampos celkom jede

Reagovat
Gazdo

OT. Pozeral niekto UBI forward? Ked ano co vravite na ten gameplay noveho AC?

Reagovat
smazaný uživatel

V tabulce střelců máte chybu, Raúl García už má 15 gólů

Reagovat
CHONG

Dneska večer třikrát Madrid a všichni musí za tři body, to bude maso

Reagovat
HalaMadrid_Flx

I Alcoron z 2. ligy je z Madridu, pokud se nepletu, že? Ofc, ti nemusí za tři body. Kolik klubů v Madridu vůbec je? Real, Atleti, Getafe, Vallecano, Alcoron a ještě něco?

Reagovat
CHONG

Ještě Leganés a Fuenlabrada

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Leganés samozřejmě, díky!

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe rupne...dnes má moc děr v obraně

Reagovat
CHONG

Vím, ale to zalátáme

Reagovat
smazaný uživatel

Zinedine Zidane potvrdil, že dnešnú penaltu na ihrisku Granady bude kopať Sergio Ramos.

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Snad budou aspoň dvě, ať to pojistíme.

Reagovat
kaja900

Na tipači kurz na penaltu 2,4 barca fans vždycky píšou že to je jistota, tak dávejte dokud je kurz

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

správně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Dneska za 3!

Reagovat
smazaný uživatel

Granada dnes bude ničit

Reagovat
Anacron

No takže dneska hrajeme opět bez útoku Strašná sestava. Jediná šance je tedy penaltička.

Reagovat
misinho7

dnes nam ZZ ide dopriat uspavanku ja sa uz len tak tak drzim , chcem vidiet nas klucovy krok k titulu ale mam pocit ze po 15 min zaspim

Reagovat
ADM

Dnes Real prehrá, dalsie kolo prehrá zas, posledné prehrá opät, Barcelona všetkých rozdrtí a berie titul. Jasná vec.

Reagovat
misinho7

to je bez debaty

Reagovat
Rattlesnake

škoda že sevilla neztrácí body - to by villarreal mohli ještě zabojovat o CL a mít motivačku proti realu v příštím kole.

Reagovat
CHONG

Ta sestava je teda děs, naštěstí penalta to jistí

Reagovat
Kenneth

5 záložníku a Benzema který hraje už týdny vkuse. Ano Zidane, o titul se bude opravdu rozhodovat v posledním kole.

Reagovat
One-Real

V prvním poločase je necháme hrát bez balónu, ve druhým dorazíme.

Reagovat
kaja900

Mendy parádní první gol v Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Memdy jebe aky gol

Reagovat
kaja900

mazec já koukám blbý kvalitě a myslel sem že trefil boční síť

Reagovat
vacin

To i já v HD si říkám proč se taj radují...

Reagovat
Anacron

Opět musí dát gól obránce v tomhle jsme určitě unikát na úrovni top klubů. A možná nejenom těch.

Reagovat
smazaný uživatel

Mendy scoring makes it 21 Madrid players to find net in LaLiga this season.

Reagovat
One-Real

Foulquier se na to pekne vykaslal. Mendy je dalsi z tech prestupu, co papirove nedavaji smysl, vlastni hrace ze stejny pozice posilame na hostovani, kamarad fanda Lyonu taky kroutil hlavou, proc kupujeme zrovna jeho a ne N´Dombeleho, ale z nejakyho duvodu funguji. Podobne jsem nadaval pri prichodu Varaneho a urcite dalsich, nakonec vypada, ze ti treneri vi skutecne vic, nez my experti na EF.

Reagovat
CHONG

Jak kdy, těch failů je taky víc než dost...

Reagovat
One-Real

Vyber hracu e kterych jsem mel radost pri prichodu (Kaka, Illarra, Odri, Isco, Vallejo, Ceballos, Theo, Coentrao, Kova, Xabi ( ), Sahin, Granero, Canales) hovori za vse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
vacin

Zase dost kroků bylo takových, že v té době jsem si říkal jestli je Perez normální, příchod Casemira, Courtoise, Varane atd, ale hlavně doteď nezapomenu jak jsem kroutil hlavou, když odešel Pipita a zůstal Karim.

Reagovat
One-Real

Thiba jsem vital, do ligovy souteze je to lepsi golman. Karim je legenda, Pipita musel.

Reagovat
vacin

Já to ale dotáhl ještě dál. Pro mě měl Woodgate být skutečným vystužením obrany...

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ze by mel nejakou extra konkurenci ale Mendy je celkem bezkonkurencne nas nejlepsi letni prichod.

Reagovat
Mateo16

To je sa fakt cim chvalit Jovic to uz zabalil a Eden na marotke

Reagovat
kaja900

Benzema

Reagovat
One-Real

KB69

Reagovat
smazaný uživatel

Mendy je fakt bestie. Ten hrac Granady od nej mel tak 2 metry odstup, Mendy si pichnul mic a za vterinu mel toho protihrace v zadech. Neuveritelna akcelerace.

Reagovat
CHONG

Dneska teda zatím dobrý Ale obránci Granady solidní kužely, jak kdyby přijel tým z PL

Reagovat
Mateo16

Stare dobre 4-5-1 vyhoda systemu ked dame gol na zaciatku zapasu sme neznicitelny ak nedame trapime sa 90 minut

Reagovat
Ángel di María 22

Zatim i s touhle sestavou prekvapive dobrej vykon.

A musim uznat, ze i pres uvodni neduveru v Mendyho se borec celkem aklimatizoval a uz dost zapasu hraje fakt dobre. Technicky to Marcelo nebude nikdy, ale na druhou stranu to neni snad zadnej obrance

Reagovat
Anacron

Překvapivě slušný zatím. Nicméně mě docela děsí Valverde. To je stín toho co předváděl před covidem.

Reagovat
misinho7

Po tej korone ma ale najviac udivuje Luka. Uz sme ho odpisali ze je stary ale teraz hraje vo forme ako za mladi. Vlastne hral skoro vsetky zapasy a v tej zalohe klucovy.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Je naprosto famózní. Škoda, že mu to zbytek týmu nahrávkou do akce moc nevrací (Benz).

Reagovat
Fairplay

také jsem ho již považoval za odepsaného, upřímně jsem preferoval jeho definitivní odstřihnutí po minulé sezoně a on nám nakonec vyhraje titul

Reagovat
One-Real

To jeste nikdo nevi, ze City vymenilo milost pro pristi rocnik LM za vypusteni letosniho.

Reagovat
Rattlesnake

poďme boys ještě, zaboujujem o poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

DARWIN SOLÍ

Reagovat
Magic player

Rodrigo si začíná získávat místo na levé straně, zaslouženě, je tam mnohem lepší než v pravo. Jsem zvědavý jestli se s tímhle nějak popere Vincek.

Reagovat
Magic player

Tomu mobilu jebe. *Rodrygo

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne je, ze Realu staci k vyhram i tyhle prumerne vykony.

Reagovat
Jordi Alba

Barcelona hrála kolikrát pod Valverdem úplnou tužku a stejně většinou ty body sbírala. Zkušenosti a štěstí jsou k výhrám titulů taky potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

A při aktuálním kalendáři je to také o šetření sil. Není náhoda, že klíčoví Zidanovi muži hrají skoro všechno, ale přesto to na nich není nijak výrazně vidět. To je dáno právě těmi úspornými výkony, které tak akorát stačí na tři body.

Reagovat
valloire

jasná věc Jordi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele