LaLiga - preview 33. kola

30.06.2020, 08:37, aktualizováno 02.07.2020, 08:21
Previews
Barcelona předevčírem znovu ztratila a nabídla šanci Realu Madrid - pokud Bílý balet porazí Getafe, bude mít na čele tabulky už čtyřbodový náskok. Real Sociedad hraje doma s Espanyolem a potřebuje ukončit sérii porážek, Eibar se střetne s Osasunou...
SD Eibar - CA Osasuna  (čtvrtek 19:30)
Fotbalisté Eibaru přivítají na svém stadionu Municipal de Ipurua Osasunu a budou usilovat o třetí výhru v řadě. Stejně je na tom i Osasuna, po výhrách nad Alavésem a Leganésem i ona může připsat třetí zářez. Srpnové měření sil z loňského roku žádnou branku nepřineslo.

Eibar se po úvodní porážce na Realu Madrid slušně rozjel a postupně si vybudoval na patnáctém místě tabulky už šestibodový náskok před sestupovými pozicemi. S Eibarem to přitom před koronavirovou přestávkou vypadalo všelijak, ale postupem času se klub zvedl a po dvou výhrách v řadě učinil zásadní krok na cestě za záchranou. Pokud Eibar v následujícím utkání porazí Osasunu, bude mít pět kol před koncem už devítibodový náskok a prakticky jistou záchranu.

Ligu si v příští sezoně určitě zahraje Osasuna, která má 41 bodů. Matematicky jistotu sice ještě nemá, ale je velmi nepravděpodobné, že by všechny své další zápasy prohrála a týmy hrající ve spodku tabulky všechny vyhrály.

Domácí mají s Osasunou vyrovnanou bilanci. První vzájemný zápas skončil remízou 0:0 a dělbu přinesly i předchozí zápasy do roku 2017. Eibar doma Osasunu porazil naposledy v roce 1999.

Eibar se bude muset obejít bez Ivána Ramise, který stále laboruje se zraněním. Soupeř je na tom hůře a k dispozici mu nebude trio Chimy Avila, Robert Ibáňez a Rubén Martínez.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Bigas, Oliveira, Correa - Inui, Expósito, Cristóforo, León - Charles, Enrich
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, García, Hernández, Lato - Torres, Moncayola, Sanjurjo, García - Gallego, Cardona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.28 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 19:30)
Real Sociedad se špatnými výsledky prakticky vyřadil ze hry o Ligu mistrů, ještě stále si ale může zajistit Evropskou ligu. Existují dvě cesty, jak se do pohárů dostat, buďto skrze domácí soutěž, nebo Copu Del Rey. Espanyol má na Anoetě jediný úkol - získat tři body, jinak bude jeho soud už takřka zpečetěn.

Pro Espanyol jde o nesmírně důležité utkání, protože jenom výhra mu ještě uchová naději na konečnou záchranu. Katalánský celek je na tom opravdu špatně, šest kol před koncem ztrácí na Celtu Vigo propastných deset bodů.

Espanyol přitom letos startoval v pohárové Evropě, kde vypadl až ve vyřazovací fázi s anglickým Wolverhamptonem. V lize se mu však výsledky nedařily a nezměnila to ani koronavirová přestávka. Začátek sice nebyl špatný, Espanyol přehrál Alavés a následně plichtil v Getafe, ale další tři porážky v řadě ho vrátily do tvrdé reality. Katalánci by moc potřebovali získat tři body, ale na Anoetě to budou mít jako každý tým velmi obtížné. Koneckonců sám Espanyol tam naposledy vyhrál v roce 2015.

Real Sociedad po koronaviru ještě nevyhrál, získal pouhý bod za remízu s Osasunou. Jaký rozdíl mezi podzimní částí sezony, kdy se Baskové prodrali až na čtvrté místo tabulky...

Domácí mají také problém s poměrně rozsáhlou marodkou. Proti Espanyolu nenastoupí Barrenetxea, Sangalli, Guevara, Illarramendi i největší hvězda Martin Ödegaard. Espanyol postrádá pouze Sébastiena Corchiu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Elustondo, Zaldua - Merino, Zubeldia - Januzaj, Oyarzabal, Portu - José
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, Espinosa, Cabrera, Vilá - Darder, David López, Roca, Embarba - Tomás, Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.53 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (čtvrtek 22:00)
Real Madrid má jedinečnou příležitost utéci Barceloně na rozdíl čtyř bodů a udělat výrazný krok na cestě za titulem, pokud porazí Getafe. Méně slavný klub ze španělské metropole si však nemůže dovolit zaváhat. Azulones bojují o Ligu mistrů a na Estadio Alfrédo di Stefano cestují s cílem minimálně bodovat.

Bílý balet je po koronavirové pauze k nezastavení a zatím všechna svá kola zvládl za tři body. Díky tomu se posunul před Barcelonu a ve čtvrtečním klání proti Getafe má velkou možnost odskočit na rozdíl čtyř bodů. Pět kol před koncem celé soutěže to může mít fatální důsledky, navíc Real má v závěru sezony vcelku příznivý los. "Pokud zvítězíme, tak se nic nestane," zůstává klidný trenér Zinedine Zidane.

"Skutečnost je taková, že máme šest zápasů před sebou a to je osmnáct bodů. Musíme soupeře respektovat," dodal francouzský lodivod, jenž si ale zatím může libovat, jeho tým neztratil po přestávce ani bod a v minulém kole udolal jedinou brankou Casemira houževnatý Espanyol.

Getafe letos navázalo na loňskou úspěšnou sezonu a znovu usiluje o Ligu mistrů. Zatím však na Sevillu ztrácí a pokud nevyhraje na Realu Madrid, bude rozdíl mezi oběma kluby pětibodový. Pozice Getafe by byla ještě lepší, kdyby Azulones nepoztráceli poměrně hodně bodů nerozhodnými výsledky, vždyť po koronavirové pauze zvítězili jen v jednom případě.

Realu bude chybět stoper Nacho a zdravotní lapálie trápí i Reiniera, volno dostane Hazard, jinak má Zidane všechny své klíčové hráče pohromadě. Dobře je na tom i Getafe, které nemá jedinou absenci.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Ramos, Varane, Carvajal - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, Vinícius Júnior
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Etxeita, Dakonam, Olivera - Etebo, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Molina, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.88 - 9.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Granada CF  (středa 19:30)
Alavés nutně potřebuje dodat energii a začít bodovat, protože po restartu ligy se mu vůbec nedaří navázat na úspěšný podzim. Zhoršené výkony ho zanesly blíž k sestupové propasti, které se Alavés bude chtít vzdálit díky utkání s Granadou.

Alavés je jedním z těch týmů, kterým vynucená pauza vůbec neprospěla. S přerušeným ročníkem se v březnu loučila poté, co prohrála jediné utkání z posledních pěti a herně to také nebylo špatné. Červnový restart jej ale zastihl ve velmi špatné formě. Z LaLigy bylo odehráno pět kol a Alavésu se povedlo vyhrát jen jedno jediné. Zbylá čtyři utkání prohrál a ve třech z nich dokonce nedal ani jeden gól.

Neveselo bylo v kabině Alavésu také po minulém kole, když Alavés prohrál těsným rozdílem s favorizovaným Atléticem. Tím pádem klesl Depor až na současné 16. místo. Zatím nemusí vyloženě panikařit, protože jeho náskok na zónu sestupu v tuto chvíli činí pohodlných devět bodů, ale další sérii porážek si dovolit nemůže. A útočník Joselu si je toho dobře vědom.

"Proti Atléticu jsme nezahráli vůbec špatně a myslím, že v rámci možností to byl z naší strany velmi dobrý výkon. Pokud by se nám povedlo ho zopakovat i proti Granadě, mohli bychom vyhrát. Je ale pravda, že příliš často ztrácíme dobře rozehraný zápas proti komukoli a v této chvíli se nám hrubě nedaří. Potřebujeme zase začít bodovat, abychom se do sestupu dostali mnohem dál a hráli v klidu."

S Granadou Alavés odehrál jen tři duely a vyhrál z nich jediný. Granada tentokrát nebude mít k dispozici celou řadu hráčů. Pro zranění jí schází Montoro, Gonalons, Lozano, Quini, Silva, Martínez nebo Vadillo, zatímco kvůli kartám nemůže nastoupit Germán Sánchez.

V porovnání s Alavésem se Granadě relativně daří. I v jejím případě ale platí, že na formu před koronou jen vzpomíná. Zatímco podzim ji vynesl do horní poloviny tabulky, v červnu vyhrála Granada jedno utkání z pěti. Mrzet ji může remíza s Leganésem nebo porážka od Eibaru na domácí půdě, která se odehrála v minulém kole.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ruben Duarte, Laguardia, Ely, Ximo Navarro - Edgar, Manu Garcia, Camarasa, Aleix Vidal - Joselu, Lucas Perez
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Victor Diaz, Brice, Duarte, Neva - Eteki, Herrera - Carlos Fernandez, Puertas, Machis - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.13 - 4.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Athletic Bilbao  (středa 19:30)
Ve Valencii se událo menší zemětřesení, které má za úkol primárně probudit mužstvo z nepovedených výkonů. Je ale otázkou, nakolik může trenér Voro během krátké chvíle Valencii pomoct. Hned v premiérovém utkání na lavičce Netopýrů se postaví proti Bilbau.

Albert Celades doplatil na špatné výsledky Valencie a v pondělí večer jej slavný klub odvolal z funkce hlavního trenéra. Už taky bylo na čase, protože Valencia se pod jeho vedením trápila herně i výsledkově a zůstávala daleko za pohárovými příčkami, na které takový klub zkrátka patří. Na Ligu mistrů, jež si dala před sezonou za cíl, ostatně Valencia ztrácí už osm bodů.

Z posledních třinácti zápasů ambiciózní tým vyhrál jen pouhé dva. Naposledy podlehl v neděli Villarrealu 0:2, o což se postarali útočníci Alcácer s Morenem. Tohle bylo už druhé utkání v řadě, ve kterém Netopýři nedali ani jednu branku. Aktuálně jim patří osmé místo a musí si dávat velký pozor na hladové vlky za sebou. Tím nejbližším, který si na osmé místo brousí zuby, je právě baskické Bilbao, což bude opět premiéra pro zaskakujícího trenéra Vora.

I proto, že Valencia má náskok jen jednoho bodu, potřebuje tohle utkání vyhrát. Záložník Geoffrey Kondogbia k tomu řekl: "Bilbao bude velmi složitý soupeř. Už jsme s ním hráli několikrát a vždycky to bylo tvrdé utkání, které nás stálo hodně fyzických sil. Bilbao hraje na první pohled jednoduše, ale za tím vším se skrývá hodně práce. My se teď nesmíme nechat rozhodit novým trenérem a naším úkolem je tohle utkání vyhrát za každou cenu."

Netopýři to budou muset zvládnout bez hráčů jako Piccini, Garay nebo Diakhaby, kteří jsou zranění. Bilbau schází jen jeden, ale zato výrazný hráč. Záložník Beñat Etxebarria nebude k dispozici pro vážné zranění.

Pokud je nějaké místo, kam Bilbao jezdí vyloženě s odporem a nechutí, je to právě Mestalla. Tradiční stadion Valencie totiž není k Bilbau výsledkově zrovna přívětivý a baskický celek zde často prohrává. Vyhrál zde jen dvakrát od roku 1995!

Za celý červen sehrálo Bilbao pět duelů a prohrálo jen jediný, když nestačilo na lepší Barcelonu. I Bilbao by ale mělo myslet na obranu trochu víc, protože v těch pěti duelech udrželo čisté konto jen v jednom případě.

Celkově je ale obrana silnou zbraní Bilbaa, protože dostala jen 28 branek. Tím se řadí po bok těm nejlepším defenzivám v celé lize. V minulém kole naplno bodovala, když si poradila s Mallorcou poměrně bez potíží. I díky těmto třem bodům zůstává baskická pýcha na skvělém devátém místě s tím, že na Evropskou ligu ztrácí jen šest bodů. Cesta do pohárů však vede primárně přes Valencii.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Florenzi, Guillamòn, Gabriel Paulista, Costa - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Rodrigo, Maxi Gómez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Yeray, Inigo Martinez, Nunez - Dani Garcia, Vesga - Ibai, Muniaìn, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.16 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (středa 22:00)
Betis pod novým trenérem Alexisem Trujillem sice zvítězil nad Espanyolem, ale v dalším kole utrpěl porážku od Levante a stále se plácá až v dolní polovině tabulky. Přiblížit se dvanácté příčce může proti Villarrealu, jenž má skvostnou formu a po koronaviru zatím nenašel přemožitele. Žlutá ponorka se rovněž výrazně přihlásila do boje o Ligu mistrů.

Pět zápasů, čtyři výhry a jedna remíza, takovou bilancí se po koronavirové přestávce může pochlubit Villarreal. Forma Žluté ponorky měla vzestupnou tendenci už před propuknutím pandemie, i když konkrétně měsíc březen hostům vůbec nevyšel.

Villarreal učinil důležitý krok za vysněným cílem v minulém kole, kdy v přímém souboji o poháry porazil v derby Valencii 2:0. Počtvrté z pěti zápasů také udržel čisté konto a kouč Javi Calleja si výkon týmu nemohl vynachválit. "Je to skvělé vítězství. Ukázali jsme charakter od začátku do konce. Cítíme se opravdu dobře, zápas jsme kontrolovali, zvládli jsme ho velmi dobře. Jsem velmi šťastný, byl to jeden z našich nejlepších výkonů," liboval si Calleja.

Žlutá ponorka cestuje k dalšímu utkání do Andalusie, kde jí čeká nevyzpytatelný Betis. Domácím se výsledkově vůbec nedaří, ale Estadio Benito Villamarín není místem, kde by se snadno získávaly body. Koneckonců za deset let se tam Villarrealu podařilo zvítězit jen jednou, před třemi lety.

Už bylo zmíněno, že Betis propustil trenéra Rubiho a na jeho místo dosadil Alexise Trujilla. Ten stihl vést Verdiblancos ve dvou zápas a úspěšný byl napůl. V domácím prostředí Betis porazil poslední Espanyol, ale následně si nechal nastřílet čtyři góly od Levante (2:4). Betis už letos na poháry určitě nedosáhne, rád by se ale ještě popral o první desítku.

Betisu bude ve středu zálohy nadále chybět William Carvalho, jedná se ale o jedinou ztrátu. Villarreal pak nemůže počítat s Ramirem Guerrou a Ramirem Funesem Morim.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Feddal, Bartra, Mandi - Pedraza,Guardado, Rodríguez, Emerson - Canales, Fékir - Iglesias
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peňa, Albiol, Torres, Moreno - Gómez, Iborra, Trigueros, Ontiveros - Bacca, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.55 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Levante UD  (středa 22:00)
Valladolid ještě nemá vyhráno, ale je na nejlepší cestě si zahrát nejvyšší španělskou soutěž i příští rok a další krůček může udělat proti Levante, které je ale povzbuzeno čtyřgólovou výhrou nad Betisem.

Domácí fotbalisté to neměli po úvodním vítězství v Leganésu zrovna jednoduché, los jim přisoudil do cesty pohárové aspiranty a Valladolid se s tím popasoval velmi dobře. Bodoval jak s Getafe, tak i se Sevillou a mnoho nescházelo, aby obral o body i Atlético Madrid. Na čtrnáctém místě má Valladolid náskok devíti bodů a pokud se nestane nic mimořádného, příští sezona by mu neměla uniknout.

Platí to i o Levante, které je už prakticky zachráněno. Valencijský celek se pohybuje v klidném středu a rovněž má za sebou některé velmi dobré výsledky. Naposledy nastřílel Betisu čtyři góly, při přesvědčivé výhře 4:2.

Levante je na tom lépe v tabulce a hovoří pro něho i vzájemná bilance. Ve Valladolidu sice vyhrál naposledy před třemi lety, zároveň ale s domácími prohrál za deset let jen ve dvou případech.

Pedro Porro a Sandro Ramírez zůstávají mezi zraněnými a jejich start je vyloučen. To stejné platí i pro Ivana Lópeze z Levante.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho, Olivas, Salisu, Moyano - Villa, Alcaraz, Fernández, Plaňo - Guardiola, Ünal
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Coke, Vezo, González, Toňo - Melero, Vukčević, Campaňa, Bardhi - Martí, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.35 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Celta Vigo  (úterý 19:30)
Mallorca vytáhla do boje a musí ze sebe vydat všechno. Čeká ji totiž domácí utkání se svým nejbližším nepřítelem, sedmnáctou Celtou. Problém tkví v tom, že Celta, která dorazí na Estadio Iberostar, nabrala skvělou formu.

Jen posuďte sami - za poslední tři duely dala Celta, která měla vždycky se střílením branek trochu problémy, už devět gólů. Ty jí vynesly celkem sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. A to se Celta utkala s Alavésem, Realem Sociedad nebo Barcelonou. Ano, i s tehdy ještě prvním týmem tabulky dokázala uhrát velmi dobrý výkon, za který na ni mohou být fanoušci právem hrdí. Dvakrát sice v utkání s gigantem evropské kopané prohrávala, ale pokaždé dokázala manko srovnat.

Hrdinou utkání se stal jako již tradičně populární Iago Aspas, který gólem v 88. minutě ukradl Barceloně důležitou výhru a body se jen dělily. Celtě samozřejmě jeden bod náramně prospěl, protože se i díky němu vzdálila právě od Mallorcy na rozdíl příjemných osmi bodů. A to už je solidní vzdálenost vzhledem k formě, kterou poslední tři týmy mají. Celta suverénně kráčí za záchranou a k jejímu dosažení potřebuje už jen šest bodů.

Mallorca takové štěstí nemá a body spíš rozdává, než aby je sbírala. V minulém kole ji o všechny tři body připravilo domácí Bilbao, které v centru Baskicka vyhrálo 3:1. Jedinou trefou hostí se do utkání zapsal kanonýr Ante Budimir, jemuž angažmá ve Španělsku poměrně prospívá. Zatím dal už deset branek a je to právě on, ke komu se upínají prosby fanoušků.

Sám Budimir se ale jako zachránce necítí. "Je sice moc pěkné, když se mi po osobní stránce dobře daří, mám z toho radost. Ale vlastní góly bych klidně vyměnil za to, aby se dařilo týmu. A je pravda, že naše forma zatím není moc dobrá. Nedaří se nám vzadu a často děláme hloupé, nevynucené chyby. Přitom na tréninku tvrdě dřeme, abychom se dostali do formy. Proti Celtě to bude utkání o šest bodů, které musíme za každou cenu zvládnout."
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gamez, Raillo, Valjent, Pozo - Kubo, I. Baba, Sevilla, Rodriguez - Budimir, Cucho
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Vazquez, Araujo, Murillo, Olaza - Yokuslu, Bradarić - Rafinha, Santi Mina, Denis Suárez - Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.12 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Sevilla FC  (úterý 21:00)
Sevilla touží konečně zlomit remízové prokletí, které ji v posledních dnech decimuje. I kvůli tomu musela vyklidit třetí příčku a přenechat ji Atléticu, navíc za ní se netrpělivě seřazuje zástup vyzyvatelů. Zvládne potvrdit roli favorita v Leganésu?

Od půl osmé se hrají dva duely spadající do 33. kola LaLigy a v obou jsou favority hosté. Do Leganésu zavítá Sevilla, která se snaží zuby nehty odrážet ataky dalších týmů na poslední místo zaručující Ligu mistrů. Aktuálně totiž tým trenéra Julena Lopeteguiho zaváhal už čtyřikrát a po první výhře nad Betisem už žádnou další nepřidal. Naopak sbírá remízy jako na běžícím pásu a výjimkou nebylo ani minulé kolo.

V něm Sevilla uvítala Real Valladolid a jen těžko si mohla přát lepšího soupeře. Jenže tým z Valladolidu překvapil a ačkoli má se střílením branek dlouhodobě velké potíže, tady svou roli zvládl. Po pětadvaceti minutách ho poslal do vedení Kiko a Sevilla se naopak trápila. Před bránou neměla dostatek štěstí a nakonec ho zlomila až ke konci utkání. Lucas Ocampos sice z penalty srovnal na konečných 1:1, ale fanoušci si určitě přáli větší bodový zisk.

Trenér Lopetegui každopádně věří, že proti Leganésu už to jeho hráčům vyjde. "Činí nám velké potíže rozhodovat zápasy, které by na papíře měly být snadnější. Mám pocit, že si vytvoříme hromadu šancí, ale uděláme jednu malou chybu a jsme za ni ihned pokutováni. Nesmíme ale sami nad sebou zlomit hůl. Jsem si jistý, že dobrá série s výsledky brzy přijde a my budeme opět stoupat tabulkou. Klíčové bude rozhodnout zápas v rané fázi."

To by pro Sevillu mohl být maličko problém, neboť na Estadio Municipal de Butarque se jí zrovna nedaří. Vyhrála zde naposledy v roce 2016 a od té doby se jí s Leganésem daří spíš doma. Leganés zase nedal Seville doma nikdy víc než dvě branky.

To teď jeho rozpoložení dokonale odpovídá, protože pokud Leganésu dělá něco neskonalé potíže, je to právě střelba branek. Za 32 zápasů dali borci z provinčního klubu jen 24 gólů a to z nich dělá nejhorší útok ligy. Navíc mu schází Carrillo a Szymanowski s Óscarem Rodríguezem.

Leganés se trápil i v minulém kole, protože po dvou slibných remízách skončil bez bodů v Pamploně. Tady ale může mluvit o velké smůle, protože rozhodující druhou branku dali domácí až v šesté minutě nastavení. Leganés se sice cítil oloupen, ale nic s tím neudělá. Důležité je, že v prvních pěti duelech od restartu ještě nevyhrál a i proto je nyní stále až na předposledním místě. Na záchranu ztrácí v tuto chvíli už devět bodů, takže je na čase co nejdřív začít vyhrávat.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Rosales, Tarin, Siovas, Rodrigues - Aviles, Mesa, Perez, Gil - Guerrero, Assale
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Diego Carlos, Kounde, Navas - Banega, Fernando, Jordan - Rony Lopes, En-Nesyri, Suso
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.17 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Atlético Madrid  (úterý 22:00)
Barcelona je v problémech a potřebuje pomoc od ostatních týmů, aby se vyškrábala zase zpátky na první místo. To si totiž po minulém kole ukořistil pro sebe Real Madrid. A jakkoli velcí rivalové jsou hráči Realu s Atléticem, blaugranas nemůžou počítat s tím, že by jim Atlético nějak vyšlo vstříc.

Tohle bude epická bitva! Domácí Barcelona uvítá na svém stadionu Camp Nou další věhlasné jméno, které rozdává svým fanouškům radost z výher jako na běžícím páse. Souboj dvou těžkotonážních mocností španělské kopané začne až v deset večer, ale určitě se na něj vyplatí počkat. Oběma týmům totiž jde o hodně. Barcelona nahání Real Madrid, Atlético ještě neřeklo poslední slovo, byť se na ústřední dvojici dívá z velké dálky.

Minulé kolo bylo pro Barcelonu a jejího trenéra Sétiena velkým zklamáním. Ještě tři minuty před koncem utkání sice blaugranas vedli nad svým sokem, s nímž podle papírových předpokladů vůbec neměli mít potíže. Jenže Celta Vigo se naučila nikdy nevzdávat bez ohledu na to, kdo zrovna stojí před ní. A v nouzi nejvyšší promluvil ten nejpovolanější - Iago Aspas nedal Barceloně ochutnat pocit vítězství a remízu víc slavila Celta.

Barcelona teď na Real Madrid ztrácí dva body, což samozřejmě není moc, ale každopádně nemá situaci ve svých rukou. Což se střelci Luisi Suárezovi vůbec nelíbí.

Před duelem s Atléticem poznamenal: "Je to frustrující, když remizujete a dostanete gól v 88. minutě. Byli jsme velmi blízko a myslím si, že jsme si výhru určitě zasloužili. Teď budeme muset spoléhat na to, že Real ztratí. My jsme teď přišli o dva důležité body a vědomí, že nemáme věci ve svých rukou, je velmi nepříjemné. Musíme se ale dívat dopředu, čeká nás Atlético a to je velmi tvrdý oříšek. Zápasy s ním jsou pokaždé velmi vysilující," dodává někdejší tahoun Ajaxu.

Barcelona v utkání s Atléticem zažila už mnohokrát porážku a abychom nemuseli chodit daleko, tak v lednu tohoto roku s Atléticem prohrála v rámci Superpoháru. Mimochodem, v tohle zápase dostala dva rozhodující góly zase během posledních deseti minut. Tentokrát jí nepomohou záložník De Jong a také Ousmane Dembélé.

Ani hosté z Madridu nebudou kompletní. Pro zranění si na Camp Nou nezahrají Šime Vrsaljko s Mariem Hermosem, ale největší problémy se týkají karetních trestů. Do nich se totiž po minulém kole dostalo duo Savić a Koke, což je zvláště v případě druhého jmenovaného pro trenéra Simeoneho velký problém.

Atlético sice na úvod jen remizovalo s Bilbaem, ale od té doby našlo svůj ztracený rytmus. Ve čtyřech posledních duelech dokázalo vždycky vyhrát a třikrát z toho dokonce ubránilo čisté konto. To se ostatně colchoneros povedlo v této sezoně už mnohokrát a není divu, že Atlético má druhou nejlepší obranu ligy po Realu.

Aby to tak zůstalo i po duelu s Barcelonou, o to se bude snažit i obránce Kevin Trippier. "Barcelona je mimořádný, naprosto fantastický tým. V této sezoně jsme s ní hráli už dvakrát a pokaždé to stálo za to. Důležité je, že se soustředíme jen na nás, naši hru a naše možnosti. Snažili jsme se udělat maximum pro to, abychom nabrali nové síly, což myslím, že se nám povedlo. Těšíme se na tento duel a chceme z něj tři body."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Rakitić, Vidal - Griezmann, Suárez, Messi
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Giménez, Renan Lodi - Marcos Llorente, Herrera, Thomas, Saúl - Joao Félix, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.67 - 5.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid32218360:2171
2.FC Barcelona32216572:3369
3.Atlético Madrid321513441:2358
4.Sevilla FC321412645:3354
5.Getafe CF321410842:3052
6.Villarreal CF321561151:4051
7.Real Sociedad321451348:4147
8.Valencia CF3212101041:4646
9.Athletic Bilbao321112936:2845
10.Granada CF321271338:3843
11.Levante UD321251541:4641
12.CA Osasuna3210111138:4741
13.Real Betis329101343:5237
14.Real Valladolid327141127:3735
15.SD Eibar32981534:4835
16.Deportivo Alavés32981532:4835
17.Celta Vigo327131231:3734
18.RCD Mallorca32752030:5526
19.CD Leganés325101724:4625
20.Espanyol Barcelona32591826:5124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (483)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele