LaLiga - preview 27. kola

06.03.2020, 08:37, aktualizováno 08.03.2020, 09:09
Previews
Barcelona se včera natrápila na výhru nad Realem Sociedad a nyní čeká na odpověď Realu Madrid, ten hraje s Betisem. Espanyol potřebuje body z Pamplony, Villarreal pak bude favoritem souboje s Leganés. Valladolid přivítá Athletic, Levante změří síly s Granadou...
CA Osasuna - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Osasuna od začátku ligového ročníku patřila mezi nejvýraznější adepty na sestup. Teď je ale na solidním dvanáctém místě a v porovnání s Espanyolem zažívá krásné časy. Espanyol však svůj boj o záchranu rozhodně nezabalil.

Když se spolu tyto dva týmy utkaly poprvé v sezoně, bylo z toho utkání o šesti brankách. A šťastnějším týmem se stala právě Osasuna, která v Barceloně nasázela čtyři branky a naprosto dominovala. Od začátku prosince 2019 uplynulo hodně vody a Osasuna se dál nachází v klidném středu tabulky. Aktuálně sídlí na pohodlném dvanáctém místě a na kontě má 31 bodů. Poslední dobou se jí ale vůbec nedaří.

Za minulých šest soutěžních duelů se Osasuně povedlo vyhrát jen jednou a v ostatních pěti případech prohrála. Z Copa del Rey ji vyřadil baskický Real Sociedad a v LaLize si s ní naposledy poradila Sevilla. Ta měla sice trochu štěstí, ale nakonec se počítají jen body. Domácí budou muset trochu zrevidovat především svou obranu, která dostala tři góly už ve druhém duelu po sobě. Celkem jich dostala už 38.

Zkušený obránce Aridane Hernández ale věří, že je to jen náhoda. "Dostali jsme sice šest branek v posledních dvou duelech, ale nedělal bych z toho vědu. To se někdy stává, máte občas slabší formu. A nutno říct, že proti Seville to není zase taková tragédie. Sahali jsme po bodu, ale nakonec rozhodla větší kvalita soupeře. Naším úkolem je, abychom na sobě pořád pracovali a snažili se co nejlépe plnit pokyny našeho trenéra."

Ve zmiňovaném utkání byl vyloučen brankář Sergio Herrera, kterého se proto duel s Espanyolem týkat nebude. Zranění zase postihla trojici Navas, Ávila a Moncayola. Ani hosté nepřijedou v nejsilnější možné sestavě, protože z ní pro zranění vypadli Corchia s Campuzanem.

Espanyol se rozloučil s Evropskou ligou důstojně, když těsně porazil anglický Wolverhampton. Tenhle výkon mu vliv do žil novou krev, kterou Espanyol ukázal i proti suverénnímu Atléticu. S ním si totiž v minulém kole rozdělil body a snížil manko na sedmnácté místo jen na pět bodů.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Rubén - Estupiñán, Aridane, David Garcia, Roncaglia - Ruben Garcia, Oier, Brašanac, Roberto Torres - Enric Gallego, Arnáiz
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Didac Vila, Cabrera, Bernardo, Javi Lopez - Embarba, Victor Sanchez, David Lopez, Darder - Calleri, De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.28 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Athletic Bilbao  (neděle 14:00)
Bilbao prohrálo v odvetě Copa del Rey, ale přesto se raduje z postupu do ryze baskického finále slavné soutěže. Jeho možné únavy se pokusí využít Real Valladolid, na jehož hřiště se baskický celek v neděli odpoledne chystá.

Real Valladolid sice zvládl důležitou bitvu s Espanyolem a zase o něco snížil jeho naděje na záchranu, ale nedokázal to v minulém kole zopakovat. Postavil se proti domácímu Realu Sociedad a stal se obětí jeho dobré formy. Jeho obrana se za nic stydět nemusí, překonal ji jen Adnan Januzaj. Body z toho ale nebyly a Real Valladolid se proto usadil stále až na 15. místě. Na sestupovou propast má ale pořád náskok pohodlných sedmi bodů.

Jeho hráči si ale uvědomují, že proti Bilbau budou muset zabrat. Zkušený záložník Rubén Alcaraz před duelem s Basky uvedl: "Minulé kolo jsme mohli zvládnout mnohem lépe. Ale neproměnili jsme naše šance a bez toho se body získat nedají. Doufám, že proti dalšímu týmu z Baskicka předvedeme lepší výkon. Především v útoku se nutně potřebujeme zlepšit a být efektivnější. Naše střelecká potence není dobrou vizitkou," dodává Alcaraz.

Real Valladolid dal zatím jen 22 branek, což je ligový podprůměr. Vlastně je v celé lize jen jeden tým, který dal méně branek než Real Valladolid s Celtou (Leganés). Pro karty se navíc utkání nebude týkat domácího útočníka Sergiho Guardioly.

Bilbao bude v neděli čelit výzvě. V utkání mezi ním a Valladolidem se totiž hostujícím týmům obecně moc nedaří. Pouhých šest výher hostí za dvacet let opravdu není zrovna příjemná bilance. Ve třech posledních kláních navíc ani jednou nepadly víc než dva góly.

Baskický celek se pokusí čelit soupeři i bez čtyř hráčů. Zraněni zůstávají De Marcos s Villalibrem a pro karty nemohou nastoupit Capa s Núñezem. Bilbao bude muset co nejdřív načerpat do energie, protože má za sebou odvetné utkání Copa del Rey. Na Granadu sice nestačilo, ale díky prvnímu utkání přesto postoupilo do finále, které odehraje s Realem Sociedad. V rámci ligy je Bilbao na desátém místě.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Garcia, Salisu, Olivas, Moyano - Villa, Joaquin, Michel, Plano - Ünal, Sandro Ramírez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Inigo Martinez, Yeray, Lekue - Dani Garcia, Vesga - Ibai, R. García, Muniain - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 2.86 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Granada CF  (neděle 16:00)
Granada se po nepovedeném přelomu roku rozehrála do zajímavé formy a na Ciutat de Valéncia cestuje v roli mírnějšího favorita. Levante sice nedávno skolilo Real Madrid, ale na senzační výsledek nedokázalo navázat a v tabulce zůstává v jeho dolní polovině na jedenáctém místě. Na druhou stranu Levante dvakrát v řadě doma vyhrálo a své diváky bude chtít potěšit i potřetí.

Když Levante doma porazilo před nedávnem Real Madrid 1:0, mnozí jeho fanoušci už se opájeli možností, že se jejich tým postupně zapojí třeba i do bojů o evropské poháry. Krutá porážka 0:3 na hřišti Eibaru vrátila Levante zpátky "na zem". Nyní se tedy znovu pokusí zaútočit na tři body proti nepříjemné Granadě.

Levante sice venku prohrálo, ale doma představuje o poznání silnějšího soupeře. Valencijský klub doma vyhrál sedm zápasů a to není pro průměrný španělský celek špatná vizitka. Koneckonců znovu se musíme vrátit k onomu zápasu s Realem Madrid. Madridský velkoklub nedal na Ciutat de Valéncia ani gól a nepovedlo se to před tím ani Leganésu, který prohrál pro změnu 0:2.

Granada si však na svoji cestu věří a má proto několik důvodů. Předně se znovu dostala do velké formy, z pěti zápasů prohrála jen na Atléticu Madrid. Granada sice první zápas s Levante prohrála, ale když hrála ve Valencii naposledy (rok 2015) vyhrála tam 2:1. Granadě patří v tabulce krásné deváté místo a od Levante ji dělí pět bodů.

Oba tábory hlásí několik absencí, na domácí straně to jsou Pier, Iván López, Hernani, Rochina a potrestaný Postigo, na straně hostů budou chybět Lozano, Quini a Álex Martínez.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Toňo, Duarte, González, Miramón - Bardhi, Campaňa, Vukćevič, Morales - Martí, Mayoral
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Sánchez, Martínez, Neva - Vadillo, Gonalons, Eteki, Machís - Soldado, Fernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.54 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - CD Leganés  (neděle 18:30)
Villarreal v minulých týdnech vypadl z bojů o první čtyřku a zpátky se bude chtít přiblížit v souboji s Leganésem. Ten má na rozdíl od Žluté ponorky zcela jiné starosti, s pouhými dvaceti body se krčí na předposledním místě a na nesestupové sedmnácté místo už ztrácí pět bodů. Povede se Leganésu překvapit nebo uspěje Villarreal?

Dvě venkovní porážky v řadě zapříčinily "pád" Villarrealu na osmé místo tabulky. V jednu chvíli to přitom vypadalo, že Žlutá ponorka zůstane v těsném kontaktu s týmy, které usilují o Ligu mistrů. Villarreal ale nejprve nezvládl přímou konfrontaci s Atléticem Madrid (1:3) a posléze odjel s prázdnou z Bilbaa (0:1).

Není však důvod k panice, Villarreal už v této sezoně ukázal, že nic není ztraceno a navíc v tomto kole má velkou šanci všechno odčinit, neboť hraje doma proti předposlednímu Leganésu. Villarreal má s hosty lepší vzájemnou bilanci, první zápas na jeho půdě ovládl jasně 3:0 a úspěšnější byl i v předchozích případech.

Zajímavé je, že Leganés poměrně pravidelně boduje, přesto na záchranné pozice ztrácí už pět bodů. Naposledy si hosté připsali jen bod s Alavésem. Výsledky Leganésu jsou vůbec hodně zvláštní, namátkou můžeme zmínit, že klub porazil ve 22. kole silný San Sebastian a ještě před tím si přivezl bod z Wanda Metropolitano ze souboje s Atléticem Madrid.

Před jistou nevyzpytatelností se musí mít Villarreal jistě na pozoru. V utkání bude postrádat Bruna Soriana i Ramira Guerru. Leganés registruje jen jednu ztrátu a tou je útočník Alexander Szymanowski.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Moreno, Torres, Albiol, Peňa - Trigueros, Iborra, Cazorla - Gómez, Alcácer, Moreno
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Omeruo, Awaziem - Bustinza, Eraso, Pérez, Silva - Rodríguez, Rodrigues - Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.69 - 4.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Real Madrid  (neděle 21:00)
Real Madrid se v úspěšném El Clásicu opět vyhoupl do čela LaLigy a vedoucí příčku bude hájit v Andalusii na hřišti nevyzpytatelného Betisu. Bude to jistě náročná zkouška, Zidanův tým na Betis dvakrát v řadě nevyzrál, obecně vzato má ale pořád lepší vzájemnou bilanci.

Jak jinak odčinit porážku s Manchesterem City v Lize mistrů, než doma porazit odvěkého rivala z Barcelony. Real Madrid se po výhře v El Clásicu znovu vrátil do čela LaLigy a na Katalánce má jednobodový náskok. To pochopitelně není moc, takže do Andalusie cestují Merengues pro tři body, cokoliv jiného bude považováno za další ztrátu, kterou může Barcelona snadno využít.

Pro Real Madrid byl uplynulý měsíc navzdory úspěchu v El Clásicu výrazně nepovedený. Začal vyřazením z Copa del Rey od San Sebastianu a pokračoval ligovými ztrátami s Celtou Vigo a Levante, v důsledku čehož ztratil první příčku. V neposlední řadě vyvrcholil nepodařený únor domácí porážkou od Manchesteru City. Výhra nad Barcou by měla Bílý balet znovu nakopnout a utkání na stadionu Benita Villamarína bude ostrou zkouškou.

Betis dost možná patří mezi nejnepříjemnější protivníky v LaLize, kvalitou kádru by se měl pohybovat kolem příček zaručující evropské poháry, jenomže to se neděje. Verdiblancos pravidelně ztrácejí a v tuto chvíli už čekají na vítězství od 19. ledna, kdy naposledy porazili San Sebastian. Betisu patří v tabulce až čtrnácté místo, s čímž v Andalusii nemohou být v žádném případě spokojeni. "Nedostáváme Betis na pozice, na kterých by měl být. Jsme zklamaní, ale pracujeme na tom, aby se to změnilo," prohlásil kouč Rubi, který je po špatných výsledcích pod palbou kritiky.

Jeho tým musí hrát v neděli na vítězství, přestože proti němu bude stát Real Madrid. Betis už letos Real obral o body a hrál vyrovnanou partii i s Barcelonou nebo Atléticem, o to víc ho pak mrzí současné postavení v tabulce. Na straně domácích bude absentovat pouze Juanmi, jinak je zbytek kádru plně k dispozici. Situace na straně Realu je známá, Eden Hazard se ve Spojených státech podrobil operaci a je jasné, že bude chybět, stejně jako dlouhodobě zraněný Marco Asensio.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Moreno, Bartra, Mandi, Emerson - Carv alho, Guardado - Fékir, Canales, Joaquín - Morón
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Isco - Júnior, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 4.19 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - RCD Mallorca  (sobota 13:00)
Je až s podivem, jak málo toho Eibar s Mallorcou sehrál. Doposud v novém tisíciletí registrujeme jen tři vzájemné zápasy. Na začátku ročníku se díky těsné výhře 2:1 radovala Mallorca, takže na tahu je Eibar.

V sobotu odpoledne se do sebe pustí Eibar s Mallorcou, což jsou týmy, které spolu odehrály zatím jen tři duely. V rámci první ligy navíc jen jedno utkání, z podzimu minulého roku. Tentokrát by moc rád oplatil ostrovanům porážku Eibar, který je v tabulce přeci jen o něco výš. Moc dobře se mu ale na tabulku ani tak nedívá, protože mu patří až 16. příčka. Od sobotního soupeře navíc Eibar dělí jen pět bodů, takže má dostatek důvodů k tomu, aby Mallorcu porazil.

Pokud by jí dobrým výsledkem na Estadio Municipal de Ipurua odskočil na víc bodů, zvládl by důležitou záchranářskou bitvu. Tu zatím Mallorca nuceně svádí s každým soupeřem a moc úspěšná v tom není. Eibar navíc ukončil sérii pěti duelů bez výhry, když si v minulém kole poradil proti Levante. Utkání na domácí půdě naprosto ovládal a svému soupeři nasázel tři branky, aniž by od něj inkasoval jedinou.

Dvěma góly se na tom podílel zkušený veterán Charles, který po utkání sdělil: "Jsem vážně moc rád za to, že jsme ty góly dal. Vím, že v tomto ročníku nedávám tolik branek a právem ode mě mohou fanoušci čekat víc. I já sám od sebe čekám větší počet branek a doufám, že tyhle dva zásahy mi k tomu pomohou. Musím to ale potvrdit i v dalších kolech."

Eibar se do utkání bude muset vypravit bez zraněné dvojice Ivan Ramis a Roberto Correa, zatímco hosté přijedou bez Abdula Baby. K němu se pro toto kolo přidává ještě vykartovaný Salva Sevilla.

Ten dostal červenou kartu po druhé žluté v minulém kole. To se Mallorce vůbec nevyvedlo a s Getafe prohrála o jednu jedinou branku. I proto zůstává Mallorca až na 18. místě. A není divu, protože má druhou nejhorší obranu v celé lize.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Bigas, Paulo, Arbilla - Orellana, Diop, Cristoforo, Pedro Leon - Sergi Enrich, Charles
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Lumor, Raíllo, Valjent, Pozo - Kubo, Baba, Febas - Cucho Hernandez, Budimir, Dani Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.59 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Sevilla FC  (sobota 16:00)
Stadion Wanda Metropolitano se v sobotu odpoledne stane dějištěm velmi důležitého a věřme že i atraktivního duelu. Půjde v něm totiž o třetí místo. To zatím drží v moci Sevilla, která jej nebude chtít domácímu týmu v žádném případě přenechat.

Colchoneros se zatím nemůžou plácat po zádech za to, že by jim letošní sezona vycházela zvlášť dobře. Superpohár ukořistil Real Madrid a v Copa del Rey na něj stačil i tým Leonesy. Z tohoto šoku v lednu se Atlético dlouhou dobu nemohlo vzpamatovat a následně prohrálo i druhé derby. Poslední dobou se ale colchoneros porážkám přeci jen vyhýbají a zvládli neprohrát už v pěti minulých utkáních.

V Lize mistrů předvedli opět velmi dobrý výkon a takticky zvládli utkání s Liverpoolem určitě lépe, než se obecně čekalo. O to větší překvapení nastalo v minulém kole LaLigy. Atlético jelo do Barcelony, aby poměřilo síly s Espanyolem. Tady se naopak čekaly tři body, jenže to se nestalo. Ani výstavní rána Saúla totiž colchoneros nestačila k výhře, takže si oba soupeři jen rozdělili po bodu. Atlético je i kvůli této ztrátě stále až na pátém místě, které by mu na konci sezony zaručilo místo Ligy mistrů jen ligu Evropskou.

A s tím se Atlétio dle slov svého trenéra Simeoneho nehodlá smířit. "Máme přirozeně ty nejvyšší ambice a je pro nás důležité, abychom jich dosahovali. Tento tým má rozhodně na to, aby potrápil ty největší týmy a aby se sám zařadil po jejich bok. Stále jsme ve hře o většinu našich cílů a věřím, že tento rok dosáhneme něčeho důležitého. Musíme se ale soustředit a pokaždé předvést co nejlepší výkon," nabádá Simeone.

Atlético nebude kompletní, v duelu se Sevillou mu bude scházet stoper José Giménez. Další velkou ztrátu představuje záložník Thomas Partey, z něhož se stala velká zbraň záložní řady Atlética. Stojí kvůli kartám. Sevilla rovněž nebude v Madridu moci spoléhat na všechny opory. Mimo hru bude totiž až na dva měsíce záložník Fernando.

Kromě něj bude týmu trenéra Lopeteguiho scházet také jeden vykartovaný hráč. Konkrétně jde o Olivera Torrese. Atlético na domácí půdě už ve dvou předchozích případech Sevillu neporazilo a obecně platí, že se daří spíš hostujícímu z této dvojice.

Ani Sevilla jako třetí tým španělské nejvyšší soutěže ale není stoprocentní. Stálé výkony jsou něčím, o čem si ambiciózní Monchiho tým může nechat jen zdát. Vyhrál totiž jen čtyři z posledních deseti duelů. Naposledy se mu ale povedlo vyhrát nad Osasunou a tady vyhrál i divák. Viděl totiž hodně dramat a pět branek navrch. O třech bodech dvěma góly rozhodla lednová posila En-Nesyri.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Felipe, Lodi - Correa, Marcos Llorente, Saúl, Koke - Félix, Morata
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón - Joan Jordan, Gudelj, Vazquez - Suso, En-Nesyri, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.19 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Sociedad  (sobota 18:30)
Barcelona nezvládla poslední ligové kolo a prohrála slavné El Clásico. Teď na to musí naprosto jistě zareagovat, aby zabránila spekulacím ohledně konce trenéra Sétiena. Jenže si k tomu nevybrala zrovna ideálního soka. La Real je oproti blaugranas ve skvělé formě.

Tolik očekávané El Clásico Barcelona nezvládla. Zápas, o kterém trenér Quique Sétien mluvil jako o důležitějším utkání spíš pro Real než pro Barcelonu, taky podle jeho slov zvládl lépe právě Real. Barcelona dokonce nedokázala ani jednou skórovat, což pro ni rozhodně není typické. A zvlášť, pokud jde o takhle vyhecované utkání, jeden z pomyslných vrcholů celé sezony. Teď je nutná odpověď, aby Barcelona nezačala ztrácet.

Po porážce totiž přenechala Realu první místo a aktuálně na něj ztrácí jeden bod. Samozřejmě, nic hrozného. Ale vzhledem k tomu, že pod trenérem Sétienem předvedla nepřesvědčivých výkonů už několik, jen těžko hádat, co to s týmem udělá. Navíc v médiích prosakují informace o tom, že Sétien už nemá tak úplně vliv v kabině a že se některým hráčům jeho metody nezamlouvají. Teď nadchází ideální čas na to, aby se trenér ukázal v lepším světle.

Právě na domácí půdě by mu to mohlo vyjít, protože nikdo v LaLize nemá doma lepší statistiky. Ze třinácti duelů Barcelona doma vyhrála 12 a jednou remizovala, takže pořád čeká na přemožitele. Nasázela zde už 44 branek a jen dvanáct jich dostala. O motivaci trenéra Sétiena rozhodně nemusíme pochybovat.

Sám před utkáním zmínil: "Mrzí mne, jak dopadlo minulé kolo. Proti Realu jsme opravdu chtěli vyhrát a myslím, že jsme se snažili. Ale naše produktivita nás zradila. Teď to musíme hodit za hlavu a nestresovat se tím, že jsme druzí. Máme šanci znovu se dostat na první místo a proti Realu Sociedad ji hodláme na sto procent využít. Víme, že nás nečeká nic snadného, bude to velký boj."

Mezi jeho hráči budou stále chybět Ousmane Dembélé, Luis Suárez a Sergi Roberto. La Real postrádá stále stejné trio - Zurutuza, Illarramendi a Llorente. I bez nich si ale Baskové vedou velmi solidně.

Aktuálně vyhráli už šest soutěžních duelů v řadě a to je na jejich poměry věc málo vídaná. V posledním utkání se mu povedlo ukončit sen Mirandésu a po brance Mikela Oyarzabala se dostal do vedení. Nakonec z toho bude finále Copa del Rey a to poprvé po dlouhých 32 letech!

I v lize se La Realu daří imponovat. Stále mu sice patří "jen" šesté místo, ale Liga mistrů je od něj v tuto chvíli vzdálena jen pouhé dva body. V minulém kole Real Sociedad doma nedostal gól a naopak do sítě Valladolidu sám jeden dal.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Pique, Alba - De Jong, Busquets, Rakitić - Vidal - Griezmann, Messi
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Aritz, Le Normand, Zaldua - Ødegaard, Zubeldia, Merino - Januzaj, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.25 - 8.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Celta Vigo  (sobota 21:00)
Sobotní program 27. kola LaLigy završí duel mezi domácím Getafe a Celtou. Domácím se sice vede v Evropské lize, ale v rámci LaLigy už několikrát nepříjemně klopýtli. Toho by Celta ráda využila, protože i jí se teď daří.

Getafe se bude opírat především o domácí formu. Na stadionu Coliseum Alfonso Perez se mu snad s nikým jiným nedaří sbírat body tak často a snadno jako právě s Celtou. Tým z Viga si domů odvezl všechny tři body za posledních dvacet let jen jednou, konkrétně v roce 2016. Getafe se po prohraném utkání s Ajaxem (přes který ale přesto postoupilo do další fáze Evropské ligy) mohlo soustředit na minulé kolo LaLigy nerušeně.

A zvládlo jej dobře, protože na horké půdě Mallorky si poradilo. Po hodině hry rozhodl jediným gólem o výhře hostí Nemanja Maksimović a Getafe bralo tři body. I díky nim si stále hoví na výtečném čtvrtém místě. Nemá to ale lehké a musí se ohlížet za záda, kde číhají draví vlci. Především Atlético Madrid je ve formě a dělí ho od Getafe jen jeden bod. O další bod je vzdálen Real Sociedad.

Mladý obránce Getafe Mathías Olivera naposledy přispěl k čistému kontu a věří, že další si jeho tým připíše proti Celtě. "Máme před sebou hodně náročné utkání, protože Celta je v přímém ohrožení sestupové zóny a její výkony odpovídají nutnosti bodovat. Už několikrát v poslední době se zvedla a obrala soupeře o body, na což si musíme dát pozor. Naší velkou zbraní je pečlivá obrana a myslím si, že proti Celtě bude klíčová."

Getafe se vyhýbají delší zranění a tentokrát mu bude scházet jen jeden hráč. Xabi Etxeita, který nemůže nastoupit z důvodu karet. Soupeř bude hrát opět bez zraněného dua Vázquez a Suárez.

Celta už ve čtyřech duelech neprohrála a daří se jí držet se nad pásmem sestupu. Po klíčové výhře nad Leganés se Celtě povedlo remizovat s Granadou a udržet čisté konto. Na sestupové příčky má nyní náskok tří bodů.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
David Soria - Olivera, Cabaco, Djené, Damian Suarez - Kenedy, Maksimović, Arambarri, Nyom - Mata, Molina
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Murillo, Araujo, Hugo Mallo - Bradarić, Okay, Rafinha - Sisto, Smolov, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.31 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Valencia CF  (pátek 21:00)
Valencia stále živí naději na to, že se přeci jen dokáže kvalifikovat do Ligy mistrů. Po několika špatných výkonech se jí totiž povedlo vyhrát v minulém kole nad Realem Betis, což bude chtít potvrdit také v Alavésu.

Páteční předehrávka 27. kola nás zavede do Alavésu, kde se na Estadio Mendizorrotza do sebe pustí domácí Deportivo a hosté z Valencie. Na rozdíl od jiných evropských šampionátů vedení španělské LaLigy zatím žádná mimořádná opatření nepřijalo, čili program zatím jede podle dávno nastaveného formátu. Jako první dostane šanci na body Valencia, která jede do Alavésu s jediným cílem - konečně navázat na dobrý výsledek z minulého kola a nastartovat sérii vítězství.

Ta Netopýrům dlouhodobě dělá problémy a právě chabá konzistence ve výkonech je tím, co Valencii vzdaluje od šancí na Evropu. Jakkoli se jí povedl leden nového roku, tak od té doby to šlo s Valencií z kopce. Prohrála nečekaně vysoko v Miláně proti Atalantě a odvetné utkání Ligy mistrů pro ni bude hodně náročné. Tudy cesta ke kvalifikaci do dalšího ročníku zřejmě nepovede. Valencia ztrácí na nejmilovanější soutěž čtyři body a může děkovat zaváháním ostatních soupeřů, že to manko není větší.

V minulém kole se jí naštěstí povedlo ukončit sérii pěti zápasů bez výhry, když si Los Che poradili s Realem Betis. Bylo to drama až do posledních, nastavených minut utkání. Nakonec ale Valencia těsně urvala vítězství a je stále na sedmém místě. Problémem by pro ni mohl být fakt, že už v šesti posledních vzájemných duelech s Alavésem nikdy nevyhrál hostující celek.

Navíc se Valencia musí obejít bez několika absencí. Mimo hru jsou stále Piccini, Gómez, Garay, Mangala a Vallejo. Domácí Depor ztratil Burkeho, Pinu a Roberta, k nimž se přidal také karetní hříšník Aleix Vidal.

V deseti posledních utkáních prohrál Depor jen čtyřikrát. Porazil například Athletic Bilbao a chystal se na postup v tabulce. Minulé kolo k němu ale nebylo tak přívětivé, protože Depor jen remizoval s Leganés.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ruben Duarte, Laguardia, Ely, Ximo Navarro - Edgar, Manu Garcia, Camarasa, Pons - Joselu, Lucas Perez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Paulista, Diakhaby, Gayá - Ferran Torres, Parejo, Kondogbia, Soler - Rodrigo, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.29 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid26168248:1756
2.FC Barcelona26174562:3155
3.Sevilla FC26137637:2746
4.Getafe CF26136737:2545
5.Atlético Madrid261111429:1944
6.Real Sociedad25134843:3143
7.Valencia CF26118737:3841
8.Villarreal CF261151043:3638
9.Granada CF261141132:3137
10.Athletic Bilbao26810825:2234
11.Levante UD261021431:3932
12.CA Osasuna26710933:3831
13.Deportivo Alavés26871128:3631
14.Real Betis26791036:4230
15.Real Valladolid26611922:2929
16.SD Eibar25761225:3727
17.Celta Vigo265101122:3425
18.RCD Mallorca26641626:4322
19.CD Leganés26481419:3820
20.Espanyol Barcelona26481423:4520

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele