LaLiga - preview 21. kola: Getafe chce potvrdit zlepšení proti Granadě

16.01.2022, 09:02, aktualizováno 20.01.2022, 08:48
Previews
Coliseum Alfonso Perez (© AFP)
Jediným zápasem pokračuje 21. kolo LaLigy. Souboj dvou týmů ze spodní poloviny tabulky mezi sebe postaví Getafe a Granadu, která má na soupeře k dobru šest bodů...
Getafe CF - Granada CF  (čtvrtek 19:00)
Důležitý záchranářský duel mají před sebou fotbalisté Getafe. Do hlavního města tentokrát zavítá Granada, která už v LaLize sedm zápasů v řadě neprohrála a s Getafe padla v uplynulých pěti letech jen jednou.

Getafe se na přelomu roku dostalo z nejhoršího, avšak dál potřebuje pokračovat ve zlepšených výkonech. Azulones jsou od sestupových vod vzdáleni jen jeden bod, takže případné vítězství by přišlo velmi vhod. A není to nereálné. Madridský celek se po prachbídném začátku výrazně zvedl a získané body na sebe nenechaly dlouho čekat. Velký podíl na tom má defenzíva, která pod Quique Sánchezem Floresem předvádí velmi dobré výkony. Vždyť Azulones inkasovali v deseti kolech za sebou maximálně jeden gól v zápase.

Jedna branka také padla o víkendu. Duel s favorizovanou Sevillou Getafe nezvládlo a jedinou branku inkasovalo z kopačky Rafaela Mira. Před tím zase vyhráli Floresovi svěřenci 1:0 nad Realem Madrid.

Velmi podobnou formou se pyšní i Granada. Ta si před dvěma týdny připsala cenou remízu 1:1 s Barcelonou a svojí neporazitelnost natáhla na sedm kol. Granada tak stoupá tabulkou, ale na evropské poháry stále hodně ztrácí. V tuto chvíli je to osm bodů.

Na marodce Getafe zůstávají Sabit Abdulai a Jose Macias. K dispozici už by měl být Sandro Ramírez, který prodělal koronavirus. Po trestu se vrací i Mauro Arambarri a Mathias Olivera. Absence hlásí i Granada, Santiago Arias laboruje se zraněním nohy a nebude k dispozici.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Dakonam, Cuenca - Suarez, Maksimović, Arambarri, Alena, Olivera - Unal, Ramirez
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Torrente, Neva - Puertas, Milla, Gonalons, Machis - Molina, Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.07 - 4.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - CA Osasuna  (středa 19:00)
Ve středu navečer se do sebe v Galicii pustí domácí Celta Vigo a Osasuna. Náboj tomuto střetu dodává mimo jiné fakt, že oba soupeře od sebe v tabulce LaLigy dělí jen pouhé dva body.

Oba kluby se sice dlouhodobě pohybují ve spodní části tabulky, ale je fakt, že z posledních šesti ligových zápasů se oběma povedlo prohrát jen dvakrát. Pro Celtu to znamenalo porážky v minulých dvou kolech, takže momentální forma rozhodně není na její straně. Tým trenéra Eduarda Coudeta se nachází jen šest bodů nad pásmem sestupu, takže jeho fanoušci rozhodně nemohou být s výkony Celty spokojení.

Celta prohrávala už devětkrát v lize, což je třetí nejvyšší číslo. Do zápasu jde ale s vědomím, že právě v soubojích s Osasunou se velmi často raduje právě domácí tým. Konkrétně Osasuna vyhrála ve Vigu jen jednou za posledních 40 let!

Domácí trenér Coudet může být rád, že se mu do hry vrací hráči jako Solari, Blanco nebo Tapia. Osasuna je na tom trochu hůř, protože dvojice David García s Unaiem Garcíou byli testováni na covid. Aridane Hernandez zůstává dlouhodobě na marodce.

Osasuně se v deseti posledních kolech povedlo vyhrát jen jednou, právě minule proti Cádizu. Celek z Pamplony udržel čisté konto, a protože se o góly v obou poločasech postarali Barja s Budimirem, posunula se Osasuna na dvanácté místo.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galan - Méndez, Beltrán, Suarez, Cervi - Aspas, Mina
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Sanjurjo, Cruz, Cote - Barja, Moncayola, Torro, D. Garcia - R. Garcia, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.63 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (středa 21:30)
Čtvrteční večer čeká Španělsko velký šlágr a všechny oči budou směřovat do Valencie. Domácí "Netopýři" se utkají o tři body se Sevillou, aktuálně druhým týmem ligy. Sevillské FC se pokouší dohnat první Real Madrid a proto chce tenhle šlágr za každou cenu vyhrát.

Sevilla míří do Valencie s jasným cílem. Pokud se jí povede vyhrát, připíše si tři body a dotáhne se na Real Madrid skoro těsně. V případě výhry by totiž Sevillu od Realu, který odehrál o zápas víc, dělily pouhé dva body. A to už je pořádná motivace. Sevilla ale potřebuje taky ukázat, že se si vzala ponaučení z minulého soutěžního utkání.

V něm totiž překvapivě nestačila na svého městského rivala. Jednalo se o Copa del Rey a Béticos vyhráli osmifinálový duel i přesto, že po brance Alejandra Gómeze brzy prohrávali. Sevillu tohle klopýtnutí samozřejmě mrzelo, protože tím přišla o šanci na další trofej v sezoně. Byla to první porážka týmu trenéra Julena Lopeteguiho po osmi soutěžních utkáních.

Teď Sevilla cítí velkou šanci na nápravu své pověsti. Na Mestalle se Sevilla postaví proti domácím "Netopýrům" bez dvou opor, které reprezentují své země na Africkém poháru národů, Youssefa En-Nesyriho a Munira El-Haddadiho. Prvního startu by se ale mohl dočkat Jesús Corona, který přicestoval před pár dny z Porta.

Valencia si bude muset poradit s jedním faktorem, kterým Sevilla v celé lize vyniká. Nikdo nemá lepší obranu. Sevilla totiž dostala jen 13 ligových branek. V porovnání s tímhle číslem působí 32 inkasovaných gólů Valencie až nemístně.

Valencia si ale nevede tak špatně. Začátek sezony sice týmu zkušeného a oblíbeného trenéra Bordaláse moc nevyšel, ale postupem času si mužstvo na nového kouče zvyklo a začalo podávat lepší výkony. Momentálně se usadilo na desátém místě i přesto, že z posledních dvou ligových duelů nezískalo ani bod. Prohrálo s Espanyolem a naposledy mu nadělil čtyři branky Real Madrid.

Pak se ale Valencia přeci jen trochu zahojila pohárovou výhrou nad Baleares. "Netopýři" se nyní pokusí překonat fobii z vlastního hřiště, protože se Sevillou doma nevyhráli už téměř pět let. Popasovat se bude muset bez Correiy, Costy, Wasse a Gómeze, kteří byli v nedávné době pozitivně testováni na koronavirus.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Diakhaby, Alderete, Gayá - Costa, Guillamón, Račić, Duro - Guedes, Gómez
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordán - Gómez, Mir, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.07 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Deportivo Alavés  (úterý 20:00)
Real Betis se pokusí zopakovat poslední pohárový úspěch i v lize. Do Sevilly se vydá Deportivo Alavés a rádo by se vymanilo z pásma sestupu. K tomu ale bude potřebovat vylepšit své dosavadní výsledky, které jsou přinejlepším nevalné.

Trenér José Mendilibar sice mírně vylepšil výsledky svého předchůdce, ale fanouškům Deporu to pořád samozřejmě nemůže stačit. Jejich tým se pohybuje na okraji pásma sestupu a v tuto chvíli mu na záchranu schází bod. Je pravda, že trenér Mendilibar dokázal s týmem ve dvou posledních duelech remizovat i se slavnějšími a schopnějšími týmy, ale herně to pořád zdaleka není ono.

Z výhry se jeho svěřenci jen v rámci ligy neradovali už v osmi posledních duelech. A že by se výhry dočkali právě teď, to taky nevypadá zrovna pravděpodobně. Proti Realu Betis se totiž Alavés v minulých měsících a letech dost trápil. V posledních pěti letech si připsal jedinou výhru.

Hosty stále trápí rozšířený covid, kvůli kterému jsou mimo Pons, Navarro, García nebo Guidetti, zatímco zraněn zůstává Lejeune. Domácím nepomohou hráči jako Moreno, Montoya a José.

Real Betis ale kromě dobré ligové formy může počítat také s jednou morální vzpruhou. V rámci Copa del Rey se mu totiž povedlo vyřadit ze hry slavnějšího městského rivala, Sevillu. Už ve třech soutěžních utkáních tak Rojiblancos neprohráli a v lize jim patří skvělé třetí místo.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Gonzalez, Pezzella, Ruiz - Rodriguez, Carvalho - Canales, Fekir, Juanmi - Iglesias
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Miazga, Rodriguez, Duarte - Jason, Moya, Garcia, Rioja - Joselu, De la Fuente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Espanyol Barcelona  (úterý 21:30)
O půl desáté večer se do sebe pustí dva týmy, kterým se minulé kolo LaLigy nepovedlo. Když se utkaly týmy Cádizu a Espanyolu, většinou platilo, že vyhrál domácí tým. Tentokrát je ale favorit na opačné straně.

Cádiz v letošní sezoně tře bídu s nouzí a jeho vyhlídky na to, že udrží prvoligovou příslušnost, povážlivě klesají. Jsme víceméně v polovině sezony a Cádiz se stále ještě nedokázal dostat z pásma sestupu. Patří mu až předposlední místo a upřímně se není moc čemu divit. Pokud už se v minulých dnech dočkal nějaké výhry, vždycky to byl pohár. V lize vyhrál jen jednou za posledních deset kol.

Cádizu se navíc stále ještě do hry nevrací hráči jako Garrido, Mari nebo Lozano. Espanyol nemůže využít služeb vykartovaného Pedrosy a zraněného Davida Lópeze.

Espanyol sice překvapivě vypadl z Copa del Rey, když nestačil na Mallorcu a padl i v lize s Elche, ale celkově se zatím drží na sympatické jedenácté příčce. Na poháry mu schází šest bodů, takže zatím může být se svou sezonou spokojen.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Jiménez, Cala, Chust, Espino - Chapela, Jonsson, Alex, Salvi - Sobrino, Negredo
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Vidal, Gómez, Cabrera, Vila - Bare, Darder, Melamed - Embarba, Morón, De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.12 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Villarreal CF  (neděle 14:00)
V LaLize nás čeká trochu zvláštní víkend, protože 21. kolo, které je teď také na programu, nebude kompletní. Zasáhne do něj jen 12 mužstev a ještě se odehraje z valné části v týdnu. Nedělní čas se bude týkat jen Elche a Villarrealu.

Ve Španělsku je v těchto dnech na programu především Copa del Rey. Tento pohár se bude hrát také o víkendu, takže jediné utkání ligových účastníků v rámci LaLigy, které se odehraje o víkendu, bude duel Elche s Villarrealem. Domácí půjdou do utkání s pocitem dobře odvedené práce v minulých dnech, protože začátek tohoto roku jim skvěle vychází.

Elche sehrálo tři duely, dva ligové a jeden pohárový, ale ani v jednom neprohrálo. Dvakrát si připsalo výhru a jednou remizovalo, když si rozdělilo body s Getafe. V minulém kole se svěřencům trenéra Francisca Rodrigueze povedlo díky dvěma zásahům Pereho Milly překvapit Espanyol.

Výsledek znamenal, že se Elche dál udrželo nad pásmem sestupu, i když moc jásat nemůže. V tuto chvíli má na něj jen dvoubodový náskok. Elche sice nemá žádné čerstvé absence, ale zároveň platí, že čtveřice Bigas, Verdu, Casilla a Boye čekají před utkáním ještě další zdravotní testy.

Villarreal nějaké absence má, protože mu schází Coquelin, Peña a Alcácer, přičemž otazník se vznáší nad startem Danjumy. Z důvodu účasti na APN Villarreal nemůže počítat ani s Mandim, Aurierem nebo Diou.

Takto decimovaný klub se ale přesto bude chtít porvat o tři body. Villarreal má co napravovat. V poháru Copa del Rey totiž překvapivě nestačil na Sporting Gijón a vypadl. V rámci ligy pak uhrál remízu s Atléticem a to mu zabránilo v postupu na pohárové příčky. Proto mu zatím patří až osmé místo.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Gonzalez, Mojica - Milla, Mascarell, Gumbau, Fidel - Perez, Boyé
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Trigueros, Capoué - A. Moreno, G. Moreno, Pino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.82 - 4.02 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Real Madrid  (středa 21:30)
Ligový lídr z Madridu jede do Bilbaa, kde bude čelit domácímu Ahtleticu. Do jámy lvové se vypraví s jediným cílem - napravit minulé kolo, které pro něj nedopadlo zrovna ideálně, a zakončit tento rok výhrou. V Bilbau doufají v zázrak, protože s Realem se Athleticu hraje hodně těžce.

Tým trenéra Carla Ancelottiho má náskok pohodlných šesti bodů na druhou Sevillu, která pochopitelně ještě nevzdala boj o čelo. Není to tak dávno, co se Real utkal s Athleticem, konkrétně jen 22 dní. V dohrávce původně plánovaného 9. kola byl úspěšnější madridský gigant a Athleticu opět zbyly oči pro pláč.

O osudu utkání rozhodla jediná trefa, kterou měl na svědomí Karim Benzema, nejlepší kanonýr celé ligy. Hodně práce udělala i obrana Realu, která nedostala gól už v pěti posledních soutěžních duelech. Celkově byla defenziva Merengués překonána patnáctkrát, což z ní dělá třetí nejlepší obranu LaLigy. Na druhém místě je právě Athletic, který dostal ještě o jeden gól méně.

Minulé kolo ale pro Real nedopadlo vůbec podle očekávání. Královský celek totiž bral z utkání proti Cádizu jen bod, protože mu nedokázal dát ani jeden gól. Tím skončila jeho úctyhodná série deseti vítězných utkání v řadě.

Pokud musí trenér Ancelotti řešit nějakou nepříjemnost, je to poměrně výrazný počet absencí. Z nejrůznějších důvodů se utkání nebude týkat například Isca, Asensia, Balea, Rodryga, Lunina nebo Marcela. Velký otazník se vznáší taky nad startem Rakušana Alaby, který byl v úterý umístěn do izolace a čeká na výsledek koronavirového testu. Což už je slušná řádka jmen.

Přesto zkušený stratég svému týmu bezmezně věří. "Samozřejmě je velmi náročné se připravovat na tak důležité utkání s tolika absencemi, to je jasné. Ale jsme Real Madrid a musíme si umět poradit i s takovými potížemi. Pevně věřím, že každý, kdo půjde na hřiště, odevzdá maximum a ukáže, že si tenhle dres zaslouží. Náš soupeř je znám velmi kvalitní a flexibilní obranou, takže nás čeká velmi náročné utkání. Ale chceme rok zakončit výhrou."

Domácím by se výhra rozhodně taky hodila, protože jejich postavení v tabulce není nic příjemného. Ambiciózní celek zůstává až na devátém místě, doposud posbíral jen 24 bodů a pět jich ztrácí i na svého odvěkého rivala, Real Sociedad.

Tým z Bilbaa alespoň v minulém kole předvedl jisté zlepšení a porazil Real Betis. Proti pohárovému účastníkovi se jeho výhra nerodila snadno, domácí ještě dvacet minut před koncem o gól prohrávali. Ale nakonec se jim díky trefám Williamse s De Marcosem povedlo přetlačit svého soka, čímž ukončili sérii osmi utkání bez výhry! Tentokrát jim budou scházet zranění Asier Villalibre, Dani Vivian, Peru Nolaskoain nebo Yuri Berchiche a taky covidová dvojka reprezentantů Simón - Martínez.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Yeray, Núñez, Balenziaga - N. Williams, D. García, Vencedor, Muniaín - R. García, I. Williams
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Militao, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Jović, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.55 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid18134139:1543
2.Sevilla FC18115229:1338
3.Real Betis18103532:2133
4.Rayo Vallecano1893626:1830
5.Atlético Madrid1885529:2229
6.Real Sociedad1885520:2029
7.FC Barcelona1877429:2228
8.Valencia CF1877430:2628
9.Villarreal CF1867526:2025
10.Athletic Bilbao1859416:1424
11.Espanyol Barcelona1865720:2123
12.Granada CF1857623:2622
13.CA Osasuna1857617:2222
14.Celta Vigo1855820:2220
15.RCD Mallorca1848617:2720
16.Getafe CF1836912:2015
17.Elche CF1836918:2715
18.Deportivo Alavés18431115:2915
19.Cádiz CF1828815:3114
20.Levante UD18081019:368
Zbývající zápasy
19.01. 18:30FC Barcelona - Rayo Vallecano (zápas odložen)
20.01. 19:00RCD Mallorca - Real Sociedad (zápas odložen)
16.02. 00:00Atlético Madrid - Levante UD

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
wild

Caute. Je tu nejaky fanusik Atletica resp niekto kto ma skusenost s kupovanim vstupeniek na zapas? Mam naplanovany trip do Madridu, kedy sa ma hrat zapas LM proti United. Na oficialnej stranke sa zatial listky nepredavaju - nastavil som si reminder. Nejake rady resp tipy? Je vobec sanca sa dostat bezne k listkom na takyto zapas, ak nie som member? Dakujem

Reagovat
Phillipinho

Ja byl s kamosem v roce 2021 na Atletico-Leverkusen asi za 50 euro a meli jsme mista tak uprostred, idealni vylet. Nebyli jsme memberi a koupili jsme listky uplne na pohodu pres ofiko web.

Reagovat
wild

Reagovat
Phillipinho

Canales nejlepsi Spanel v La Lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Je letos nekdo lepsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Juanmi uz z Betisu je podle me lepsi. Pak z Villarrealu Moreno a Parejo. Jesus Navas a asi Iago Aspas. Sancet vypada docela nadejne a Joselu me celkem bavi, ale nechci rikat ze jsou tyhle dva lepsi nez Sergio, to zas asi ne.

Reagovat
Phillipinho

Tak samozrejme tezko porovnavat, kdyz nehrajou na stejne pozici. Navas je uplne mimo, ten je uz asi 4 mesice zranenej. Podobne obrovskej prinos pro hru ma jenom Gerard Moreno.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Navas je ted mimo, toho bych vynechal. #

A s tim prinosem mas pravdu, malokdo ma takovej jako oni dva. Mozna jeste Dani Parejo. Toho kdyz sleduju, tak mi taky prijde, ze je snad vsude.

Reagovat
smazaný uživatel

Busquet ?

Reagovat
Mass

Gerard Moreno, Joan Jordan, možná ještě Oyarzabal

Reagovat
wyqinac

proc je tu Real - Bilbao? vsak se s nima uz dvakrat hralo

Reagovat
wyqinac

jo ja uz vidim, ze ani ten popis nejak nesedi

Reagovat
smazaný uživatel

21. kolo jste uz hrali v predehravce prave s Athleticem

Reagovat
wyqinac

no ja vim, ale nechapu proc teda tu neni u toho vysledek a je tam napsano streda 21:30

Reagovat
Raul=Real

Redakcia na to serie

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechapu

Reagovat
Jordi Alba

Je to protest, lidi serou na to číst články, tak redaktoři serou na to je psát.

Reagovat
Mass

Val-Sev První poločas dobrej , nahoru dolu, druhej už to bylo rozteklý, přidaly se i nějaký simulace. Gaya bohužel předvedl klasickej the "Headbutt" (kdo nezná tak ať si pustí The Art of Diving feat. FC Barcelona) asi se fakt snaží o přestup do Barcy. Sevilla se štěstim nedostala červenou za zastavení brejku faulem, rozhodčí radši pískl ofsajd (kterej fakt nebyl). Jinak na to, že byl Foulquier v záloze, Diakhaby na předstoperu a debutoval Mosquera v obraně tak to bylo celkem dobrý, čekal sem v obraně větší chaos.

Reagovat
Israha

Hrozná válečka na obou stranách. V druhé půlce jsem byl chvílema naštvaný, že na to čumím a nešel jsem spát . Ale bránili jste teda šíleně, si myslím...v druhé půlce to bylo spíš o vaší aktivitě dopředu a nepouštění Sevilly do hry, ale těch oken vzadu tam byly mraky.

Reagovat
netopier

Gaya je simulant od prvého dňa v áčku Vale (možno je jeho vzorom potkan J.Alba)... je to skvelý hráč ale takéto veci ho dosť dehonestujú

Reagovat
Sforza

Mayoral a Villar , co přišli hostovat z AS ještě dnes za Getafe nenastoupí ??

Reagovat
Switchback

[ FC Barcelona ] We understand Dembele's decision is to not continue (at Barça) and we've communicated our decision (to leave him out). We want players that are committed to the club and we have told him he has to leave the club as soon as possible.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska cekam prekvapeni, 1:3 pro Granadu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele