LaLiga - preview 16. kola: Athletic znovu hraje v Madridu

03.12.2021, 08:41, aktualizováno 06.12.2021, 08:33
Previews
Radost hráčů Getafe (© AFP)
Rayo Vallecano v této sezoně udivuje výsledky a drží skvělé šesté místo. Pokud porazí doma Espanyol může se navíc přiblížit i pátému Realu Sociedad. V dalších zápasech hraje Valencia ve Vigu, Levante hostí Osasunu a důležitý vzájemný duel čeká Elche a Cádiz.
Getafe CF - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Teprve koncem října si Getafe připsalo vůbec první ligovou výhru v této sezoně a zdá se, že to tým trenéra Quiqueho Sanchéze Florese náležitě nakoplo. Madridský celek získal v dalších kolech solidní čtyři body a uspěl také v Copa del Rey. Dokáže na lepšící se formu navázat i proti Athleticu?

Getafe nevstoupilo do letošní sezony ani trochu dobře a až v posledních kolech se zdá, že se vydalo na správnou cestu. Klíčová výhra 2:1 nad Espanyolem jakoby všechno změnila. Přitom do té doby Azulones paběrkovali a dlouho zůstávali jedním ze dvou týmů bez vítězství.

Madridský celek nerozhodila těsná porážka na Villarrealu a naopak po ní přišla kanonáda proti Cádizu. Výhru 4:0 navíc potvrdil i slušnou remízou 0:0 na Mallorce. O tom, že je Getafe schopno svého soupeře rozstřílet, se přesvědčili v Copa del Rey i hráči Mollerussy, kteří prohráli vysoko 1:5. Zdá se tedy, že je Getafe v optimální formě, ale dokáže to proti Athleticu zužitkovat?

Athleticu se v současnosti nedaří podle představ. Marcelinovi svěřenci nevyhráli od konce října a to činí už šest zápasů v řadě. Ve středu sice předvedli srdnatý výkon na Santiago Bernabéu proti Realu Madrid, ale k zisku bodů to nevedlo. Jedinou branku utkání vstřelil Karim Benzema. Baskové se tak v tabulce propadli už na osmé místo a minimálně vidina pátého místa se výrazně vzdálila.

V minulé sezoně se v madridském utkání zrodila remíza, zatímco na San Mamés v Bilbau zvítězil Athletic vysoko 5:1.

Getafe se bude muset obejít bez Sabita Abdulaie a Vitola, oba laborují se zraněním. K dispozici už by měl být český záložník Jankto. Také Athletic nebude kompletní a Marcelinovi budou scházet Peru Nolaskoain, Dani Vivian, Yuri Berchiche a Asier Villalibre.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Dakonam, Cuenca - Suarez, Arambarri, Maksimović, Alena, Olivera - Sandro, Unal
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Zarraga, Vencedor, D Garcia, Muniain - I Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.01 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona  (neděle 14:00)
Rayo Vallecano se stále drží hodně vysoko v tabulce a touží se u pohárů udržet co možná nejdéle. Jenže los 16. kola mu zrovna nepřeje, neboť Espanyol Barcelona už dokázal překvapit nejednoho favorita a obrat ho o body.

Rayo má za sebou pohárové utkání s Guijuelem, které zvládlo a připsalo si těsnou výhru po penaltovém rozstřelu. Tím jen navázalo na předchozí dva dobré výsledky z ligy, kdy si nejprve poradilo s Mallorcou a následně vybojovalo bod proti Valencii.

Poslední dva vzájemné duely, které se odehrály ve druhé lize, zvládlo lépe Rayo. Espanyol se na jeho půdě radoval z výhry naposledy v roce 2014. Domácí Rayo nyní nemůže počítat s hráči jako Marquelanz, Ciss nebo Comesaña, který nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Hosté postrádají Óscara Gila a vedle něj visí otazníky nad starty Dimaty s Davidem Lópezem.

Espanyol má za sebou úspěšné působení v Copa del Rey, kde mu za oběť naposledy padl celek Solares. Ale prvoligový klub se docela nadřel, aby urval výhru 3:2. Předtím si však překvapivě poradil s Realem Sociedad, tou dobou třetím týmem tabulky.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. Garcia - López, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Guardiola
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Vidal, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Bare, Herrera - Embarba, Darder, Puado - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.41 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - Cádiz CF  (neděle 16:15)
Na stadionu Manuela Martíneze Valera se v neděli odpoledne uskuteční souboj dvou ohrožených týmů Elche a Cadízu. V LaLize se jim nedaří, avšak v týdnu dokázaly oba postoupit do dalšího kola Copa del Rey a to by jim mohlo v dalším počínání pomoci.

Jsou to přesně dva měsíce, co Elche naposledy v lize vyhrálo. Na začátku října porazilo Celtu Vigo 1:0 a pak už nebylo schopno získat tři body. Jak chutná pocit vítězství, si znovu vyzkoušelo až v týdnu v pohárovém zápase s SD Leioa. Proti celku z nižších španělských soutěží vyhrálo 2:0, ale je jasné, že tím jen potvrdilo roli velkého favorita. Náročnější soupeři teprve přijdou a jeden z nich už v neděli.

Cádizu se v rámci LaLigy také nedaří a i on si spravil chuť v zápase s outsiderem v Copa del Rey. Na hřišti Villa dF dokonce zvítězil 7:0! Před měsícem také dokázal skolit Athletic Bilbao, ale výsledek potvrdit nedokázal. Jak s Getafe, tak i s Atléticem inkasoval po čtyřech brankách.

Oba celky vyhrály v dosavadním průběhu sezony jen dva ligové zápasy a není divu, že balancují nad sestupovou propastí. Vzájemný duel bude velmi důležitý, ne však rozhodující. Elche loni s Kanárky ani jednou neprohrálo a poslední porážku zaznamenalo před třemi lety.

Elche bude s jistotou chybět pouze Pedro Bigas a co se týče dvojice Javier Pastore - Josema, tam je start nejistý. Absence hlásí i Cadíz, jmenovitě nemůže počítat se zraněnými Anderem Garridem, José Marim a Tomasem Alarconem.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Gonzalez, Roco, Mojica - Morente, Mascarell, Marcone, Fidel - Perez, Boye
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Haroyan, Cala, Espino - Sanchez, Fernandez, Jonsson, Perea - Sobrino, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.13 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer dává Osasuně příležitost vylepšit své postavení a ještě víc se přiblížit evropským pohárům. Jejím soupeřem se totiž stane domácí Levante, které v nedávné době kleslo na samý chvost tabulky.

Levante má za sebou úspěšnou demolici Huracánu Melilla v Copa del Rey, kde se jeho střelci prosadili rovnou osmkrát. Na lavičce stál trenér Alessio Lisci, který alespoň v krátkodobém horizontu převzal odpovědnosti hlavního kouče. Vedení posledního klubu ligové tabulky totiž po pár měsících ve funkci propustilo trenéra Pereiru.

A není divu, že se musel pakovat i další trenér. Levante ani pod ním své výkony viditelně nezlepšilo a dosud je to jediný tým, který v sezoně ještě ani jednou nevyhrál! V duelu s Osasunou mu dost možná nepomůže dvojice Melero - Postigo, která není ještě úplně fit. Hostům se do hry po vypršení trestu vrací Torro.

Osasuna si vede o poznání lépe, patří jí skvělé desáté místo a k pohárovým příčkám jí chybí jen čtyři body! Že bude Osasuna po patnácti kolech ztrácet jen tři body na Barcelonu, to si asi nemysleli ani největší příznivci celku z Pamplony. Ten naposledy vyhrál nad San Agustínem a v lize si rozdělil body s Elche.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Son, Vezo, Mustafi, Clerc - Campaña, Malsa - Frutos, Bardhi, Morales - Martí
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, U. García, D. García, Sánchez - Barja, Torró, Brašanac, R. García - Kike García, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.21 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Valencia CF  (neděle 21:00)
Nedělní program 16. kola LaLigy završí duel mezi domácí Celtou a návštěvou z Valencie. Celta bude mít za cíl vylepšit tristní bilanci, kterou má na Estadio Balaídos, což by teď mohlo vyjít, protože je pravda, že ani Netopýrům z Valencie se zde zrovna moc nedaří.

Celta se pokusí vylepšit své statistiky z domácího prostředí, které rozhodně nejsou nijak působivé. Ve Vigu se totiž domácím nedaří - vyhráli zde jen jedno utkání z osmi a to je řadí až na třetí nejnižší příčku v tomhle pomyslném žebříčku. Pět bodů z 24 možných opravdu není lichotivá bilance a trenér Eduardo Coudet si je toho moc dobře vědom.

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu zmínil: "Mrzí mě, že doma nedokážeme vyhrávat a sbírat tolik bodů jako venku. Přitom by to zde mělo být mnohem jednodušší, protože to prostředí známe dokonale, naši fanoušci nás skvěle podporují a my se tu opravdu cítíme dobře. Teď ale není důležité rozlišovat, kde vyhráváme. Klíčové bude, abychom sbírali body neustále a naším cílem je nechat si doma všechny i po duelu s Valencií."

To by teď vyjít mohlo, protože Valencia si odvezla tři body jen sedmkrát za dlouhých 42 let! Navíc se Celtě uzdravil obránce Hugo Mallo a v tuto chvíli neeviduje Coudet žádné absence. Valencia jich naopak několik má. Mimo hru jsou před výletem do Viga hráči jako Mouctar Diakhaby, Gabriel Paulista nebo Dimitri Foulquier, přičemž otazník visí nad startem Correiy.

Čtyři z posledních pěti vzájemných duelů opanoval vždy domácí tým a na to bude Celta spoléhat rovněž. V lize naposled porazila Alavés a dál šla i v Copa del Rey, kde nasázela pět branek do sítě Ebra. Valencia první kolo zvládla taky, když poměrem 3:0 vyhrála nad Utrillasem.

V lize to zas taková paráda není. Tradiční španělský klub už ve třech posledních kolech remizoval a celkově nasbíral jen 19 bodů. V patnácti odehraných utkáních vyhrál jen čtyřikrát a patří mu až jedenáctá příčka. Především obrana mu musí dělat starosti, protože jen čtyři týmy dostaly víc branek než Valencia s Elche (21).
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araújo, Galán - Beltrán - Méndez, Suárez, Nolito - Aspas, Mina
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Piccini, Guillamón, Alderete, Gayà - Soler, Wass, Račić, Duro - Guedes, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.61 - 4.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (sobota 14:00)
Sevilla v minulém kole výrazně zaváhala a nechala se přehrát Realem Madrid, čímž se její ztráta na čelo ještě víc prohloubila. Ambiciózní celek ale nehodlá svou snahu o čelo vzdát a proto na domácí půdě vítá Villarreal. "Žluté ponorce" se totiž mimo poháry, ať jsou jakékoli, hrubě nedaří.

Poslední dva ligové duely se týmu trenéra Julena Lopeteguie opravdu nepovedly. Ať už to byla remíza s Deportivem Alavés, kterou nikdo nečekal, nebo těsná porážka od Realu Madrid. Obojí vlastně vyšlo skoro na stejnou, protože minimálně s Deportivem se od Sevilly dalo čekat mnohem víc než remíza 2:2.

Minulé kolo pak jasně ukázalo, že Sevilla se od čela LaLigy ještě dost liší a především že na něj kvalitativně ztrácí. Přitom třeba obranu má vynikající a spolu s Athleticem Bilbao a Realem Sociedad se dělí o vůbec první příčku v téhle pomyslné tabulce. Přesto to nyní stačí až na čtvrté místo. Byť Sevilla má ještě jedno utkání oproti vedoucímu Realu k dobru, tak současné manko osmi bodů je docela dost.

Trenér Lopetegui se ale nehodlá vzdávat. V rozhovoru pro klubové stránky někdejší sportovní komentátor nebo skaut uvedl: "Je před námi ještě hodně práce, to je jasné. Utkání s Realem nám ukázalo, v čem jsou naše limity. Neděláme zase tak moc chyb, ale když už nějakou uděláme, mívá to fatální následky. Musíme zapracovat na naší efektivitě a schopnosti správně se soustředit do posledních chvil, protože to nás minule už dvakrát stálo body."

Sevilla se bude muset obejít bez Jesúse Navase, Youssefa En-Nesyriho a možná i Susa. Hostujícím nechybí nikdo, protože do tréninku se konečně zapojil i dlouhodobě zraněný Gerard Moreno.

Na jeho návrat čeká trenér Unai Emery jako na smilování, protože s ním na hrotu je to úplně jiný Villarreal. Více než měsíc chyběl zkušený kanonýr a na výkonech " Žluté ponorky" to bylo hodně znát. Ostatně, Moreno naskočil už do pohárového utkání s Victórií a hned se prosadil. Stačilo mu ke gólu jen třináct minut. Ten duel byl už dávno rozhodnutý, protože Villarreal svého soka porazil jasně 8:0.

Zatímco v pohárech to Villarrealu celkem jde, tak na poli LaLigy je to velká bída. Patří mu až dvanáctá příčka a v hodně napěchované druhé polovině tabulky má na sestupovou propast náskok jen čtyř bodů!
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordán - Gómez, Mir, Ocampos
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Pino, Parejo, Capoué, Danjuma - Trigueros - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.42 - 4.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (sobota 16:15)
Barcelona se po jednom kole vrací domů na Camp Nou, kde se jí začalo dařit. Trenér Xavi začal úřadovat velice schopně a postupně zvládá tišit jeden kritický hlas za druhým. Zvládne si poradit i s pohárovým účastníkem? Realu Betis v poslední době vychází téměř všechno, na co sáhne.

Pořád čeká na první prohru. Xavi se na lavičce Barcelony zatím prezentuje nejen solidní hrou (aspoň v rámci možností a vzhledem ke kádru, do nějž neměl šanci výrazněji zasahovat), ale především dobrými výsledky. Po premiérové výhře v derby nad Espanyolem sice Barcelona jen remizovala s Benficou a výrazně si zkomplikovala cestu za postupem do další fáze Ligy mistrů, ale minulé kolo LaLigy jí zase přineslo radost.

A soupeř to rozhodně nebyl snadný, protože Villarreal mívá i přes tíživou ligovou formu světlé momenty. Barcelonu ale nezaskočil a především díky skvělému závěru pracovitého Memphise Depaye Barcelona vyhrála šlágr kola 3:1 a ze hřiště soupeře si přivezla další důležité body. Kromě toho, že za ty tři duely pod vedením nového trenéra dostala jen jednu branku, což je oproti Koemonově éře vítaná změna.

Barcelona má i díky tomu 23 bodů, je na sedmé příčce a má oproti Betisu odehrán o jeden zápas méně. Pokud by se jí nyní povedlo soupeře porazit, mohla by se k němu přiblížit už na rozdíl jediného bodu s vědomím, že má v kapse jeden nepopiratelný mečbol. Navíc má s Realem Betis velmi dobrou bilanci.

Blaugranas vyhráli už pět posledních duelů v řadě, což je řadí mezi nejhorší protivníky z pohledu sevillského klubu. Betisu se na Camp Nou povedlo vyhrát jen jednou za posledních 15 let!

Barceloně stále schází několik klíčových hráčů, dlouhodobě zranění Ansu Fati, Martin Braithwaite a Pedri, samozřejmostí je pak absence Sergia Agüera. Hosté se musí obejít bez jednoho ze svých kreativních mozků, záložníka Nabila Fekira, který si nezahraje kvůli kartám. A hrát nebudou ani zranění Sabaly nebo Bravo.

Real Betis v poslední době chytil skvělou formu a vyhrál předchozí čtyři soutěžní duely v řadě. Kromě toho, že si po výhře nad Ferencvárosem zajistil postup v Evropské lize, přešel po čtyřech vstřelených gólech i přes Alicante v Copa del Rey a minule v lize nasázel tři branky Levante. Díky tomu zůstává na skvělém pátém místě.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Garcia, Araujo, Piqué, Alba - F. De Jong, Busquets, Nico - Dembélé, Memphis, Gavi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Pezzella, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Guardado - Canales, Rodri, Juanmi - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.67 - 6.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - RCD Mallorca  (sobota 18:30)
Už ve třech posledních vzájemných duelech se Atléticu povedlo nedostat od Mallorky gól a rádo by v tom pokračovalo. Minimálně by to pro obhájce titulu byl dobrý základ ke druhé výhře v řadě, protože jinak by propast mezi ním a prvním Realem opět narostla.

Atlético prohání první Real a tyto napínavé dostihy na dlouhou trať mají zatím jasného vítěze. A Atlético to není. Real zvládl proměnit nabídnutou příležitost a v odloženém 9. kole si ve středu večer poradil s Athleticem z Bilbaa. Tím nejenže uhájil první příčku, ale jeho náskok právě na druhé Atlético tím vzrostl už na sedm bodů. I proto Atlético teď ztratit nemůže.

Naštěstí pro něj se hráči trenéra Diega Simeoneho zvládli vrátit na vítěznou vlnu po překvapivé porážce od AC Milán v Lize mistr. Minulé kolo LaLigy pro ně znamenalo hladkou výhru 4:1 nad Cádizem, čímž odpověděli na pohárový neúspěch a spravili si chuť i statistiky. Colchoneros, tradičně defenzivně laděný tým, který moc branek nedostává, nemá nejlepší obranu. Dostal už 14 branek, tedy stejný počet jako v minulém ročníku za 24 kol!

Což byl jeden z hlavních motivů, proč se Colchoneros v minulém ročníku radovali z titulu. Takže tohle číslo je něco, co by si trenér Simeone měl pořádně uvědomit a začít s tím něco dělat. Těšit ho ale na druhou stranu může útok, který je druhým nejlepším v lize a dal už 26 branek.

Trenéra Simeoneho ale nemůže těšit pohled na marodku, kde jsou Trippier, Carrasco nebo klíčový stoper Giménez a jinak menší zdravotní komplikace trápí beka Lodiho. Hostům v duelu na Wanda Metropolitano nepomůže trio Raíllo, Sevilla a Hoppe.

Mallorca se propadá ligovou tabulkou celkem konstantně a nyní jí patří až 14. příčka. V posledních deseti duelech se jí totiž povedlo vyhrát jen jednou a připsala si už pět remíz z minulých sedmi duelů. Naposledy mohli svěřenci trenéra Luise Garcíi rozhodně lépe zvládnout utkání s Getafe, s nímž se rozešli bez branek.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Felipe, Hermoso - Llorente, Lemar, Koke, Kondogbia, De Paul - Suárez, Griezmann
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Valjent, Russo, Costa - Galarreta, Baba - Kubo, Kang-in, D. Rodriguez - Angel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.89 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Real Madrid  (sobota 21:00)
V sobotu večer se na Anoetě uskuteční skutečný šlágr mezi třetím Realem Sociedad a vedoucím Realem Madrid. Oba soupeře od sebe v tabulce dělí sedm bodů, nicméně Carlo Ancelotti odmítá, že by šlo o jeden z rozhodujících zápasů o titul. V minulé sezoně se "Bílý balet" v Baskicku neprosadil, ale co se týče vzájemné bilance, ta stále hraje v jeho prospěch.

Real Sociedad rozehrál letošní sezonu opravdu skvěle. V prvním kole sice podlehl Barceloně, ale pak vytvořil dlouhou sérii neporazitelnosti, která skončila až v minulém kole opět v Katalánsku, tentokrát na půdě Espanyolu. Porážku 0:1 zapříčinila jediná branka Yangela Herrery a ztráta na první místo se navýšila.

Svěřenci Imanola Alguacila však nemusí zoufat. Aktuální třetí místo je výtečným počinem a daří se i v dalších soutěžích. V týdnu Real Sociedad postoupil v Copa del Rey, když deklasoval Panaderíu 4:0 a ve čtvrtek ho čeká rozhodující zápas Evropské ligy proti PSV Eindhoven. "La Real" potřebuje v utkání bezpodmínečně zvítězit, jinak ho čeká sešup do Konferenční ligy. Pozitivně se může naladit v sobotu večer, kdy na vlastním stadionu přivítá lídra z Madridu.

Real Madrid odehrál v týdnu odložené kolo s Athleticem a po výhře 1:0 si upevnil vedoucí příčku. O třech bodech rozhodl jedinou trefou Karim Benzema. Královský klub už neprohrál deset soutěžních utkání v řadě a stejně jako Realu Sociedad se mu daří na všech frontách.

"Budeme čelit Realu Sociead, velmi konkurenceschopnému týmu, kterému se daří. Hrají velmi dobrý fotbal, mají kvalitní defenzívu a jsou organizovaní. Je to silný tým a jsem rád, že nás čeká tato zkouška na fantastickém stadionu. Pro vítězství se pokusíme udělat maximum," prohlásil na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Trenér madridského celku odmítá, že by šlo o rozhodující duel v boji o titul. Bílý balet může domácím odskočit už na rozdíl deseti bodů, ale do konce LaLigy zbývá ještě spousta kol. "Další zápasy budou také důležité, liga bude otevřená až do konce," dodal Ancelotti.

Na Anoetě se potkají dva týmy, které mají výbornou formu. Real Madrid má ve vzájemné bilanci navrch, ale ne vždy na Anoetě uspěl. Loni se musel spokojit jen s remízou 0:0 a v květnu 2019 dokonce prohrál 1:3. Remízou 1:1 pak skončilo poslední vzájemné měření (březen 2001) sil ze španělské metropole.

Imanol Alguacil stále nemůže počítat s kompletním kádrem. Na marodce jsou Mikel Merino, David Silva, Alex Sola a Nacho Monreal. Real Madrid je v o něco lepší kondici a Ancelottimu budou chybět Dani Ceballos a Gareth Bale.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Portu, Zubimendi, Guevara, Januzaj - Isak, Oyarzabal
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.55 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Deportivo Alavés  (pátek 21:00)
Tradiční páteční předehrávka už 16. kola LaLigy nás vezme na Estadio Nuevo Los Cármenes do Granady. Domácí tu svedou bitvu s Deportivem Alavés, přičemž výhra nad soupeřem by jim umožnila jho předskočit v tabulce.

Deportivo Alavés se venku pokusí vylepšit pošramocenou pověst, která útočí na jeho (ne)schopnost střílet branky. Právě Depor je hned po marném Getafe druhou nejhorší ofenzivou celé ligy, dalo jen 11 branek. Navíc jen jeden tým (opět zdravíme do Getafe) prohrál větší počet utkání než Deportivo, které spolu s Levante padlo už osmkrát.

Ještě že si tým trenéra Javiho Callejy poradil v poháru s celkem Unami a nasázel mu tři branky. Alavés má jen dvě vážnější absence, totiž s kolenem zápasícího Xima Navarra a taky Rubéna Duarteho, který si nezahraje kvůli kartám.

Domácí Granada je na tom přeci jen trochu hůř, protože jí schází vykartovaní Montoro se Sánchezem a taky zranění Isma Ruiz, Neyder Lozano, Domingos Duarte a Luis Milla.

Pohárové utkání každopádně zvládla Granada ještě lépe, protože rozstřílela Lagunu rovnou sedmi góly! Hattrickem se pod to podepsal Adrián Butzke, který přitom stále čeká na svou ligovou premiéru v ročníku. Jeho schopnosti by Granadě mohly hodně pomoct, protože 16. tým tabulky vyhrál jen pouhé dva duely a na kontě má jen čtrnáct vstřelených gólů. Už ve třech posledních ligových kolech navíc nevyhrál.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Abram, Torrente, Neva - Flores, Monchu, Gonalons, Soro - Molina, Suárez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, López - Moya, Loum - Méndez, Pons, Rioja - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.10 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid15113135:1536
2.Atlético Madrid1485126:1429
3.Real Sociedad1585219:1129
4.Sevilla FC1484224:1128
5.Real Betis1583425:1827
6.Rayo Vallecano1573523:1624
7.FC Barcelona1465323:1623
8.Athletic Bilbao1548313:1120
9.Espanyol Barcelona1555515:1420
10.CA Osasuna1555515:1920
11.Valencia CF1547422:2119
12.Villarreal CF1437416:1616
13.Celta Vigo1544716:1916
14.RCD Mallorca1537514:2216
15.Deportivo Alavés1442811:1914
16.Granada CF1426614:2212
17.Elche CF1526712:2112
18.Cádiz CF1526713:2712
19.Getafe CF1524910:1910
20.Levante UD1507813:287

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (240)

Přidat komentář
Kokesh
Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviho taktika opět slaví úspěch

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Poučil sa

Reagovat
Raul=Real

Múdry človek sa učí na chybách druhých, hlúpy na tých svojích

Reagovat
Agent z Melmacu

Piqué zvalí vinu na Real Madrid

Reagovat
CHONG

Nemehlo na hřišti i mimo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sevilla, Bilbao, Real Sociedad, Inter Miláno, Atlético Madrid, Cádzi a Bilbao

Mal vôbec RM v posledných rokoch ťažší žreb ?

Reagovat
Kenneth

Muzeme byt radi ze jsme vlastne bez nejakych vetsich zraneni. Jaka zmena oproti minulemu roku.

Reagovat
ACSeRw!n

dyt o je nic extra. takova klasika

Reagovat
Phillipinho

Dneska hodne solidni program

Ale vecer po vysledcich 0:0, 1:0, 1:0 a 2:1 uz tak nadsenej asi nebudu.

Reagovat
JM

Ty vole, ty hlavně nevsazej

Reagovat
blaugrana

marc, dest, araujo, pique, alba, gavi, bus, fdj, demebel, depay, abde...potom akhomafh za dembeleho v 15 minute, ked sa odstreli a garcia za arauja v 37. ked sa odstreli aj on

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám na program NOVASPORT a FC Barcelona nikde.

Reagovat
Raul=Real

Jebe im ani Sevilla-Villareal nedavaju

Reagovat
CHONG

Těžko říct, v jakém rozsahu mají sjednanou licenci, protože dávat z toho dnešního výčtu jenom jeden zápas, je celkem na palici...

Reagovat
Banikovec7

V tom problém nebude, ale mají jen 2 kanály a v tuto dobu dávají radši Milan - Salernitana a Leverkusen - Furth

Reagovat
CHONG

Tak to je úlet. Navíc mají čtyři kanály...

Reagovat
Banikovec7

Na prvních dvou ale bývá jen Francie, ostatní ligy jsou na 3 a 4, tam to asi bude licencí.

Reagovat
CHONG

To asi jo, ale ten jejich výběr je teda tragický

Reagovat
Raul=Real

Nepochopim uprednostneniu Leverkusenu a Ac pred duelom Sevilla-Villareal

Reagovat
CHONG

Tak u Leverkusenu bohužel není o čem, může se hrát sebetrapnější zápas, ale když v něm bude libovolné české jelito, tak to prostě poběží v televizi...

Reagovat
Jordi Alba

Nebejt Kuba Janktů zraněnej, tak je to dobrá nahrávka na smeč.

Reagovat
CHONG

Geta je takový pojem, že to dávají i bez Jankta

Reagovat
vilp

Nakonec skvělá volba, super zápas a české jelito zatím 3+1.

Reagovat
CHONG

Tak ono to nebylo mířené přímo proti Schikovi, spíš obecně, někdy mi přijde, že kdyby se hrálo EC a Geta - Levante s Janktem v základu, má má EC smůlu

Reagovat
CHONG

Jinak je teda docela vtipné, že Sevillu, Barcelonu ani Atlety nedávají, ale zítra poběží Elche - Cádiz

Reagovat
Jordi Alba

Na takový partidazo snad nemá chuť ani většina fanoušků těch dvou týmů.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Raul=Real

Šialenstvo asi dementom z novasport budem adresovať pikantnu spravu...clovek si za to plati a oni sevillu barcu ani atletov nedaju

Reagovat
2miguel1

Tak skusim zas sem pod vlákno.

Neviete niekto ako by sa dala pozerat La Liga cez španielske televizie? Movistar, Canal+, La LigaTv. Vacsinou chytim acestream ale kludne by som si zaplatil a mal to bez sekania. TV stanice nemam, ked pozeram nieco tak len Barcu alebo Netflix. Nejake VPN riesenia, kde by sa dalo pozerat španielske stanice? Dik

Reagovat
Jordi Alba

O o2 jsi nepřemýšlel ? Komentátoři sice dobrá tragédie, ale aspoň se to neseká. Ta představa, že si zase 15 minut hledám a zapínám stream a ještě se proklikávám nějakýma reklamama.. Barcelona tam je pravidelně, tohle je snad po 1., co jí nevidím v programu. Stojí to asi 2 nebo 3 stovky.

Reagovat
2miguel1

Ono primarne ide o tych komentatorov, mne to uplne pokazi cely dojem z futbalu a kedze nic ine v Tv nepozeram, nechce sa mi to platit + kazdy rok to ma niekto iny, ci uz Digi alebo tak...po španielsky si viem tak maximalne vypytat pivo, ale vacsinu toho futbaloveho slovnika tych komentatorov uz rozumiem a to je uplne iny zažitok pozerat to tam. Viem ze Sky ponuka taky stremovaci balicek tušim za 25£ mesačne, ale sa mi zda uz trochu vela, španieli tipujem budu lacnejši, len oni asi nič take neponukaju.

Reagovat
Phillipinho

Presne no. Ja spanelsky umim a na Movistaru je to fakt radost poslouchat. Emoce, fotbalova znalosti, vedomosti o vsech hracich. Kdyz jsem parkrat u kamose slysel, jak to komentuji na Digi nebo ted na Nova sport a maji problem i s vyslovenim jmena toho hrace, tak mam okamzite po dobrym zazitku ...

Reagovat
Jordi Alba

Minule tam nějakej frajer během 5 minut říkal jméno jednoho hráče 3x jinak.

Reagovat
Mass

Čakvíz (Chukwueze) Komentátor na O2 tu svojí výslovnost vysvětlil tím, že sice vedle španělští kometátoři to vyslovují jinak, ale jelikož je v Nigerii úřední řeč taky angličtina, musí se to číst anglicky, takže všichni i hráč samotný (to mi trvalo zjistit asi 30 sec) to vyslovují špatně.

Reagovat
Jordi Alba

Teď jsem koukal na ty stránky Movistaru a levnější to nebude, nebo aspoň pokud jsem to dobře pochopil, tak nějaký Movistar Lite+ je sice za pár euro, ale je tam něco málo z Bundesligy, Seria A a Segunda 2x denně. LL a Evropu tam nabízí asi v nějakých dražších balíčcích.

Reagovat
Banikovec7

Na Nova Sportu se dá přepnout komentář na cizí, někdy bývá španělský, někdy anglický.

Reagovat
Rattlesnake

ter stegen, dest, araujo, lenglet, alba, sergio, nico, gavi, coutinho, abde, mephis

433

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho, jo? Snad pomůže k výhře

Reagovat
blaugrana

bude zas uplne zbytocny

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ho nebudu dopředu hejtit, počkám si na výkon

Reagovat
blaugrana

Cakal som, ze konecne uvidim dve ostre kridla, tak snad po polcase, ked bude uplne k hovnu sa dockame.

Reagovat
sylarko

co by som ja dal za to aby vam zavrel huby..kludne by som obetoval xxx eur za to...pojebany hateri

Reagovat
blaugrana

hra grandiozne, je hodny cenovky 129 mega a dava radost kazdemu fanusikovi...lepsie?

Reagovat
sylarko

keby si to nemyslel ironicky, tak by som to bral. a za druhe on cenovku 129 mega nikdy nemal. to ze barto za nho dal taky balik, tak nadavaj jemu a nie coutinhovi...ja kupim luuk de jonga za 200 mega lebo mam penazi na rozdavanie a potom budem od neho ocakavat vykony ala messi???? to moze iba totalny blbec.

Reagovat
blaugrana

mohol uz byt inde, doji klub, lebo dostal odporny plat, takze ho tu fakt lutovat nebudem...

Reagovat
marke7

Reagovat
dextroza_m

Na čem to dávají???

Reagovat
LAM

Na ničem čů.áci vym.daní

Reagovat
dextroza_m

Máš nějaký stream?

Reagovat
LAM

Ne. O2 jsem pořizoval kvůli tomu, abych nemusel řešit streamy. Zkusím totalsportek, ale tam se to seká

Reagovat
dextroza_m

Já dal totalsportek a jede dobře... Byl to tuším 5. stream (ovostream.com)

Reagovat
dextroza_m

Máte nějaké slušné streamy? Od doby O2 jsem si myslel, že už to nebude potřeba dpč.

Reagovat
blaugrana

footybite.cc

Reagovat
dextroza_m

Couts začal hrát na kytáru?

Reagovat
blaugrana

Depay tiez upadol do slusnej letargie...kolko zapasov potiahol? tri.? strasne slabo hra

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole ten Bellerín vyzerá fakt nap*ču. Chcel som to napísať troška kultivovanejšie, ale takto to sedí viac

Reagovat
dextroza_m

mušketýr

Reagovat
Ed_Hazard

To je niečo strašné, čo sa mu porobilo že do toho šiel

Reagovat
Jordi Alba

Tak on se dlouhodobě snaží vypadat jako píčus, ne ? Jinak si to vysvětlit neumím.

Reagovat
blaugrana

to je hold udel zmluvy s head and shoulders...ten cop skurveny, co mal dlhodobo v arsenale, to bol tiez hnus vekebnosti

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
blaugrana

nj, on mal aj v pohode ucesy, ale posledne roky to je fakt nieco...

Reagovat
blaugrana

kvalitativne je to asi ako cadiz vs granada

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes je zákaz rozdávania kariet Culés? Už tam 2 mohli mať jak nič ty vole, pred chvilkou sane v sklze a nič

Reagovat
blaugrana

zatial to je kvalitou ako cadiz vs granada

Reagovat
dextroza_m

Nemužeme čekat, že teď budeme někoho ničit krásnou hrout...

Reagovat
blaugrana

no to necakam, ale tam kurva nebol naznak sance

Reagovat
dextroza_m

Couts měl dávat gola hned na začátku...

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi asi otřes mozku, fuck

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zatím hodně ospalé, vůbec se nedostáváme k bráně.

Reagovat
blaugrana

keby hral Fekir, tak uz prehravame

Reagovat
2miguel1

Ten Abde, to je slabučké

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes mu to nejde, je oproti Villarealu nějaký zabrzděný.

Reagovat
smazaný uživatel

Abde dobře, konečně nějaká agresivita v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele na ihrisko...

Reagovat
Phillipinho

Nechapu proc Xavi nebo nekdo z tymu nerekne Nicovi, aby se zklidnil. To byly 4 zakroky a vsechny jasne za zlutou. Ten dojizdi ty souboje jak absolutne smyslu zbavenej

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je to teda velké trápení, absolutně se nedostáváme do nějakých zajímavých pozic v útoku, Depay zase hraje jenom zády k bráně a nějaká větší aktivita od útočníků tam byla až ke konci poločasu. Coutinho nastoupil do zápasu jak polobůh, ale vydrželo mu to přesně 5 minut. Takhle nevyhrajeme, musíme to mnohem víc rozběhat a zrychlit.

Reagovat
LAM

Nemáme ofenzívu

Reagovat
LAM

Nuda jako prase. Betis se perfektně připravil. Do hry Dembele, De jong, Pedri a Fati

Jinak by už bylo dobrý kdyby se aspoň jeden zápas nikdo nezranil. Takhle to už nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Schickinho do Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

A my se spokojíme s horším Haalandem.

Reagovat
smazaný uživatel

uff tyvole

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
blaugrana

nechaoem, na co xavi caka s dembelem a akhomachom...okamzite s nimi in a cou, abde prec...

Reagovat
smazaný uživatel

pojď Dembiču

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé okamžitě dělá rozdíl, musíme ho podepsat za každou cenu

Reagovat
blaugrana

akoze mu dat 20 v cistom a potom mu platit za to ze je zraneny?

Reagovat
smazaný uživatel

platit za to, že až s ním jsme schopní se dostat k vápnu

Reagovat
blaugrana

tak to je fakt kvalitna investicia

Reagovat
sylarko

dajme mu 50 mega v cistom a potom ho vypiskajme pri kazdej strate lopty.

Reagovat
smazaný uživatel

stadion se ale dobře chytil, supr atmosféra

Reagovat
smazaný uživatel

fantastický míč

Reagovat
smazaný uživatel

tohle už vypadá dobře, tomu říkám tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho může jít už definitivně do prdele, trapnějšího hráče dražšího než 20 mega jsem snad nikdy neviděl

Reagovat
sylarko

ja hej. a vola sa Sergi roberto

Reagovat
Gazdo

Ten stal viac ako 20 mega?

Reagovat
sylarko

a moze coutinho zato kolko stal??? kluby platia za hracov tolko kolko platia a nie hraci. neznasam ked sa hraci hodnotia podla ceny. taky depay prisiel zadarmo, taze ma dovolene hrat hovno???

Reagovat
Gazdo

Nie len narazam na to co pisal Klokan ze este nevidel hrat hraca drahsieho ako 20 mega take hovno

Reagovat
sylarko

stavim sa ze keby coutinho nemal plat aky ma a nestal tolko kolko stal, tak by tu 50% hatov co tu je nebolo. a je smiesne, ze taky klokan, ktory tu cely cas obhajuje jedno z najvecsich drev ake hralo za barcu roberta, sa bude vyjadrovat k vykonom coutinha...

Reagovat
CHONG

Hazard a Jovič

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ti u vás aspoň nesmrdí v základu nebo jako první střídající hráči.

Reagovat
sylarko

jak dlho smrdel roberto v zaklade mi povedz.. pan dozadu.

Reagovat
blaugrana

Dembele to tam pekne toci, ale tie tupe straty a fakty ze sa proste zas zrakvi kazdu chvilu sa rovnqju jeho odchodu

Reagovat
smazaný uživatel

to mrdáááám, dvakrát těsně kolem tyčky

Reagovat
blaugrana

krasne to vykombinovali

Reagovat
Switchback

tragédi

Reagovat
Ed_Hazard

Juanmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ten si to pýtal už hodne dlho. Canales tiež krásne vyškolil, jeho mi je ľúto dodnes, veľká smola s tým zranením

Reagovat
Phillipinho

Neskutecny jakyho levelu dosahl vzhledem ke 3 operacim kolena. Strasne nedocenenej borec

Reagovat
smazaný uživatel

Dest hlídal koho? stupidní poziční chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Abde tvl

Reagovat
blaugrana

skywalker vyrovna

Reagovat
eliskafan

Pojďme kluci, Betis ještě pojistit jedním golíkem.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jackmaker1989

Už si to sedá

Reagovat
blaugrana

kurz na bayern 1,72 po dnesnom zapase spadne na 1,05

Reagovat
Rothbard

Proč tam toho Koemana pořád drží? Proč radši nevykoupí Xaviho?

Reagovat
ttopi

Ty jsi fakt čekal, že pouhou změnou trenéra dojde k otočení o 180°? Já teda ne, takhle to moc nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Depay je ultratragický, má pohyb jako čtyřicetiletý hráč

Reagovat
ACSeRw!n

tenhle prestup sem nechapal

Reagovat
sylarko

podla mna za ten gol moze coutinho

Reagovat
JakubOcko

Barcelona letos snad bez pohárů Největší chudáci v lize.

Reagovat
Kenneth

Dopřál bych jim konferenční ligu.

Reagovat
CHONG

Xaviho luck skončil brzo

Reagovat
misinho7

Hmm akoze zacinam si realne mysliet ze Barca nemusi dat top 4.

Reagovat
F.Torres

to je jasný už od počátku, Real, Atleti a Sevilla jsou o level dál a pokud to Socky podělají, tak je pojistí Betis, Rayo a nebo Bilbao. Bude to velký boj o EL

Reagovat
Agent z Melmacu

dobré ráno

Reagovat
misinho7

Tak zas je to Barca. Tam očakávas ze vzdy to nejak ukopu. Ale zacinam mat naozaj pochybnosti

Reagovat
Switchback

Messi je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

keď to nedokopeme do štvrtého miesta, bude to tragédia, jak športová, tak ekonomická...

Reagovat
messi80

V stredu prehráme a pôjdeme do lm ako víťaz európskej ligy

Reagovat
ACSeRw!n

spis bych se soustredil na EL nebo EKL, momentalne to nevypada ani na jedno

Reagovat
eliskafan

Nová doba, milovanej Betis tak nahoře nepamatuji. OLE

Reagovat
2miguel1

Prišiel Dembele a hneď rozdiel. Musia proste hrať Fati Depay Dembele De Jong Pedri Busquets.

Reagovat
sylarko

depay???

Reagovat
blaugrana

ako Barca je v pi, ale to co predvadza AMko, to je iny level

Reagovat
zasranej malíř

Courtois-Carvajal-Militao-Alaba-Mendy-CKM-Vini-Benzema-Rodrygo

Reagovat
ciernyribiz

Je normálny ten Carlo? Prečo nedá valverde ho?

Reagovat
Ed_Hazard

Tak dnes zase klasika

Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Mendy, Modrić, Casemiro, Kroos, Rodrygo, Benzema, Vini Jr.

Aspoň ten Rodrygo no.

Reagovat
blaugrana

Patheticooookk

Reagovat
Ed_Hazard

Kubo

Reagovat
zasranej malíř

Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo proč má Benz obvázanou ruku? Všímám si toho už druhou sezonu

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole ale teraz mi došlo, že keď prehrali Atleti a aj Barca, tak bola zlá voľba hodiť na našu neprehru balík My si nezvykneme pravidelne navyšovať náskok pred týmito dvoma

Reagovat
Mishko

ach, toto je zlé

Reagovat
Ángel di María 22

A jsme v prdeli...

Reagovat
zasranej malíř

Už to začíná

Reagovat
Rothbard

Sezóna Realu je v pr...

Reagovat
Ed_Hazard

Karim harmstring?

Reagovat
Raul=Real

Vyborne...a teraz nas bude Jovic, co odohral za sezonu 5minut, tahat najblizsie zápasy...ja tlieskam Carlo

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta skvělá Carlova (ne)rotace, gratuluji...

Reagovat
Kenneth

Trenersky dinosaur... Doufam ze po sezone pujde.

Reagovat
CHONG

Hlavně, že Zidane rotoval jak drejdl a nejvíc právě toho Benzína

Reagovat
patas92

Taky dinosaurus

Reagovat
CR7RONALDO

Ja teda rozhodne dúfam, že zostane čo najdlhšie.

Reagovat
Kenneth

Pokud chces videt jak nastupujici generace hnije na lavicce, zatimco jeho kamosi hrajou bez ohledu na vykony, tak te chapu.

Reagovat
vacin

Nebo tam můžeme dát rovnou dorostence, sice budeme sestupovat, ale fanoušci v Česku budou mít dobrej pocit, že E nastupující generace dostává šanci

Reagovat
CHONG

Jo a kdo z těch hráčů, kteří hrají, hraje bez ohledu na výkony?

Reagovat
Kenneth

Casemiro, Carvajal?

Reagovat
CHONG

Case dejme tomu, ten je letos na míči hrozně slabý, na druhou stranu v té černé práci je nenahraditelný... A místo Daniho by měl hrát kdo, když je to jediný regulérní pravý bek v týmu..

Reagovat
vacin

pokud má hrát záloha ve složení Kroos, Modric a nedáš k nim Casemira, tak ti garantuju, že Alaba s Militaem si to po půl hodině půjdou hodit. A koho bys postavil místo Carvajala? Nevím jestli jsi si nevšiml, ale je to jedinej pravej bek a alternuje ho křídlo Vasquez....

Reagovat
Kenneth

Mimochodem porad se bavis o zaloze, Mendy se vratil po tezkem zraneni a dostal odpocinek v jednom zapase.

Reagovat
CHONG

Tak tam Carlo pošle Marcela a budou hrát jeho kámoši bez ohledu na výkony

Reagovat
CR7RONALDO

Ja neviem, určite má Carlo svoje chyby, ale celkovo to je po Fergusonovi môj najobľúbenejší tréner a tiež si myslím, že momentálne by sme ťažko hľadali lepšieho trénera pre Real.

Reagovat
vilp

A to jsem do něj vkládal velký naděje, že by mohl posadit Casemira. I tam mě zklamal.

Reagovat
doocetung

Tyvole..i kdyby jsme dnes prohráli a Sevilla vyhrála tak vedeme ligu o 3body, v LM easy postup pravděpodobně z prvního místa a hlavně ten fotbal je oproti Zidanovi(a to ho mám rád) nebe a dudy a my budem vyhazovat trenéra protože se někdo zraní

Reagovat
CHONG

Úsměvné, jak se zranění hráče, který nestřídal snad pět let, vyčítá Carlovi

Reagovat
smazaný uživatel

Měl ho pošetřit, však? Příští týden Inter doma a pak Atleti, Jovič ho určitě nezastoupí.

Reagovat
CHONG

Dnešní zápas je důležitější než ten s Interem. A kdyby se zranil někdo z KCM, tak ani nepípnu, to by šlo za Carlem, protože v záloze alternativy má, ale za Benzína tam prostě žádná adekvátní náhrada není, a to jde za vedením, ne za Carlem.

Reagovat
madridcan

V aktuálnej dobe ale nie. Ukľudni sa ale Tiež som rád za Carla, tiež ma ten futbal baví. Nájdeš si v kľude v tejto sezóne minimálne 10 zápasov kedy po polčase/hodine mohol sedieť na lavičke v kľude

To v tejto dobe je narážka na to, že vtedy všetko pojebal na jar ako Mourinho. Nie, vážne nemôžeš viesť takto aj reprezentantov do vyžmýkania. Nahustený program, žiadna dovolenka atď. Vtedy to prejebal v plnej sile na celej čiare. Ani teraz sa zjavne nechce poučiť.

Reagovat
CHONG

Moc zápasů, kde bychom po poločase nějak jasně vedli, letos teda nebylo, říkám, zranit se někdo za zálohy, tak ty názory beru, ale Benzín nesedí ani nestřídá snad od odchodu Pipity, najednou se zraní a Carlo je kvůli tomu trenérský dinosaurus, takže jsou teda trenérští dinosauři i Zidane a spol. nebo jak?

Reagovat
madridcan

https://www.eurofotbal.cz/laliga/2021-2022/reportaz/deportivo-alaves-real-madrid-724870/

https://www.eurofotbal.cz/laliga/2021-2022/reportaz/real-madrid-rcd-mallorca-724927/

https://www.eurofotbal.cz/laliga/2021-2022/reportaz/granada-cf-real-madrid-725004/

Minimálne toto sú zápasy, kedy mal sadnúť skôr. Nikde nepíšem, že je dinosaurus. Nepouči sa z chýb, ktoré spravil, keď sme boli bez Covidu. Nebudem ho obhajovať za každú cenu ako Cristiana. Tu ide Real. Zohnal si schopného človeka k sebe a aj ten mu nič nevie povedať? Tak sa obriem a porozmýšľam. Tomuto sa dalo predísť častejším nasadzovaním iných útočníkov aspoň na polhodinu

Reagovat
CHONG

Souhlasím s tím, že ve všech těch třech zápasech mohl jít dolů o dvacet minut dřív než šel... Ale bavíme se o maníkovi, který několik let de facto neslezl ze hřiště, teď se zraní a je to všechno vina Carla?

Reagovat
madridcan

Ja som sa napojil na toto vlákno. Kto čo plače vyššie ma nezaújima. Už ma zaujímajú iba diskusie ľudí, ktorých som cenil vždy. Či mám tu sledovať každú pičovinu FenixLFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč L. Jovič nehraje pravidelně? To je vážně tak špatný, že za celou dobu nasbíral 113 minut? Pokud ne, tak je problém v Carlovi, protože by vážně mohl protáčet tyhle dva strikery... ale je to pouze domněnka, netuším proč nehraje, ale nevěřím, že Karima zastoupí, nemá odehráno lautr nic.

Reagovat
CHONG

Tak se podívej, kolik toho odehrál od svého příchodu, to asi nebude o Carlovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel mi to neřekne, jestli je dobrý, nebo ZZ byl zaujatý vůči němu proč tomu tak je i letos? Ptám se, protože ten Real máš zřejmě víc v oku, než já

Reagovat
CHONG

Pokud by to bylo jenom o tom, že by proti němu byl Zidane zaujatý, tak by ho Carlo nasazoval, ne? Bohužel od příchodu nepředvedl nic a ani to jeho hostování ve Frankfurtu nebylo nakonec nic světoborného.

Reagovat
vilp

Je hrozný. Akorát si tam vždy chodí a skoro se nerozběhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted pěkný áčko měl

Reagovat
vilp

To jsem mohl čekat, že k tomu ještě přidá i gól.

Reagovat
vacin

Asi tak Benzema poslední tři sezóny odehrál v lize 2x přes 90% minutaze a jednu přes 85%....

Reagovat
Kenneth

A Benzemovo telo mladne nebo jak?

Reagovat
zasranej malíř

Éder zatím skvělý

Reagovat
Ed_Hazard

Toni zabil

Reagovat
zasranej malíř

Viniiii

Reagovat
CHONG

Démon

Reagovat
madridcan

Inde

Reagovat
smazaný uživatel

Vini? Co dodat, neskutečný progres za tu dobu co hraje v Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Luka "Karim Benzema" Jovic

Reagovat
fRRR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vinicius top . Ale po minulým týdnu a desítkách příspěvků o okradení Ponorky za ruku Piquého bych čekal i zmínku o jasný ruce Casemira.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Israha

Vytrhávám z kontextu (debaty o zápasu na Villarrealu jsem se neúčastnil), ale včera jsem od komentátorů už poněkolikáté doslechl, že došlo ke změně posuzování hry rukou v pokutovém území a že takovéto ruky už se správně pískat nemají.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, já netvrdím, že to měla být jasná penalta, protože ta pravidla se změnila a přijde mi, že snad nikdo neví, jak přesně opravdu zní, na což jsem právě minule narážel.

Reagovat
Ed_Hazard

Pošli tu situáciu. ja vobec netuším, že tam také niečo bolo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tuším 14. minuta, byl tam na to i krátký replay během přenosu.

Jinak krátce třeba zde:

https://twitter.com/fullpro44/status/1467233706314194945?s=21

Reagovat
2miguel1

Taka ista ako mal Mats proti Bayernu vcera. Lewa penaltu premenil

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nebyla penalta jo?!

Reagovat
Ed_Hazard

Tak toto neviem Keby ho trafil do pravej ruky, nepoviem, ale veď tou ľavou bol v súboji + čiastočne bol zakliesnený s obrancom. Navyše nevidel loptu, nevedel čo sa deje

A toto ideš porovnávať s Piqueho rukou? To si robíš srandu? Však Pique behom sekundy switchol futbal za hádzanú, loptu jasne videl a ruku vystrel úmyselne

https://twitter.com/iamthatVOID/status/1465059113688313863

Btw, ak by pískol tú Casemirovu, nerobil by som z toho tragédiu. Bola by hodne prísna, ale okej. Pokladám ale za správne, že ju nepískol.

Reagovat
Kokesh

Hlavně Piqueho ruka zabránila střele na bránu a možnému gólu. To musí být 100% ruka za jakékoliv situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Samozrejme, MAtS letel uplne iným smerom. Hovorím, ako hádzanár by bol večer na Markíze za frajera dňa. Toto nepísknuť bolo absolútne wtf a ešte väčšie wtf pre mňa je porovnať to so včerajším Casemirom. To už je docela na psychiatra (bez urážky).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud se u Piquého budeme bavit o tom, že si tou rukou nijak nerozšířil objem těla, což je hodně na hraně, jelikož tu ruku dostal k tělu na poslední chvíli, tak je úplně vedlejší, jestli ta střela šla na bránu nebo kam skákal gólman. To by mělo mít vliv pouze na to, jestli udělit červenou za zmaření jasný gólový šance bez úmyslu hrát míč.

Reagovat
Ed_Hazard

"Pokud se u Piquého budeme bavit o tom, že si tou rukou nijak nerozšířil objem těla, což je hodně na hraně,"

No mňa už asi jebne To chceš nakresliť Piqueho s rukou a bez ruky na štvorčekový papier aby si to z toho pochopil? Samozrejme, že zvačšil plochu (nie objem, objem je tak nejak irelevantný) tela, Však tou ruko loptu odpálkoval, ak by ju mal za chrbtom, tak je to gól.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A proč by ji proboha měl mít za zády? Pokud ji máš u těla v přirozený poloze, tak se nikdy nepíská a je úplně irelevantní, jak velká šance to je či kam míč míří, to jsou snad základní pravidla.

Reagovat
Kokesh

Omg, vždyť se podívej co to udělalo s trajektorií míče. Úplně ho to odrazilo do protisměru, mít ji u těla nikdo ani o ruce nemluví. Evidentnější to z toho videa být nemůže, nechápu co se na tom snažíš najít za vědu...penalta, žlutá a jede se dál.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Za mě teda spíš buď nic, nebo penalta a červená za zmaření jasný gólový šance. Nenarazil si náhodou na to, že by to někde řešili skuteční experti?

Jaký máš názor na ruku Casemira?

Reagovat
Kokesh

Samozřejmě že narazil, ale to jsou většinou jen strohý úryvky, kde potvrdí penaltu, ale nevyjádří se podrobněji.

Klidně se dala taky pískat. Sice Caseho dost rozhodil protihráč v souboji, jinak by se třeba toho míče v letu rukou nedotknul....takovou jednou písknou, jednou ne. Hlavně z toho videa není zřejmý, kde stál rozhodčí a jaký měl výhled...u Piqueho lepší mít asi nemohl.

Reagovat
Ed_Hazard

U Piqueho to skúmal vlastne VAR?

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jestli opravdu považuješ Piquého ruku za úmyslnou, tak opravdu nemá smysl dál debatovat.

U Casemira se nedá vztahovat ta definice “propadnutýho” míče, že by měl málo času zareagovat na nově vzniklou herní situaci, tudíž bych se spíš přikláněl k názoru, že jeho dezorientace by ho neměla omlouvat. Ten “souboj” neměl žádný vliv na jeho zkrat…

Reagovat
Ed_Hazard

Hm, ale fakt, že Pique zabránil jasnému gólu nespomenieš? Tto sa skutočne porovnávať nedá ak si myslíš, že dá, tak sa fakt nemáme o čom baviť.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta za ruku se píská, jenom když zabrání jistému gólu? Ty si blázen

Reagovat
Ed_Hazard

To som nikde nenapísal, napísal som, že dôsledky boli v oboch prípadoch diametrálne odlišné. Len som to podotkol, túto kokotinu si si vydedukoval svojim culés rozumom sám, takže gratulujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže přesně jak píše Hristo, důsledek se řeší žlutou nebo červenou kartou a ne odpískáním nebo neodpískáním

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tady se ale opravdu nebavíme o kvalitě šance či důležitosti zahraní rukou v nastalý situaci, ale o tom, zda to bylo v rámci pravidel. S tím souvisí například to, že pokud by Piquého ruka byla posouzena jako nedovolená, měl by vyfasovat červenou, zatímco Casemiro ne, jelikož se nejednalo o gólovou šanci. Ale nemá to vliv na to, zda měla být odpískána penalta.

Reagovat
Ed_Hazard

Nie nebavíme, ty to ale zámerne ignoruješ a hráš sa na nestranného Dávať tieto dve situácie na rovnakú úroveň, je naprosto šialené. Ale vďaka za "debatu".

Reagovat
smazaný uživatel

Hristo, len idiot môže porovnávať tieto dve situácie

Reagovat
Hristo Stoichkov

O jakým porovnávání mluvíš? Když se budeme držet fakt, tak podobně nešťastně jako Casemiro zahrál pár týdnů zpátky rukou Kačaraba v zápase Slavie s Pardubicemi v Ďolíčku a komise rozhodčích tu penaltu posvětila, že byla nařízena správně i podle těch nových upravených pravidel, což má asi silnější základy než vaše domněnky. Jinak mi šlo především o to, kolik lidí komentovalo Piquého ruku, zatímco včera si toho nikdo “nevšimnul” .

Reagovat
zasranej malíř

Lukitááá

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole nam tusim vsetko vychadza. Za Luku mam radost, ten chlap sa musi dat hlavne psychicky dokopy.

Reagovat
blaugrana

Jovic ide po pičiči.

Reagovat
Ed_Hazard

Inak Vinicius je vsade. Toho ten futbal teraz bavi neskutocne

Reagovat
Diskostu

Januzaj ešte že mu to nezožral...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sestrih Militaovych zakroku dneska. Ten je dneska uplne jinde.

Reagovat
zasranej malíř

byl skvělý

Reagovat
Mass

Hrál hodně dobře.

Reagovat
ACSeRw!n

to byl vykon

Reagovat
madridcan

Len taký detail, lebo ja mám talent si všimnúť každú blbosť, tak aj po Viniciusovom góle sa postavil tak, aby zahádzali jeho

Reagovat
HalaMadrid_Flx

brutal, koukal jsem s fandou Liverpoolu a Chelsea a slintali

Reagovat
smazaný uživatel

Liga o jednom tymu, nuda PL > LL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele