1. kolo
14.08.2021 22:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Hráči Realu Madrid slaví gól (© AFP)

Real začal přesvědčivě, v Alavésu vsítil po poločase čtyři góly

Po bezbrankovém prvním poločasu se na Mendizorrotze spustil brankostroj jménem Real Madrid. Favorit duelu udeřil čtyřikrát a na startu nové sezony získal důležité tři body. Carlo Ancelotti se mohl spolehnout na střelecké schopnosti Karima Benzemy, Francouz se prosadil dvakrát. Další góly obstarali Nacho, Vinícius a za domácí z pokutového kopu Joselu.

Carlo Ancelotti měl k dispozici letní posilu Davida Alabu a nezdráhal se jí nasadit od začátku utkání. První poločas měl Bílý blaet územní převahu, nicméně velkou gólovku si překvapivě nevypracoval.

První střelu na branku vyslali domácí, prostor napřáhnout dostal Méndez, ale Courtois neměl s jeho pokusem potíže. Na straně Realu se snažil něco vymyslet Hazard, ovšem ani střela z 19. minuty nesedla ideálně a Belgičan branku minul. Real zkoušel často střílet, vedle Hazarda se o to pokoušel i Bale, avšak se stejným výsledkem.

Deportivo se nesoustředilo jen na defenzívu, pokud mělo příležitost, vyrazilo do útoku a výsledkem byla nebezpečná střela Ponse, kterou zablokoval stoper Nacho. Ve 32. minutě zkoušel obstřelit Pacheca jeden z nejpovolanějších Karim Benzema, ale i v tomto případě scházela přesnost. Největší šanci prvního poločasu měl Alavés, jmenovitě Rioja. Po centru z pravé strany k němu propadl balón, jenomže domácí hráč sám před Courtoisem netrefil prostor tří tyčí. O chvíli později mohl Rioja situaci napravit, ale znovu mířil vedle.

Přesnost scházela Alavésu i Realu a není divu, že první poločas skončil bez branek. Carlo Ancelotti nabádal o přestávce ke klidu v koncovce a hned po změně stran se od svých svěřenců dočkal. Přetažený centr vrátil před šestnáctku Vázquez, Hazard ho jen přiťukl Benzemovi a Francouz neomylně zakončil - 0:1.

Tíha okamžiku jakoby z Realu spadla a najednou se to začalo na Pacheca valit. Na Modrićův kroucený balón se špičkou kopačky natáhl Nacho a zvýšil na 2:0. Deportivo si příliš nepomohlo ani střídáním, byť Guidetti se ocitl v dobré pozici a mohl překonat Courtoise. Belgický brankář předvedl na zemi jistý zákrok. Real se každopádně utrhl a v 62. minutě už vedl o tři góly. Defenzíva domácích nechala Benzemovi spoustu času, aby si v prostoru malého vápna nadvakrát v poklidu zakončil.

Deportivu se podařilo rychle zkorigovat, když Militaovu hrubku hasil faulem Courtois a sudí nařídil pokutový kop. Joselu si pak vybral správnou stranu a snížil z pohledu domácích na 1:3. Poslední slovo měl ale Real Madrid. V nastaveném čase korunoval zisk tří bodů Vinícius Júnior a děkovat může přesnému centru Alaby. Real Madrid vstoupil do sezony vysokým vítězstvím 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele