14. kolo
21.11.2021 16:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid bez potíží zvítězil v Granadě

Minimálně na pár hodin se dostal na první místo tabulky Real Madrid, který zvítězil v Granadě vysoko 4:1. Domácí nedokázali s madridským velkoklubem držet krok a po vyloučení Monchua bylo o osudu utkání jasno. Real si rozdělil branky do obou poločasů a postupně navyšovali skóre Asensio, Nacho, Vinícius a Mendy. Čestný úspěch domácího celku měl na svědomí Suárez.

Real Madrid v Granadě prakticky neprohrává a pokud by se tak stalo, byla by to velká senzace. Svěřenci Carla Ancelottiho však neponechali nic náhodě a na další zápas Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol se naladili vítězně. Utkání v Granadě měli po celou dobu pod kontrolou.

Ancellottimu chyběl belgický záložník Eden Hazard, jinak mohl počítat takřka s kompletním kádrem. Real Madrid se ujal na Estadio Nuovo Los Cármenes vedení v 19. minutě, když obraně Granady pláchl Marco Asensio a chladnokrevně zakončil. "Bílý balet" předvedl o šest minut později další parádu a po Kroosově přihrávce na malé vápno vstřelil druhý gól sváteční střelec Nacho Fernández. Tím se královský celek rychle uklidnil a po zbytek utkání mohl hru kontrolovat.

Po půlhodině hry byla Granada dokonce zralá na ručník, zvláště když střelu Asensia odkopával z brankové čáry Quini. Místo třetího gólu se však domácí nečekaně zvedli a vstřelili kontaktní branku. Luis Javier Suárez z dobrých pětadvaceti metrů vyslal přízemní ránu a ta s pomocí teče skončila za zády bezmocného Courtoise. Byla to spíše ojedinělá akce domácích, jinak byl aktivnější Real Madrid a po prvním poločase zaslouženě vedl 2:1.

Pokud si příznivci Granady dělali naděje na bodový zisk, tak se museli rychle smířit s tvrdou realitou. Real Madrid totiž nic takového nehodlal připustit a zápas co nejrychleji rozhodl ve svůj prospěch. V 57. minutě předvedl parádní akci, kterou do prázdné branky zakončil Vinícius Júnior.

Granadu pak stihla ještě jedna pohroma, která vlastně znamenala konec všech nadějí. Monchu nesmyslně sestřelil Viníciuse a od hlavního arbitra následovalo udělení červené karty. Emocemi se pak nechal unést i domácí trenér, který rovněž uviděl červenou kartu.

Granada prohrávala o dva góly a navíc dohrávala bez vyloučeného Monchua. Proti Realu nic záviděníhodného a navíc to nebyla konečná. Čtvrthodinu před koncem dostal ideální pas do prostoru Ferland Mendy a i jeho přízemní střela skončila v síti. Real Madrid vedl 4:1 a už nikdo o jeho vítězství nepochyboval.

Závěrečných dvacet minut si "Bílý balet" udržoval výsledek a utkání se jenom dohrávalo. Real se díky výhře 4:1 posunul do čela LaLigy a bude sledovat, jak si ve večerním duelu povede Real Sociedad v souboji s Valencií.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele